СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 648
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
luss доколкото разбирам от поста ти, сте в Младост, детето е 2006 набор и имаш само 7 т. Предлагам ти да погледнеш тук:
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=28
Ако нещата се запазят така, би трябвало да влезете на следващо класиране, дано ви е удобно като разположение.  Peace

# 106
  • София
luss, и аз съм в този омагьосан кръг. Още съвсем малко и аз ще се водя безработна. Точките на малкото ще паднат на 7,1. За работа не знам. Малкият няма кой да гледа. Каката ако не ходи на частна занималня ще си учи уроците у дома с мама.
За тази година шансове за класиране не виждам.
Другата ще мисля варианти за далечните градини в селата покрай нас. Стига пътят с маршрутка да не е повече от час в едната посока.

# 107
   Извинявам се за въпроса си, моля не ме линчувайте за него  Hug!Знам че всички неприети са много притеснени и моя проблем ще ви се види маловажен,но аз да питам.Понеже наесен се оказа,че пак ще имам бебче и вече става голям проблем пътуването сутрин с малката и с новородено до Панчарево.Та какво трябва да направя и да кандидатстваме наново,ако случайно детските градини до нас пуснат места.Като вляза в профила не ми дава да подреждам градини,пише ми че сме записани и това е.Но на мен ми се иска да си подредя пак желания и да си чакам на опашките,че ако преди Панчарево ми беше горе-долу добра алтернатива (или все пак някаква възможност), сега ще ми бъде малко трудничко.

# 108
  • Банкя
   Извинявам се за въпроса си, моля не ме линчувайте за него  Hug!Знам че всички неприети са много притеснени и моя проблем ще ви се види маловажен,но аз да питам.Понеже наесен се оказа,че пак ще имам бебче и вече става голям проблем пътуването сутрин с малката и с новородено до Панчарево.Та какво трябва да направя и да кандидатстваме наново,ако случайно детските градини до нас пуснат места.Като вляза в профила не ми дава да подреждам градини,пише ми че сме записани и това е.Но на мен ми се иска да си подредя пак желания и да си чакам на опашките,че ако преди Панчарево ми беше горе-долу добра алтернатива (или все пак някаква възможност), сега ще ми бъде малко трудничко.
Аз като вляза в профила (и моят син е записан за на есен), пише, че посещава конкретното ДЗ, но отивайки на "Кандидатури", може да се натисне бутона "Добави градина" и да си добавя градини, като точките ми започват от 7т, тъй като съм използвала 3-те точки за първо желание. Peace

Ако при теб е по-различно, би трябвало да има проблем и следва да пишеш до ИСОДГ, да проверят. Grinning

# 109
Извинявам се, че съм толкова бавноразвиваща се по темата, но сефте отварям сайта на ... на който се кандидатства и в главата ми се блъскат хиляди чуденки.
Попълних си профилите на двама родители и дете. Къде да видя колко точки имаме? Обобщено. Добавих всички градини в Младост и ми излезе списък, а срещу всяка градина някакви точки, но различни за всяка градина. Не би ли трябвало ако това са нашите точки, да са еднакви!? По какъв показател са различни?
Това, което съм направила достатъчно ли е или някъде трябва изрично да упомена, че кандидатствам?
Освен това кога се очаква да има класирания? Ясно ми е, че скоро няма, но кога все пак има?
Мерси много на колко отдели време да ми отговори.

# 110
  • Банкя
Ескарина  Hug

Освен точките по различните критерии, получаваш точки и за 1-во, 2-ро и 3-то желания, съответно 3т, 2т и 1т. След 4-то желание всички градини са ти с еднакви точки.
Това, което си направила е достатъчно. Може да провериш, влизайки на страницата на съответната градина в ИСОДГ и списъка на чакащите, дали малката се е появила със съответния брой точки и входящ номер - би следвало той да изглежда така: 100708хххххххх, ако си избрала днес градините.
Следващото класиране ще е на 04.09. Peace

# 111
Здравей, Акси  Hug

Ориентирах се малко повече, значи системата ми е подредила детските градини по азбучен ред. Сега ще видя как мога да ги разместя по лични предпочитания. Калина я намерих, чакаща на обезсърчителното 17-то място, но аз и без това реших да се записвам само заради слуховете за новостроящата се детска градина, където може да имаме повече късмет.

Мерси много за съдействието, спестихте ми много време   bouquet

# 112
Извинявам се, че съм толкова бавноразвиваща се по темата, но сефте отварям сайта на ... на който се кандидатства и в главата ми се блъскат хиляди чуденки.
Попълних си профилите на двама родители и дете. Къде да видя колко точки имаме? Обобщено. Добавих всички градини в Младост и ми излезе списък, а срещу всяка градина някакви точки, но различни за всяка градина. Не би ли трябвало ако това са нашите точки, да са еднакви!? По какъв показател са различни?
Това, което съм направила достатъчно ли е или някъде трябва изрично да упомена, че кандидатствам?
Освен това кога се очаква да има класирания? Ясно ми е, че скоро няма, но кога все пак има?
Мерси много на колко отдели време да ми отговори.
     И аз съм от бавноразвиващите се, но благодарение на Ника, вече имам по-ясен поглед. Благодаря и сърдечно! Hug  bouquet

# 113
  • Ловеч
Освен бавноразиваща, за себе си аз съм явно съм бавнонапредваща, плиткоумна или леко олигофренична/леко само защото ми върви все още ясна мисъл - или поне аз така си мисля/. 
Аджеба, народе до кога ще спим и пояснявам:
Син ми Константин тръгва официално другата седмица на ДЯ не къде да е, а в Ловеч. Да ама майка му и текю му/баща му/ плащат данъци от десетилетия в София/да не кажем от поколения/. За чий хикс синът ми не посещава ДЗ в София и не знам за чий игрек се отговаря на въпроси дето отговорите са им написани на всяка първа страница на страстната тема/малките букви са умишлени/.
Не пиша по много причини:
1. Нямам време/ама и преди нямах - не е основателно/
2. Не виждам подкрепа/не говоря за редовните застъпници тук, а по принцип/ - само за софия/умишлено с малка буква/ засегнатите са над 13хиляди семейства - ще рече поне 40хиляди човека. Мълчат като п...и.
3. Не вярвам някоя от майките дето са хвърлили сили за решаването и разгласяването на случващото се да го прави само за евалла от съфорумците. Е да, хубаво е трудът ти да се забележи, но както се казва в една мъдра мисъл - ние благодарности не пием/никой не иска плащане или друго за нещо, а само да се продължи делото му/
4. Никак не ми е приятно, че сама аз си администрирам и поддържам групата във Фейсбук - очаквах по-добра подкрепа/все пак 13хиляди семейства в софия са засегнати/. На моменти се спирам да пиша, само защото имам чувството че говоря сама за себе си и още 10ина майки.
Мога и още, но спирам - обяснете на новодошлите как се прави профил, от който нямаш полза/виж статистиката за прием от предната тема - да има такава, проблемите не започват от вчера/.
Ползвам израза мълчи като пуйка, не защото пуйката е тихо животно - напротив, колкото и да вика кулю-кулю нищо не казва и никой не я разбира. Лъвът е друго животно, и да не вдига врява то поне с присъствието си респектира всичко живо.
Протест на 16ти се заформя заради майчинството/до 2годишна възраст/ и детските ясли - като лъвове ли ще мълчим или като пуйки.....

# 114
  • София
Айрис, не само ти нищо не разбираш, и аз съм май от бавно схващащите...

Ако знаеш на какви неща съм се наслушала из градинките...
1. Ама нали ще правят към 20-ина нови градини? - Е къде са тези градини и места, аз това го слушам от 2008 - тогава почнах да се интересувам за ясли/градини...
2. Ама аз не знаех че трябва през интернет да се кандидатства... Еми питай, от цялата компания в градинката все ще се намери някой, който да е горе-долу в час.  Аз лично на поне 10-15 майки съм обяснявала как става това и къде. И повечето определно се ровят в бг-мама (активно пазаруват от ларедут и търсят кодове), но явно не стигат до този подфорум.
3. Аз искам да го дам на ясла, да свиква, но ако не го приемат бабата/дядото ще го гледа... Явно за доста майки това не е проблем, нали имат алтернатива.
4. И да не тръгне сега (т.е. в ясла1 - с майки с ясленчета повече съм контактувала по обясними причини), аз имам още година майчинство, после и отпуск, те все ще пуснат някакви места... Еми не пускат по мои наблюдения.

А за миналагодишния протест пак да напиша какви бяха оправданията - детето тогава спи/яде, мъжа ми не ме пуска, ама аз няма да го давам на ясла сега, ама то е далече (специално от Слатина до Московска се стига за по-малко от час пеш, а има и удобен автобус).

Та не знам какво да мисля вече, май ще се съглася с мъжа, че повечето живеят със заблудата че ще купят един телевизор и ще ги вземат или си имат вариант баба/дядо/стринка/леля/ЧЯ/човек във властта може би...

Та май от общината са прави да се помотват - щом хората не са опнали палатки на паветата, те явно успяват да се справят въпреки всичко и от СО няма нужда да се морят с търсене на пари, терени и т.н.

# 115
Освен бавноразиваща, за себе си аз съм явно съм бавнонапредваща, плиткоумна или леко олигофренична/леко само защото ми върви все още ясна мисъл - или поне аз така си мисля/. 
Аджеба, народе до кога ще спим и пояснявам:
Син ми Константин тръгва официално другата седмица на ДЯ не къде да е, а в Ловеч. Да ама майка му и текю му/баща му/ плащат данъци от десетилетия в София/да не кажем от поколения/. За чий хикс синът ми не посещава ДЗ в София и не знам за чий игрек се отговаря на въпроси дето отговорите са им написани на всяка първа страница на страстната тема/малките букви са умишлени/.
Не пиша по много причини:
1. Нямам време/ама и преди нямах - не е основателно/
2. Не виждам подкрепа/не говоря за редовните застъпници тук, а по принцип/ - само за софия/умишлено с малка буква/ засегнатите са над 13хиляди семейства - ще рече поне 40хиляди човека. Мълчат като п...и.
3. Не вярвам някоя от майките дето са хвърлили сили за решаването и разгласяването на случващото се да го прави само за евалла от съфорумците. Е да, хубаво е трудът ти да се забележи, но както се казва в една мъдра мисъл - ние благодарности не пием/никой не иска плащане или друго за нещо, а само да се продължи делото му/
4. Никак не ми е приятно, че сама аз си администрирам и поддържам групата във Фейсбук - очаквах по-добра подкрепа/все пак 13хиляди семейства в софия са засегнати/. На моменти се спирам да пиша, само защото имам чувството че говоря сама за себе си и още 10ина майки.
Мога и още, но спирам - обяснете на новодошлите как се прави профил, от който нямаш полза/виж статистиката за прием от предната тема - да има такава, проблемите не започват от вчера/.
Ползвам израза мълчи като пуйка, не защото пуйката е тихо животно - напротив, колкото и да вика кулю-кулю нищо не казва и никой не я разбира. Лъвът е друго животно, и да не вдига врява то поне с присъствието си респектира всичко живо.
Протест на 16ти се заформя заради майчинството/до 2годишна възраст/ и детските ясли - като лъвове ли ще мълчим или като пуйки.....

Съгласна до последното многоточие!!!

# 116
Че бяхме 30-на майки миналата година, така си беше (голям срям), ама татковците освен да анализират отстрани, се питам и те къде бяха. Че нито един татко аз лично не видях...а колкото са наши тези деци, толкова са и техни. Така че майките поне се опитваме да вършим нещо, за разлика от мъжкия пол.

ПП Извинете, че толкова остро се изказах, но си имам лични спорове с нашия татко и трябва да избие нанякъде  Mr. Green

# 117
v_spasova, към оправданията за неидване включи и че на обяд трябва да си вземат храната от кухнята майките, така че ако заформим протест трябва и храна да сервираме ...
Проблема не е, че някой не може да дойде, а че повечето не искат да го направят. Все се чака някой друг да свърши нещата вместо нас или пък да се оправят нещата "по втория начин"... Всички най-вече плюят по критериите или системата, а основния проблем е, че НЯМА места за всички, а това налага да има критерии или томбола. Кое е по-справедливо е въпрос на гледна точка и на това от коя страна си... Другия проблем е, че няма достатъчно пари, но и това, че СО не иска да си събере парите или е дала помещенията под наем за жълти стотинки и че сумите от наема през всичките години не могат да покрият реммонта на дори и едно от ползваните помещения... Проблем е, че ни замазват очите и се бият в гърдите,а никой не описва реалния размер на проблемите и то не само за ДГ, но и за транспорта, инфраструктурата.. и то не само в София... но това ще удари по авторитета им и доверието в тях. Основния проблем, обаче според мен си остава липсата на гражданско общество и нашия мързел да се борим за правата си.

Излях си мъката и аз... Чета ви, но рядко пиша, защото нещата вече са казани и повтаряни, но повечето майки, татковци, баби и т.н. са силни само в роптаенето по градинките....................................

# 118

Нали не мислиш, че ще се смятаме за пуйки, понеже не подкрепяме протест на група майки нарушили закона и взели неправомерно пари? Защото в такъв случай, няма ли да ощетим тези "баламите", които съвестно са си спазили буквата на закона и не са получили пари? Ако това очакваш, лично мен - по - добре от сега  ме брой за пуйка.

# 119

Нали не мислиш, че ще се смятаме за пуйки, понеже не подкрепяме протест на група майки нарушили закона и взели неправомерно пари? Защото в такъв случай, няма ли да ощетим тези "баламите", които съвестно са си спазили буквата на закона и не са получили пари? Ако това очакваш, лично мен - по - добре от сега  ме брой за пуйка.

Може би идеята й е да се присъединим с протест за недостига на места в детските градини, че да сме повечко.  

Натъкнах се на нещо много интересно. Вижте тук:
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=7&k=20
набор 2006 какъв е капацитетът на групата. И за сравнение вижте тук:
http://mgmst.com/IPA1B4E84978F3143E7A6FAD3BA4B3D1A9E/
от сайта на самата детска градина колко деца са по списък в 1-ва група.
И се чудя аз тук наивно, реално ли е 8 деца в група да са приети с хронични заболявания или от работната група. Само като си помисля, че става въпрос тук за една група и за една детска градина. Представям си значи за каква бройка става въпрос общо в цяла София Shocked

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 12:32 от инсп. Гаджет

Общи условия

Активация на акаунт