СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 988
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.София
 Нови 2000 места в детските градини.  Има подробности за Младост.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6629682

И моите благодарности към Ан Мари, към Ели и Саня, към Айрис!

# 16
  • Sofia
Запис  Hug и благодарности за новата тема.

# 17
  • София
Да им е честита ваканцията Simple Smile
Едва ли до 4ти сеп. ще има открити нови градини. Аз може да довърша статистиката Simple Smile

# 18
И аз благодаря за новата тема. Класиранията до септември приключиха, но мен ме вълнува кога и как ще може януари 2008 да кандидатства с 2007. Преди имаше някаква информация, че това ще е възможно за текущите класирания от септември, но без никакви подробности как точно ще става. Вие знаете ли нещо по въпроса? Писах и до системата, но дали ще отговорят...

# 19
  • София
mama na Moni, мисля, че имаше информация.
Цитат
Децата, родени през месец Януари, 2008 год. ще имат възможност да кандидатстват с предния набор, но след като класиранията за новата учебна година 2010/2011 влязат в текущ режим на прием, т.е. след месец Септември, 2010 г.
Ето ти и линка от ИСОДГ - http://kg.sofia.bg/?page=news&id=371
След 4ти сеп. системата влиза в текущ режим на прием.

От системата най-вероятно ще ти отговорят в понеделник.

http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/06/26/otlagat-zadyljitelnata-za … za-dogodina.93434

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 18:52 от AnMary

# 20
AnMary, благодаря. Тази информация я знам, защото всеки ден влизам в системата на ИСОДГ вече втора година, но те никъде не дават пояснения как точно може да стане това преминаване от 2008 към 2007. А нали искам да хвана колкото се може по-ранна дата на регистрация, не че има някакъв шанс, но съм длъжна да опитам, а и много искам детето ми да върви с предния набор. Ще продължавам да ги следя и дано ми отговорят.

# 21
  • София
Предполагам, че преди 4ти би трябвало да има информация как и дали ще може да се кандидатства.

Моята дъщеря е родена в началото на февруари месец. Като я записвах на ясла, 2,8г, мислех, че ще я запишат в 1ва група в градината, но я оставиха една година в 2ра ясленска група. И понеже ясленските група са смесени имаше доста разнородни деца по отношение на възраст. Дъщеря ми определено в началото се върна малко в развитието си. След това влезе в крачка.
В градинската й група също имаше деца по-малки с година. Децата родени в началото на годината бяха малко. Не помня точно в коя група мислех да прескоча една група и да я запиша в по-горната. Така и не стана. Тя вече беше свикнала с учителки и деца. Поговорихме със съпруга ми и я оставихме.
Ако я бях прехвърлила щеше да тръгне на у-ще на 6,7г. Тя тръгна на у-ще на 7,7г.

Дано успееш да запишеш детето си с предния набор.
За 2007ми набор отпускат малко повече свободни места отколкото за 2008ми.

# 22
  • Банкя
AnMary Благодаря за новата тема и статистиките, които правиш! Hug
ЕлиХ, мама Сання Благодаря ви за отдадеността и търпението в борбата с българската административна система!  bouquet

За поредна седмица никой не се похвали след класирането. Sad Дано на есен има повече радостни постове от майки на малки малчугани. Grinning Peace

# 23
  • София
mama na Moni , аз им задавах тоизи въпрос. Отговориха ми, че ще получа мейл веднага щом това може да бъде възможно.

Аз ходих на родителска среща и там питах Директорката, дали може да запише сина ми в 1ва група, а не в яслата, защото той е Януари, пък е и доста напред. Отговори, че няма проблем стига наистина да се чувства добре с по-големите. Сега се чудя дали не направих грешка ...  newsm78

# 24
  • София
gab_i, напротив, постъпила си много правилно!  Peace Особено щом детето ти е напред е добре с него да се занимава педагог, а не да стои година само с пом. възпитател и мед.сестра в група с по-малки деца /с някои от тях ще има разлика почти две години!/.

# 25
За поредна седмица никой не се похвали след класирането. Sad Дано на есен има повече радостни постове от майки на малки малчугани. Grinning Peace
Хайде аз ще се похваля  Wink Синчето го приеха на класирането миналата събота в 23 ЦДГ Шарл Перо- филиал Младост. Не можах много да се зарадвам, защото това е в Горубляне и ми е малко далече, но няма да се оплаквам, поне успяхме да се вмъкнем  Rolling Eyes
Не можах да намеря никакви мнения за градината и само се надявам на Яни да му хареса  Praynig Живот и здраве на есен ще разберем.

След като ходихме да го запишем се замислих нещо- жената, която беше дежурна директорката е отпуска вече ми каза, че има записани 28 деца, а в системата пише 34 + 1 незаписано все още  newsm78

# 26
Благодаря ви! Дано наистина стане възможно, защото искам детето да върви с по-големите. Дано и наистина да се открият нови 2000 места, както се заричат от Общината.

# 27
  • до една звездичка
Предварително се извинявам за това, че ще задам въпроса, който ме интересува тук, но, за съжаление, не намерих по-удачна тема.

Интересува ме следното: как се удостоверява факта, че родителят, отглеждащ детето е самотен родител? Става въпрос за бъдещ прием в детско заведение, с оглед преференции в класирането, предполагам.

И понеже ситуацията е малко по-сложна, става дума за това, че родителите имат сключен брак, но от години не живеят заедно, а развод няма.

# 28
Предварително се извинявам за това, че ще задам въпроса, който ме интересува тук, но, за съжаление, не намерих по-удачна тема.

Интересува ме следното: как се удостоверява факта, че родителят, отглеждащ детето е самотен родител? Става въпрос за бъдещ прием в детско заведение, с оглед преференции в класирането, предполагам.

И понеже ситуацията е малко по-сложна, става дума за това, че родителите имат сключен брак, но от години не живеят заедно, а развод няма.
                 В цитирания случай родителят НЕ се води самотен.По изискванията "самотен" родител е само в случай,че в акта на детето е записано "баща - неизвестен".Другият случай е когато един от родителите е лишен от родителски права и се доказва със съдебно решение.Това,че нямат развод и не живеят от години заедно няма никакво значение и не дава никакво предимство при кандидатстване в ДЗ.

# 29
  • София
Dega, за съжаление е точно това, което е написала Didia.
Преди време писах в темата за една приятелка от квартала, чийто мъж я напусна. Нямат брак, но детето е признато от бащата.
Някой написа, че може да се обърне към социалните. Имало случай на такава майка, социалните били обещали да помогнат за градината. Но пък помощ от социалните...

Общи условия

Активация на акаунт