СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 953
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • до една звездичка
Благодаря за разяснението! Предполагах, че е така. 

Тепърва започва "интересното" значи. Когато в молбата освен имената на бащата, друго за него не можеш да напишеш...  Confused

Както и да е. Благодаря още веднъж!

# 31
  • София
В ИСОДГ за бащата се пишат:
Лични данни: Трите имена; ЕГН/ЛНЧ; Телефон
Контакти: Телефон
Адресна регистрация:
Трудов статус: Трудов статус; Работодател; Месторабота район

В чиста ДЯ не знам какво се пише в молбата.

За моя баща също знам само трите имена.

Не помня кой беше писал за социалните. Провери дали могат да ти дадат някакъв съвет.

# 32
  • до една звездичка
В ИСОДГ за бащата се пишат:
Лични данни: Трите имена; ЕГН/ЛНЧ; Телефон
Контакти: Телефон
Адресна регистрация:
Трудов статус: Трудов статус; Работодател; Месторабота район

Пишат се те, хубаво, ако ако ги знаеш.  Whistling

# 33
  • София
Предполагам, че могат да се пропуснат като данни. Но при липса на адресна регистрация и трудов статус ще се намалят точките на детето. Гадост. Пиши в обратна връзка на ИСОДГ и ги попитай. Не знам какво ще ти отговорят обаче.

# 34
И аз се записвам да ви следя. Мъчно  ми е, че толкова много дечица още не ходят на ДГ Sad

# 35
Предполагам, че могат да се пропуснат като данни. Но при липса на адресна регистрация и трудов статус ще се намалят точките на детето. Гадост. Пиши в обратна връзка на ИСОДГ и ги попитай. Не знам какво ще ти отговорят обаче.
                    Не знам какво ще отговорят,но ако пише месторабота и т.н. при записване ще трябва да представя и служебни бележки от така наречения "баща".Както чета май полза от него никаква,че и проблеми даже - със сигурност детенцето ще бъде лишено от точките , които носи работата и жителството на бащата .Няма как майката да представи документите необходими при записване.
                    Моят съвет е да не търси социалните,че аз доколкото имам работа с тях си е жив ад , а да си напише жалба до инспектората , като обясни подробно положението и дано РГ на заседание я разберат и приемат детенцето.

# 36
  • СОФИЯ
...    Моят съвет е да не търси социалните,че аз доколкото имам работа с тях си е жив ад , а да си напише жалба до инспектората , като обясни подробно положението и дано РГ на заседание я разберат и приемат детенцето.

С уточнение, че следващата РГ ще е едва през октомври, при това приоритетно ще се обсъждат предложения за промени в критериите т.е. всякакви жалби и пр най-рано ноември...

# 37
  • до една звездичка
Но при липса на адресна регистрация и трудов статус ще се намалят точките на детето.

Добре де. Трудовия статус - ОК, разбирам. Ама какви точки пък носи факта, че знаеш адресната регистрация на псевдомъжа си?
Всъщност, по повод преференциалното класиране, или както там се нарича ( Blush), не е чак от топлкова голямо значение в случая, защото не става дума за София, а за средно голям град.
Питането ми беше по-скоро за да се оринтирам принципно как стои въпроса. Сега вече ми стана по-ясно - няма контакт м/у двамата - пише се само името. Уви.

# 38
  • СОФИЯ
...не е чак от топлкова голямо значение в случая, защото не става дума за София, а за средно голям град.
Питането ми беше по-скоро за да се оринтирам принципно как стои въпроса. Сега вече ми стана по-ясно - няма контакт м/у двамата - пише се само името. Уви.

Да не стане грешка, отговорите, които получаваш до тук са свързани с Правилата, приети от СОС.
За останалите градове...има други общински съвети, дори на някои места..."нещата"/критерии и пр са решени...просто със заповед на съответния кмет.

# 39
  • София
Цитат на: Ала-Бала
Цитат на:  AnMary
Цитат на:  SugarByte
Привет! Имам близнаци и са приети в детска ясла от септември 2010. Тогава те ще са на 11 месеца. Директорката ми заяви, че не може да ги приеме тъй като ще са много малки и нямали условия и хора. Заяви ми, че  приемат от година и половина нагоре. От какъв зор ИСОДГ приема кандидатури на деца от 10 месеца след като са малки? Ако ги запиша, ще загубя ли майчинството? Откъде НОИ разбира кои майки са дали децата си на градина?
Благодаря
SugarByte, ако запишете детето мисля, че минавате на друго плащане.
Ала-Бала може да обясни.

Видях, но не съм категорична и няма писмо до сега, кое за НОИ е дата на настаняване   на детето на ясла. Би трябвало да е датата, от която ефективно ще тръгна да посещава детското заведение. Най-добре е писмено запитване до НОИ да се направи, за да си го има черно на бяло и да и е сигурно, че не е нужно от м.09 да се върне на работа, а децата да не ги  взимат в яслата. 
Обаждах се в НОИ днес (28.06.2010 на телефон 02-926-19-87) и оттам ми казаха, че майчинството се прекратява тогава, когато детето реално посещава детска градина. Класираните деца могат да се отложат да посещават детска градина с молба, която се подава в детската градина и стига директорката да е съгласна. Молбата се подава и за да не се заплаща дължимата такса за детска градина. До НОИ съм направила и запитване по емейл относно прекратяването на майчинството. Но все още нямам отговор.

# 40
  • София
Свърших с 2004ти и 2005ти набор Simple Smile

2004ти
Места (капацитет) обявен в ИСОДГ: 7661
Класирани в периода 23ти април - 26ти юни: 210. Отказани 105, записани 77.
Чакащи за следващо класиране: 283

2005ти
Места (капацитет) обявен в ИСОДГ: 7002
Класирани в периода 23ти април - 26ти юни: 227. Отказани 105, записани 84.
Чакащи за следващо класиране: 860

Струва ми се невероятно да се открият 300 места за 2004ти набор. А най-вероятно март 2011та ще ги махнат от системата.

Опитах се да разделя данните по райони, ама се омотах като пате в калчища.
Ще ми дойде музата де Simple Smile

# 41
  • гр.София
 Към Dega  
 Местожителството на бащата е без значение. Достатъчно е майката да е регистрирана в София и ще получи точки за местожителство.
 Ако въобще става дума за кандидатстване в София. И аз не разбрах добре.

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 12:53 от blanc

# 42
  • Някъде в облаците
  bouquet Хайде пак да ви следя, че се ограмотявам много от тази полезна тема!   bouquet

# 43
  • София
момичета , имам въпрос за самотен родител като мен какъв е реда за детските ясли.
никъде в сайта не пише дали има значение за самотен родител или не .

# 44
  • София
Дейзи, ако си самотен родител за теб важи К9 и имаш допълнително 3т.-

К9
 Дете с неизвестен родител или с родител с отнети родителски права - 3 т.
 За неизвестен родител:

Определя се автоматично от данните в профила на детето за родителите по Удостоверение за раждане.

За отнети родителски права:

Определя се по заявление в ИСОДГ.

За да заявите, трябва да посочите родителя, чиито родителски права са отнети. Ако не е създаден профил за този родител, трябва да го добавите.

При записване трябва да предоставите съдебно решение за отнети родителски права.

Ако обаче в акта за раждане на детето ти, фигурира името на баща му и нямаш съдебно решение за отнети родителски права, не се водиш самотен родител.

Общи условия

Активация на акаунт