СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 711
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте,момичета!
Сега системата в София разрешава на децата родени януари 2008г. да кандидатстват за първа група,тоес с по-голмите дечица 2007г. Синът ми е роден март 2008г.Въпросът ми е -от кога ще можем да кандидатстваме за детска градина?За сега ме допуска само в ОДЗ-тата,в които има ясла, в ЦДГ-тата НЕ.На мен ,обаче най-удобно ми е ЦДГ в съседния квартал.Яслите ,в които ме допуска са още по-далече. Tired

# 181
  • София
Здравейте,момичета!
Сега системата в София разрешава на децата родени януари 2008г. да кандидатстват за първа група,тоес с по-голмите дечица 2007г. Синът ми е роден март 2008г.Въпросът ми е -от кога ще можем да кандидатстваме за детска градина?За сега ме допуска само в ОДЗ-тата,в които има ясла, в ЦДГ-тата НЕ.На мен ,обаче най-удобно ми е ЦДГ в съседния квартал.Яслите ,в които ме допуска са още по-далече. Tired
Ще може да кандидатства за градина догодина чак, когато е приемът за септември 2011 г.

# 182
  • София
cayman, както е написала Aннa, деца родени 2008ма ще могат да добавят ЦДГ за следващата учебна година 2011/2012. Класирането най-вероятно ще е март или април 2011 г.

# 183
Към темата за протеста на майките-нарушителки: присъединявам се към възмущението на aria, честно казано не издържах да изгледам целия репортаж! А за това, че ще опрощават дълговете на тези, които пазели места -  за тази наглост изобщо вече нямам думи!

reniris, моя го изхвърлиха на 1 юни от яслата, а градината трябва да започне на 15 септември. Вярно, има баба, която го гледа, но само аз знам какво ми коства това...
Истината е, че много хора нямат избор

# 184
В нашата държава отчаяно се нуждаем от работеща алтернатива(алтернативи) на държавните детски градини.  Sad

Как да не съм възмутена отново и отново, от това, което пишете, а и от нашата ДГ.

За септември директорката има да намери 12 (да се надяваме) професионалиста за нашата ДГ, но утре тя заминава отново на море!

# 185
  • София
Ренирис, понеже и моето дребно е родено през февруари т.г. догодина /освен ако не улуча някоя шестица от тотото  Mr. Green/ може би ще трябва да го дам на ясла, или поне да се опитам, де.  Laughing
Ако въобще го приемат, ще го пусна в края на септември или ако има някаква възможност октомври.
Ще си пусна платения отпуск, който съм натрупала през времето, докато бях в майчинство с него. По време на този платен отпуск освен заплатата, ще взимам и 50% от майчинството /120лв/.
После или трябва да се върна на работа /пак ще получавам 50% от майчинството - 120 лв./, или да си пусна 6-месеца неплатен за отглеждане на дете до 8г., или да напусна. Rolling Eyes
А като цяло че ще бъдат малки - определено е така, като знам големия, хем на 3 тръгна и колко сопол извлачи - не ми се мисли дребното какво го чака.
За чистите ясли не съм запозната как стоят нещата, около нас няма такива.

# 186
  • София
В нашата държава отчаяно се нуждаем от работеща алтернатива(алтернативи) на държавните детски градини.  Sad

Как да не съм възмутена отново и отново, от това, което пишете, а и от нашата ДГ.

За септември директорката има да намери 12 (да се надяваме) професионалиста за нашата ДГ, но утре тя заминава отново на море!
ми ш'а си почине жената я ... ти к'во искаш да ти гледа детето ли ... зависима си ... като не намери персонал ш'а чЕкаш ( ще си вземеш отпуска и ще си гледаш детето ) или ... ще иска + К4 и децата на персонала да не внася такса и ще се намерят желаещи  Mr. Green- временно естествено .

Ренирис, понеже и моето дребно е родено през февруари т.г. догодина /освен ако не улуча някоя шестица от тотото  Mr. Green/ може би ще трябва да го дам на ясла, или поне да се опитам, де.  Laughing
Ако въобще го приемат, ще го пусна в края на септември или ако има някаква възможност октомври.
Ще си пусна платения отпуск, който съм натрупала през времето, докато бях в майчинство с него. По време на този платен отпуск освен заплатата, ще взимам и 50% от майчинството /120лв/.
После или трябва да се върна на работа /пак ще получавам 50% от майчинството - 120 лв./, или да си пусна 6-месеца неплатен за отглеждане на дете до 8г., или да напусна. Rolling Eyes
А като цяло че ще бъдат малки - определено е така, като знам големия, хем на 3 тръгна и колко сопол извлачи - не ми се мисли дребното какво го чака.
За чистите ясли не съм запозната как стоят нещата, около нас няма такива.

Да това ми бе мисълта и ми се струва не справедливо спрямо децата родени в първото полугодие - вие февруари , а ние април абе не ми се мисли - и в чистите ясли и в ОДЗ- тата нещата са все така . държавата ни е такава .

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 19:33 от reniris

# 187

Laughing Ами и тук да стои трудно ще намери 12 човека,а за професионалисти си е направо  ooooh!  Не се притеснявай - тя си е дала заявката за нужния персонал в Агенцията по заетостта и стискайте палци изобщо някой да кандидатства за свободните места!

# 188
Бе дайте да станем едни детски учителки,като е толкова кът този персонал!!!
Нямам висше педагогика, ама..имам друго висше...и опит с 4 собствени...Вярвам все ще се справя и с 40 "чужди"...( струва ми се по-лесно, макар и по-отговорно)
Та.. как стои въпроса с доброволците , дето не им се занимава да кандидатстват с 18г деца за педагогика?( по-големите ми деца вече са минали детско-градинска възраст, а малкия е приет в ОДЗ миналата година, та...няма да е заради К4, ако реша да работя такова нещо).

Питам се...е ли възможно теоретично човек като мен да работи като "персонал" в ДГ? Защото.. много се изписа колко безценни били кадрите...
И..кое е по-ценното - дипломата за педагог или отношението към децата? И...много още въпроси имам...ама.. повечето звучат като риторични...

И още...
Колко човека официално ще бъдат приети в тази кандидат-студентска кампания в специалност Предучилищна педагогика ? След като завършат, ( 3-4 г?) ще са ли те повече от тези които ще се пенсионират по това време ?
И..изобщо...като се замисля за планирането в родната ни държава...почвам да  се отчайвам...

# 189
  • София
*щурчо*, и аз се бях замислила за това. Ама ми казаха, че "ще напуснете веднага щом приемат детето ви". И тогава имаше предложение К4 да не се използва от лица в изпитателен срок. Никой обаче няма да обърне внимание на тоз вопъл казан в някакъв си форум.
Ще си стоя у дома безработна и ще си се гледаме с детето Simple Smile

# 190
  • Банкя
...И още...
Колко човека официално ще бъдат приети в тази кандидат-студентска кампания в специалност Предучилищна педагогика ? След като завършат, ( 3-4 г?) ще са ли те повече от тези които ще се пенсионират по това време ?

Въпросът е и колко ще завършат ПУП и НУП? Thinking Защото има доста, които успяват да влязат това (за толкова им стига балът), но после за добър успех, с приравнителни или по-друг начин се прехвърлят по-"престижна" специалност.

Имам братовчедка, която завърши миналата година точно това с Пловдив, сега кара магистратура. Имаше възможност във втори курс да се прехвърли Международни отношения, но предпочете да не сменя.
В момента работи по специалността си, НО в частна детска градина в София, защото там и предлагат заплащане, което я устройва (пиша го така, за да съм крайна в определенията за заплатите на служителите в държавните детски заведения). Naughty

Малцина са младите хора, които избират тази благородна професия и една от причините е лошото заплащане. Peace

*щурчо* Идеята ти за доброволната помощ или работата на "недипломиран" персонал е прекрасна, но едва ли ще се реализира някога в нашата сбъркана страна. Tired

# 191
  • София
Братовчедка ми също завърши миналата или по-миналата година в СУ. В момента май не работи. Уж търси работа, но проблемът при тях е, че вуйна не може да я издържа, т.е. помага ако работи в София. Вуйчо ми почина миналата година и сега са в емоционална и т.н. дупка.
Много й се работи в детска градина. Но не знам дали може да си позволи да работи в такава и да плаща за квартира. А при тях имаше и ясла и градина. Сградата на градината от няколко години е дадена на кметството. В сградата на яслата са децата от яслата и градината заедно.

# 192
Бе дайте да станем едни детски учителки,като е толкова кът този персонал!!!
Нямам висше педагогика, ама..имам друго висше...и опит с 4 собствени...Вярвам все ще се справя и с 40 "чужди"...( струва ми се по-лесно, макар и по-отговорно)
Та.. как стои въпроса с доброволците , дето не им се занимава да кандидатстват с 18г деца за педагогика?( по-големите ми деца вече са минали детско-градинска възраст, а малкия е приет в ОДЗ миналата година, та...няма да е заради К4, ако реша да работя такова нещо).

Питам се...е ли възможно теоретично човек като мен да работи като "персонал" в ДГ? Защото.. много се изписа колко безценни били кадрите...
И..кое е по-ценното - дипломата за педагог или отношението към децата? И...много още въпроси имам...ама.. повечето звучат като риторични...

И още...
И..изобщо...като се замисля за планирането в родната ни държава...почвам да  се отчайвам...

Щурче ,да ти отговоря! Е,не точно въпрос по въпрос ,ама ще се постарая  Laughing
                   - С всичките си висши образования можеш да работиш само като "пом.възпитател-леля ".От тук и отговора на следващия въпрос - все още образованието е преди отношенията,както си е и във всички професии.Може би аз бих била чудесна служителка на друго място с прекрасни отношения ,ноооо...липсва ценза,не умения и отношения. Laughing
                   - За приетите в специалност ПУП,ПУПЧЕ И ПНУП - не е важно колко са приети , а колко изобщо се появяват след завършване в ДЗ.И понеже работя със студенти ще ви обясня ,че има прекрасни,умни и можещи деца,ама.....точно защото са такива си намират работа на друго място без отговорност за живота и здравето на деца.И естествено с по-високи заплати.Като са умни колко им е да завършат една магистратура по друга специалност. Wink
                  Заплащането между общинските ДЗ и частните изобщо не е толкова различно,че да определя избора за работа в ЧДЗ.Почти еднакво е , а мога да кажа ,че със стаж и квалификация в общинските ДЗ е по-голямо.
                  При нас в момента има едно свободно място за учител и ...... сме в паника от къде ще го намерим.Преди беше проблем да те назначат и когато аз казах,че работя там всички ме питаха "как се уреди"  Mr. Green Е,сега никой не иска да се уреди! Wink

# 193
  • София
Колко средно взима една учителка и една леля в държавна ДГ и в частна такава все пак?

# 194
  • София
                  При нас в момента има едно свободно място за учител и ...... сме в паника от къде ще го намерим.Преди беше проблем да те назначат и когато аз казах,че работя там всички ме питаха "как се уреди"  Mr. Green Е,сега никой не иска да се уреди! Wink
Я дай линк към обявата Simple Smile Не за мен, аз ставам само за леля.

Общи условия

Активация на акаунт