Ретро бг-мама

• 10 438
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Така като ви чета, май аз съм с най-дисидентското детство.
Родена съм в края на 70-те, кърмена съм месец, по-точно 40дни. Била съм на седмична ясла. После след година се ражда брат ми. Аз на село - при баба, брат ми на ясла. После детска градина. Една година преди 1клас - седмична детска градина. Брат ми мина по същия път.

# 76
въобще не е било задължително жената да работи , дори и да няма причина за това ,
майка ми не работеше няколко години , а аз ходех на училище вече ,
просто не искаше да работи по някакви свои причини и това беше
имам няколко жени-роднини , които никога не са работили - нито ден ...

# 77
Родена съм 76 , не съм кърмена изобщо, ходех на ясла и градина. Майка ми работеше на 4 часа, когато бях на училище.  Като цяло бях с усещането, че не работи и винаги е у дома, за да ме посрещне. Знам, че имаше добри предложения за реализация, но баща ми подсигуряваше добър живот и предпочиташе майка ми да е при децата си, това е било и нейното желание (предпочитание)

# 78

Което не им пречи да си взимат пенсиите.

# 79

Което не им пречи да си взимат пенсиите.
е, баща ми като има 55 години трудов стаж, да не би да взима двойна пенсия? Изкарал е и заради майка ми:-)

# 80
  • най-шареното място
И аз си мисля, че нищо не се е променило съществено - и преди и сега може да си останеш 2-3 години при детето. И тогава и сега не всеки го прави. Подобно е и с кърменето - нагласи, култура, подкрепа, а не някакви открития или законодателство са основния фактор. Кърмила съм колкото съм била кърмена и аз. И тогава и сега това е добър стандарт - тогава по соц. школата, сега по американската педиатрична асоциация. Иначе школи разни, но основата е една и не се е променила съществено.

Имам книжка, по която съм била гледана. Свърши прекрасна работа при моето дете. Мога да кажа, че само захраних по-късно. Когато най-накрая намерих чуден пердиатър, съветите му бяха като в книгата и дори ми показа нови упражнения за детето. А ако не беше книжката нямаше да мога да правя бебешки масаж.

Преди "хумана"-та, тази роля е играло козето мляко. Сега има комерсиален натиск да не се кърми и дори да се дават "преходни млека след отбиването на 6 месеца"... свободно цитирам Нестле ТВ реклама.

# 81
Какъв комерсиален натиск има да не се кърми?
Това е личен избор на майката, рекламите не могат да формират мнението ти, те се опитват да повлияят на избора ти, когато вече си решила, че детето трябва да пие АМ.

# 82
  • най-шареното място
Една основна част идва през лекарите - много майки не успяват да кърмят понеже нямат подкрепа, а млеката са толкова хубави... Друга през подобни реклами - лесно е незапознатите с кърменето да си изградят представи преди да им дойде реда да вземат подобни решения.

За първи път го осъзнах като влязох в бебешки магазин да търся подарък за бебе. Предложиха ми стерилизатор като основен продукт в грижата за бебето. Кърмените бебета, рядко имат нужда от него ако са с майките си, а аз избирах подарък, но по подразбиране се ползва много...

# 83
Това е личен избор на майката, рекламите не могат да формират мнението ти, те се опитват да повлияят на избора ти, когато вече си решила, че детето трябва да пие АМ.
Това, че не го осъзнаваш, е друг въпрос. Точно в това е майсторлъка - да си мислиш, че не влияят на мнението ти.

# 84
Това, че не го осъзнаваш, е друг въпрос. Точно в това е майсторлъка - да си мислиш, че не влияят на мнението ти.
Да, само че моето мнение не се формира  на база елементарна комерисиална манипулация, в частност тв реклами за хранене на бебе.
За мен рекламата не е формираща при избора на каквото и да е, ясно е защо.
Разчитам на други източници на информация при формиране на личния си избор, най - често потребители на съответната услуга/продукт.
Не съм на мнение, че гледайки реклама за АМ, решаваш как ще храниш детето си автоматично.

# 85
То да беше само рекламата....
Аз скоро гледах един глуповат филм с Джей Ло, която играеше бременна и на една женска сбирка с такова отвращение погледна кърмеща майка, дори имаше и някакъв коментар, от което по-скоро кърмещата жена излезе смешна. Това е само един дребен детайл....

# 86
Да, определено има световна конспирация по темата как да не се кърми Crazy
Само казвам, че който има глава на раменете и мисли, трудно би се хванала на плоски манипулации от типа Нестле или би си оформил мнение само от гледане на един филм.

# 87
  • София
То да беше само рекламата....
Аз скоро гледах един глуповат филм с Джей Ло, която играеше бременна и на една женска сбирка с такова отвращение погледна кърмеща майка, дори имаше и някакъв коментар, от което по-скоро кърмещата жена излезе смешна. Това е само един дребен детайл....
Понеже тези дни и аз гледах същия филм, та ми е пресно-пресно. Grinning Кърмачето беше 3 годишно, познавам дългокърмеща майка и обикновно никой не оставаше безразличен към гледката, само емоциите бяха според човека - кога положителни, кога не съвсем. Иначе филма беше тъп.

# 88
  • Куциндрел
Винаги съм се чудила, защо кърмят децата си 3-4 години.  newsm78
Не трябва ли детето на тази възраст вече да яде нормална храна?
Не става ли детето прекалено обвързано с майка си и глезено?

Всъщност, те да му мислят, после ще има - ауу, къде сбърках.

# 89
Сега ще те сгризкат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт