Отговори
# 690
  • Немция
Привет, моми ракиджийки. Laughing И у нас се намира пивка домашна ракия, макар и на гроzдова основа.

Аz отново ще се върна на темата АБКМ и по/то4но как zдравната каса във вид на ТКК(популярна и любима на мноzинството) не поема раzноските zа специалното мляко, което бебета и деца с АБКМ трябва да полу4ават. Цената на един NeoCate, кутия от 400 г, вариира м/у 30 и 35 евро. #Crazy
Нашият де4ко го приема под вид на мле4на каша, но какво да кажат онеzи родители, 4иито деца са от малки бебенца на това мляко. Rolling Eyes
Стори ми се странно, 4е касата не желае поне от4асти да облек4и високата цена. Thinking

# 691
Аболютно неразбираемо Crazy ....
ох мани - за  5  секунди се видях как   го  лежа  доживотно този таксиджия , че ми е  размазал детето,добре че скочих като ужилена назад с нея та не  стана белята,а най- ме  е  яд ,че  тя само на  косата нямаше  светлоортразители -дет Вечка вика мислела  съм си, че  само в  Бг може да  ме сгазят на  зелено,но...

# 692
  • в сърцето на един мъж...
Веч, аз имам спестовна сметка, месечна в Прокредит. Много съм доволна от тях, между моята банка в ДЕ и тук не ми вземат никакви такси, мога да превеждам по нея без такса, тук тегля без проблеми и съответно всеки месец ми я олихвяват. Така си спестявам проблемите, а в нея си държа едни пари, като си дойда да не се разправям с банкомати и преводи. Родих се с нея Mr. Green

# 693
Привет, моми ракиджийки. Laughing И у нас се намира пивка домашна ракия, макар и на гроzдова основа.

Аz отново ще се върна на темата АБКМ и по/то4но как zдравната каса във вид на ТКК(популярна и любима на мноzинството) не поема раzноските zа специалното мляко, което бебета и деца с АБКМ трябва да полу4ават. Цената на един NeoCate, кутия от 400 г, вариира м/у 30 и 35 евро. #Crazy
Нашият де4ко го приема под вид на мле4на каша, но какво да кажат онеzи родители, 4иито деца са от малки бебенца на това мляко. Rolling Eyes
Стори ми се странно, 4е касата не желае поне от4асти да облек4и високата цена. Thinking
Бибитка, ако не се разбереш с касата си запази бележките и ги дай на данъчния консултант - той си знае работата.  здравни разходи  се приспадат от данъците  Hug

# 694
  • Германия
Бибит, оризово мляко не е ли алтернатива при вас?

# 695

Бибитка, ако не се разбереш с касата си запази бележките и ги дай на данъчния консултант - той си знае работата.  здравни разходи  се приспадат от данъците  Hug

Но само над определен праг, който за жалост не е нисък  Sad

Уф, аз пък днес получих последната фактура за импланта, още 1500 евро, аман, а със застраховката още спорим върху предната фактура  Tired

# 696
  • Германия
А ние сметката за вода и парно Shocked вдигат ни наема, заради разхищението на вода най-вече Confused

# 697
Мда, водата е скъпа тук  Confused

# 698
Дами, аз все следя клюките, ма все не мога се включа компетентно... лоша работа.
Мастики, кайсиеви ракии? Какво е това? ПейПал... загазих го...
Татянке какво е имплант? Деградирам в тая болница, хорааааа!!!

Мдаммммм и тук е скъпа водата.

# 699
Татянке какво е имплант?

Implantat на немски, зъбен имплант. Като ти липсва зъб, вместо да ти направят мост (за който трябва да пилеят и околните зъби), се слага един щифт от титан в челюстта, и с винт и това е един вид новия корен за коронката после. Много дълга (1 година при мен) и много скъпа (над 4000 евро платих за един зъб  Shocked ) процедура, но уж ще го имам няколко десетлетия  Thinking

# 700
  • Германия
Ва, аз имам такова нещо, имплант де. Навремето Бармер плати всичко.
Несса, и колко още време искат да те държат в ..затвора? Разрешени ли са ти кратки разходки навън поне?

# 701
Аааа, вижте сега се изглаждат недоразумелици... Пък аз други имплантанти си представих.  newsm78
А в моя затвор не дават разходки, най-дългата е до тоалетната, закачена на маркучи... и тях си влача. Весело е като съм на зор и трябва разкача тока.

# 702
  • Германия
Аааа, вижте сега се изглаждат недоразумелици... Пък аз други имплантанти си представих.  newsm78
А в моя затвор не дават разходки, най-дългата е до тоалетната, закачена на маркучи... и тях си влача. Весело е като съм на зор и трябва разкача тока.
Представям си какви аларми се вдигат и как спринтират сестрите Laughing

# 703
Бибит, много неприятно - по другите каси не го ли поемат това мляко? Thinking

И на нас, но на основание, че сме повече от 5 години тук  Crazy . С което достигнахме почти средния наем на ЕFH и затвърди решението ни да се изнасяме - и без това имаме нужда от още една стая ooooh!. Сещате се, че от 3 седмици търсим къща с градина или 4-5 стайно жилище на EG с градинска част, но в нашия градец няма нищо подходящо и май ще поседим още някой друг месец в сегашното, че на нещо не ни се мести на далече.

Снощи пих грозданка с шопска. И Сърфов го прилъгах, въпреки че той шнапс не пие. Остана само един белот да плеснем... Mr. Green

Алоха!

# 704
Мами,извинете,че ви бъркам приказката,но може ли да споделите как правите прочутата немска картофена салата и може би макаронената  chef ?
Също каква друга немска салата правите,която да подхожда за грил?
Държа да са немски салатите и да ходят на мръвките Laughing.
Мерси ви много Hug.

Общи условия

Активация на акаунт