Отговори
# 165
  • варна
Svetle писах ти на ли4ни

# 166
Lulu25 , добре дошла в редиците ни.
Честито и добре дошли на новите бебчета! Само здраве и щастливи мигове!
Марчела,  Hug Предполагам, ти си поиска секцио, с нетърпение чакам подробности - как, защо... Peace
Смилянова, разбира се, че стискаме палци! Кураж и дано всичко отшуми и то бързо! Мисля, че решението ви е много правилно.
хайде коя ще бъде следващата от нас  Joy
Аз май няма да съм. Mr. Green Бебето си се чувства добре, има си води, расте човекът. В петък ще ме прибират в болницата да предизвикват раждане. Сега нямах никакво разкритие. Но контракциите ми се засилват и шийката е още по-скъсена от предния път. Всичко говори за един съвсем нормален физиологичен процес. Не виждам какво трябва да му даваме зор на детето да излиза. То си знае кога. Е, няма да си кривя душата, че като постъпя в болницата, ще ми е доста по-спокойно, но... каквото - такова.

# 167
Цитат
имам въпрос към компетентните мами с повече опит в кърменето а също и към момичетата от ЛЛЛ:
до кога трябва да се изцеждам ? на ядене предлагам едната гърда за 20мин ,след това изцеждам между 10-30мл кърма,после редувам с другата .честно казано не си представях кърменето с помпа в ръка .........Smile . Все си мислех ,че бебчо яде колкото му трябва и после хайде на разходка ,а не още 30мин изцеждане .............
Привет калимана,
Както и алексова е казала, цедене се налага когато има напрежение в гърдите, ако има вече възникнал проблем, при който може да се налага или с цел увеличаване и стимулиране на лактацията. Когато детето суче през тези 20 минути, активно ли суче през цялото време? След това заспива ли и долу-горе колко по-късно отново иска пак да се храни? Ако има няколко кърмения в рамките на час- час и половина е подходящо да се предлага същата гърда, докато се изпразни напълно, да е приело достатъчно и от задното мляко и едва след като първата гърда е напълно празна да се предложи другата. Ако след кърмене има напрежение в същата или другата гърда може да се изцеди леко, докато напрежението отмине, но ако такова няма не е непременно нужно да се цедиш.  Peace

Цитат
Цитат
Цитат
имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ. Струва ми се, че бебето не наддава достатъчно. Изписаха ни 2800, след 6 дена беше качила 50 гр., след 7 дена-150, след още 7-120. Кърмим се на поискване. Имаме около 4-5 наакани памперса и напишканите не ги броя, но са около 4-5. През нощта я кърмя 2-3 пати. Моля за мнение, дали е нормално това наддаване или е недостатъчно, след още 6 дена ще станем на 1 месец.

Привет Кидман, бих искала да попитам дали сметките ми са верни и тегленията след изписването на един кантар ли са отчитани? Ако да, при 2-3 поставяния на бебето едно и също ли отчита? При приблизително еднакви условия ли е теглено детето, т.е. ако единия път е било преди хранене и следващия така, дали е било без памперс и т.н.? Средното наддаване на тегло при кърмените бебета е около 180 гр за седмица, като за някои бебета може да е около 110 гр. като може да е притеснително под толкова. Последната седмица е малко по-малко, но пък предната която е 150 е ок. Първата е трудно да се каже заради разликите в кантарите.
3000 - 28.05 раждане болница
2800 - 02.06 изписване болница
2850 - 09.06 педиатър
3000 - 16.06 у дома
3120 - 23.06 у дома
Можеш ли да ми опишеш как се кърмите в момента, колко често суче детето, от една гърда или от две, приема ли нещо друго освен мляко, има ли жълтеница, колко хранения има за денонощие, колко напишкани памперса има и какъв цвят са, колко са нааканите, какъв цвят и каква консистенция, лигавиците влажни ли са, тургора ок ли е, жизнен и енергичен ли е, педиатъра какво мисли?
Иви, поправих  датите на които е теглена малката. След изписването при първото посещение на педиатъра на 09.06 е теглена там, т.е когато отчете, че е наддала само 50 гр. След това започнах аз да я тегля в къщи на 1 и същ кантар долу-горе при едни условия, без памперс и дрехи.
Сега я кърмя на поискване, обикновено не и стига от едната гърда, давам и от другата, а доста често се случва да отваря пак устичка и давам пак от първата и после повтарям от втората Crazy. Понякога се кърмим с часове. На едната гърда стои минимум 30 мин. Държа я докато виждам, че преглъща. Изцяло е на кърма, не давам нито добавка, нито вода. Жълтеница имаше и продължи около 20 дена,правиха и няколко фототерапии в болницата и за това ни изписаха 1 ден по-късно, сега кожата и поизбледня и мисля, че почти няма.
Напишканите памперси са с безцветен цвят, около 5, нааканите са 4-5 с цвят на тъмен мед или горчица, акото е рядко.
Храненията за денонощие са около 7-8, доста продължителни са дневните, може би не суче ефективно. Жизнена е, само като суче е доста бавна и мудна, почива си, дъвче няколко пъти зърното, преглътне, поспи и така. Лигавицата на устата ли имаш предвид? Мисля, че е ок. Тургур не знам какво е.

Привет Кидман,
Чудесно е, че имаш наблюдения и върху стойностите от един и същи кантар. Наддаването наистина може да е малко малко, но пък си взела добри мерки. Всички бебенца наддават с различен темп, като за някои вашето наддаване може да е обичайно. Теглила ли си я за последните 6-7 дни, как беше през тази седмица? Както вероятно знаеш, може в една седмица да наддаде малко по-слабо, а в следващата да си навакса. Все пак тя наддава; памперсите изглеждат добре; това че е жизнена и енергична също е чудесно. Лигавицата на устата или на очичките примерно, при по-малките бебета по-лесно се вижда устичката, дали има лигички, т.е. да не е суха. За тургора като се притисне леко с пръст бузката на бебето, цвета избледнява и при отпускане би следвало да се възстанови.

Когато бебето суче в рамките на час-час и половина може да е подходящо да доизсуче първо добре първата гърда, преди да предложиш втората. Възможно ли е да изсуква само предното мляко от първата и да се дразни, че следващата порция не слиза веднага или може би не е достатъчно силна струята на гърдата? Ползваш ли компресия на гърдата, за да се опиташ да и помогнеш да приеме повече задно мляко, това може би, би намалило и притесненията ти дали изсуква достатъчно ефективно млякото.

Цитат
Когато започне да суче вяло и да се отпуска можеш да и помогнеш с компресия на гърдата. Гърдата се обхваща под формата на буквата "С", като палеца е отгоре, а останалите пръсти от долната страна на гърдата. Прави се приплъзване на пръстите с много лек натиск, от основата на гърдата към ареолата и зърното. Когато пръстите достигнат на 1-2 пръста от ареолата се притиска (слабо, в никакъв случай не силно, за да не се травмира гърдата) и се изчаква да се види бебето ще започне ли да преглъща, ако не гълта се повтаря. Докато слезе следващата порция мляко е възможно да се наложи няколко пъти да се повтори движението. Когато млякото потече се държи притисната гърдата докато пие и се отпуска, когато спре. При отпускане, ако засуче само, го изчакваме и като спре да суче активно, пак прилагаме компресия. Когато тези каналчета се изцедят, по същия начин пръстите се завъртат и обикалят все така под формата на буквата "С" цялата гърда, за да се изцеди добре гърдата от всички страни. След като детето спре да суче и с компресия и ако все още е гладно, се предлага и втората гърда, след това отново компресия, а ако и след втората гърда бебето още е гладно, гърдите се разменят 1-2 пъти, за да се изсуче междувременно образувалото се мляко, ако и след това млякото не достига, може детето да се дохрани.
Тук може да се видят и 2 клипчета с компресия Compression и Compression, nibbles, open eyes. Клипчетата са за теглене.

За правилното засукване на бебето, което осигурява ефективния прием на мляко можеш да следиш за следните неща: ушенцето, гръбчето и таза трябва да са в една линия, коремчето да е обърнато към корема на мама, да е поело зърното и по-голямата част от ареолата, устничките са леко обърнати навън, да се чува/вижда как преглъща, да се виждат мускулчетата на челюстта как се движат, да се вижда движение на ушенцата, докато се храни. Ако се чуват цъкащи звуци, значи гълта въздух, ако се вижда вълнообразно движение на гърдата, значи че бебето не е поело достатъчно навътре гърдата. В такива случаи, с кутрето поставено в ъгъла на устичката може да се прекрати вакуума в устичката, да се извади гърдата и да се постави бебето отново. Може да е изключително важно да се настаниш удобно, за да не се променя особено позата, докато ти отмаляваш и да се размества и гърдата в устичката на бебето. Когато се настаниш удобно е добре да приближиш бебето към себе си, а не да се надвесваш над него. Зърното ти може да сочи между горната устничка и нослето, така че то да надигне леко главичка нагоре и назад и да си осигури възможност за по-добро отваряне на устичката, съответно по-добро приемане на гърдата навътре. Евентуално това ще осигури по-добро хранене и възможност да приема адекватно количество мляко.
Може да опиташ и да експериментираш с различни пози на кърмене и да видиш коя ще ви бъде най-удобна и комфортна.

С добро изпразване на първата гърда, преди да предложиш втората, прилагайки и компресия, следейки правилното засукване на детето би следвало да забележиш скоро някакво подобрение. Предвид това, че днес тя става на месец, вероятно скоро ще посетите и педиатъра, и ще видиш как е наддала за около месец спрямо нейния кантар Simple Smile

# 168
Въпрос към момичетата от ЛЛЛ:
Малката е много неспокойна, доста често плаче с яд, иска да яде. Мислих, че кърмата й не й стига,пробвах я след кърмене да й дам АМ, изцока 30 мл, след което и стана много тежко (уригна се 4 пъти, на следващите хранения сука сам по 5 мин.).Тя по принцип си е доста лакома и всичко, което й подам го пие (чай, вода, глюкоза, няма значение какво й давам нищо никога не отказва). Има средно по 4-5 наакани памперса, заспива на гърдата, докато суче няма признаци че не пуска, суче си спокойно.  Дали има нужда да я дохранвам и как да разбера дали си суче достатъчно? Сряда сме на консултация и ще се види колко е наддала.
Отделно се притеснявам, защото суче само от едната гърд. Изцеждах другата, но докато бяхме в болницата заради жълтеница 10 дни нямах възможност да я изцеждам постоянно, а от притесннията кърмата там почти спря. Сега, когато сме в къщи я изцеждам и слагам малката да я стимулира, но дали има някакъв шанс въобще да се възобновя кърмата или да се откажа? Почти нищо не тече от нея вече.
Привет Мая,
Това, че е неспокойна възможно ли е да се дължи на колики или те поотшумяха? Как суче, ако и предложиш да суче преди да се е изнервила твърде много или при ранни признаци на глад? След като пълни памперсите, ако е жизнена и енергична, лигавиците на устичката/очичките са влажни, тургора и, ако е добър, ако наддава, не би следвало да има необходимост от дохранване. Предвид това, че майки осиновителки, които никога не са кърмили децата си, че майки които са отбили преди седмици или месеци, успяват успешно да релактират, едва ли би било проблем да се стимулира лактацията на другата гърда. След като детето я засуква, смяташ ли че можеш да предлагаш за известно време винаги първо нея, за да се изпразва често докрай? Това би дало индикации на организма ти да заяви увеличаване на количествата в нея. Дори след отбиване, при стисване на гърдите мляко продължава да излиза на капки дори година - две по-късно. С подобна стимулация, за която говоря е възможно до дни тези капчици да се увеличат, след седмица да излизат по няколко милилитра и постепенно лактацията да се възстанови  Heart Eyes

Алексова а вие знаете ли че по принцип ползването на силиконови зърна може да доведе до намаляване на лактацията  Peace Момичетата от ЛЛЛ ще кажат ако бъркам нещо, но аз така съм запомнила точно от тях  Peace Според мен трябва да се опиташ да ги премахнеш иначе рискуваш да си намалиш кърмата  Crazy Сукането на бебето от силиконови зърна не може да предизвика лактацията правилно  Rolling Eyes
Наде, засега не съм срещала такава инфо, но ако пък не ги ползвах щях отново да спра да кърмя, защото тези болки едва ли ще издържа дълго време, така че засега сме ОК. Целта ми е скоро да ги махна, но изчаквам още малко, за да не почнат пак да ми правят проблеми зърната. Ще следя какво ще кажат и момичетата от ЛЛЛ за това, ще потърся и инфо.

Ето цитат от една статия, :

Не носете гумените или силиконовите зърна, които понякога се препоръчват, за да защитят разранените ви зърна от сукането на бебето. Те се състоят от конус, прикачен към гумено зърно. Конусът прилепва плътно на гърдата и бебето суче от гуменото зърно. Те не осигуряват стимулацията, която е нужна на гърдите ви, за да произвеждат мляко, рядко облекчават болката и могат да причинят у някои бебета объркване на зърното.

При силиконовите зърна бебето лапа само зърното, истинското зърно попада в средата на силиконовото и при засукването, силикона би следвало да се изпълни с ареолата и зърното. Засукването наподобява това на шишето и е възможно, бебето да се сърди после при връщането на гърдата. Точно заради различното засукване, някои бебета не успяват достатъчно ефективно да изпразнят гърдата, а други не толкова добре, колкото без тях. Когато има разраняване най-важно е да се установи кое причинява рагадите, за да може да се отстрани проблема и когато зърната зараснат да не бъдат наранени отново. Една от основните причини за рагадите е не доброто позициониране на гърдата, а друга причина би могла да бъде млечница при майката, при бебето или при двойката майка-бебе. При рагади е подходящо да се смени позата, за да може бебето да поеме гърдата от място, което може да не е разранено или да е по-малко разранено и това да редуцира болката. Тук обаче, ако проблема е в засукването е добре да се следи дали добре е поета гърдата, за да не се нарани и на това място. Мазането с кремче за зърна без отмиване и/или с кърма и оставянето на гърдите на въздух са допълнителна помощ за по-скорошно оздравяване. Ако тези мерки и/или приложените за млечница (ако майката ползва подплънки може да е подходящо да ги сменя по-често, за да не стои влажно мястото), ако има такава, не дадат резултат, болките се засилват и зърната се влошават, може да се прибегне и до силиконовите зърна разбира се, но ако може без тях по-добре. Ако раничките не са твърде големи често за ден-два, след употребата на силиконовите зърна, истинските зърна вече не болят, при по-тежки наранявания, може да отнеме малко повече. При отказ на бебето да суче без тях, майката би могла да опитва периодично да ги маха, а някой път детето може и да склони. Всички случаи, ако има вероятност майката да отбие, по-добре със силиконови зърна с риска кърменето после да си продължи с тях, отколкото бебето да бъде отбито без този вариант да е опитан.

Натали как си?

Въпросче и към момичетата от ЛЛС. Зърната ми не са разранени, но си ме болят и при самото засукване много ме боли, но после като посуче болката отминава. На какво може да се дължи това? Дали позата не е подходяща или...?

Пепси, в предния пост описах на Кидман какво да провери, за да види дали детето засуква добре. Ако има болка, е добре да се разбере кое я причинява, преди да са се разранили гърдите. Виж дали отваря добре устичката. Може да опиташ да се настаниш удобно, да приближиш бебето към себе си и да го поставиш така, че зърното ти да сочи между горната устничка и нослето. Когато отвори устичка, за да достигне до зърното, трябва да надигне леко нагоре и назад главичка (добре е да се осигури свобода за движение на вратлето), за да отвори максимално устичката си. Опитай да не бързаш да смъкваш зърното надолу, а да изчакаш бебето само да си мръдне главичката нагоре и когато забележиш доброто отваряне, да поеме гърдата. Доброто отваряне на устичката, осигурява поемането на гърдата по-навътре в устичката и зърното достига до мекото небце, където не се притиска болезнено от езичето. Разбира се, можеш да пробваш различни пози, които евентуално да облекчат болката ти, но дори и с тях, е добре да се внимава за добро засукване и да се коригира, ако забелязваш проблем.

Кидман, Пепси, galia83_vn Ето и клипче с недобро и после с добро засукване bouquet

# 169
честит син на мама Мар4ела да е жив и здрав и да има много щастливо детство  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 170
Ivy малко по-добре сьм благодаря,че попита снабдих се с две помпи и правя горещи душове гьрдата все още ме наболява но тази нощ поне не ме тресе надявам се да се оправя  bouquet
Иначе помпите са хубави но пак не се изцежда кой знае колко моите гьрди явно не подлежат на изцеждане с помпа едва изцедих 20 мл а бебка все така лакомо суче и пьлни памперс след памперс имам си явно достатъчно кьрма.

# 171
  • София
А искам да питам и момичетата от ЛЛЛ,ако продалжавам само да се цедя може ли да ми спре кърмата.Иначе по време на цеденето си отпушвам и ръчно каналите и засега нямам проблем. newsm78
Напълно е възможно с цедене да се поддържа млякото в количества достатъчни за бебето за дълго време. Това е добър избор за изхранване на бебчето ти при невъзможност да бъде кърмено.
 Разранените зърна се лекуват и цеденето може да не продължи дълго.
 Може би разраняването се дължи на неправилно поемане на гърдата? Ако допускаш тази причина, Иви обяснява в края на поста си как да се следи за правилно засукване. Неправилното засукване може да се дължи и на неудобна за бебето поза. Ето няколко идеи за различни пози и правилно поставяне бебето на гърда. Смяната на позите евентуално може да облекчи и болката, защото бебето поема гърдата от различно място. Така се позволява и на наранената тъкан да зарасне малко по-лесно.  Възможно ли е да имаш млечница? Изразява се в болка навътре в каналите, сърбеж на зърната, лъскава кожа на зърната и ареолите, може да има бели полепи, може да е съпроводена с вагинално течение, възможно е бебето също да има млечница(по езика, небцето и бузите ясно се виждат бели полепи, които не се отстраняват лесно). Често млечница се забелязва след намален имунитет при теб или бебето(например след прием на антибиотици или други медикаменти).
 Много майки споделят, че при рагади успяват да разрешат проблема, като временно ползват силиконови зърна. Това може да е по-удачен вариант от изцеждането, тъй като бебето все пак суче от гърдата, а на теб би могло да спести хамалогията по цеденето.
 Понеже бебенцето ти е още малко, добре би било, ако ти е възможно, дохранването да става по алтернативен начин - с лъжичка или спринцовка от сиропите за температура например(млякото се изсипва в малки количества настрани между венеца и бузата, за да не се задави бебето). Защото лесно може да настъпи объркване, особено при толкова мъничко бебе, което да доведе до стачкуване и по-трудно връщане на гърда.

Момичета от ЛЛЛ - Благодаря за отговорите и подкрепата. Понеже в петък пътувахме, кърмих малката на 4-5 часа . От тогава забелязвам, че кърмата ми намаля доста - не тече по всяко време, а и гърдите ми не са толкова напрегнати. Започнах леко да се вкарвам в разни филми, че кърмата не ми стига. От друга страна може би е дошъл момента, в който всичко се е регулирало според това колко суче бебка. Тя суче по около 10-15 мин. в повечето случаи и търси на около час-час и половина-два, а памперсите ги пълни почти на всяко хранене. Дали има някакъв проблем или все още се нагаждаме  newsm78 . Вече не зная какво да си мисля.
Напрежението, умората от пътуването и по-рядкото кърмене може да дадат отражение върху количеството и отделянето на млякото, но при режима на кърмене, който сега имате, както и резултата в памперсите по-скоро няма причина за притеснение. Много е вероятно да е настъпил момента с регулирането на млякото.

# 172
Привет момичета,

да Ви се оплача, страшно съм притеснена. Моята госпожица за 1 месец е качила само 400гр Shocked Shocked Shocked . Кърмим се на поискване, не знам кърма ли нямам, но като мине час и половина 2, ако не е сукала ми потичат гърдите. А тя почти нон стоп суче, в което влиза дъвкане на зърното, спане на гърдата. Ще видя какво ще каже педиатъра тази вечер.
При засукване и аз изпитвам силна болка като  Пепси, а понякога след сукане, все едно ме бодат с карфички по зърната Crazy
alexova аз я тегля в къщи на един и същ кантар вече 3 седмици по ред, изписаха ни 2800, а сега е 3200.
esma мисля, че подобрих правилното позициониране на гърдата, защото в началото ми разраняваше зърната, но болката при засукване остана, в редки случаи само я няма. За млечница прочетох статията и мисля, че нямам симптомите, а на педиатъра му бях казала, че езика на малката е бял и не каза, че е нещо притеснително, за болката не му бях казала, защото мислих, че е от разранените зърна.
Кидман,
Сега дочетох, извини ме, че не видях преди това последните 2 поста. Тази стойност 3200 от кантара на педиатъра ли е или от домашния кантар? Ако това е стойността от кантара на педиатъра от 9.06 до 28.06 за 19 дни, бебето е наддало средно по 130 грама седмично, което е сравнително ок. Пълни ли си все така  памперсите, жизнено ли е? Колко я претегли днес на домашния кантар? С добро изпразване на гърдите и компресия, следене за добро засукване би следвало нещата допълнително да се подобрят. Чудесно е, че отчиташ подобрение в засукването! Ако след доброто изпразване на първата гърда, компресия, изпразване на втората гърда, компресия, размяна 1-2 пъти е още гладно, би могла да дохраниш с изцедена от предишното кърмене кърма. Като нахраниш можеш да доизцедиш и да има за следващото хранене. Да си приемала/приемаш някакви лекарства и ако да какви? Удобно ли е да попитам в кой град живееш, ако прецениш, че искаш и има момичета, които да са в същия град, биха могли да те видят как си? Ако желаеш може и на лични. Погледни, ако искаш и на Пепси какво писах. Ще очаквам да ми кажеш колко е била на домашния кантар, на коя дата и може би е разумно след 3-5 дни отново да изтеглиш и да видим накъде са нещата. Дано скоро се похвалиш с подобрение. Ако ползваш скайп моя е jess_mckloy (само бих се радвала, да уточните ника си, ако ме контактвате там).

Ivy малко по-добре сьм благодаря,че попита снабдих се с две помпи и правя горещи душове гьрдата все още ме наболява но тази нощ поне не ме тресе надявам се да се оправя  bouquet
Иначе помпите са хубави но пак не се изцежда кой знае колко моите гьрди явно не подлежат на изцеждане с помпа едва изцедих 20 мл а бебка все така лакомо суче и пьлни памперс след памперс имам си явно достатъчно кьрма.

Натали, ако забележиш зачервяване, бучка или ако има болка в някоя част на гърдата, може да е подходящо да сложиш зелево листо около гърдата или само на травмираната част (но без ареолата и зърното). Листото се поставя без твърдата жила, като предварително би могло леко да се намачка, за да си пусне част от сокчето. Слага се след кърмене до следващото кърмене. Не бива да се прекалява с употребата му, защото за 24 часа силно редуцира лактацията. Друг вариант е компреса на Мартеа с ориза или компреса с извара. Независимо кой от тях ще предпочетеш, би могла да приемаш лецитин по 3-4 на ден от 1000-1200 мг. Когато проблема напълно отшуми, може да го намаляваш с по 1 на 2-3 дни и последното да продължиш да приемаш още 1-2 седмици профилактично като превенция. Лецитина е хранителна добавка, която се ползва в сладкарството. Тя не позволява на мастните клетчици да се слепват и да се получават запушвания, а когато са се слепили, помага за отлепването им  Simple Smile Радвам, се че бебка суче, защото ако е имало запушване, тя чудесно ще помогне за доброто изтегляне на млякото Wink

# 173
  • варна
skrech,благодаря ти за отговора.Малко ме стресна с това за млечицата Sad А ина4е аз силиконови протектори ползвам от третия ден и не ми помагат особено.Вики сякаш няма бели налепи в устата.Само като повърне езичето му става доста бяло,но после се оправя. А ако имам млечица не трябва ли да ме боли и като се цедя newsm78 Снощи му дадах малко да суче и сякаш болката не е толкова силна и мисля малко по малко пак да се опитам да го кърмя. А върху раничките на зърната ми се образува жълтеникав слой (това означава ли нещо).Другата седмица сме на преглед и ще кажа на доки да види устичката на Вики дали има нещо.Дано да не е от това Sad

# 174
[b]ИМАМ ОГРОМНАТО УДОВОЛСТВИЕ ДА СЪОБЩЯ,ЧЕ  снощи в 20:20ч., dary dary СТАНА ГОРДА МАМА НА СТАНИСЛАВ!гОЛЕМИЯТ МЪЖ ТЕЖИ 3700 И Е ВИСОК ЦЕЛИ 52СМ.Simple Smile
нА МАМА ,БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД КОШМАРНОТО РАЖДАНЕ,А НА МАЛКИЯТ ЮНАК,ДА ЖИВ И ЗДРАВ,ДА РАДВА МНОГО МАМА И ТАТИ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО:) Hug
[/b]

# 175
Ivy благодаря за отговора аз лецитина го започнах от вчера 3 по1 както и сварения ориз.Изглежда засега ,че има подобрение  Simple Smileсамо зеле не сьм налагала още.

честит син на Дари да е жив и здрав а на мама бьрзо вьзстановяване  bouquet  bouquet  bouquet

# 176
skrech,благодаря ти за отговора.Малко ме стресна с това за млечицата Sad А ина4е аз силиконови протектори ползвам от третия ден и не ми помагат особено.Вики сякаш няма бели налепи в устата.Само като повърне езичето му става доста бяло,но после се оправя. А ако имам млечица не трябва ли да ме боли и като се цедя newsm78 Снощи му дадах малко да суче и сякаш болката не е толкова силна и мисля малко по малко пак да се опитам да го кърмя. А върху раничките на зърната ми се образува жълтеникав слой (това означава ли нещо).Другата седмица сме на преглед и ще кажа на доки да види устичката на Вики дали има нещо.Дано да не е от това Sad

Гале, не бързай да се притесняваш. Скреч ти е подсказала двете основни вероятности при разранени зърна, като не е необходимо да се случват и двете. По-скоро може да обърнеш внимание на засукването на детето, според гореописаните неща и да помислиш дали не е възможно да е млечница. Чудесно е, че болката е намаляла! Ако искаш пробвай да смениш позата като продължиш да внимаваш за засукването и да коригираш при необходимост и е възможно това да донесе известно облекчение. Болката, която усещаш при самото засукване ли е или я има и след това по дължината на каналчетата? Да те сърбят или да са по-лъщящи гърдите ти? Ти или бебето приемали ли сте някакви медикаменти скоро?
Възможно ли е жълтеникавия слой да е новообразувалата се кожа?

Нати, ако ориза помага, може и да не ти е необходимо зеле. Радвам се, че си по-добре Heart Eyes

# 177
Добро  утро момичета,

Марчела, Дари честити ви момченца. Да са ви живи и здрави и много щастливи! На щастливите мами бързо възстановяване!

Смилянова, много добре сте решили, стискаме палци за малката Ивана.

Все забравям да ви питам с какъв бебешки прах перете. Аз не съм доволна от израелския, въбще не ми изпира петна от кърма, напикано. Интересува ме и памперсите, които използвате. Нашите  все пропускат. Не знам аз ли не ги слагам правилно, но Калоян е постоянно мокър. Пробвах на Пуфис, Памперс и двата варианта. Сега се чудя дали да не си взема на Хъджис. Мисля, че бяхте писали по този въпрос, но ще ви бъда благодарна, ако ми отговорите.

Калоян също има пъпчици по лицето. Баща му го почиства с преварена вода и след това го маже с кремче на Бюбхен и като че ли има подобрение.

Вече ми писна с това лошо време, вчера тъкмо се нагласихме за разходка и заваля. А малкият е толкова спокоен навън Sad.

Хубав ден от мен!

# 178
  • варна
Ivy,болката я усещам,когато Вики почне силно да суче.Когато суче бавно болка няма. Зърната не ме сърбят ама сякаш леко лъщят.Иначе и двамата нищо не сме пили.А слоя е възможно да е нова кожа, защото след 2 4асова почивка зърната ми изглеждат сравнително добре,но като се изцедя се появява този слой.

# 179
  • варна
sherie,аз пера с персил сензитив и съм доволна.А от в4ера почнах да мажа пъпчиците на Вики с лансинох(една приятелка ми каза че при тях е помогнал),ще споделя по нататък дали има ефект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт