Отговори
# 195

При нас всичко е по старому, само дето от вчера бебка не  е акала и взех да се притеснявам. Преди това имахме по 4 наакани, вчера нито един. През ноща беще последния и това е. Вчера целия ден ми беше в ръцете, заспива у мен, като я сложа дремне 15 мин и послесе размрънка, ревне...и пак в ръцете ми.

alexova, и при нас беше точно така. Още вчера заподозрях инфакола и го спрях следобед. След цяла нощ неспокоен сън и гърчене тази сутрин успя на два пъти да се справи един след друг "до уши".

И аз имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ. Бебчо ми е разранил много жестоко едното зърно, направо се вижда дупка в него. Преди два дни вдигнах и температура, гърдата ми беше станала твърда и болезнена.  С компреси и сукане като че ли овладяхме положението, но гърдата ми е още червена, поне престана да боли. Проблемът е в зърното, което не успява да зарасне от честото сукане. Болката при захапване е ужасна стига чак до корема, но после докато суче не чувствам болка. Пробвах със силиконово зърно, но ме боли дори повече. Въпросът ми е дали да изчакам малко да заздравее или да продължавам да давам на бебчо редовно и тази гърда?

# 196
  • Пловдив
Честити бебоци на Марчела, Дари и Lulu25 - да са ви живи и здрави

# 197
Честити бебоци на Дари и Lulu25  bouquet

# 198
Честито на Дари!!! Да й е живо и здраво бебчето, а на нея бързо възстановяване.
Честита рожбичка и на Лулу25.
Може ли да помоля някой да ме добави на първа страничка, че ме няма нещо. Аз се опитах, но днес пак ме няма.  Confused
Бях с термин 09.06.2010.  Родих на 13.06.2010 бебка Лидия - 3400, 51см

# 199
Аз също имам въпрос към консултантите на ЛЛЛ,които вярвам ,че и този път ще помогнат или към майките,които вече са имали подобен проблем и са намерили изход.
От снощи съм с температура,заради лявата си гърда-почна да ме боли,нямам бучки или зачервено.Почах да слагам студени компреси и болката отшумя.Но днес сутринта пак имах 38.4 температура и от сутринта налагам студени компреси.Може би имам запушен канал или лека форма на мастит,не знам....Въпросът ми е мога ли да приема някакъв медикамент,които е безвреден за бебето,за да предотврътя по-лоши неща....Да давам ли за сукане на бебето тази гърда,безопасно ли е?? Освен студени комперси и изцеждане с ръчна помпа какво друго мога да предприема.??
Мерси предварително Hug

# 200
  • Варна
Здравейте и от мен!
Да се оплача, че от понеделник сме тръгнали с мъжа ми по разни институций и е голям ужас, много некомпетентни служители има.  Naughty

Моите болки в зърната продължават, направо ми се плаче като стане време за кърмене. Снощи смених позата, пробвах със силиконови зърна, няма никакъв ефект. Зърната ми не са разранени, но много ме боли като засуква, изправям се на нокти направо. Иначе си имам кърма, бебо си пълни памперсите почти на всяко хранене, от 4ч. до сега има 3 наакани. Явно аз не правя нещо както трябва, за да засуче добре, но не знам и какво да направя, опитвам се да правя и тази компресия, но дали се получава... Продължаваме да се кърмим по 1 час, бебо суче и по някое време заспива на гърдата и не иска да суче повече, поставям го в креватчето, тогава се разбужда и започва да си суче рачичките и давай наново на гърда. Случва се по 2-3 пъти да се кърмим за този 1 час. Иначе не мога да се оплача , кротичък ми е и си се буди на 2.30-3 часа за хранене.

Момичета, купували ли сте някаква литература за отглеждане на бебето и детето? От коя сте доволни?

Може и аз да се включа, ако има поръчка и разбира се ако има възможност.  Flutter

Честито бебче на мама Дари!

# 201
  • Пловдив
Честити бебчета на Cecile, Марчела и Дари!    bouquet Да се ви живи и здрави!
Lulu25 добре дошла!   bouquet При мен малкия като будува има няколко фази- първо го оставям да лежи и да се кокори  докато не му стане скучно и не започне да мрънка. Тогава пробвам да легна до него и да му говоря, но не винаги става, по-често се взимаме на ръце, ходим в различните стаи, защото му е интересно и се оглежда. Но сме на ръце, говорим, залисваме се, иначе са кара, /вика силно А!/ или направо си реве    Simple Smile последната фаза е като му се приспива пак, тогава или се возим напред назад в количката или се подрусваме на ръце или просто го оставям и излизам от стаята, защото като съм при него все иска да го взимам  Simple Smile Малки хитреци!
Момичета, не съм очаквала, че ще се радвам на наакан памперс! От два дни не беше акало милото! И се чудя какво да правя с тия капки Инфакол- от една страна наистина е спокоен от тях, от друга ако ака по-рядко заради тях.... не знам. Чайче не знам ще успея ли да му дам, защото той и вода почти не пие.
Айде, чакащите мами- не останахте!

# 202
  • варна
Ivy,благодаря ти за съветите.Ще пробвам,макар че Вики щом се събуди и вече е гладен и почва да вика Simple Smile Иначе днес го кърмих веднъж.Беше болезнено в началото ,но после се търпеше.Дано да се справим Praynig

# 203
  • София
ЗДРВЕЙТЕ!

ШЕР нашите пъпчици по лицето  се оказаха от стафилококова инфекция, доки ми обясни че отначало изглеждат като пъпки от претопляне, затова направихме изследване.

ПЕПСИще се оправят зърната до месец и аз съм така в началото , докато се отпуснат каналчетата явно  Peace

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАРЧЕЛКА СЕСИ И ДАРИ!

# 204
Аз също имам въпрос към консултантите на ЛЛЛ,които вярвам ,че и този път ще помогнат или към майките,които вече са имали подобен проблем и са намерили изход.
От снощи съм с температура,заради лявата си гърда-почна да ме боли,нямам бучки или зачервено.Почах да слагам студени компреси и болката отшумя.Но днес сутринта пак имах 38.4 температура и от сутринта налагам студени компреси.Може би имам запушен канал или лека форма на мастит,не знам....Въпросът ми е мога ли да приема някакъв медикамент,които е безвреден за бебето,за да предотврътя по-лоши неща....Да давам ли за сукане на бебето тази гърда,безопасно ли е?? Освен студени комперси и изцеждане с ръчна помпа какво друго мога да предприема.??
Мерси предварително Hug

Защо студени, прави топли за да се отпушат каналите, изцеждай  докато болката мине, а за медикаменти  не съм компетентна.
Лецитин пият за отпушване, но ако компресите не помогнат отивай на лекар!

# 205
Здравейте   bouquet
 Днес за щастие пак направихме една разходка и се чувствам малко по добре! Изследванията най после излязоха и всичко е ок!!!  newsm68 Аз да си кажа мнението Инафакола  #Cussing out Спях го и резултата вече е на лица, започнахме пак да си акаме! Е, вярно че все още това действие е по на рядко от преди, но все пак е напредък! Надявам се до утре съвсем да отминат нещата! Чудя се дали да не купя от тези капки Биогая?! Дават, че много помагали и за коликите и за изхожданията на детето, защото регулирали чревната флора?!  Thinking Някоя от вас дава ли това "животно"?!
Честито на Марчела, Цесил и Дари  Hug Hug Да сте живи и здрави милички! Много щастие с вашите бебоци Ви пожелавам!
Марету, Ив - успех милички!! Дано да е скоро вече вашата среща с мъничките създания   bouquet
Някоя от вас сблъска ли се вече със социалните и тази еднократна помощ която дъражавата отпуска?! Аз първия път имах страшни ядове, докато ги получа тия велики 250лв, сега както се очакваше ПАК!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Съпруга ми така се ядоса и такъв скандал вдигна, че ако не го бях измъкнала насила сигурно щеше да набие някой  #2gunfire

# 206
 Честито на Марчела и Дари!!!  bouquetЖелая им бързо възстановяване и мнг радости с бебчетата!
   Аз съм си още в групата 2 в1.Имам малко по-силни контракции след прегледа за разкритие вчера,но само това.Доки каза,че няма да раждам скоро според нея и започваме да се виждаме всеки ден за проверка на тонове  и разкритие.Оооооххххххххх,хем ми се ражда,хем ме е страх......всички познати ми звънят по телефона да питат дали съм родила и мнг ме дразнят....
   За гнойните пъпчици и обриви по бебчетата може да са от стафилококова инфекция.Трябва да се направи изследване.Аз заради такава инфекция изпих 3 опаковки антибоитик.Дано да са изчезнали гадините,че да не предам нещо на бебка при раждането.
 smilianova- радвам се за добрите резултати!
  Виждам ,че помпи обсъждате.Аз съм си купила ръчната на Авент,но както можете да се досетите не е ползвана още.Радвам се обаче,че има добри отзиви за нея.
 Марету ,искренно ти се радвам за спокойствието Simple Smile.Аз сега започвам да звъня на телефоните,които ми каза ,за да видим какво става или по точно какво не става с болничния ми .

# 207
А дали от чая на Хип се получава запек и колко често го давате вие, има ли ограничение в количеството.
Вече се чудя дали пък от него да е, че капките ги давам 2-3 на ден и то ако реве, а днес още не е акала.

За еднократната Наде, мъжа ми ходи до общината,  които му дали една декларация да попълним и заедно с останалите неща  да ходи  до социалните. Отива там и се оказва, че въпросната декларация се подава в Общината и оттам срещу 10 лв трябва да му дадат едно удостоверение, та мъжами се връща, пак опашки, пак пари за таксата и ги подаде, пък сега чакаме края на юли да ги получим. Дай боже!

# 208
Честити  бебчета на  Мар4ела,Дари и Cecil  bouquet  bouquet  bouquetДа съм и живи  и здрави! : Hug    На тях бързо възтановяване!

# 209
Честити бебчета на Дари и Сесил!   bouquet Да са ви живи и здрави!

За еднократната помощ - предния път нямах никакви проблеми, подготвих си каквито документи бяха нужни и ми преведоха сумата много бързо. Сега още не съм подала, но ще отида първо да питам какво е нужно да подготвя. Сигурна съм, че няма да имам проблеми, най-много да забавят изплащането, ама то в момента всичко бавят - детски, пенсии, помощи  ooooh!

На малкото останали 2/1 - още малко търпение!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт