Кога след раждането правихте секс ?

• 6 630
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
 Laughing Да кажа първо ,че и двете ми раждания са секцио.При първият път правихме секс  след 2-я месец от секциото ,защото се притеснявах ,а при вторият път след 10-я ден.Просто се чувствах готова и спокойна.Тава е-да се чувстваш добре и спокойна.

# 46
Момичета, с ръка на сърцето - иzобщо не желая да влиzам в спорове от типа "секцио и нормално", писнали са ми.
Но ми е наистина интересно, zащото се zачетох и някак ми се струва, че повечето жени със секцио, са правили секс по-късно от теzи, които са родили вагинално. Като че ли повечето техни отговори са нещо от сорта на "след около два месеца".
Защо е така? Аz пък си мислех, че логично, след секциото таи работа ще е по-лесна от иначе. Но явно греша...

# 47
Няма логика да е по-лесна , да "отдолу" нямаш травми, но имаш съвсем сериозна коремна операция. Едно е охлузванията при раждането друго е този разрез, който не зараства така лесно.
Да на 5-6 ден свалят конците, движиш се, къпеш се, обаче там си дърпа от време на време.
На мен ми бяха засегнали някакъв нерв и си ме болеше много повече от месец.

# 48
  • София
Около 20 дена след секциото. Не съм питала кога е "позволаено", но реших, че след като нищо не ме боли, лохиите ми бяха спрели (временно за съжаление) и имам желание, не е проблем. Имаше болка, причинена от сухота, но иначе всичко беше наред.

Сова, предполагам че причината за по-дългото отлагане при някои жени е липсата на желание и продължителните лохии, както при нормално родилите, така и при оперираните.

# 49
  • Варна
Близо 3 месеца след това.
Честно казано избщо не ми е липсвал.

# 50
Явно моите хормони нещо са полудели след раждането... имам голямо желание. Но за жалост мн тежко раждане и мн разкъсвания. Лекарите така и не ми казаха кога мога да правя секс, та за това реших да попитам съфорумките  Mr. Green

# 51
Първо Честито бебче! Да е здраво и много усмихнато!
Най-добре отиди първо на лекар и той ше ти каже дали може (след като си имала тежко раждане).
Ние някъде около месец - месец и половина след двете раждания (нормални) направихме първия опит, но след първото малко ме болеше, а след второто все едно не бях раждала. На първото имах 5 шева - на второто 2!

# 52
  • ул. "Мечтание"
Няма логика да е по-лесна , да "отдолу" нямаш травми, но имаш съвсем сериозна коремна операция. Едно е охлузванията при раждането друго е този разрез, който не зараства така лесно.
Да на 5-6 ден свалят конците, движиш се, къпеш се, обаче там си дърпа от време на време.
На мен ми бяха засегнали някакъв нерв и си ме болеше много повече от месец.

Да допълня - нужни са средно около 6 месеца до година за да зарастне напълно раната от операцията.

# 53
Честито ви бебче! На въпроса-на 8мият ден след секциото!  Blush

# 54
  • Пловдив
Месец след това.

# 55
Да, сигурно сте прави. Това сие операция, която няма как да се "иzпари" много бърzо. Благодаря, иzобщо не го бях погледнала от тоzи ъгъл  Peace

# 56
1м.след секциото

# 57
Около месец след раждането.Имах шевове-вътрешни и външни.Болеше доста затова гинекологът ми изписа едно овлажняващо гелче.

# 58
около месец и половина  след нормално раждане изчакахме докато свършат лохиите

# 59
след месец и половина

Общи условия

Активация на акаунт