На колко месеца захранихте бебетата си и с какво?

• 40 616
  • 491
  •   1
Отговори
# 390
Въпроса ми е следния: в линка пише, че не бива да се дават нискомаслени млечни продукти, а във въпросната книжка която имам от списанието пише, че киселото мляко се въвежда с 0,5% масленост.
Може ли мнения?

Млякото и млечните, които се дават на детето, трябва да са пълномаслени - 3.6%.
Още давам такива.

# 391
Therisa, до 3 години поне трябва да е пълномаслено.

Беболина, мерси за сайта. Аз го търсех наскоро.
Ето че и българското министерство на здравеопазването дава същите препоръки  Peace

# 392
  • София
Аз пък съм наследила една книжка от 1965 г., там се казва, че до края на 5 мес. бебето трябва да е изключително на кърма и се захранва  с картоф или каша от грис или брашно, към края на 6 мес. вече трябва да е заместено едно хранене, сокове също се препоръчват след тази възраст. Доста забавна книжка, има и интересни рецепти.
Изглежда 10 год. по-късно "модерните" тенденции са казали своята дума.
Да използвам възможността да попитам, някоя ползвала ли е кашите на Хумана и какво е мнението й за нея (аз съм взела елда с круша)?

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 17:34 от Туцка

# 393
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Sourcherry, Iventse ,  благодаря за отговорите  Hug  Пълномаслено значи ще е  Peace
Аз бях постнала една снимка манифестация от периода 1920- 1940г. на стената на ЛЛЛ във ФБ
ето линк : http://www.lostbulgaria.com/?p=2106

Аз кашите на Хумана ги одобрявам  Peace Също купувам елда с ябълка и елда с круша  Peace

# 394
  • София
Е стига де, ясно е, че се има предвид съвременни книги.  Laughing Аз също бих предпочела чуждестранни такива, но ако няма възможност и това върши работа: http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf   Peace

Знаеш ли по какъв начин се разпространява това?
Освен в интернет, къде другаде може да бъде намерено?

# 395
Е стига де, ясно е, че се има предвид съвременни книги.  Laughing Аз също бих предпочела чуждестранни такива, но ако няма възможност и това върши работа: http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf   Peace

Знаеш ли по какъв начин се разпространява това?
Освен в интернет, къде другаде може да бъде намерено?

Не, аз го намерих случайно когато търсех инфо за захранването в БГ. Предполагам, че може би ги разпространяват под формата на флари в предиатричните клиники, както е тук.  Peace

Само се чудя защо има такова разминаване между предпоръките на министерство на здравеопазването и бг периатрите.  ooooh!

За млечните продукти тук се препоръчва мин. до 2 год. да се дават пълномаслени.  Peace

# 396
Аз пък съм наследила една книжка от 1965 г., там се казва, че до края на 5 мес. бебето трябва да е изключително на кърма и се захранва  с картоф или каша от грис или брашно, към края на 6 мес. вече трябва да е заместено едно хранене, сокове също се препоръчват след тази възраст. Доста забавна книжка, има и интересни рецепти.
Изглежда 10 год. по-късно "модерните" тенденции са казали своята дума.
Да използвам възможността да попитам, някоя ползвала ли е кашите на Хумана и какво е мнението й за нея (аз съм взела елда с круша)?

Кашата е хубава, аз лично съм купувала няколко пъти, и малката много я харесва!

# 397
Кашите на Хумана са много хубави.
Банановата е просто класика, и аз като бебе съм я яла Laughing.

# 398
Вярно,че някой от вас присъстващите живеят в света на технологиите,точно така продължавайте да се съветвате с чичко Гугъл,той колкото е полезен толкова може и да навреди,а относно попарката която давам на бебка не знам защо на някой му се вижда интересна концепция,аз даже се чудя на някой майки защо не започнат в 1-ви клас да си захранват децата,а искам да чуя някой майки със второ дете или такива които децата са им по големички да ми кажат след като си гледат децата по книга с ръка на сърцето да кажат колко пъти през годината боледуват децата,айде стига вече с тези глупости.

Пак се опитваш да извърташ нещата и се правиш на неразбрала.
Изобщо не се съветвам с чичо Гугъл.
Съветвам се с няколко педиатри, които не си противоречат и не противоречат на програмата за захранване в страната. А ти май се съветваш със ... себе си.
Но и това е начин. Успех  Peace

По принцип с кого се съветвам не ти влиза в работата,за твое сведение не се съветвам сама със себе си,но не ми се задълбочава по въпроса,не съм ти навирала и моето виждане относно захранването в носа,така че си спести изказванията към моето виждане и споделяне,не знам колко пъти да кажа че не ангажирам никой с моите виждания,а ти се съветвай и с цял град педиатри ако искаш,мен това не ме засяга.Аз досега не съм грешила относно отглеждането на децата ми,надявам се си ме разбрала,а не да ми казваш че пак извъртам нещата или се правя на неразбрала,много добре съм те разбрала.

# 399
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Момичета, пак започвате  Naughty

А не бива Simple Smile Точно днес Simple Smile

ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ !!!

Нямам търпение моя мишок да порастне достатъчно за да ми подари ръчно изработена картичка...направо нямам търпение да получа такъв подарък.

# 400
Засъжаление това е тема, която много лесно заражда подобни спорове.  Peace

# 401
За радост, това е тема мнооооого полезна за обмяна на опит, споделяне на тенденции и реакциите на бебетата!

# 402
Малко в страни от темата: Както писах по-рано още не съм захранила, но съвсем скоро ми предстои. Проблема е, че трудно успявам да опазя бебето от мераклии да го захранват,  разбирайте - приятели, роднини. Когато сме на гости или те са в къщи си умират от кеф да му бутат в устата каквото им попадне - краставица извадена от салата, банан, хляб или пюрето,  с което хранят своето бебе. Идва ми да сложа табелка като в зоопарка "Не хранете животните бебето".

# 403
Това е неминуемо! Аз си позволявам да реагирам много рязко, така се убива "желанието" на "захранващия". Така че, в името на детето и ти би могла да реагираш остро на подобни изяви. Успех!

# 404
О, аз реагирам! Дори се учудват, че се сърдя?! Не се меся в отглеждането на други деца, не давам и неискани съвети. Мисля, че е право на майката да реши как ще си гледа детето. Не искам и на мен да ми пречат!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт