Популярна марка краве масло МАМИ потребителите!

  • 24 213
  • 127
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 865
И аз си купувам предимно вносно масло (мляко, сирене и кашкавал - не толкова), напоследък си купуваме масло на килограм от един дистрибутор на някаква мандра и става горе-долу, но като цяло, млечните ни продукти за голям наш срам са отвратителни. А маслата в опаковка "като едно време" винаги като съм се принуждавала да купя, са били зле, същото важи и за "Крема"-та, има вкус на машинно масло.

# 16
  • Мнения: 5 539
Аз качествено българско масло не съм виждала от години. И без да ми казват дали има маргарин, още като го пипна в супермаркета и усетя, че е по-меко, ми е ясно. Затова масло - само немско!

# 17
  • София
  • Мнения: 13 706
С каквито и резерви да съм предпочитам немското масло. Това е! Българско не купувам от години. Немското не можеш да го намажеш като го извадиш от хладилника, за разлика от българското. Българското е подозрително жълто и понякога има вкус на гранясало. Въпросната цитирана марка пък изобщо ако я видя в магазина ще я подмина. Колко производители ползват тази "стара" визия на маслото за опаковките  Tired
Ужасно се дразня и на рекламите на маргарин, колко бил полезен за децата, бляк! И по принцип почти не купувам неща "за деца", бъкани със синтетични витамини и глупости.

Мляко купувам от една ферма и си го квася. Така че поне това ядем относително чисто. Сирене от една мандра проверена. Като няма от мандрата купувам и друго, ама съм си намерила такова дето да ми има вкус поне на сирене.

# 18
  • Мнения: 4 785
Интересно ми е в такива случаи, защо никой, никога не казва марката - за всички продукти с установена нередност иде реч. Вчера се зачитам в един стар вестник (от няколко месеца), че хванали над 30 000 вафли с изтекъл бая отдавна срок, които са щели да препакетират и да ги пуснат по лавките... Вафлите били вкарани от Германия, т.е. немска марка и името беше съобщено "Крокран" или нещо подобно. Но когато иде реч за български производител - мълчим като пуяци, нечии интереси ли се пробваме да не настъпим, що ли? Thinking

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 2 141
Аз също купувам само немско масло. Тази "популярна марка" българско масло за сефте я чувам и виждам. Кашкавал и сирене купувам български. От определен производител, препоръчан и проверен. Искрено се надявам, съдейки по цените, вкуса и препоръките /не случайно подредени в този ред/, че децата ми и ние ядем качествен продукт. Мляко купувам също немска марка. Понякога ми носят от село, но рядко.

Аз също не проумявам защо се правят проучвания и гръмки изявления, след като резултатите са дълбока тайна.

# 20
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 629
Мляко купувам от една ферма и си го квася. Така че поне това ядем относително чисто. Сирене от една мандра проверена. Като няма от мандрата купувам и друго, ама съм си намерила такова дето да ми има вкус поне на сирене.
Ще споделиш ли къде се намират фермата и мандрата, може и на личи  bouquet

# 21
  • Мнения: 2 755
...Ще споделиш ли къде се намират фермата и мандрата...
                             Непоискан съвет  Crazy: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375267.0

# 22
  • Мнения: 28 938
Повечето вносни продукти са пакетирани у нас - може ли някой да бъде сигурен в качеството им? Аз - не.
Друг е въпросът, ако са в оригиналните си опаковки и не са пипнати от българска търгашеска ръчица...

# 23
  • Мнения: 2 579
на мен ми е чудно едно, в "кисело" ДАНОН какво има, че я няма бактерията е ясно но и мляко няма, какво слагат та и след месец това мляко не е мръднало Crossing Arms, свеки като подкваси мляко и на третия ден е много кисело, а може и от кравата да е вината щом не може да издържи месец млякото и

# 24
  • София
  • Мнения: 900
Повечето вносни продукти са пакетирани у нас - може ли някой да бъде сигурен в качеството им? Аз - не.
Друг е въпросът, ако са в оригиналните си опаковки и не са пипнати от българска търгашеска ръчица...

Анджък  Peace
А за оригиналните опаковки изобщо - трилогия може да се напише ....

Малко в страни от темата, но все пак опит
Ивонска не вярвай много на вносното,
живях на о.Крит - оттогава не ям изобщо гръцки плодове или зеленчуци ...
ферман мога да изпиша, но ще дам само един пример:
Видях с очите си как една работничка в парник ( на острова?!) мажеше "дупето" на смокинчета
с едно тупферче, потопено в някаква странна течност (оказа се хормони)- след 2 дни специално отидох
смокините бяха разкошни - то затова и задниците и мустаците на гъркините са разкошни де  Confused

# 25
  • София
  • Мнения: 13 706
...Ще споделиш ли къде се намират фермата и мандрата...
                             Непоискан съвет  Crazy: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375267.0

Ооо и масълце съм пробвала да правя. Ама бих като луда с бурканчето каймака и стана масло за една филия. Сега няма да се оборудвам и с маслобойка  Crazy Виж кашкавал и сирене може да опита да се направи  Grinning


на мен ми е чудно едно, в "кисело" ДАНОН какво има, че я няма бактерията е ясно но и мляко няма, какво слагат та и след месец това мляко не е мръднало Crossing Arms, свеки като подкваси мляко и на третия ден е много кисело, а може и от кравата да е вината щом не може да издържи месец млякото и

А много малко млека има ЖИВА бактерия. То затова като разбъркам закваската с прясното мляко и нищо не става.. редкоч. И да има някаква жива бактерия тя не може да се размножи, че и без това й е малка концентрацията. Ама му хванах цаката. И открих, че май в това на Верея дето го рекламират 'Екстра" май наистина има живи бактерии. А на Данон боклуците не купувам почти, само сметаната. Ама дребното пиши все за Данонино. Много усилия ми струва да удържам фронта  Twisted Evil

# 26
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Купувам масло само от една марка, българско. Единственото, което на вкус ми напомня едновремешното масло. Мляко си купувам домашно, съответно си квася кисело. Обаче за сирене и кашкавал май още не съм намерила "своята" фирма Simple Smile

В интерес на истината, чужди масла не купувам по една-единствена причина - повечето са немски, с недостатъчен превод на българския етикет, а аз немски не зная.

# 27
  • Мнения: 19
на мен ми е чудно едно, в "кисело" ДАНОН какво има, че я няма бактерията е ясно но и мляко няма, какво слагат та и след месец това мляко не е мръднало Crossing Arms, свеки като подкваси мляко и на третия ден е много кисело, а може и от кравата да е вината щом не може да издържи месец млякото и

Има си и мляко и бактерии. Не ми се вижда сериозно да се говори, че в мляко няма мляко, а се продава за мляко особено сега като има нявсякъде санкции за това.
Домашно квасени млека вкисват бързо защото технологията и най-вече условията на правене у дома са различни. Едва ли имаш стерилна среда, съдове и т.н. Аз поне нямам и затова не се сърдя като ми се развали бързо. все пак не съм лаборатория. сега има доста активна кампания за млечните продукти и ако нещо някъде не е наред, ще си лъсне. като например с това масло. вие разбрахте ли каква марка е, бе по бтв казаха само че е масло, без марката му.

# 28
  • tardis
  • Мнения: 329
Българските масла вече не са каквито бяха. И въобще не ми трябва да чета какво пише на опаковката - всички български масла, които опитах през последната година за мен са смес с маргарин и кой знае още какво - не само цветът, вкусът им го подсказва. И аз вече съм на немски масла. Дъщеря ми, без въобще да съм й казвала за това, винаги се мръщи на българско масло и не си изяжда филиите, а другото налита да го яде даже без хляб.  Simple Smile

Имаше една свястна българска марка, обаче и тя (както става с хубавите неща) изчезна от пазара и за момента въпреки големия избор на родни масла - не струват. Лошото е, че хората свикнаха с тях, защото са по-евтини, свикнаха с вкуса им. И сякаш не правят разлика... И вярват, че ядат "краве" масло, защото на опаковката пише, че има 80-82% ...

# 29
  • Мнения: 2 579
gery_maika  майка ми работеше в мандра, но не е имало случай киселото мляко да издържа по един месец, само се чудя защо не вземат проба от Данон и не го проверят

Общи условия

Активация на акаунт