МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 32 962
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Сузи, защо така недоспиваш? Сигурно трябва да изкарате един ден на плажа, та да те изтощи тотално и тогава сигурно ще успееш да поспиш  Hug Целувки за принцесите!

Fighty, страхотни снимки! Всички сте много хубави. Много се радвам, че близките ви са зад вас и можете да разчитате на тях. А идеята ти за осиновяване е направо...   smile3501  Аз също много съм мислила за това, но не мога да се реша. Ходила съм в домове и знам как живеят децата там, но не мога да мисля за осиновяване. Не знам дали някой ден ще имам друго мислене по въпроса  Embarassed
Видях, че малкият ти сладур е роден 3 дена по- рано от моя Йоан. Но моят е коренно различен- своенравен е, упорит и понякога доста ми изпитва търпението. Ще трябва да се видим някой ден. Къде живеете?

lili 7, много ви е сложна ситуацията. Всеки пътува нанякъде. Успех в кандидатстването на детето! А ти си почини малко. Дано бързо се възстановиш от болежките  Praynig

Сладка, много е красива "вувузелката".

Пешеходке, ако са ти в повече билките, ние приемаме по китка от всеки вид, който сте събрали  Embarassed

Цоци, хубаво да си изкарате при баба  Hug

Вчера ходих до Кауфланд и си купих сок "Мелето". Наистина е много вкусен. Може да се поръча от сайта им и ви го доставят до дома или офиса. Нямам представа дали е позволено, но ще сложа линк към сайта, само защото това би помогнало за подобряване здравето на едно от децата им. http://meletofresh.eu/index.html Надявам се модераторите да не го изтрият.

# 61
Тедивас, моето момченце също е Йоан  Joy  То е обяснимо защо де, като се има предвид кога са родени:) Живеем в София, в Младост.

# 62
  • София
Теди, и аз много харесвам соковето "Мелето". Много ми допада този с ябълка и цвекло- вкусът е по-специфичен и може би не на всеки би допаднал, но на мен ми харесва. Peace

Fighty, и аз живея в Младост (2). Вие в коя част сте? Много са ти сладки децата, а ти изглеждаш страхотно- свежа, с миниатюрно коремче! Heart Eyes

Сузи, това безсънието е много мъчителна работа.... Sad  Не знам как издържаш! Ако не отмине от само себе си, пробвай Седатиф-С -хомеопатичен препарат, който сваля общо нивото на нервното напрежение и не причинява привикване? Много са ми хвалили и "Мелатонин", но него вече трябва лекар да ти препоръча, въпреки че не е приспивателно.

Във вторник, живот и здраве, тръгваме за морето. Дано да ни споходи най-после хубаво време, че това сега лято ли е, какво е...не знам.... Thinking  Надявам се настроението на Галка да се вдигне поне с няколко бала, когато се озове най-сетне сред любимите си батко и кака. Wink

# 63
sweetkids, благодаря:) Ние сме в Младост1А

# 64
Момичета, вчера пристигна официален отговор от НОИ относно предложението за индексация на пенсиите на майките в зависимост от броя на децата и степента на образоване, което са им осигурили.
Накратко казано, отговорът е НЕ.
Като имам повече време, ще препиша цялото писмо (3 стр.), за да го видите.
Аргументите - имало достатъчно мерки, отчитащи приноса на майките, дори сме изпреварвали в някои отношения страните от ЕС. Освен това предложението противоречало на осигурителните принципи, а и дискримирало бащите.
И един цитат:
"Персонални пенсии в изключителни случаи по смисъла на чл.91 от КСО могат да се отпускат на жени, навършири възрастта по чл.68, ал.4 от КСО, родили и отгледали 5 и повече деца до навършване на 18-годишната им възраст. Многодетните майки трябва да отговарят на изискванията за доход по чл.89, ал.1 от КСО. Персоналните пенсии се отпускат в размер 90 на сто от социалната пенсия за старост."

# 65
Чудя се, да плача или да се смея newsm78

# 66
Здравейте, дами  bouquet

Виждам, че макар и лятото да е отпускарски сезон, темата си е тук, списващи много... Как сте?
Пешеходке, и аз като теб съм направо бездетна, но още не ми липсват дечурлигата Wink Сега обгрижвам само най-голямото, осиновеното, т.е. това, което ми се присъди по право секунда, след като положих подписа в Гражданското отделение преди известен брой години Mr. Green

Имам едно питане - дали можете да ми кажете от каква възраст приемат деца в хоровете и кои са тези, които са с традиции, с опитни преподаватели и със сериозно отношение към деца и занимания?
Малката доста пее и ми се иска да я запиша в хор от първа възможна възраст...

Благодаря предварително и хубави летни дни  bouquet

# 67
ДИП какво има да се чудиш Rolling Eyes.Действай щото като мен не си достатъчно многодетна.
Това за дискриминирането на бащите ме простреля право в сърцето #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Другия път като си разнасям телесата цяла нощ да друсам,завивам,свалям температури и успокоявам ще събудя съпружеското тяло да ме смени ,та да си е спокоен министъра че ,няма дискриминирани татковци в нашата напреднала страна Laughing
.

# 68
  • София
Хелоууу, недостойни за пенсия отпускарки Mr. Green. Онзи ден с мъжа ми обсъждахме моя статус на жената с вечната отпуска (щото нали знаете, че майчинството е отпуска  Crazy ). Знаех си аз, че няма да доживея до пенсия с тия безкрайни гледания на деца - гледам деца, бе, в очите ги гледам какви са ми убави  Mr. Green

Лято е. Но все още съм на капучино - едно ето такова  Mr. Green

Аз в съботната вечер се натанцувах едно хубаво, докато благоверния уважаваше барбекюто на селския многолюден приятелски купон. Хвърлях по едно око на малката, но имаше толкова много приятели и деца, че тя дори не ме потърси дали не съм забегнала нейде по горските пътеки...после за секунди заспа в колата, докато се връщахме посред нощ, а на сутринта първите й думи бяха :"Мамо, аз що съм с йокля, а? защо спах с йоклята?"  hahaha - бях я спретнала малко с принцески вид, но имаше каки в подобен вид, та бяха хубава компания  Mr. Green - трябва да кача някоя и друга снимчица...някой ден. Embarassed

Една хубава седмица пожелавам на всички! Нашата върви нормално, любовно, все по-горещо...

КаНиМа, имам една приятелка, която пееше в детския радио хор - там традициите са дългогодишни, обучението си е добро, пътуваха много на времето, а и доста години изкарват децата там - до 18 годишни мисля, но незнам от каква възраст ги записват - нямам координати. Има и други хорове, де, по-детски и забавни, освен да питаш чичко Гугъл по тоя въпрос.  Wink Аз, за мойта ще търся танци - тя е по тая част.

# 69
  • София
Кабо Алма, нямам думи  #Cussing out  Не ми се търсят упоменатите членове в закона, но това за 5 и повече деца ме изуми   ooooh! В нашата прекрасна Родина семействата и по едно дете не искат, а те ще ми приказват, че  тия с 5 и повече били достойни за уважение. Само дето тези с толкова на брой деца не си ги гледат, а държавата се опитва да ги обгрижва- всички знаем как. Ако има по- натам някоя друга среща по темата, звънкай да дойдем за подкрепа.

Канима, радвам се, че пишеш. Относно хоровете, мисля че най- малко на 5 години трябва да е детето. Попитай в Двореца на децата за Бодра смяна. Аз лично не харесвам толкова сериозни песни за малки деца, предпочитам вокални групи, но ти както си решиш.

А за министъра, като е солидарен с бащите, да им даде и на тях по- голяма пенсия за това, че са успели да финансират и подкрепят едно по- голямо от обикновено семейство. Аз пък често се чудя тези, които пишат законите у нас и в частност законите, касаещи деца, семейство и др. дали изобщо има семейства, да не питам за деца????????????????

Искам да споделя с вас неща, които на мен много ми харесаха http://www.pozitivnoto.info/

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 15:47 от тедивас

# 70
Тедивас, МаминкаВаня, благодаря за идеите. Ще проверя и двете. За "сериозните песни" - не ми се иска да са чак сериозни, а да са весели и желани от децата. Вокални групи - освен Пим-пам друга не съм чувала.
Чичко Гугъл казва доста неща /само да го попиташ и не спира..../, но си е друго да чуеш и "живо" мнение от първа ръка...
От септември ще ходим на балет в детската градина. В Люлин няма нещо като школа за по-сериозни занимания, а да я водя в центъра ще ми е малко свръх...

Ванче, вие на какви танци ще ходите и от кога?

и доп.въпрос: Как ми е чедото, онуй косматото Laughing

# 71
Дивна ходи на латино - много се кефи, макар че на финалния концерт се скъса да реве. "Танцувай с мен" е клуба - страхотни са момичетата!

# 72
  • София
Ванче, вие на какви танци ще ходите и от кога?
и доп.въпрос: Как ми е чедото, онуй косматото Laughing
Още не съм наясно на какви да я запиша, ще огледам люлинския периметър и близките дестинации и ще видим. Косматото ти чедо е загладило косъма и в момента маркира територия в детската стая  Mr. Green, понеже са го пуснали да се разхожда.

Дивна ходи на латино - много се кефи, макар че на финалния концерт се скъса да реве. "Танцувай с мен" е клуба - страхотни са момичетата!

Това добре звучи - латиното много ще й пасне на мойта. Чичко Гугъл рече, че няма да е тоя клуб - далече са ми, а иначе за ходещите на детска градина е добре.  Peace

# 73
Здравейте! Влизам само да се похваля- Днес втората ми принцеска стана на 5 годинки!
Друг път ще разказвам как изкарахме, че сме доста уморени.
Хубав ден на всички!

# 74
  • София
 newsm59 Да е здрава и усмихната принцеската ти, Сузи!

Пропуснала съм една сладка, къдрокоса рожденничка - Цветито на Деси (Зла Гад) - да расте безгрижна и все така обгрижвана и обичана от прекрасното си семействоTwo Hearts nbirthday

А тези виртуални китки са за милата ни Габи (Помилвана)   bouquet  newsm51, понеже и тя беше рожденничка вчера! Бъди щастлива!  lovekiss

Сигурно и други летни и слънчеви рожденници е имало - да наминат, да почерпчт, да са здрави и нищо добро да не липсва в живота има!  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт