МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 32 945
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
Добре дошли на Fighty и Краси! И двете да си вземат забележка - тука приемаме само след подробен разказ, допълнен със снимков материал! Crossing Arms

Честито на празнувалите, на двойно празнувалите  - два пъти честито!

Самотно ми е, скучно ми е... Тва малодетството било много скучна дейност! Чета ви, но при нас нищо не се случва т.е. няма нищо за писане!

Ванче, какво стана с твойта работа? Наработи ли се?

И  Пикасо нещо се успива и не твори... Апропо, ако четеш, можеш ли да ми изпратиш някак си шаблона на торерото?

# 46
  • София
Мерси за закуската! Heart Eyes

Fighty, krasi30, добре сте дошли! Hug

Пешеходке, и аз се убедих (за кой ли път), че многодетството е за предпочитане.  Laughing Усещам, че като няма други деца вкъщи, се вторачвам прекалено в изпълненията на малката- кога кихнала, какво разхвърляла и пр.  Връзвам й се за всичко повече от обикновено, друг път явно не ми остава енергия за това.  Mr. Green  Освен това много й липсват баткото и каката. Усещам, че колкото и да се стараем, няма как да й възпроизведем веселата шумотевица, с която е свикнала. Припомних си първите ни години като родители, когато имахме само Косьо, и си викам " Ех, не ни е било лесно!" Joy Но за да не се правя на много примерна и всеотдайна, си признавам, че временното бездетство би ми понесло добре. Засега се очертава да има такъв период през лятото- е, пак е свързан с работа, де, но поне ще сме двамата с мъжа ми. Wink Мечтая си да се въргалям с книжка в леглото, мечтая си за дълги разходки без час за връщане..... Blush

Ето я малката вувузелка.
Роклето е от Австрийско, но вече става само за туника. Много израсна последните месеци и явно съм подценила размера. Laughing

# 47
-Мамо,ще ни родиш ли още едно бебенце?
-Засега свърших с ражданията,Вики.
-Така ли?А докторите сложиха ли ти такова а ухото,дето слагат на бездомните кучета,за да не раждат.......  newsm62

Сутринта гледахме Стайл ТВ и даваха семейство с тризначета на по 7месеца, което планира сватбата си.
Синът ми веднага:"Мамо, тя защо има 3 бебета?"
Аз:"Ами били са трички в коремчето, затова"
Константин:"Ти сега имаш ли поне едно в коремчето?"  Laughing
Аз:"Не, нямам. Нали ни е добре така, няма нужда от още едно бебе"
Константин:"Трябва да ни родиш по едно на всеки - на мен, на Джули и на беба"   Joy
Джиа:"Аз, мамо, икам гушкам бебеце в ъчички, мамооооооо"
Аз:"Ако имаме бебенце у дома, само с него ще трябва да се занимавам - да го храня, гушкам, преобличам, приспивам...Кога ще си играем с вас? Как ще ходим на морето?"
Джиа:"Вземем бебето с нас в морето"  hahaha

В интерес на истината, завидях й на жената - 2 момченца и 1 момиченце, ако бяха мои, тъкмо ще изравним силите 3:3  момчета:момичета  Mr. Green
Маминка Ваня, зарази ме с твоя вирус  Laughing  Hug

# 48
Хайде, Олимпия, сега е ред на едно момченце. Тъкмо още си млада, а и вече минаха 2 години от раждането на Джиа. Костаки на нейната възраст вече беше батко.  Grinning
Ние успяхме да уравновесим силите - момчета:момичета = 2:2
Но вчера Коко повдигна въпроса за още едно бебе. Как щяло да му бъде малко трудно на се грижи за Поли и за бебето, докато ние с баща му и големите сме заети с работа.
Обяснявам, че съм приключила с бебетата, но той само пуска една тънка усмивчица и с надежда в гласа казва: Нищо, че ще ми е трудно. Както си решите вие с тати...

Добре дошли на Краси и Fighty.
   bouquet

# 49
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Хей, бебехоличките, да не ги подплашим! Wink

Момичета, само отново да ви напомня, че ако купувате соковете "Meleto", подпомагате лечението на Таня от пловдивското семейство със 7-те деца. Поначало соковете са си хубави, а и като знаете, че допринасяте за добро дело...

# 50
Кабо, ама освен в Кауфланд - къде още ги има? Само там съм ги видяла, а ми е далече!

Пешеходке, и аз се убедих (за кой ли път), че многодетството е за предпочитане.  Laughing Усещам, че като няма други деца вкъщи, се вторачвам прекалено в изпълненията на малката- кога кихнала, какво разхвърляла и пр.  Връзвам й се за всичко повече от обикновено, друг път явно не ми остава енергия за това.  Mr. Green

Ама аз съм бездетнааа, даже няма на кой да се вторачвам Cry Вчера се прибрах, мъжът ми беше у кумовете да гледа мача - скукаааа, изгледах 2 филма ... хич не си мечтай да се въргаляш с книга - писва след втория час...Ух, че ми е тъжно! Утре пак заминаваме на свиждане newsm44

# 51
  • София
Юхууууу, заразата минава - който има слабо сърце и не ще повече деца да се крие! Mr. Green
Така значи, нямате музи, мързелувате и бездетствате...и сте затънали в бебехолични мераци - бравоооо, само така ви искам.  Hug
Пешеходке, да ти предоставя моите три броя да не тъгуваш, пък с мъжо да мръднем на по едно кино, бееее...аз, пишман детегледачката - няма кой мойте да погледа за два часа  Crazy Работата ми е в застой за момента, пък и нали все още съм майка на пълен работен ден за Кати, та тя е Големия Шеф  Mr. Green Но пък имам поръчки за шиене, та без работа не седя, нищо че не е особено доходна за сега.
Суиткидс, Галинка е бонбон!!!  Heart Eyes Искам паккккккккккккк, момичеееееенцеееееее  Joy , не направо тризнаци - хо-хо-хооооо  Joy
И ние през уикенда ще забегнем на селски купон да отпуснем душата и да размърдаме телесата, да подишаме малко планински въздух и да съчетаем миризмите на борчета и барбекю  cook
bye

И докато ме няма да работите здраво - нали мъжете са ви налични и ви липсват децата - е, направете си, де  Mr. Green luvbed 1dating  loveuuu stork-boy stork-girl newsm04  newsm05 newsm06 twin_neutral newsm32

# 52
  • София
Маминка, тъкмо си помисилх и аз да цаня скучаещата Пешеходка за детегледачка, пък ти ме изпревари   Wink Ако някой има желание за две палави момчета ( е, само за малко ), може да ми пише.

Кабо Алма, аз последния път като ходих в Кауфланд не ги видях тези сокове. И аз исках да купя, но...

# 53
Момичета какво да ви разкажа за нас?Simple Smile Кажете ?Simple Smile

# 54

Еми, първо - откъде сте, що сте, как се решихте да се "погубите" с трето дете, не дай Боже "пу-пу" с четвърто? Родата ви как реагира, близки, познати (щото нали ти е ясно, при нас тоя път е извървян - "леле -мале, как не ви е срам, вие за контрацептиви не сте ли чували!?", да не говорим за "любимото" ми - СЛУЧАЙНО ЛИ СТАНА??? и пр.), другия вариант - щастливи роднини, цветя и рози и пр., освен това, моля, всичко обилно гарнирано със снимков материал - деца, родители и така нататък... Виж, нито едно от горните не е задължително, но тук има една банда бебохолички  smile3537- не ти е работа да те добарат #Crazy, само изпиват снимки на бебета и не им стига никога ненаситниците ниедни Heart Eyes, искат още и още и още... АЗ не съм от тях Naughty, така да знаеш  Rolling Eyes- само те предупреждавам, че са много досадни и любопитни и мрат да гледат! Моите станаха напълно случайно, аз даже не разбрах кога и как Laughing и въобще не се интересувам от чуждите Whistling, само дай да си взема дозата !!! Мноооого! Laughing(може на ЛС - да не спамим темата Joy)

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 23:31 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 55
Пешеходкова, вие защо в този късен час не сте при Пешеходков?

Добре дошли на новите мами!!!!!! И аз ще чакам повече за вас - снимки, разказче, това - онова, тя Сватята добре ви е подредила за добре дошли........

Пешеходкова, питай свекървата дали не иска още деца да гледа,че и аз малко да поскучая като вас Wink........

Ванче, ела на себе си моля те.....Виж каква идилия е пред теб - селски купони, барбекюта и пр. А я сега си представи едно ревящо бебе, с колики, дето бърка деня и нощта.......Ако още ти харесва - ами какво чакате с мъж ти още, че не сте задействали 9 месечната процедура?

Теди, вербувай здравата Сватята, и заради мен дори.......

Фейче, и в крайна сметка какво решихте вие с тати - ще му бъде ли трудно на Коко, или.......

Сладка, колко  е сладка Вувузелката........Да я нацелуваш много......Чета те и си представям какво ще му е на Сами като се приберем от Добрич без големите......Той сега реве за тях, а си представям те като ги няма....Тази вечер така са се смяли 4-та, че направо след това трябваше някой с гъба да ме събира от пода дето се разтопих от удоволствието да ги гледам как си играят.......

Рени, като се видим ще ти огледам ушите..........Да ги нацелуваш и тричките........

Оле, прекрасни снимки видях на прекрасни хора на тях.....Поздравления!!!!!!!Завидях ти дори съвсем мъничко.......Всички сте супер на тях!

Ние след 3-4 часа тръгваме за Добрич, уж всичко е готово за излитане, пък ще видим......Като се върна и видя темата - искам в нея да има само хубави новини!!!!!!!!!Кой къде ще ходи - само приятни емоции да има!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 56
Пешеходкова, вие защо в този късен час не сте при Пешеходков?

Пешеходков е подложен на "предстартова " диета- утре за последно ще става в 5 часа за да работи, а утре вечер заминаваме при децата и ще се наложи да спи до 9-10, после да разхожда подрастващи в планината, след това следобеден сън и футбол преди барбекюто, въобще- жална му майка! Не ви се похвалих - предната събота и неделя направихме преход 4 часа, барабар с малката мишка - през по голямата част от времето тя беше на собствен ход, набрахме голямо количаство гъби - пачи крак (последния за сезона), манатарки и масловки - всичко грубо 5-6 кг. - тази седмица сме на гъбена диета (горкинките ние - размазахме се) Laughing Цяла седмица сме като пушки от планинския заряд - отиваме за втора доза!
А, да заредена съм с жълт кантарион, мащерка и дива мента за 2-3 години напред, да не казвам колко диви ягоди изядохме!

# 57

Еми, първо - откъде сте, що сте, как се решихте да се "погубите" с трето дете, не дай Боже "пу-пу" с четвърто? ...
На новите мами - Добре дошли! Hug Hug
Пешеходке, ми то май и ние сме пропуснали по всички тези въпроси да се отчетем. Моля за опрощение -ще наваксваме в ход.  За кантариона и мащерката диво ти завиждам - червена точка! Грбете с пълни шепи и втората порция планина. Hug
Мамо Цоци, на добър път към Добрич!
Как се решихме на трето /пето/ дете? Ами вдъхнови ни фразата: "Мойте и твойте набиха нашто". ХохОх от време на време си се чудя с кой акъл ..., но за следващите 10 години ще имам занимавка, а като реши и той че не иска с мен на плажа -ще водя внуци.
Децата са добре. Бате Анжи е в София -гостува на баща си /с него пътищата ни се разделиха преди десет години/. Кака Симка отказа да ходи в София и замина вчера с баба си на Ченге на язовир Цонево. Там щяла да работи в барчето на хотелчето на баба си и като поддръжка  на двора, за да заработи "заплатата ??!" ..., дето баба й и даде за да си купи онази бас китара, която неспирно разнася на гърба си навсякъде. А утре Илиян /благоверни/ пътува с "голям батко"/доведеният ми син, абитюрент и наша гордост/ за София на кандидатстудентски изпити за УАСГ. С тях заминава и "лятна кака", тя трябва да се прибере за рожденния си ден при майка си.
И така се оказва, че ще бъдем с бебе Клими и Лиза /кучето/ сами десет дни.
 Дано се оправи времето! Плажът е наш!
Водя ли бебока на плаж?.. даааа ... имаме три бани и три опита да преплува морето ... голяяяяям кеф. Ако е хубаво времето мисля всеки ден да ходим, нищо че сме само двамата. Те без друго моите тинейджъри не искат с нас на плаж
Ангел ходи сам, а каките не ходят изобщо /по на тринайсет са - можеш ли ги разбра/, Голям Батко "рисува и решава задачи целодневно".

И на края оправданията.
Не съм писала дълго защото: Правя ремонт. И още: навестили ме бяха неканени болежки - минаха ... и кръста и ставата, но от вчера съм с бучка и възпаление на едната гърда и пак боли ужасно. -Ама кърмя ли го още? дааааа , сутрин и вечер задължително, а през деня, ако е с мен и когато си поиска. "Той е голям вече - не ме ли хапе?" и "До кога смятам да кърмя?" Ееее ... като тръгне на училище ще махнем дневните млечни коктейли Wink

# 58
От София сме, всичките ни дечица са планирани , даже третото беше планирано за по-рано , ама не стана:) Близките ни много се кефят, всички. Първото си го направихме 6 месеца след като станахме гаджета (планирано) . 4 месеца по-късно се оженихме (не заради бременността).Как се престраших на трето - ами обичаме се с мъжа, слушаме се, слава Богу и финансово се справяме добре.  И първите ми две деца са много готини и разбрани, "лесни" деца, (доколкото малки деца ммогат да бъдат лесни) Simple Smile  По принцип си ги гледаме сами (ходят на градина де) , но имаме и баби и дядовци , които са винаги готови да помогнат , ако искаме. За четвърто....аз лично съм си решила,че искам да осиновим едно. Но ми се иска да е когато моите поотраснат ( да речем след 6-7годиини) , за да могат и те да участват в решението, да е избор на цялото семейство. Ако все така се справяме  добре мисля ,че е грехота, ако не помогнем на някоя душица. Честно казано тайно се надявах за близнаци с тази бременност, но уви Simple Smile Е , нищо,че е едничко - да ни е живо и здраво:)
Ми за снимките...нямам качени някъде където да мога да ви ги покажа...ще кача , обещавам. Дъщеря ми е една малка супер интелигентна и хитра дърдорка, типична женска, манипулативна , женствена, киправа, никога не ползва насилие или тръшкане като метод за постигане на своето. Много е артистична, може с часове да седи пред огледалото и да влиза в роли. Проговори супер рано и от тогава не е млъкнала. Малкият пък е точно обратното - типично момче, смел, активен, но също като нея не прибягва до насилие , за да постига своето, напротив, кавалер е, помага и то му идва отвътре.   http://www.vimeo.com/12715558 ето я малката:)  
Я да видим така ще стане ли http://august2010.snimka.bg/other/fighty.482912.17813475  ... би трябвало. Тук има снимки и на малките , и мои:)
A за съвпадениятя и датите- и ние си имаме някои:) Аз съм родена на 20ти, мъжът ми на 9ти, дъщеря ми на 29.09:) Оженихме се на 24.04.2004. Аз съм пролетно бебе, мъжът ми лятно, дъщеря ми есенно, синът ми зимно:) Май имаше и още , но като се сетя ще добавям:)

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 01:32 от Fighty

# 59
Здравейте отново мили майчета Hug
Напоследък само чета, а музата за писане ми липсва.Тъкмо видя нещо на което искам да отговоря и хоп изкача нещо спешно.
Та със закъсение честито на рожденници, завършващи, приети и тн.
Силно се впечатлих от детето на не помня коя мама, защото е на предните странци, май психология завършило или прието ли беше Embarassed Когато бях още млада това беше нещото за което си мечтаех.И като чета разни прекрасни неща за умни и добри дечица ми става толкова хубаво на сърцето. Е да ви кажа честно, не знам защо е така, обаче си е факт-неоспорим- децата от многодетни семейства са умни, добрички, талантливи и тн.
Сега ви почвам поред, само че на тези мами дето ми се появяват долу( не се смейте) не виждам ли кой какво е писал- не помня.
Мила пешеходке, скучно а? Горките малодетни често ме питат как се оправям с три.А аз се питам как се оправят само с по едно или две деца? Няма ли кой да вика и бяга из къщи е голяма скука.Открих че мисълта да остана малко сама без децата много ми допада, но само мисълта! При вас значи ще идваме да пийваме чайче Grinning.
Sweetkids_mama Joy и ние казваме така на нашите деца.Много ти е красива.Като бебе от рекламите.
Затвори очички че  те децата намерили лесното.С такива помощници никакъв проблем няма да видиш при отгелждането на още едно бебоченце.
Маминкаваня приятен уикенд на село, да се забавлявате много.А май съм чувала че чистия въздух помагал много за момиченца.
Не съм сигурна, но може да провериш Hug
Мама Цоцоланка чудесно изкарване в Добрич.Па може и до моренце да отскочите, има няма 50 километра Grinning
Лили 7 как върви ремонта? Браво за бебчо, три бани са си голям успех, а колко още ще имате до края на лятото.Аз още не съм ходила.Децата нямат търпение.Тъкмо им обещахме и хоп дъжд и студ. Добре се посмях с млечните коктейли Joy Hug
Добре дошли и на новите майчета Hug newsm51
Тедивас, Кабо и Фейчке  Hug
Аз вече повече от 10 дни страдам, верно си е страдание , от безсъние. И съм станала леко неадекватна. А как забравям, срам Embarassed Не знам как сте вие.
Ние сме добре слава на Бога. Децата се подготвят за празник от гимнастиката.и всеки ден припкам напред назад до залата им.
Татито работи. Бебка расте мила, красива и нежна. А аз, аз хабя нерви заради несправедливостите по света. Ама какво да се прави. Преди два дни се прибираме с колата и малките си говорят отзад нещо.Средната ми принцеска се оплаква от нещо, а голямата 7годишна се обажда мъдро: ''Живота не е лесен" От къде и хрумна и представа нямам.Нали се сещате на 7 годишните колко им е труден живота Joy
Е, спирам засега, да не досаждам повече Grinning Хубави почивни дни ви желая, много добро настроение и щастие в сърцата.
пс. предполагам имам правописни грешки, но не ми се проверява.Ще ме извинявате Hug

Общи условия

Активация на акаунт