МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 32 977
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
Отново здравейте майчета Hug
Вчера тъкмо написах здравейте и клавиатурата блокира Sad Това напоследък се случва често, но нямах време да се занимавам с нея Grinning
Любето Embarassed извинявам се, че съм те изпреварила Hug
Мама Цоцоланка Hug изненадох се приятно когато видях , че ни има и нас на първа страница newsm51
Албена браво на вас.Ние на морето живеем и въпреки това не стигаме до него.Къде бяхте?
Тедивас Hug
Tanija спокойно, май след третото бебе всички започваме да искаме ПОНЕ още едно. Истината е , че не спирам тайно да мечтая за ощ едно-е искам близнаци, но поне още едно мило малко нежно бебенце, което да си гушкам, да усещам прекрасната бебешка миризмичка, да чакам с нетърпение първата усмивчица.Любим момент ми е когато докато сучат се усмихват.А когато проходят и доверчиво си сложат малката крехка ръчичка в моята....Ох, колко много такива моменти има за които си заслужава. Когато видя бременна жена хем ми става едно такова мило, но се и натъжавам защото повече няма да изпитам тази радост Weary
Maminkavania, nadiaeuro,Picaso,Swetkids_,mama Hug
Aila това е чудесно.Скоро да се похвалиш че сте приключили с пренасянето и да кажеш как е в новия дом, а ако пуснеш и снимчици Grinning
Дани_77 успех с трите дребосъчета.Малко ще е трудничко, ама ще се справиш.приятно изкарване и на Созопол.
Ние сме добре, слава на Бога. Сега се подготвяме за тържеството на каките-по художествена гимнастика.Ще им бъде първото и много се вълнуват, но аз май се вълнувам повече от тях Joy А на последък ме налягат и едни тежки мисли. Стараем се да възпитаваме децата добре. Но понякога за да го постигнем трябва повече мърморене и строгост-поне при нас, при вас не знам как е.И се чудя дали във желанието си да ги възпитаме добре не ги отблъскваме.Дали когато пораснат и влязат в пубертета ще се прибират  в къщи с желание, с чувството че това е домът им, както се казва тяхната крепост.Или ще се чудят къде да ходят за да не се прибират.Не знам дали ме разбирате Confused Не че ги тормозим де  Grinning, но ...Вече на 7 години, виждам как каката ни си има свое мнение и виждане на нещата, което е нормално разбира се.Но спори и трудно приема ако и обясним друго.А е на 7 години.А когато стане на 10 или 15 тогава дали ще имаме общ език на който да говорим? Дали ще ни обичат?
Ех , такива мисли ме налягат.Не че имаме някакви големи проблеми, но аз все мисля за много напред Embarassed
Споделете опит или мисли по този въпрос, моляяя.
Хубав ден на всички, много здраве,щастие, радост и любов.И разбира се едни огромни усмивки Grinning

# 16
Брех, кога изписахте старата, кога почнахте нова тема, че и на втора страница?

Аз да се похваля, почнах да се наспивам  Laughing Последните 4 години и нещо ми бяха много трудни, с максимум сън (и то накъсан) от 5 часа, в останалото време непрекъснато до 2 щурачета с разлика от 2 години...
Вече ставам само по 2 пъти през нощта да ги завивам (преди ставах по 15-20 пъти, без да преувеличавам), само един път да заведа пикличка в тоалетната и през останалото време спя дълбок сън...До преди месец спях толкова леко, че чувах в съня си как дишат малките...
Много ме умиляват бебенцата, в България успях да нагуша таман трички-мънички - от 25-дневно до 8-месечна  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes, обаче мисълта пак да раждам и недоспивам ме ужасява...Иначе бременността ми е щастлив период - разкрасявам се и сияя, въпреки коремището  Laughing

С друго да се похваля - във Варна успях да се вредя за фотосесия при съфорумката Malenna, излязоха невероятни снимки  Peace
Да ви представя мойте сладурчета: http://olympia75.multiply.com/photos/album/45/Varna_2010
Качеството в Мултиплай не е това, което беше, но все пак ще добиете представа.

Дали когато пораснат и влязат в пубертета ще се прибират  в къщи с желание, с чувството че това е домът им, както се казва тяхната крепост.Или ще се чудят къде да ходят за да не се прибират.Не знам дали ме разбирате Confused Не че ги тормозим де  Grinning, но ...Вече на 7 години, виждам как каката ни си има свое мнение и виждане на нещата, което е нормално разбира се.Но спори и трудно приема ако и обясним друго.А е на 7 години.А когато стане на 10 или 15 тогава дали ще имаме общ език на който да говорим? Дали ще ни обичат?
Ех , такива мисли ме налягат.Не че имаме някакви големи проблеми, но аз все мисля за много напред Embarassed
Споделете опит или мисли по този въпрос, моляяя.
Засегна много болезнена струна у мен  Sad Моята почти 17-годишна дъщеря беше принцесата-глезана на мама, докато не се родиха малките...Оттогава стана голяма егоцентричка, не можа да преглътне горчивия хап да не е на първо място в сърцето на мама и сега ...не ми се говори...Ирония, сарказъм и погледи, пълни с обвинения...

# 17
Олимпия ,просто е в трудна възраст детето Praynig.Никой не може да съжалава за раждането на такива ангелчета. GrinningАз на нейната възраст реших да си направя кръвни изследвания та да докажа че, мама е родила другите три, а мен ме е осиновила newsm78.Толкова ми беше писнало да гледам децата на сестрите си и толкова ме беше яд че, съм най -малка и за мен няма време #Cussing out.То внуците били по мили от децата.... Rolling EyesДа ама аз станах леля на шест и до там с детството.Сега разбирам че, съм я наранявала така с моето бунтарство.
Анакси, я кажи бебето пак ли с буква М ще бъде кръстено? Heart EyesИ защо така се  е получило?Би ли споделила. Hug
Айла, честито.Вече си на финала.Чакаме снимки. Grinning
Маме,мерси.  bouquetИмам проблем с браузъра но ,иначе се отварат сега.

# 18
  • София
Сузи, синът ми е на 12 години и засега, да чукам на дърво, имаме добър контакт. А сме доста строги с него. Определено ни чувства близки, споделя преживяванията си, коментираме постъпки на приятели или съученици, както и случки, които са го впечатлили. В свободното време търси приятелите си да се види и да играе навън с тях. За мен е напълно нормално, че ги предпочита пред някое семейно мероприятие, например.  Wink  Достатъчно е, че се чувства добре и спокоен у дома.

Колкото до отстояването на своето мнение- водили сме много битки на тази територия. И трите ми деца са с ярко изявени силни характери и от малки търсят личностно определяне. Със Зорница почти не сме имали конфликти, тъй като тя е надарена с усет за гъвкавост и успява да утвърждава самостоятелността си, без да търси противопоставяне на всяка цена, докато при Косьо винаги е било точно обратното- инат до последно, противопоставяне " до дупка", дори когато сам вижда, че не е прав.  ooooh! Аз, разбира се, също имам вина за тези сблъсъци, защото се паля от неговата съпротива и избухвам, вместо да заобиколя "минното поле" или пък овладяно и спокойно да наложа решението си.  Rolling Eyes Интересно, че точно сега в пубертета стана по-отстъпчив, по-кооперативен. Някак виждам вече резултатите от всички онези дълги разговори, разяснения, налагане на граници.....

Олимпия, много красиви снимки и още по-красиви модели! Heart Eyes
Пожелавам ти в един момент отново да се намерите с дъщеря ти!  Sad  А за наспиването много се радвам! Hug

# 19
  • София
Само наминавам набързо. Поздравявам всички наскоро празнували.  Hug
И поздрав на всички за тази сутрин http://www.youtube.com/watch?v=l685JEwFPb4&feature=related

Кога успяхте да изпишете предната тема? Аз чета почти всичко, но все не стигам до писане.

Пикасо, радвам се че се появи. Hug Ейй, така и не успяхме да се видим, пък вече сменихте и училището. 

Ние бяхме на море, малко снимков материал - http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=65601&id=1317463323

Вчера на връщане минахме и доставихме по 1 дете на всяка баба и сега сме малодетни с едно бебе само. Не знам защо така - докато четях, исках да напиша много неща, обаче умората ми надвива и ще оставя за другия път, надявам се скоро.

# 20
  • София
Ихаааааа, какви хубави снимки - деца и моренце - любимите ми работи!  Laughing Роси, Оле, мерси!  Hug Hug

Хайде и по едно...капучино (ПАК)...

Пикасо да пропише пак...маминка и тя да се отчете подобаващо в новата темичка...магнолия, кекса с банани и шоколад стана божествен, къде си...албенке, от тебе снимчици от морето ще видим ли...

Не си терзайте главиците за бъдещето - радвайте се сега на децата си и правете всичко, което е по силите ви, за да градите близост с тях - майчинския ни живот е едно непрекъснато учене, падане, ставане...понякога имаме светлина, карта и компас и вървим в правилната посока, друг път се чувстваме изгубени, уморени, недостатъчни...на всяка крачка трябва да решаваме, да избираме, да внимаваме...разни уморително-удовлетворяващи занимания с неочакван край, надявайки се на хепи-енд, където всички "заживяли дълго и щастливо"  Mr. Green
Аз не чакам хеп-енда, ами гледам да съм си хепи ендлес  Mr. Green...че не се знае колко ми е било ползотворно старанието...

Тъй, днес ме чака "йозовото койеуо", неизбежно пазаруване, една домошарска поръчка и малко гостуване покрай нея,  чуденка с какво да ги занимавам момчетата, за да не седят залепени по цял ден на компа, чуденка с какво да ги храня (абе, кандидат пуберите ядат като кърмачета - максимум на 3 часа, не мога да смогвам   Joy ).

Хайде, бай, до скоро!   bouquet

# 21
...джулай морнинг...трала-ла-лаааа....

Чудесни снимки, съвсем в синхрон с повода....Като човек непропуснал (ох, няма да казвам колко години подред "Джулай"-я) , последните няколко обаче го карам лежерно. Чудна работа - предпочитам да си спя в леглото, отколкото да зинзикам по камъняците, май ще почна и Глистопад да следя след 50-60 години Laughing

Маминко, благодаря за кафенцето, май се беше поотпуснала докато липсваше Пикасо Wink

Сузи, ако на 7 има изявен характер, то на 17 не ми се мисли! Не ми се, ама - на, мисля го Joy Да не казвам, че кръвното ми е пак към 400:500 от ей такива изявени - да не ги споменавам по имена...

Трала-ли-лиии...джулай моооорнинг....

# 22
  • София
...джулай ивнинг...трала-ла-ла-ли, никой не ще да спи, капучино ще си сърбам до зориииии...трала-ла-ла-риииииииии... newsm68

# 23
И мъж ми щеше да става с Вики сутринта да срещат слънцето на Джулай морнинга,ама не би...и на него съня му е по-сладък  Laughing Та само си припяваше днес Uriah Heеp.

Пикасооооооо!!!Липсваше-много ми стана приятно като видях поста ти  Hug Хайде-приятно море и като си дойдете да пишеш дългоооооооо....  Peace

Да ви кажа за жалкия ни опит да преместим Лора в отделна стая.Това се наложи,понеже малката госпожица напоследък е решила,че трябва да спи върху майка си...не ДО,а ВЪРХУ! Да ама мама не може така-не съм спала никога с дете до мен и това направо ми пийна соса  Crazy Та решихме,че като я приспя ще я сложим в стаята на Ралица,за да свиква да спи отделно,като се бяхме "настроили" да я потърпим малко да пореве (Рали спеше при баба си него ден) #Crazy . Та буди се малката към 00.28ч.  с рев и вдига ръце да я гушна и да я извадя от леглото,както обикновено.Давам и да суче и тя заспива,както обикновено.Оставям я обратно в креватчето,както обикновено и излизам от стаята.След 30 минути,вече сме решили,че тази нощ ще се спи и.... newsm45 ....,при което татко и става и ми обяснава как не можело да не и се покаже,защото детето било свикнало да има някой наоколо и тича при нея с идеята да я успокои и тя да заспи отново.Как мислите,дали Лора постигна целта си? smile3501 Манипулира ни професионално и сега пак си имаме бебе в спалнята-поне устоявам да не я взимам на леглото ни при всеки рев. Обичам да я гушкам (правя го почти постоянно),но моето убеждение е,че детето трябва да си знае мястото и  че леглото на родителите е неприкосновена територия нощно време  luvbed
Е,след няколко вечери я оставихме да си поплаче (голям майстор е в имитацията,ама да не забравя,че в един цирк играем ) и взе,че заспа без вдигане,НО в нейното си легло в спалнята thumbsup
Сега ви казвам Лека нощ!И утре ще чакам поердната доза капучино,Ванче,че се пристрастих ,а и е приятно все да ти вервира някой друг  Hug

# 24
  • София
...капучино, капучинооо...

...сервирам го сега, 'щото не мога да заспя...навън вали...а аз не съм си на мястото...трябва да съм в киносалона...на среднощна "вампирско-любовна" премиера...броя едната минута преди да почне "Затъмнение"...така, де, няма само вие да леете сълзи по разни хард, траш и прочие рокаджийски сборища...всеки си има по някоя чудовищна слабост Mr. Green...вече няма да коригирам червените очички на снимките - точно са си на място  Mr. Green ... такаааааа, мъжо ме вика нещо :"ела тука, вампирке мояяяяяя"  Joy ... бебехолик...щерката заспа в ръцете му и сега иска друга доза либофффф...Божееее, какви работи приказвам...я, и аз да си взема дозата... Twisted Evil
Лека нощ...на който ще спи...както е всеизвестно някои приказни създания не спят...само обичат...  Wink Heart Eyes Hug

# 25
Здравейте, моля варненските мами да погледнат това!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508817.0

# 26
Честито на седмокласниците! И голямо браво на техните майки! Hug
Марги-и-и, как завиждам за каката! Моят пъпеш още не е приключил с изпитите и ми е дерт...
Нямам време за повече писане, но  I'll be back. Mr. Green

# 27
Днес направих интересна фотосесия на моите деца......Снимах малко....крайници.....За сравнение.....

Най-малката и най-голямата ръка при децата ми - http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30936621&id=1479422595&fbid=1359210468525

Детските ръце, които ме прегръщат - http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30936624&id=1479422595&fbid=1359210588528

Краче и крачище (№43 по-голям от татито) - http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30936623&id=1479422595&fbid=1359210548527

Краченцата на мама - http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?pid=30936622&id=1479422595&fbid=1359210508526

# 28
  • София
Мамо Цоци, нещо не успях да отворя снимките, макар че имам профил във Фейсбук.

Аз имам повод да почерпя днес за един мъж роден на 4-ти юли преди 4 години - Тервел.
Нещо не ми се получи с вмъкването на виртуалната торта - някой може да даде едно рамо на лични.  Мъчно ми е, че не е при нас точно на рождения си ден, но така се налагаше - мама трябва да работи и през уикенда.  Cry  Успокоението ми е, че детето ще празнува два пъти и ще намаже с 2 торти.

Днес празнува и Борис на Кабо Алма - да е жив и здрав и голям късметлия!

# 29
Роси, отиваш в Гугъла и пишеш какво търсиш - напр. торта. След това отиваш на изображения и даваш ентър. Появяват ти се много картинки. Избираш една и цъкаш там, където пише - виж изображението в пълен размер. Копираш линка с мишката и идваш в мнението си тук. Цъкаш на първата иконка от 2-я ред и между двата тага - даваш пейс. И трябва да ти се появи ето това напр. -

Да се почерпим за Тервел.....

Честит Рожден Ден на Тервел! Жив и здрав да е, силен, умен и да има безгрижно детство!!!!!!!

Честит Рожден Ден и на Борис!!!!!! Здрав, умен, силен и щастлив да бъде!!!!!!

За майките им -

Роси, пусни ми да ти стана приятелка и във ФБ и тогава ще успееш да видиш снимките. Потърси ме на Диана Гошева.......

Рени, кога пак ще идвате към Благоевград...Ние петък ще тръгваме за Добрич.....Трала-ла-ла-лииии......

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 18:35 от Мама Цоцоланка

Общи условия

Активация на акаунт