Териториалността?

• 5 972
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
А да показва ,че иска, само защото знае ,че ще откажеш? /не знам защо си го помислих, може би на моменти съм го усещала/

# 31
pasinet - при мен няма. Освен абсолютно невинни флиртове, по-скоро като жена се радвам, че някой ми обръща внимание. Това е. Не искам да излизам с друг, не искам да спя с друг, нищо не искам  Laughing Всъщност нямам против да ме ревнуват - приятно гъделичкащо е, но това е ненатрапчивата ревност, другата е много тежка и за едната, и за другата страна  Tired Мога да ти разправям приказки от хиляда и една нощ  ooooh! Искаш ли да ти кажа как ми е ровил в телефона - един от неговите телефони е като моя, на моя аз имам негова снимка, на неговия - съм аз  Wink Един ден си слага на неговия телефон, същата снимка, която е на моя. Казвам, че отивам да взема пари и излизам до магазина, при което той сменя моя с неговия телефон, като го слага на режим в самолет - т.е. никой не може да ми се обади, защото ако звънне някой негов приятел много бързо ще се усетя. Всъщност аз изобщо не трябваше да се усещам... Отидох до магазина в ръка с уж моя телефон, напазарувах, само че на касата момичето сбърка и отиде да търси някой да оправя нещата. Аз чаках от страни и погледнах колко е часа... за момент видях, че статусът (където е логото на оператора, аз там имам собствен статус) е леко различнен... Естетсвено всичко беше случайно, а мене нещо ме е хванала параноята, човека не можел ли да си слага негови снимки пък  Crossing Arms

А кажи ми как да не риташ?

# 32
Я, да поставя аз един друг аспект на ревността.. Thinking
Мен ме ревнуват -  в смисъл не ме ограничават, следят или вдигат скандали..обаче винаги се взимат едни такива специални мерки, да не би..
Прим.: ако излизам с приятелки, той ще се появи накрая уж да се приберем заедно.. #Crazy Или да не би да остана сама и да ми хрумне нещо.. ooooh!
ох, ти се радвай, че е само накрая, това е нищо.. аз какво преживях напоследък...  newsm78
аз съм крайна в мнението си за заглеждането, даже няма и да го споделям. и бившия обаче, и по-бившия, са били ужасно ревниви към мене, а аз много съм ги обичала, да не помислите, че съм ги пренебрегвала или нещо подобно, но съм била тормозена от ревност, ограничения и чужди комплекси. хич и не мисля, че съм първа Убавица, и килца си имам отгоре, изобщо от моя гледна точка положението ми хич не е розово, откъде тая ревност у тия мъже, незнам...

* а за това дали мъжа има или няма основания за ревност, ами, в началото нямаше, боже, та нали съм с него..., но после това поведение така отблъсква, чак си викаш - абе я дай да си легна с тоя, поне да знам за какво е скандала  #Crazy, разбира се, че не съм го направила, но мисля, че ме разбрахте

# 33
Имах едно гадже с когото живяхме заедно 3 год.
Не ми даваше да се гримирам,да се боядисвам,да излизам с приятели,да нося нещо различно от анцуг и маратонки....и.т.н
Не директно,но с реплики като...естествена те харесвам повече...ся за къде се гласиш толкова,излизаме за малко...сложи си анцуга,да ти е по-удобно...
Искам само да вметна,че аз в живота си не съм се гримирала,дори на бала ми не искаше да ме пусне,щото съм щяла да се напия и да легна с друг.. Laughing Laughing Laughing
Аз алкохол не употребявам...абе ей такива глупости..
А по повод това...

Приемате ли за нормално ако някой казва, че е влюбен и ви обича безпрекусловно, да се заглежда наоколо още от първите месеци на връзката и заедно с това непрекъснато да изтъква предимствата на бившите си приятелки.
Какво правиш с такъв идиот, ако смея да попитам?

Искам само да кажа,че той беше точно такъв....постоянно се заглеждаше,сякаш го прави умишлено,за да ме дразни,е накрая вече ми беше смешно...така ,че има и такива мъже,иначе е супер готин,свестен и богат. Peace

# 34
magarence, това беше материала за следващата тема. как се справяте с мъжката ревност. особено тази прикритата, при която твърдят, че имате пълна свобода и той изобщо не ревнува, но реално сте птичка в кафез. Като проява на гордост ли го смятате или като лицемерие тип - кавам, че не те ревнувам, следователно и ти не трябва да ме ревнуваш. Приемате ли го като хитър билет за хойкане.

Забелязах и при мъжете, и при жените един фалш да се правят, че не им пука, но вътрешно доста да се коркат от евентуални други хора, но тези, които най-много се коркат, най-много се прикриват и преструват, че не е така - даже ми е смешно от страни, но е тема табу да им кажеш истината в очите. Ще скочат до небето.

Сега ми хрумва, че точната дума за темата не е ревност, а териториалност. Та териториални ли сте?

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 01:39 от Challenge

# 35
Това за хойкането не го схванах.. newsm78

Как се боря с кафеза ли? Ами..с много разговори и откритост в действията. Казвам си къде и с кого ходя и натъртвам, че имам нужда от контакти и извън него.
Не се смятам за териториална. Ако не иска да е с мен, няма да е.
Аз също. То насила или с "препикаване" на територията не става. Или го има уважението помежду ви или не.
Знам какъв му е проблемът, но той си е негов, а не мой. Предишната му любима му е изневерила и сега по дифолт всяка е..
Ма и на мен са ми изневерявали, но него продължавам да го смятам за различен.
И аз ревнувам понякога, но си го казвам. Той - също. Но малко в повечко ми идват и проверките. Stop

# 36
Аз съм много териториална. Но обикновено не ми се налага  Wink

Да си териториален си тръгва от това какъв тип жена си -  аз поне съм от тези, дето обитават общата територия с всичките и подробности, от това къде да стоят тиганите, до това да сменям летните със зимни дрехи с всичкото му пране, опаковане, прибиране и прочее дреболии. Не господар, ми тиранин на къщата  Laughing . Та и с мъжовете малко така... Обичам да си влизаме подкожно в която и да е област, а там трети не ни трябва и ако напира - ще си го получи...

# 37
Е да, ако не иска да е с теб, няма да е с теб. Но ако повтаря, че иска, но в същото време се оглежда, естествено уж само безобидно, ми се струва някак ... странно.

Та така, дотук си вадя основно заключението, че когато мъжете ви се захласват по други жени и допускат всякакви женски влияния в живота си, вие нямата нищо против - абсолюютно ви е все тая, пък дори и на вас ви е приятно да се заглеждате по жени и напълно подкрепяте и поощрявате това мъжко поведение.  Sunglasses

Това напълно искрено ли го твърдите?

# 38
. Но ако повтаря, че иска, но в същото време се оглежда, естествено уж само безобидно, ми се струва някак ... странно.

НЕ, ти май не разбра.
Не си представям да съм с мъж, който докато е с мен ще се оглежда..
Нормално е ако мине нещо хубаво да се загледа, но за кратко. Да ми се извръща, вторачва и праща сигнали - няма как..Wink

# 39
Заглавието беше неподходящо, а сега е в пъти по неподходящо.

А по темата, ревнива съм и ме ревнуват, но всичко е в границите на нормалното.

# 40
  • по пътя на светлината
,,Що,, за заглавие е това!? Simple Smile

# 41
  • Куциндрел
Аз не разбрах какъв е проблема на авторката - че я заглеждат мъже или, че бившият й приятел си има нова приятелка.  Thinking

# 42

Та така, дотук си вадя основно заключението, че когато мъжете ви се захласват по други жени и допускат всякакви женски влияния в живота си, вие нямата нищо против - абсолюютно ви е все тая, пък дори и на вас ви е приятно да се заглеждате по жени и напълно подкрепяте и поощрявате това мъжко поведение.  Sunglasses

Oт къде си го извади това заключение не разбрах.  newsm78 Изобщо не бих търпяла захласване и прехласване по други в мое присъствие, само че не съм се сблъсквала с подобно поведение, как да кажа все ми е едно и какво съм направила в случай, че не съм го изпитвала. Изобщо що за жена трябва да си да търпиш подобно нещо? Не прочетох някоя да каже, че и е приятно или че намира подобно поведение за нормално. Под поглед, коментиране и точене на лиги има мнооооооооого голяма разлика, а за влияние да не говорим.

п.п. И съм териториална и съм територия. Добре ли е отговора по новото заглавие?  Laughing

# 43
  • планетата Земя
Много зависи от конкретния човек. Май не ми се е случвало да ходя с някой, който откровено се заглежда по други жени, но съм забелязвала подобни екземпляри - всичко женско, що мърда, трябва да се огледа, оцени и класифицира. Те откровено са ми смешни, а жените до тях (без да се обижда някой) - жалки.
Друг е случая, когато някой се заглежда по някоя супер красива мацка. Ами че то аз се обръщам да я погледам, какво остава за мъжете...Това се случва рядко все пак и е простимо.
Когато обаче се обръща повече внимание от един поглед - определено не ми харесва и си го показвам. Случи ми се веднъж, още бяхме гаджета с мъжа ми и той беше решил да ме дразни като по време на целия купон си приказва с една негова бивша. Определено ме издразни, още повече, че ми беше ясно каква му беше целта. Последва ден за размисъл.
От горното става ясно, че съм ревнива. Хубавото е, че нямам поводи за ревност.
И към стари гаджета изпитвам неблагородни чувства, особено ако съм ги обичала. Ако не съм - не ме притесняват, може и да им се зарадвам, ако ги видя с младо маце. Но ако съм изпитвала силни чувства, винаги ме бодва нещо, дори и да не ги обичам вече. Няма как да си кривя душата, че им се радвам. Най-добре да не ги виждам изобщо.

# 44
Искам да чуя мнения как се чувствате в описаните ситуации. Не толкова как реагирате и каква маска си слагате, а какво изпитвате вътрешно.
И съответно смятате ли, че такива ситуации са нормални или усещате, че са подозрителни?

Общи условия

Активация на акаунт