Целият Априлски отбор е засмян, след като днес се роди Дамян!

• 33 285
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Тинче, я как ме подсети! Понеже като тръгна да купувам подаръци, и като започна да мисля кой какво си има - те са заринати с играчки, а дрехи да им купува човек пак е тъпо, понеже те от дрехи се вълнуват, но не толкова...една хубава книжка може да е радост. Така от малки ще се възпитават в любов към книгите. Иначе аз така получих подарък за един РД - Скарамуш. Малеее, гледах я като извънземно няколко години, после се опитах да я прочета, но явно самата книга е скапана, поне за моя вкус. Първо, беше неподходяща за възрастта ми, а после вече и подходяща, не беше мой тип.  Сега има много хубави книги за децата, и не са никак евтини, не всеки родител може да даде 20 лв за книга.

# 616
Фил, честит рожден ден!Желая ти да си обичана, желана, уважавана и мнооого щастлива с любимите хора!
Аги, на мен пък ми хареса Скарамуш, но аз пък винаги съм обичала да чета и да получавам за подарък книга, така че и сега за децата си мисля, че винаги биха се зарадвали да получат книга.Разбира се самата книга трябва да бъде съобразена с възрастта на детето и неговите интереси.

# 617
  • София
ЧРД, Фил! Да си здрава, щастлива и обградена с любов!  bouquet

Вальо много се впечатли и много се разстрои от филмчетата за Феликс. Каза, че това било най-тъжното детско, което е гледал.  Rolling Eyes  Намерих още 2 епизода, утре ще ги гледаме заедно, да видя какво толкова го натъжава.

Аз много обичам да получавам и да подарявам книги. На Валски му взимам поне веднъж седмично нова книжка, а като има празници гледам винаги половината от сумата, която съм си определила за подаръци да отиде за книги.

Ей, Татянка, добре, че си ти да постваш новите каталози на БГ издателства! Wink  Супер, видях, че има 2 нови книжки за любимото на Валката коте Финдъс, а хем преди седмица-две гледах в книжарницата и не видях нищо ново за него.

Вени, комплектите от този тип, който съм показала са за по-малки дечица, според мен от 2 докъм 5 годинки. Естествено, в зависимост от детето може да варира възрастта, ама не повече от +-1г. На Вальо миналата година му отнемаше по половин час да разглоби и сглоби едната само, сега за двете му трябват не повече от 5 мин. , а след година предполагам вече ще му е скучно. Това, което Татянка е показала ще става и за по-големшки деца. Ние вкъщи сме страшни фенове и на този тип конструктори, ако си ги спомняте от нашето детство . Сега са пуснали най-различни видове и модели такива.

# 618
Мили момичета, много благодаря! Hug

# 619
Ренка, аз много се изненадах като видях книгите с Финдъс, понеже името на стареца не е Петсън, а Петерсон  Crazy  Малко свободен превод, можеше и Петров да го направят  Crossing Arms 
И ние купуваме много книги и за щастие, Милена много обича книги и да й четат. Книги купуваме обаче без повод, винаги се чете нещо. В момента имаме още 4 дебели, непрочетени книги и вече имам списък със следващите  Crazy

Ако търсите още препоръки за книги за децата, искам да ви запозная с Отфрид Пройслер. Много известен (тук) немски автор, всяко дете поне от нашето поколение е чело негови книги. Гледам, че ги има и на български, например http://www.helikon.bg/books/11/144822_malkata-veshtitca.-malkiia … iiat-prizrak.html - цената е повече от добра! Те са за 5-6 годишни деца  Peace  Ето малко за автора: http://www.sofia.diplo.de/Vertretung/sofia/bg/06/Kultureles_20Le … roperty=Daten.pdf

Друга класика в немската детска литература е автора Янош. Най-известните му книги са тези с тигъра и мечето, например http://www.helikon.bg/books/7/146926_o%2C-kolko-hubavo-e-v-panama.html

Милена в момента е на плуване, днес й е първия урок. Любопитна съм дали й харесва  Thinking

# 620
Тони много харесва историите на дакела Фридолин, само където не мога да се сетя кой е автора.
У нас сега е война - кой да оправя играчките, защото и двамата разхвърлят, а после Дидо се прави на бебе и не иска да прибира.
После мисля да излизаме, времето се очертава много хубаво!

# 621
  • София
Татянка, пише ли на немските детски книжки за каква възраст приблизително са подходящи. На мен нещо напоследък ми е много трудно да му уцелвам книгите, трябва доста време да прекарам в книжарницата и да преглеждам купища книги.
А за Петсън не си права, погледнах и ето какво казва Уикито: "Sven Nordqvist (born 30 April 1946) is a Swedish writer and illustrator of children's books. He is best known for his series Pettson and Findus, about an old farmer, Pettson, and his talented cat, Findus." Както изглежда, само при вас е Петерсон, ето цялата статия. Wink

Ей, Аги, как ме върна към детството с тоя Фридолин. На Франц Каспар е книжката и толкова я обичахме  с брат ми, че си бяхме кръстили така кученцето ни на село.

# 622
 Embarassed  Взимам си думите обратно, Ренка, мерси за разяснението - аз си мислих, че щом е швед, значи е логично да е Петерсон, нали имената йм завършват на -сон  Whistling
Немските книги - на Янош са напълно подходящи сега, на Пройслер ги дават от 6 години, но приятелки на Милена ги четат вече, и аз на времето ги знаех още в детската градина. Много са хубави, пък и 3 книги в една за 13 лева си е супер цена (тук една само е 12евро  Twisted Evil), вземи ги и прочети малко и прецени дали да ги четеш сега или на по-късен етап. Но когато и да е, няма да съжалявате  Peace

# 623
Фил, ЧРД на патерица   bouquet!

Татянка, благодаря, че питаш! Добре съм, доколкото мога. Животът продължава, въпреки болката  Sad. Мимата ме крепи и ме успокоява. Веднъж като ме видя да плача, за да ме успокои ми нарисува картина, където сме тримата. Друг път ми каза да си облека дрехи на баща й, за да се почувствам по-добре.
Но гледам да се сдържам пред нея, за да не я травмирам.

За игрите - и Мимата се сърди и не иска да играе по правилата, даже хитрува.

За тези, които имат проблеми с гледането на много телевизия да споделя, че преди два месеца изключих телевизора и компютъра от контакта. Обявих, че са счупени. Разликата е огромна. Много по-спокойна е, играе си сама, рисува много, гледа книжки, идва при мен и ме кара да пишем. Аз ако искам нещо гледам на лаптопа.

Ето малко скорошни снимки от нас.
http://family.webshots.com/album/578914339JLHHaY

# 624
  • Boston, MA
Фил, на патерица честито!   bouquet

Накарахте ме да се усмихна. Скарамуш и аз харесвах като малка, Фридолин също, даже съм я донесла в Бостън - част от пренасянето на детската ми библиотека зад океана. Дани обаче е малък за библиотека Смехурко. За възрастта му най-харесва Д-р Сеус.

А иначе аз редовно подарявам на деца книжки, а и искам за нас, като ме питат. Брат ми, с неговите обиколки по света, ни снабдява с детски книги на най различни езици (имаме италиански, френски и датски засега). Много е смешно, аз се опитвам да чета някаква история на език, от който нищо не вързвам (датския това, другите поне ги разбирам), в общи линии разказваме истории по картинки. Ама няма да се давам на Дани с неговия китайски.  Laughing

В нас момента хитът е Татко Барба. Даже бебето пее Ба-ба-па-паааа.  Laughing

# 625
Зарка, Мимата е толкова усмихнато и слънчево дете,  Hug пък и много умно и съобразително, след като ти дава съвети за преодоляване на мъката. Радвай й се, колкото можеш повече, желая ви повече усмивки и по-малко сълзи. Hug

# 626
На патерица, но от сърце:
Честит рожден ден, ФилHeart Eyes Здраве, много обич и сбъднати мечти!
  bouquet

Зарка, страхотна е адашката! Hug

Започвам, да се замислям и аз за Коледни изненади, но ми е много рано, да купувам.
Само нахвърлям идеи и после почти наведнъж купуваме всичко.
 Rolling Eyes

Ние си направихме мини-ваканция в Хисар - горещо го препоръчвам - малко много спокойно градче с огрооомни чисти паркове, сега есенно-златно пременени. За пръв път ходим там и сме много впечатлени! Посетихме и храма на Старосел - всичко е автентично, с много любезен екскурзовод, с прекрасна гледка към околността...
Peace

# 627
  • София
О, Енви, определно ще споделиш подробности, че и аз замислям някакво пътуване, че  изпушвам нещо през последния месец. Tired

# 628
Хайде за Коледа да сме с нова тема! Wink

Хубав ден, дами! Heart Eyes

# 629
  • София
Енви, може и да се уреди, имаме само още 8 страници и 2 месеца на разположение. Хм, всъщност никак не са малко 8-те стр. - това означава, че 15 човека трябва да се разписват всяка седмица, т.е.  поне двама на ден, а вчера гледам никой не се е отчел.  Crossing Arms

Татянка, не сполучихме с Пройслер -  как можаха да я направят българската книжка с розови корици, Вальо веднага я обяви за момичешка и не иска да я четем.  Twisted Evil  Малко да я позабрави и ще я облепя с някаква хартия, та да пробваме пак.  Whistling

Една идея за подарък, особено подходящ за по-артистичните дечица - параван за куклен театър. Има най-различни по магазините и дървени и пластмасови. Ето го нашия (като се разглоби, заема малко място и в Джъмбо е на много добра цена - 20лв), продават се и кукли - по единично, или цели комплекти за определена приказка. Вальо получи този за РД и го беше позабравил лятото, но от една седмица всяка вечер ни играе представление, доста се забавлява, хем не е особено артистичен.

Общи условия

Активация на акаунт