Попитай козметичката 2

• 61 733
  • 594
  •   1
Отговори
# 135
Дъщеря ми е на 11 г. и започват да и излизат малки пъпчици . С какво да почистваме лицето и има ли козметика за тази възраст?
здравей
момичето вече навлиза в пубертетната възраст и пъпките са чисто хормонално обусловени.за да се грижи за лицето,то трябва системно да се почиства при козметик,който да работи добре-без да възпалява лицето допълнително.с процедурата почистване на лице ще се предотврати запушването на порите и възможността да се развие акне. за домашна употреба ще е хубаво да използва пяна за измиване и активен крем против пъпки-имам добри впечатления от sebium АКN  на биодерма и може да се вземе измивният гел от същата серия.

# 136
Здравей! Да те попитам с какво е хубаво да си почиствам лицето вечер, със спирт нещо..?
това е много общ въпрос,кажи поне на колко години си,имаш ли някакъв определен проблем с кожата,какъв тип е тя?

на 19 съм..пъпчици ми излизат, черни точки имам..по принцип ми е мазна кожата и доста проблемна  Sad

за почистване на лицето ти препоръчвам пяна за измиване,съобразена с вида на кожата ти.добри впечатления имам от себиум гел моусант на биодерма.след измиване нанасяш крем подходящ за кожата ти.
принципно не съм привърженик на прекаляването с употребата на спирт върху кожата на лицето,защото се изсушава повърхностния слой на кожата,ако има пъпчици и там се наблегне със спирта след това се получават пигментации.

ами кислородна вода нещо? аз искам като си правя парна баня у нас, след ексфолианта, да си го почистя лицето...или с тоник става ли?

честно да ти кажа малко ме обърка.
доколкото разбирам ти искаш да си правиш почистване на лице вкъщи.въпроса в случаят е стискаш ли си черните точки и пъпките като го напариш или.....?
и другото,как смяташ да затвориш порите след напаряването,и ако ги стискаш смяташ ли че можеш да го направиш качествено и да не раздразниш и възпалиш лицето повече от това,което е било преди това?
кислородната вода въобще не трябва да я намесваме в случая.

# 137
Йори,поздравления за темата   bouquet
Ще те помоля и аз за съвет.Става въпрос за майка  ми,на 50год е и напоследък е с доста торбички под очите. Какво кремче да си вземе(нещо по евтино) и какво може да прави в къщи за да намалеят торбичките?
Благодаря ти   bouquet
торбичките под очите освен следствие от преумора,недоспиване,стрес или работа пред компютър може да са и показател че майка ти може да има проблем с бъбреците.торбичките под очите са вследствие на неправилното дрениране на течностите от тъканите в дадената област на лицето.препоръчвам и крем за околоочният контур,ако може да е дрениращ ефект.

# 138
Здравейте!!!
Моят въпрос е следния:
 - Какъв крем за лице да си взема?
Досега използвах хидратиращия на Ла-Рош, но забелязвам, че кожата ми започва да се отпуска и ще трябва да взема мерки.
На 30 г. съм, кожата ми е хубава,  но чувствителна, нямам бръчки, единствено забелязвам, че се отпуска.
здравей,
след 25 годишна възраст кожата ни започва да губи от своята еластичност и жизненост и ни се налага да започнем да полагаме повече грижи за нея,повече от обичайното нанасяне на хидратиращ крем с SPF  фактор.за да тонизираш кожата си и за да и възвърнеш еластичността бих ти препоръчала серия от масажи на лице,шия и деколте (защото не само кожата на лицето губи еластичност).

# 139
Месри много   bouquet а някакъв подхранващ крем да ми препоръчаш? newsm78
сподели все пак какъв тип е кожата ти,освен пъпките по бузите друг проблем има ли?какво си използвала за лицето до сега?

# 140
  • В къЩи.
Ще те помоля и аз за съвет.Става въпрос за майка  ми,на 50год е и напоследък е с доста торбички под очите. Какво кремче да си вземе(нещо по евтино) и какво може да прави в къщи за да намалеят торбичките?
Благодаря ти   bouquet
торбичките под очите освен следствие от преумора,недоспиване,стрес или работа пред компютър може да са и показател че майка ти може да има проблем с бъбреците.торбичките под очите са вследствие на неправилното дрениране на течностите от тъканите в дадената област на лицето.препоръчвам и крем за околоочният контур,ако може да е дрениращ ефект.

Благодаря ти   bouquet
Ще й кажа да посети личния си лекар относно бъбреците.
Можеш ли да цитираш някой имена на крем с дрениращ ефект?

# 141
Благодаря ти   bouquet

Благодаря ти   bouquet
Ще й кажа да посети личния си лекар относно бъбреците.
Можеш ли да цитираш някой имена на крем с дрениращ ефект?
почти всички марки които предлагат кремове за околоочният контур предлагат и такива с дрениращ ефект,всичко вече зависи от това какви финанси е готов всеки от нас да отдели за това.

# 142
Ами нормална(според една представителка на фармацевтична козметика),но аз мисля,че е и склонна към омазняване..нз  Joy имам малко черни точки и само тези пъпки напоследък.Използвала съм какво ли не-нивеа,гарниер пюре,на билка -кремове-тоник и не знам си какво още..сега вече се чудя какво да си взема. newsm78 мерси за отделеното внимание   bouquet

# 143
Благодаря, Йори!!!
Какви точно да са масажите?
Препоръчаха ми козметиката на Еucerin, но не знам кой точно крем да си взема.

# 144
Ами нормална(според една представителка на фармацевтична козметика),но аз мисля,че е и склонна към омазняване..нз  Joy имам малко черни точки и само тези пъпки напоследък.Използвала съм какво ли не-нивеа,гарниер пюре,на билка -кремове-тоник и не знам си какво още..сега вече се чудя какво да си взема. newsm78 мерси за отделеното внимание   bouquet
защо не пробваш с крем на биодерма sebium АI? мисля че ще повлияе добре на пъпките и няма да остават толкова белези след тях,стига разбира се ти да не ги стискаш,защото тогава белезите са ти гарантирани . успех

# 145
Благодаря, Йори!!!
Какви точно да са масажите?
Препоръчаха ми козметиката на Еucerin, но не знам кой точно крем да си взема.
когато отидеш в козметичен салон и кажеш че искаш масаж на лице,шия и деколте-те ще те разберат-води се хигиенно козметичен масаж.на различните места продължава от около 40 до към 50 минути.масажът се прави придружен с парна процедура на лицето.

# 146
Йори  Hug благодаря,ще си го купя,че ще видим ефекта   bouquet

# 147
  • France
Йори, моля за съвет: преди 2 седмици, не знам защо, но се навих да ми махнат мустачките над устните. Ефектът е плачевен- появиха ми се 2 бръчки, дълбоки   #Cussing out + ситни пъпчици, коита вече 3 седмица не изчезват....
Има ли начин да намаля поне бръчките, които изглеждат като на 45 годишна жена? Аз съм само на 36...

# 148
Не знам дали са ти задавали такъв въпрос ако е така ми кажете на коя страница е!  Peace

Искам да питам вредно ли е да се спи цяла нощ с маска на косата (каквато и да е) ии кога трябва да се нанася на цялата коса (включително и корените) и кога само по краищата?  newsm78

# 149
Здравей! Да те попитам с какво е хубаво да си почиствам лицето вечер, със спирт нещо..?
това е много общ въпрос,кажи поне на колко години си,имаш ли някакъв определен проблем с кожата,какъв тип е тя?

на 19 съм..пъпчици ми излизат, черни точки имам..по принцип ми е мазна кожата и доста проблемна  Sad

за почистване на лицето ти препоръчвам пяна за измиване,съобразена с вида на кожата ти.добри впечатления имам от себиум гел моусант на биодерма.след измиване нанасяш крем подходящ за кожата ти.
принципно не съм привърженик на прекаляването с употребата на спирт върху кожата на лицето,защото се изсушава повърхностния слой на кожата,ако има пъпчици и там се наблегне със спирта след това се получават пигментации.

ами кислородна вода нещо? аз искам като си правя парна баня у нас, след ексфолианта, да си го почистя лицето...или с тоник става ли?

честно да ти кажа малко ме обърка.
доколкото разбирам ти искаш да си правиш почистване на лице вкъщи.въпроса в случаят е стискаш ли си черните точки и пъпките като го напариш или.....?
и другото,как смяташ да затвориш порите след напаряването,и ако ги стискаш смяташ ли че можеш да го направиш качествено и да не раздразниш и възпалиш лицето повече от това,което е било преди това?
кислородната вода въобще не трябва да я намесваме в случая.

не, не смятам да ги стискам..просто парна баня и маска след нея.....кажи ми ти как да ги затворя порите след това, моля те

Общи условия

Активация на акаунт