Попитай козметичката 2

• 61 731
  • 594
  •   1
Отговори
# 120
Здравей! Да те попитам с какво е хубаво да си почиствам лицето вечер, със спирт нещо..?
това е много общ въпрос,кажи поне на колко години си,имаш ли някакъв определен проблем с кожата,какъв тип е тя?

# 121
Здравей, Йори  Simple Smile Благодаря за темата   bouquet

Сега използвам тоник с 10 % гликолова киселина, който изисква употреба на слънчезащитен продукт с висок фактор. В каква последователност да слагам крема за лице и продукта за слънцезащита? Някъде чух че първо се нанася крема с фактор после другия, това така ли е?
Освен това смесената ми кожа се омазнява много от натрупването на 2та продукта, да не говорим ако реша да сложа фон дьо тен? Има някакво решение? Пробвах тонирания крем на Юсерин със фактор 50 върху хидратиращия ми крем, но покривността не ме устройва  Crazy Иначе с него не се омазнява кожата ми  Flutter
Досега използвах слънцезащитен продукт на Биодерма с фактор 50, но не този за мазна кожа, а нормалния, ще има ли осезаема разлика ако взема този за мазна кожа? Освен това крема е твърде гъст и прави лицето ми бяло  Sad Би ли препоръчала някой съвсем лек крем?
Благодаря предварително   bouquet
1. първо се слага крема и после слънцезащитният продукт,с интервал между тях около 10 минути.
2.ако държиш да е на биодерма и с фактор50 по добре вземи флуидът,който е предназначен за мазна кожа,той е безцветен
3.ако някой тониращ продукт не е достатъчно покривен е много погрешно да претоварваш кожата и с фон дьо тен.просто сложи пудра-по малко запушва порите и стои по-естествено.

# 122
Здравей! Да те попитам с какво е хубаво да си почиствам лицето вечер, със спирт нещо..?
това е много общ въпрос,кажи поне на колко години си,имаш ли някакъв определен проблем с кожата,какъв тип е тя?

на 19 съм..пъпчици ми излизат, черни точки имам..по принцип ми е мазна кожата и доста проблемна  Sad

# 123
Благодаряяя  Hug   bouquet
Аз имах предвид че тониращия крем не може да замести фон дьо тена като покривност, не да ги слагам един върху друг  Wink То аз всячески се опитвам да избегна трети продукт върху лицето ми  Crazy но пък наистина мога да пробвам с пудра.
Ще дам шанс и на флуида, не знаех че е прозрачен  Party

# 124
Здравейте и благодаря за темата.

На 42 съм и още съм с пъпки от време на време. Нормално ли е? Тестостерона е в нормални граници. Понякога ми се появява киста, но функционална, пука се сама и лекарят каза: противозачатъчни! Не смея да ги пия на тази възраст. Бихте ли ме посъветвали подходяща козметика или антибиотик за мазане?

Честох за далацин Т - лосион...?

Кожата ми е мазна, но често я пресушавам и се бели. Благодаря ви.

Ще съм благодарна ако ми дадете съвет.....  bouquet
предполагам че пъпките се появяват паралелно с наличието на кистата.препоръчвам ти първо да се посъветваш с добри гинеколози и ендокринолози относно проблема с яйчниците,защото това е основният проблем.пъпките са резултат от хормоналният дисбаланс,който настъпва вследствие на това.
основното при лечението на пъпките е да не изсушаваш горният слой на епидермиса,кожата трябва да диша,независимо дали е мазна или не.антибиотик за мазане и козметика на сляпо не бих могла да ти препоръчам,защото не знам в каква степен е възпалена кожата.моят съвет е да разрешиш основният проблем,а относно пъпките има козметични терапии за лечение на акне,включително и с IPL апаратура.

Ами не е много възпалена, но пъпките трудно минават и по-дълго ми стоят петънцата след това. Разбира се, че следя нещата при гинеколог, скоро пак ще ходя. Просто попитах за нещо, което мога да третирам и външно. Наясно съм, че вътрешното лечение е основното, но докато тече бихте могли да ми предложите и нещо за външна употреба.

Като например лосион ли е по-добре или крем с антибиотик?

За процедури - не мога да си позволя на този етап. Зная, че има такива.

# 125
Здравей,Йори .И аз да попитам нещо-от няколко седмици ми излизат пъпчици с бял връх по лицето(бузите най-вече)  #Crazy..и за два-три дни се махат,но остават светлокафеви белези  Weary С какво да си подхраня кожата на лицето,че да изчезнат? newsm78
Йори мен май ме пропусна? newsm78 Ще се радвам и на мен да дадеш съвет.

# 126
Дъщеря ми е на 11 г. и започват да и излизат малки пъпчици . С какво да почистваме лицето и има ли козметика за тази възраст?

# 127

на 19 съм..пъпчици ми излизат, черни точки имам..по принцип ми е мазна кожата и доста проблемна  Sad

за почистване на лицето ти препоръчвам пяна за измиване,съобразена с вида на кожата ти.добри впечатления имам от себиум гел моусант на биодерма.след измиване нанасяш крем подходящ за кожата ти.
принципно не съм привърженик на прекаляването с употребата на спирт върху кожата на лицето,защото се изсушава повърхностния слой на кожата,ако има пъпчици и там се наблегне със спирта след това се получават пигментации.

# 128
Здравей,Йори .И аз да попитам нещо-от няколко седмици ми излизат пъпчици с бял връх по лицето(бузите най-вече)  #Crazy..и за два-три дни се махат,но остават светлокафеви белези  Weary С какво да си подхраня кожата на лицето,че да изчезнат? newsm78
Йори мен май ме пропусна? newsm78 Ще се радвам и на мен да дадеш съвет.
  bouquet извинявай,не е било нарочно.
аз първо имам няолко въпроса-на каква възраст си,нещо по специфично да се е случвало скоро-някакъв хормонален дисбаланс и т.н.,някаква промяна на климата или ...друга някаква промяна?

# 129
Няма нищо Йори  Hug На 21 съм и освен стреса,под който съм подложена напоследък  #Crazy и преместването ни в София  newsm53(но това беше преди 2 месеца) за нищо друго не се сещам newsm78

# 130

за почистване на лицето ти препоръчвам пяна за измиване,съобразена с вида на кожата ти.добри впечатления имам от себиум гел моусант на биодерма.след измиване нанасяш крем подходящ за кожата ти.
принципно не съм привърженик на прекаляването с употребата на спирт върху кожата на лицето,защото се изсушава повърхностния слой на кожата,ако има пъпчици и там се наблегне със спирта след това се получават пигментации.

ами кислородна вода нещо? аз искам като си правя парна баня у нас, след ексфолианта, да си го почистя лицето...или с тоник става ли?

# 131
  • В къЩи.
Йори,поздравления за темата   bouquet
Ще те помоля и аз за съвет.Става въпрос за майка  ми,на 50год е и напоследък е с доста торбички под очите. Какво кремче да си вземе(нещо по евтино) и какво може да прави в къщи за да намалеят торбичките?
Благодаря ти   bouquet

# 132
Здравейте!!!
Моят въпрос е следния:
 - Какъв крем за лице да си взема?
Досега използвах хидратиращия на Ла-Рош, но забелязвам, че кожата ми започва да се отпуска и ще трябва да взема мерки.
На 30 г. съм, кожата ми е хубава,  но чувствителна, нямам бръчки, единствено забелязвам, че се отпуска.

# 133
Няма нищо Йори  Hug На 21 съм и освен стреса,под който съм подложена напоследък  #Crazy и преместването ни в София  newsm53(но това беше преди 2 месеца) за нищо друго не се сещам newsm78
значи при теб пъпките излизат в следствие на стрес.и щом казваш че няма друг проблем,ти препоръчвам да посещаваш козметик за процедурата д'арсонвал,за да се премахват пъпките и да не остават петна след тях.а съвета ми е ти да не се пробваш да  ги стискаш,както и да не даваш на никой друг да ти ги стиска,защото лицето ще се възпали повече.

# 134
Месри много   bouquet а някакъв подхранващ крем да ми препоръчаш? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт