Попитай козметичката 2

• 61 706
  • 594
  •   1
Отговори
# 180
Здравей, Йори. Искам да те попитам защо се получава така, че когато си почиствам горната устна от косъмчета понякога ми стават не точно ранички, ами сухи петънца, които не мога да скрия с грим, пък и са неприятни като усещане. Кожата стои раздразнена. Дори като си слагам крем ми щипе. Иначе минават за 1 седмица, но това е доста дълъг период.
Къде е проблема и как да го избегна? Какво ще ми препоръчаш? Благодаря   bouquet
предполагам,че става въпрос за кола маска на мустачките.тези поражения,които получаваш означават,че си сваляш кожа на тези места и те се разраняват,раздразват и т.н.  може и пъпчици-дребни и с бяло връхче даполучаваш.
за да избегнеш това ти препоръчвам да си намериш добър козметик,който да ти прави електроепилация с пинцета (а не с игла,защото би могло да се получи изгаряне на кожата).така ще избегнеш момента със зарастващите рани,космите в последствие ще растат по-бавно и по-тънки.

# 181
Да,Йори,може и да си права,че това е от хормони,но аз тия пъпки не ги имам от сега,още преди да забременея си имах пъпки,а хумата вече не я правя всеки ден ами 3 пъти в седмицата,иначе си ползвам почистващ тоник и хидратиращ дневен крем за мазна кожа на Нивея,за сега ще си карам така,мисля че имат някаккъв ефект,а след като родя съм решила да отида на дерматолог и вече там да ми кажата специално з амоята кожа какво да правя.Благодаря много за отговора.
препоръчвам ти 6-9 месеца след раждането да посетиш ендокринолог.

# 182
Каква е причината да се избягва хидратиращ крем, когато е застудяло?
защото ще се получат разширени пори.
Сериозно ли говориш?  #Crazy
И как по-точно, моля, обоснови се!
проблема се състои в това,че когато е студено студът кара водата от повърхностния слой да замръзне и така се получават разщиряванията на порите.затова в студените месеци се препоръчва употребата на подхранващи кремове с по-плътна консистенция,които да защитават кожата от студа,вятъра и разбира се UV лъчите,особено ако има сняг или сте на ски и т.н.

# 183
Здравей, Йори. Искам да те попитам защо се получава така, че когато си почиствам горната устна от косъмчета понякога ми стават не точно ранички, ами сухи петънца...   
предполагам,че става въпрос за кола маска на мустачките.тези поражения,които получаваш означават,че си сваляш кожа на тези места и те се разраняват,раздразват и т.н.  може и пъпчици-дребни и с бяло връхче даполучаваш.
за да избегнеш това ти препоръчвам да си намериш добър козметик.....
Не ми се получават пъпчици, а само такива сухи лющещи се участъци. Махам косъмчетата с лентички.
А колкото до козметичката - от една година се каня да отида на почистване и все чувам противоположни мнения за салона, който съм избрала и така все не отивам. Та се правя сама, научих доста. Само с този проблем не мога да се преборя, макар че ми е случвало само 1 път за сега. Чудя се къде бъркам и как да го избегна следващия път...

# 184
  • София
Йори, здравей! Аз имам следния проблем: по челото имам нещо като подкожни пъпчици. От време на време някоя става по-голяма, но като цяло стоят като неравности по челото. Ако започна да ги изстисквам след баня, някои излизат, но перманентно имам много на брой по челото и кожата изглежда зле. Освен тези пъпчици  (дори не съм сигурна, че са пъпки, но се надявам да си ме разбрала) имам и разширени пори по челото. Моля те да ми препоръчаш подходящ дневен крем или нещо за мазане, което да е подходящо за мен. На 20 години съм със смесена кожа. Благодаря ти предварително!!   bouquet

# 185
Здравей, Йори. Искам да те попитам защо се получава така, че когато си почиствам горната устна от косъмчета понякога ми стават не точно ранички, ами сухи петънца...  
предполагам,че става въпрос за кола маска на мустачките.тези поражения,които получаваш означават,че си сваляш кожа на тези места и те се разраняват,раздразват и т.н.  може и пъпчици-дребни и с бяло връхче даполучаваш.
за да избегнеш това ти препоръчвам да си намериш добър козметик.....
Не ми се получават пъпчици, а само такива сухи лющещи се участъци. Махам косъмчетата с лентички.
А колкото до козметичката - от една година се каня да отида на почистване и все чувам противоположни мнения за салона, който съм избрала и така все не отивам. Та се правя сама, научих доста. Само с този проблем не мога да се преборя, макар че ми е случвало само 1 път за сега. Чудя се къде бъркам и как да го избегна следващия път...
както съм отговорила преди-препоръчвам ти електропинцета като вариант.
къде бъркаш ли?-има няколко опции-или повтаряш няколко пъти на едно място или пък не дърпаш правилно-резултатът е все един и същ-свалена кожа,раздразнение и разраняване.
друг вариант е фотоепилацията,но е по-скъпа от електроепилацията.
успех

# 186
Йори, здравей! Аз имам следния проблем: по челото имам нещо като подкожни пъпчици. От време на време някоя става по-голяма, но като цяло стоят като неравности по челото. Ако започна да ги изстисквам след баня, някои излизат, но перманентно имам много на брой по челото и кожата изглежда зле. Освен тези пъпчици  (дори не съм сигурна, че са пъпки, но се надявам да си ме разбрала) имам и разширени пори по челото. Моля те да ми препоръчаш подходящ дневен крем или нещо за мазане, което да е подходящо за мен. На 20 години съм със смесена кожа. Благодаря ти предварително!!   bouquet
здрасти
първо и основно-не си стискай лицето и по-точно челото след баня,защото освен разширените пори,които си си направила,задълбочаваш проблема с т.нар. подкожни пъпки.
препоръчвам ти да посетиш козметик за почистване на лицето,където да бъдат лекувани образуванията по челото ти.

# 187
Здравейте!
Записвам се с едно питане.
Йори, споменаваш за подхранващ крем при предстоящото застудяване. Искам да попитам какъв би препоръчала при смесена кожа, чувствителна, 22 години.
Мерси!
   bouquet

# 188
Здравейте!
Записвам се с едно питане.
Йори, споменаваш за подхранващ крем при предстоящото застудяване. Искам да попитам какъв би препоръчала при смесена кожа, чувствителна, 22 години.
Мерси!
   bouquet
ако трябва да бъдем максимално професионални на сляпо само с описанието-смесена чувствителна кожа-не бих се ангажирала с конкретен продукт.
всичко зависи от индивидуалните особености на твоята кожа-например дали има някакви козметични недостатъци-пигментации,пъпки,неравности,зачервявания и т.н.,както и разбира се от значение е и каква сума би дала за крем за лице.

# 189
Имам тук-там подкожни пъпчици. Иначе пъпки рядко ми излизат. Зачервявания - не. Сума - склонна съм да дам повече, стига да е качествен продуктът. Все пак в границите на разумното, разбира се!  Peace

Не за всичко се сещам на момента, но благодаря, че ме подсещаш!

# 190
Имам тук-там подкожни пъпчици. Иначе пъпки рядко ми излизат. Зачервявания - не. Сума - склонна съм да дам повече, стига да е качествен продуктът. Все пак в границите на разумното, разбира се!  Peace

Не за всичко се сещам на момента, но благодаря, че ме подсещаш!
както вече казах,на сляпо без да съм видяла кожата не бих могла да конкретизирам точният продук.бих могла да ти дам съвет и напътствие какво точно да търсиш-имайки пред вид,че кожата ти е смесена и чувствителна при избора на крем трябва да се водиш от това,че продуктът трябва да създава предпазен филм срещу студа и вятъра,трябва да внимаваш да е с минимално съдържание на консерванти,заради чувствителността на кожата,да не съдържа различни алкохоли в състава си,и разбира се преди всичко когато се спреш на даден продукт,нека той да е предназначен за чувствителна кожа-нормална съм смесена,наблягайки на това че е чувствителна.

# 191
Разбирам! Благодаря за напътствията!   bouquet

# 192
успех,дано да съм била полезна. Peace

# 193
здравейте момичета,
ето че дойде студеното и мрачно време-времето,което е най-подходящо да се правят различните процедури с IPL-фотоепилация,фотоподмладяване,премахване на пигментации и т.н.

# 194
Наистина дойде подходящото време за по-основни процедури и в тази връзка искам да попитам как би се отразил пилингът на много суха кожа? Говоря за най-неагресивен вариант, но все пак се притеснявам да не започна да се лющя прекалено? А много ми се иска да си "подновя" кожата. Годините ми започват с 4, така че...време ми е.

Общи условия

Активация на акаунт