МАЙчетата ни красиви, направиха мама и тати щастливи! № 3

• 25 912
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мами!
Включвам се докато мъника спи!
Лукс, на патерица малко, но честита ви годишнина! Още много години да се обичате и още малки сладурковци ви пожелавам!
Славче, честитс двумесечинка и на твоята сладка госпожица!

Честито и на всички които празнуват днес!
Змейче, много сте хубави на аватара  Blush не се сдържах, но сте прекрасни три дами.

Аз нали не гледам ТВ, и изпускам много стряскащо инфо... Иначе на нас ни предстои да се сложи пентаксима. Решила съм да поставя само задължителните ваксини, всичко друго ми се струва излишно.

Макс го слагам в чувалче още от самото начало, доста плътно е, но той се отвива постояно и ме е страх да не изстине както спим на отворена балконска врата.
Аз имам проблем с кърмата Sad  От няколко дни драстично намаля (от 240мл през деня едва изцеждам 60мл..) наложи се и да дохранвам с АМ. Гърдите ми са ужасно напрегнати и от вчера май си имам бучка в едната Sad През ноща нещата се нормализират и ъспявам да изцедя задоволително количество, но през деня едвам събирам. Ние все още сме с режим на 3 часа. Вечер след храненето в 21 се събужда към 2,30-3:00 или 4:00 и след това към 6:00 и 8:00... аз нямам нищо напротив де. Иначе през деня спи максимум по час между храненията. Доста бодърствува и даже мрънкоти ако го оставя да се забавява самичък.

Силве, не му мисли размерите на младежа. От снимките не бих казала че е пораснал толкова много, но 13 см са си доста внушителна цифра.  Heart Eyes

Днес сутринта ходих да си оправям болничния. От болницата го бяха объркали,   #Cussing out бяха ми го съкратили с два дена. Добре че имаше на кой да оставя Макс, защото иначе трябваше да го мъкна с мен.

Ох мами, при вас не знам как е, но на мен ми иде да  #2gunfire всичките ненакърмени мъже по улицата. То бива да ти зяпат в гърдите, ама чак пък толкова... направо се отчайвам вече.

Май имаше още ама...

# 586
Здравейте момичета

Аз имах да наваксвам 4 дена четене и бая се озорих  Party

Честити празници на всички, които празнуваха и тези които празнуват днес  Hug

Аз претърпях някаква мини криза миналата седмица. Освн че и аз се обзаведох с цикъл след 40 дена лохии, силата му и страничните болежки ме направиха на парцал. Едвам си гледах детето просто никога не съм имаа такъв кръвоизлив а съм лежала по болници не веднъж заради такива Crazy

Силве, а аз си мислех че ние сме пораснали много 11см ама вие растете повечко  Hug

Аз не си слагам детето в никакви таблици, какво някой е приел за норма не ме интересува, важното е бебето да ми е жизнено и енергично, да си хапва, пишка и ака и да е добре

За ваксините, не съм гледала предаването, но съм на мнение че по-добре с тях отколкото без тях

Моя беб не спи през деня и за 5 мин и ме прави на луда калинка, нищо не мога да свърша. Ако излезем дремва малко в количката ама толкова малко че пак не се брои. Явно няма да е от поспаливите. Ето тази нощ нещо не беше хич спокоен доста накъсано спа и от 7 сме станали и не е мигвал реве та се къса нито гушкане помага нито нищо просто вече съм на ръбчето.

Хайде хубав ден на всички, времето пак е скапано да му се невиди

# 587
Madelix, той на снимиите не изглежда голям, ще го снимам с ролетката  Laughing

Севде, изписаха ни 50см, сега е 63см а няма 2 м., дрешките от 0-3 отдавна сме ги прибрали, много малко ни стават. Като ги закопчая отдолу раменете  му се оголват.

да пита мамите с момчета: почнахтели да заголвате?

# 588
Madelix, той на снимиите не изглежда голям, ще го снимам с ролетката  Laughing

Севде, изписаха ни 50см, сега е 63см а няма 2 м., дрешките от 0-3 отдавна сме ги прибрали, много малко ни стават. Като ги закопчая отдолу раменете  му се оголват.

да пита мамите с момчета: почнахтели да заголвате?

и ние сме така с дрешките, не знам колко е пораснал но ми се струва че е над 60 см вече,

а за заголването след първата консултация почнахме  Simple Smile

# 589
Здравейте и от нас. Напоследък все не мога да се добера до РС и до нет, но когато мога гледам да драскам по някой ред. На нашето малко геройче, освен че е в процес на изчакване до операцията, сега му откриха и някакви бактерии в урината, и май пак ще трябва да лежим по болници, за да се справят и с тези гадости. В петък дадохме урина, днес също, резултатите ще станат след 3 дни и като се видим отново с нефроложката ще ни каже какво ще предприемаме. Направо ще полудея вече, само като чуя за болница и вече ми се подкосяват краката Sad .
С кърменето лека полека се сбогувам май Sad. Опитвам се да кърмя колкото мога и да дохранвам, но накрая излиза че си хапва основно от АМ и по малко от кърмата.
Напоследък сякаш изведнъж нашикавя, направи бузки и страшно много се издължи. От 51см от болницата вече е 60см. Доста от дрешките вече са извън играта, макар че има и такива които ги е обличал само 1-2 пъти.
Общо взето ако не са проблемите с уретъра, предстоящата операция и бактериите, Пламен е същинско ангелче. Вечер хапва за последно някъде към 11-12ч и спинка до към 6ч сутринта. После е малко по-активен до към 10-11ч след което отново се усипва и спи непробудно направо. Понякога ми се налага да го будя да яде защото се отплесва по 4-5 часа да спи и после няма да може да спи нощем. Привечер също е активен обикновенно, но си лежи или си седи в шезлонга, мрънка и "мърмори" нещо, клюкарства и така Simple Smile В момента в който се качи на кола или пък го бутам в количката заспива почти моментално, сякаш му натискам някакво копче за сън.  Laughing  Искренно се надявам само скоро да свърши целият този кошмар с болниците и лекарите.  Praynig

За кожичката на пишлето - още когато ни приеха в педиатрията на 9-я ден му я забелиха там и казаха да я забелваме и ние. Така че от време навреме го проверявам дали не са се насъбрали мърсотийки и ги махам.

# 590
дудунски, една голяма  Hug ти пращам. Дано се успокои скоро бебчо и да си починеш малко!  Praynig

змейче, не мога да не отбележа и аз, че сте страхотни на аватарчето!!!  Heart Eyes

А какви са доводите за забелването, казват ли ви? 
Тук нито се коментира, нито се препоръчва, нито става на въпрос, като отидем на контролен преглед...

# 591
Милкинис - стискам палци да е наред всичко!  Hug
Ние отдавна се сбогувахме с размер 0-3... Купувам дрехи за 6 месечни и памперс 3 - да му е широко на юнака.
Две поредни вечери се буди да яде или да се успокоява през час и половина. Направо като чета, че някои бебета правят 6 часови паузи завиждам на майките им - аз ходя стерео вече  Tired и съм адски раздразнителна. Ще ме изгонят ако продължавам така...
Колики ли са, защото разреди акането ли е - много е неспокоен нощно време. Надявам се да е период и да отмине  Peace

За ваксините - темата е стара и колкото и подписки да подписваме, колкото и шум да се вдига - промяна няма - за ДГ и училище искат всички задължителни ваксини да са сложени. А как ще делиш детето от средата на връстниците му? Аз съм за правото на избор дали да ваксинирам детето си или не, но не на цена отделяне от другите деца.   Peace

Забелване е силно казано - по-скоро измиване. Целта е постепенно да се олепя кожичката за да не се забелва от хирург впоследствие - като стане на 3, 4 години. Бюти, питай - нищо не ти пречи  Hug

# 592
Милкинис, хайде  Praynig дано вече скоро да ви отминат проблемите с бъбречетата

Бюти, благодаря ти и наистина, питай за пишлето каква е практиката при вас, нашето отдавна е заголено изцяло, сега само като Милкинис го почистваме ако са се насъбрали мръсотийки. Помня че при брат ми се наложи оперативна намеса и не беше хич приятна процедура

Момичета, в статията на пловдивския ортопед пише че луксацията и дисплазията може и да са наследствени. Аз още не съм водила малкия на преглед ама понеже аз съм била с луксация като бебе и малко се стреснах, въпреки че моя подритковец няма никакви признаци да чукна на дърво а и изрично съм обърнала внимание на педито за това

Мале, такъв дъжд се сипе в наше село, ужас, дано поспре че съм запланувала следобедна разходка да укротя зверчето, въпреки че сега пък заспа милия пу пу

# 593

Мале, такъв дъжд се сипе в наше село, ужас, дано поспре че съм запланувала следобедна разходка да укротя зверчето, въпреки че сега пък заспа милия пу пу

и у наше

ако знаете каква мазна къпана баница ям , дано господ  ми прости за този грях  ooooh!  Joy

# 594
Честита дву-месечинка на празнуващите днес бебчовци  Heart Eyes

Змейче, и аз да кажа - страхотен аватар  Peace Много сте хубави и тричките  Heart Eyes Вашият тати сигурно е много горд с такива съкровища  Flutter

Добре че не съм гледала предаването на Гала днес, че бяхме на разходка, ама като ви чета, явно доста страшнички неща са говорили  Confused Иначе и аз съм на мнение, че е по-добре с ваксините, отколкото без тях  Rolling Eyes

За водата - аз давам от време на време, само че дребосъчка не я иска, от раждането до сега да й се събират най-много 150-200мл да е изпила общо  Rolling Eyes

МилкинисHug

Тук се изваля и сега пак грее слънчице и след малко мисля да излизаме на разходка, че сутришната дъжда я прекъсна  Sunglasses

lux-че, метни малко баничка насам  Blush аз не държа да съм безгрешна  Mr. Green

# 595
  • Пловдив
Десекс, Бюти, Маделикс, благодаря  Embarassed Embarassed Embarassed Hug

Маделикс, ти храниш с изцедена кърма, нали - склонна ли си да пробваш да слагаш Макси поне няколко пъти на ден на гърда - количествата ще се увеличат  Peace Нищо не стимулира кърмата както бебешката устичка  Hug
Ако искаш, пиши ми на ЛС  Hug

Милкинис, съжалявам да го чуя, мила  Hug Много стрес ти се насъбра   bouquet Дано всички здравословни проблеми на малчо скоро са минало и да се радвате пълноценно един на друг   bouquet

Бела навлезе в киселата си фаза за деня и започна реването  Rolling Eyes Tired

# 596
само да споделя  Whistling

# 597
  • Пловдив
Хахаха, Десекс  hahaha

Аз да кажа, че ще пускам от Мадъркеър и Асда тая вечер, някой ме беше питал, ама вече не помня кой  Embarassed

# 598
  • Sofia
Сто пъти започвам да пиша и се залисвам с друго  Embarassed

milkinis, стискам силно палци скоро всичко да мине  Praynig Praynig Praynig Пламенчо ще се справи - милото то, а и ти  Heart Eyes
Lux-че, а ти защо го будиш Атила? Искаш да папка по-късничко, за да си спи нощем ли? Ние къпането го правим в интервала 20-21ч., папка и заспива вечерен сън. Да, но се буди в 2ч. де.
dudunski, Мишето изглежда толкова кротък  Hug Явно иска навън детето  Wink
Змейче, аз в една друга тема попаднах на аватара ти - прекрасни сте   bouquet

Ние излизахме преди обяд до центъра, врътнахме хубава обиколка и се прибрахме доволни. Аз си купих Калмацин и започнах да го пия - ако помогне освен за косата, из а кърмата, ще е супер  Peace
Тази седмица май всеки ден ще вали  Sad

# 599
Привет от нас!

Да се отчетем първо  Mr. Green Белла е наддала 500гр за последните 3 седмици, като вече е 4.300 и от раждането си е порастнала с 5см.  Mr. Green Кърменето ни върви добре, няма колики и си прави пауза от 6-7часа без хранене през нощта  Mr. Green Аз се чувствам супер, отслабнала съм с почти 3кг след раждането и вече съм 55кг  Mr. Green

Не съм писала от няколко дни, но бяхме доста заети. Ходихме до Лондон до посолството миналата седмица. Пътуването мина много добре - двете деца слушаха много и се убиха да спят в автобуса, въпреки че пътувахме общо 5 часа  Rolling Eyes В края на седмицата ще пристигне и временния паспорт на Белла, но да си призная направо се втрещих като в посолството ми казаха, че таксата за този документ е 60 паунда ( около 144лв )   Shocked При положение, че този документ е само докато се приберем в България, където ще извадим постоянен паспорт на детето  Rolling Eyes а и такъв временен вадихме на Кари преди 3 години и платихме само 4 паунда. То криза, криза, ама чак пък толкова... Да не говорим, че още с влизането в посолството се почувствах в родината - няма никаква рампа на стълбите и с мъжът ми трябваше да мъкнем количката, дори при положение, че държим и Карина с една ръка, а човека от посолството който ни отвори вратата, вместо да ни помогне, си бъркаше в носа...с извинение  Rolling Eyes Извинявам се, че ви занимавам с моите проблеми  Blush

Предаването за ваксините и аз го гледах тази сутрин. Да си призная, изобщо не съм изненадана. То тази докторка доста често участва в това предаване и се оказа, че разбира "перфектно" от цялата медицина и всички болести  hahaha Доктора на инфекциозното я сложи много на място, като каза, че не е виждала дете да умира от такава болест...Просто прочетете описанието на всяка болест, за която се ваксинират децата ни. Ами на мен ми звучи адски страшно и никога не бих рискувала с това - затова си ваксинирам децата  Peace Преди 2 години боледувах от варицела и ми беше толкова зле, гадно, болеше ме...та си представям някоя по-сериозна шарка или нещо друго  ooooh! Карала съм стаж в една от най-големите университетски болници тук в Англия и съм видяла какво ли не, включително и болен от туберколоза - е, не искате това да се случва на децата ви  Rolling Eyes Според мен това да отричаш ваксините е същото като да не караш детето си със седалка в колата - ами погледнете краш тестовете  Rolling Eyes Дано не съм засегнала някой, но това е моето мнение  Peace

Предаването "На Кафе" от тази сутрин може да гледате тук

Общи условия

Активация на акаунт