МАЙчетата ни красиви, направиха мама и тати щастливи! № 3

• 25 863
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Минавам за мъничко, че тук грее слънчице и не искам да го изпуснем  Sunglasses

ето БГ лакт.чай http://www.morkovi.com/index.php?m=320&lang=1&healthy_ca … amp;zdrave_klas=1

Кременче, нормално е да пулсира фонтанелата, не се притеснявай  Peace Hug

# 91
penelopata нормално е някои от бебенцата да са по-неспокойни вечерно време. Зареди се с търпение, не си планувай нищо вечер, повече гушкане и тоя период ще отмине. Hug

Да ви питам: нашия бебко има сини очи, а пък никой и в двата рода няма. На кой ли се е метнал? newsm78
 Мъжо се шегува, че щял да прави ДНК тест. Laughing

aniK аз не смея тези дни да се отдалечавам много от къщи като сме с количката, че с това нестабилно време. Rolling Eyes

росита моят малчо противно на всички очаквания не може засега да спи навън. Най- добре си спинка в къщи детенцето.  Hug

Момичета започнахте ли масажи и гимнастика на бебчетата? Личната ми каза, че е време да започвам.

Слънчева дай рецептата за това кремче да почерпя татито и батито.  Laughing

mira педито реши на сложи на малчо само едната ваксина сега на единия му месец. Каза:"От втория месец ги почваме по две, нека да порасне още малко!"  Hug

Роси относно празнуването на баткото: знам от приятелки, че в Борисовата градина има атракционен парк за децата за катерене и др. и там имало и масички за рожденни дни. Било много приятно. Не е аква парк, ама пак е идея, а?  newsm78

Отивам да оправям, че погачата ни е утре, а сме доникъде. Laughing

# 92
Jeni Encheva мерси за идеята за погача  Hug - утре сме там да огледаме и поръчаме

грахка явно така ще я караме  Grinning - ще се редуваме с татко в песните и носенето - а за масажите вече две вечери правим по съвет на педката и малката е супер спокойна и явно се кефи, особено като стигнем часта с дупето  Joy

Вчера милата пак изживя стрес, че двама чичовци вилнееха из нас да монтират климатици (добре, че бяха бързи) - отидохме в комшиите - там мъжа беше леко настинал, ама все пак останахме за малко - май не можа да прихване нищо от въздуха, а като излязохме навън за разходка, се разрева от глад и напълнен памперс  - та набързо се прибрахме в нас и направихме първо кърмене в банята  baby_neutral
Днес ще имаме пък гости - да видим как ще се оправим и дано не е много нервна, макар че пред хора е много кротка и сладка  Mr. Green

# 93
Добро утро/ден и от мен!

Тази нощ Макс ме изненада, за първи път направи вечерна голяма пауза от 21:00 до 05:00, направо си отспах. После папа в 7:30, 10:30 и сега съм ги изпратила с баба му (свекърва ми) да скитосват улиците  Heart Eyes  Направо ако не са двете баби не знам какво щях да правя, много съм им благодарна че ме отменят и то точно сега, когато имам толкова неща за университета да правя.

Аз спрях да му давам каквито и да е какпи против колики, освен 5 капки БиоГайа вечер преди сън, и да ви кажа има голяма промяна. Няма ги вече тези истерии, гърчения и големи неспокойства. Явно на нашия мъник не са му се отразявали добре нещата.
Аз уж се старая да не хапвам нешща които предизвикват колики, но толкова обичам череши, не мога да устоя  Blush Нес кафе също си пийвам от време на време (когато има време)

Грахка, нашия беб в момента е със сиви очи, в рода нямаме сиви очи. Но съм чувала, че в началото цвета на очичките не е установен. Не знам до колко е вярно това, ще видим. Поне на Макс не са му избистрени все още, та сме в очакване.
Относно масажа и гимнастиката, това е любимата част от деня на малчо. Голямо удоволствие му е, след това заспива моменталически  и аз съм още по-доволна.

Аник, Хепинес, Наталник, направо не мога да си представя какво ви е в тези жеги без вода и малки бебенца  #Crazy тези хора са ненормални. Дано да спират водата в по приемливи часове.

Таничка, малко на патерица, но да ти е живо и здраво малкото-голямо момче. Големи са сладури и той и мопси Simple Smile

Вени, много кофти случка. Наистина за пореден път се убеждавам че не трябва да се рискува с евтина козметика. Аз от Ейвън преди години си бях изпатила с някакъв крем за тен, така се обринах и аз... до тогава не ми се беше случвало такова нещо. В момента се мажа с Мустела. Имам стрии по дупето и след раждането и корема ми "цъфна", ама май няма особен ефект. За целулит знам една смес с кафе, която се втрива по време на душ и след това се измива, но не съм сигурна че е подходящо при положение че кърмим.

Май още исках да пиша ама...
Ще се възползвам от свободното време да довърша работите за изпита утре  Crazy

# 94
Добър ден и от нас.Ние сега се прибрахме от разходка-излязохме в 8:30 и чак сега и само обикаляне без да се сяда на кафе заболяха ме краката -а по принцип почти всеки ден сме така с една дружка само обикаляме ,два дена е излизах и изгубих тренинг ли  newsm78.Сега е време за хапване -ядохме в 8 и сега сме още в количката и я чакам.Спахме си пак като хапна в 22 вчера до 23 се хранихме и чак сутринта в 5 часа зяпнахме за цица.
За масажчетата смятам че след 2-ри месец е удачно да се започнат поне малко да си държи главичката за да може и гръбчето да се масажира,инъче по малко след баня като се втрива олиото или млякото в зависимост от това което се ползва.Е всеки сам си преценя но като масажист смятам след 2-ри месец да почна.
днес май не е ден за разходки, тука в квартала е много облачно

аз пък имах тежка нощ кърмене в 23 часа- в 2 часа в 4 часа после в 7 часа, сега пак реве  ooooh!
Е на това се дължат добрите ви резултати  Peace
Жени Енчева  и вие сте големииииии браво

# 95
Привет от нас и честита ни нова темичка!

Аз хич нямам време да пиша, но ви следя редовно  Wink Напоследък съм адски заета с децата, оправяме документите на Белла и Кари имат разни неща планирани в училище, тъй като скоро свършва учебната година - имат барбекю в петък, после концерт другата сряда и след това още едно тържество за децата, които напускат предучилищната и тръгват на училище  Peace

Другата седмица ще водим Белла на обстоен лекарски преглед, тъй като става на 6 седмици. Ще трябва да й запиша и час за първите 2 ваксини  Peace А записах и час за посолството в Лондон другата седмица  #Crazy Ох, имам нужда от почивка!  Mr. Green

Колики почти няма Белла и слава Богу  Praynig Но така и не можах да я оригвам след хранене  newsm78

Лилка, и аз така правя лек масаж на Белла след баня с гел олиото на Джонсън  Peace

Сега да се включа по темичките  Grinning За контрацепцията - вече съм решила да слагам спирала, но вероятно към септември месец като се върна от България  Peace А иначе ако случайно се случи пак да забременея никога не бих махнала бебето, особено сега след като имам 2 дечица  Grinning Отделно, че мъжо ме навива за 3то, но аз мисля да изчакам още 4-5 години и ще видим  Grinning

За фигурата - много съм доволна от режима ми на хранене. Вече съм свалила 1кг за около 10тина дена. Отделно правя йога и пилатес по 3 пъти на седмица, разходките с децата не ги броя  Mr. Green В рамките на месец-два ще вляза съвсем във форма  Grinning С тази бременност качих 17кг, като смъкнах 11 досега и ми останат 6кг за да се чувствам добре т.е. искам да стана 50кг Mr. Green

Хайде стига толкова от мен, че стана много дълго, но така е като не се включвам редовно  Mr. Green

Лек и слънчев ден!

# 96
  • Пловдив
Минавам за мъничко, че тук грее слънчице и не искам да го изпуснем  Sunglasses

ето БГ лакт.чай http://www.morkovi.com/index.php?m=320&lang=1&healthy_ca … amp;zdrave_klas=1

Кременче, нормално е да пулсира фонтанелата, не се притеснявай  Peace Hug

Не, не е това - този, от който аз съм много доволна не е на пакетчета, а в кутийката е насипна билката и трябва да се прецежда  Peace На кутийката пише Лактогонно средство - към 1,80 лв е   bouquet

# 97
Змейче, Лактогонното средство ми го бяха похвалили, но не можах да го намеря по аптеките тук  Confused Трябва пак да потърся  Peace

# 98
Змейче   аз имам два насипни които се казват така , твоят един от тях ли е ? Ето ги

http://djeni.snimka.bg/family/bebcho-svetloslav.510457.19450320  - този го купувам от нашата билкова аптека, струва 5 лева и нямаше много ефект в/у кърмата, но пък докато го пиех нямахме колики.
 След това едни познати ми донесоха този
http://djeni.snimka.bg/family/bebcho-svetloslav.510457.19450278 - незнам колко струва, неискаха да ми кажат, от Ямболска аптека са го купили. За него още нищо немога да кажа , започнах да го пия от днес. Под снимките на двата чая съм написала какво съдържат, разликата е само в Магданоза. 

# 99
  • София / Сливен
Я да ви питам на вас втория болничен 45 дни след раждането на веднъж ли ви го изплатипа на мен на 2 пъти и по малка сума от първия.

# 100
първия - 45 дни преди раждането ми го изплатиха наведнъж
втория - 42 дни след раждането чакам тези дни да го изплатят, дано също да е наведнъж  Rolling Eyes

# 101
desex,мила,можеш ли да ми изпратиш линкче на статийката за акитата.Бела от 2 дни има нещо като разтройство.Днес за 2 часа се изака 2 пъти ярко жълто,но като че ли има слузести жилки.Чудя се от какво е,при положение,че не съм яла нищо по особено от друг път.Благодаря ти предварително   bouquet

# 102
  • София
Майчета, помолете се за близначетата на моя близка... в началото на 8ми месец е, към едното има намален кръвоток.. приели са я по спешност в болницата, а вчера ми беше на гости.. дано да се родят живи и здрави  Praynig Praynig Praynig

# 103
Malini   моля се и стискам палци , дано всичко се нареди и бебчетата да се родят живи и здрави  Praynig  Praynig  Praynig

# 104
  • София
Malini , дано всичко е наред и с двете бебчета и да се родят живи и здрави!  Praynig

Ние сме добре. Малката си ака редовно. Нали й давам от онова сиропче. С него се осигурявал накакъв ензим и се стимулира съкращаването на червата, за да се изхождат меки изпражнения. Днес преди обяд не искаше да заспи, а бяхме уж на разходка. Тя навън си спинка, но явно усеща затоплянето и се превъзбужда  newsm78 Сега спи като заклана.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт