Мами в Австрия - 45та тема

• 55 367
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Piny, ти ела  Laughing

Обърках се за сряда. Не мога тогава.  Значи, окончателно, четвъртък след 9 Донауцентрум, в кафето на интершпар. Има ли желаещи?

# 646
  • Виена, Варна
Много искам да дойда, но в четвъртък не мога- заминаваме за шест дни на Лазурния бряг. Другия път ще дойда. Весело да си изкарате!

# 647
Обърках се за сряда. Не мога тогава.  Значи, окончателно, четвъртък след 9 Донауцентрум, в кафето на интершпар. Има ли желаещи?
За мен и четвъртък е добре, даже ми е по-удобно от сряда.

# 648
Все се каня да ви питам и  все забравям, разрешено ли е дете да се вози на седалката до шофьора ( разбира се в столче за кола). Ако не е разрешено, някой знае ли къде го пише? Знам, че  Babyschale не е разрешено да се слага отпред ако има еърбег , но за детско столче не зная. Освен това къде да се дене шалето ако колата има 6 еърбега  newsm78

# 649
  • На Дунава
Все се каня да ви питам и  все забравям, разрешено ли е дете да се вози на седалката до шофьора ( разбира се в столче за кола). Ако не е разрешено, някой знае ли къде го пише? Знам, че  Babyschale не е разрешено да се слага отпред ако има еърбег , но за детско столче не зная. Освен това къде да се дене шалето ако колата има 6 еърбега  newsm78
Ако има 6 еърбега, трябва да се изключат тези, където слагаш детето. Иначе къде и как можеш да слагаш столчето на детето зависи от самото столче. В инструкцията му пише, например, по посока на движението, отзад и отпред. Така са повечето.  Може би някои са само за отзад, макар че от това би имало смисъл само, ако столчето има специална система за закрепяне и/или пък гледа обратно на посоката на движение (тогава пак има спец. система на закрепване, която няма как да се сложи на предна седалка).
За четвъртък съм много навита, ако до тогава детето е оздравяло, и съм го пратила на детска!  Peace

# 650

разрешено е. виждала съм много деца в столчета отпред. забранено е в българия и сърбия, там може от 10 години нагоре, един митничар ми се  кара на границата сърбия/унгария.

# 651
  • Vienna
еърбека в никакъв случай не се изключва,когато детето е на седалка различна от бейбишале, нали това му е целта. отпред е разрешено, но лично аз съм против, това все пак е мястото на което най /често умира возещия се. пък и аз много се разсейвам като е до мен.
Ренке, браво! Hug

# 652
  • Vienna
Уомбат, не е забранено.... Мира винаги седи отпред, защото отзад драйфа. По принцип винаги ти казват,че отзад е по сигурно, но според мен, като се обърнеш десет пъти да дадеш бисквита, избършеш нос.... сигурноста отива на кино. Като гледа напред не е и нужно да изключваш еърбака.
За срещата: Аз в четвъртък не мога.
Ренка, искам да съм редактор и да чета ПЪРВА.
Аз се предадох и от сега купувам всичко в розово като за принцеси. Майките на момичета да ми дават акъл, че нещо не ме свърта. Обаче откакто склоних отношенията са много по спокойни.

# 653
Мамитa, аз пак се връщам към темата с почивките. Моят мъж трябва да си вземе две седмици отпуска през февруари и искаме да идем някъде на почивка с децата (на топличко). За съжаление, не можем да си позволим нито Америка, нито Дубай Sad Обмисляме варианта за Египет, но никога не сме ходили там.
Пате, ти спомена, че добре се отразява на децата с бронхит, но много хора се оплакват, че е много прашно и въздухът е много мръсен. Ние искаме да отседнем в 4-звезден хотел в Хургада, all inclusive, с аниматори и не мислим да ходим по екскурзиите до Кайро, Луксор, гмуркане, яздене на камили или каране на бъги в пустинята и т.н. Моля, който е ходил там, да даде съвет дали си заслужава и добре ли ще направим, ако помъкнем 2-годишния си син и 5-месечното си бебе към Египет???

(Питам, защото преди малко имах много неприятен скандал с майка ми, която ме обвини едва ли не, че съм лоша майка, защото искам да си помъкна невръсните дечица в тази "ужасна държава" Sad Че и баща ми се нахвърли срещу мен, като разбра Sad Дали не са прави (въпреки, че никога сами не са ходили там)? Много започнах да се колебая Sad )

# 654
Ангажиментът ми за четвъртък отпадна, така че ще цъфна на срещата  Sunglasses

Рени, успех  Hug

Облак, не мога да си представя малката ти принцеса в розово и т.н. Сигурно е фаза   Flutter

Piny, фен съм на Залцбург, но далечко за едно кафе. Лентичката ти е впечатляваща  Peace сподели, диета и/или спорт  

Маним, в Египет не съм била, иначе нищо лошо не виждам да отидеш с малки деца на почивка. Но със сигурност 4те звезди ще са най-много 3, затова бих се замислила  Rolling Eyes

Penka Chavdarova, весело изкарване.

Никой ли не е ходил на цирк тук newsm78

# 655
  • Виена
Пате, Ани, мерси!  Hug
Облак, черновите ги имаш, само да тръгне фабула, че още е много сурово  Peace За другото... И във фейса се смях сърдечно, ма да си кажа тука... Докато не те накара да пришиваш на тъмносините дрешлета розови акценти, радвай се, че само с купуване на нови парцалки се отърваваш  Joy Joy Joy
Аз пък имам друга грижа! Моето дете искаше известно време да му купя бебе. Вече разбра, че само майките ги раждат и затова взе да настоява да му родя  Crazy Дойде ли време за първи стъпки в сексуалната просвета? Как да му обясня невъзможността за изпълнение на желанието при семейна конфигурация от мама и детенце. Правя невъзможното да расте с идеята, че липсата на баща му у дома не е ненормално.
Маним, нека Патето да каже за Египет, но по спомени от курса за Ята-агентство, май хотел под 5 звезди не беше много ОК.
Ани, ходила съм на цирк тука като бременна. По-тъпо нещо не съм посещавала в живота си, а в България съм била всеядна на тема "какво-да-гледам". Аз не бих завела детето си на такова "представление". Просто представата ми за цирк много се разминава с показаното тук. 

# 656
Рени, Ани, може би сте прави за звездите, но това не е най-важното. Ще вземем 5 звезди (мисълта ми беше, че минимум 4 звезди ще е хотела). Проблемът е, че бил лош въздуха и никак не било добре за малки деца, а още повече за боледуващи. А въздухът бил лош заради факта, че рядко пада дъжд и има прахолях. Но дали това се отнася за Хургада? Какви са рисковете за толкова малки деца? Смятате ли, че Силвия е твърде малка за подобна почивка?!?!?

# 657
Manim
аз съм ходила в египет с дете на 16 мес и бременна с второто в 30 седмица. Какво ли не чух преди това, как ще се разболеем, ще пометна, ако не това ще родя преждевременно, малария интн итн... Беше супер! 2 седм , от които една на корабче по нил, 2та в хотел в хургада. Само 5 звезди! И си носи васеркохер, пиите и миите зъби само с мин. Вода и изварявай четките за зъби, приборите на голямото дете. От време на време му давайте кола, дезинфектира.

# 658
Ani
аз съм водила децата на евтин цирк тук много пъти, на мене ми е тъп, но те се радват много. Така че поне опитай, ако не им хареса винаги можеш да си тръгнеш.

# 659

Piny, фен съм на Залцбург, но далечко за едно кафе. Лентичката ти е впечатляваща  Peace сподели, диета и/или спорт 

и двете Simple Smile

в Египет много зависи на какъв хотел ще попаднеш. Аз съм чувала истории от които ми са се изправяли косите, други пък са оставали доволни. Мен не ме влече натам. Но ако изборът се дължи само на климат и финанси, защо не се ориентирате към канарските острови. Цените са сходни- климата също. Само дето е мaлко по-европейско обслужването

Общи условия

Активация на акаунт