предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 213 493
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Нали уж само определени бройки можело.

това не го разбрах Rolling Eyes
То никой не го разбира.И на мен така ми казаха и си платих.

# 256
Здравейте момичета предстои ми диагностична хистероскопия , защото ми видяха полип на матката в Клиника Надежда при Д-р Персенска. Искам да ви попитам дали клиниката работи със ЗК и може ли да си взема направление от личния лекар и да мина по ЗК. Ясно ми е че ще трябва да се доплаща нещо , но незнам колко струва диагностичната хистероскопия при тях. Моля ако някой е правил на скоро при тях нека да сподели колко струва.
И какво точно предствалява ендометриална биопсия , защото докторката ми спомена и нещо такова, ама аз толкова бях шашната от тази хистероскопия , че забравих да я питам тази биопсия за какво се прави. Благодаря ви предварително .

# 257
Все още Надежда не работят със  ЗК.Диагностичната хистероскопия юни месец беше 350 лв.Оперативната 600 лв.При мен също щеше да е диагностична но е преминала в оперативна.Щом има полип най-вероятно ще е оперативна.
Биопсията не я мисли сега-нека мине хистерото .По принцип биопсията се прави на 5 ден след доказана овулация.Те ще ти обяснят-ходи се на няколко прегледа да се проследи овулацията.

# 258
Здравейте момичета предстои ми диагностична хистероскопия , защото ми видяха полип на матката в Клиника Надежда при Д-р Персенска. Искам да ви попитам дали клиниката работи със ЗК и може ли да си взема направление от личния лекар и да мина по ЗК. Ясно ми е че ще трябва да се доплаща нещо , но незнам колко струва диагностичната хистероскопия при тях. Моля ако някой е правил на скоро при тях нека да сподели колко струва.
И какво точно предствалява ендометриална биопсия , защото докторката ми спомена и нещо такова, ама аз толкова бях шашната от тази хистероскопия , че забравих да я питам тази биопсия за какво се прави. Благодаря ви предварително .
в края на януари опреативната хистероскопия беше 650 лв. сигурна ли си, че ще диагностичка, при положение че имаш полип?

# 259
  • София
При мен ще правят Leep и Хистероскопия диагностична по едно време и ако има нещо ще премине в оперативна това какво означава? ще е през корема или пак от долу  Confused Thinking

# 260
Не е през корема,спокойно.През влагалището е,просто ако видят полип ще го отстранят.
А какво е Leep?

# 261
  • София
Аааа... ясно пффф Rolling Eyes
Leep  е конизация пак през влагалището с  пълна упойка и  със  електрическа примка се отрязва конус от шийката на матката и се изпраща за Хистология....

# 262
Aми на едно листче ми написаха диагностична хистероскопия - от 7 до 10 ден на МЦ. И на мен ми се стори че за махане на полип трябва да е оперативна но така ми написа и ми каза докторката. А странното беше че като попитах на регистратурата за цената на диагностичната хистероскопия ми казаха че струва 500.00 лв. И май според мен момичето на регистратурата нещо се обърка, защото и аз си мислех че диагностичната трябва да е по евтина. А енд. биопсия за какво се прави знаете ли? За това не ми казаха с каква цел е?

# 263
При ендометриалната биопсия се взима парченце от лигавицата на матката и се изследват имплантационните и качества-абе търсят добри и лоши клетки.Прави се след доказана овулация.

# 264
  • София
dekoma , На мен ми откриха полипи в матката и ми предстои хистероскопия в "Доверие" при д-р Христова, като тя ми каза, че операцията ще струва 150 лв с пълна упойка, като тя ми издаде направление т.е. ще мине по Здравна каса.Попитах я за спинална, но тя ми отговори, че била сложна  за една такава процедура не било необходимо и ненужно newsm78, все още се чудя дали да потърся второ мнение, малко ме е страх от всичко това, но тя ми обясни, че всичко приключвало много бързо и лесно Tired

# 265
dekoma , Попитах я за спинална, но тя ми отговори, че била сложна  за една такава процедура не било необходимо и ненужно newsm78, все още се чудя дали да потърся второ мнение, малко ме е страх от всичко това, но тя ми обясни, че всичко приключвало много бързо и лесно Tired
Не мисля така аз бях със спинална всичко мина изключително леко и бързо се възстанових /3-4 часа/ и какво толкова сложно има в една спинална анестезия.

# 266
  • София
Подготовката за спиналата била дълга newsm78,  хистероскопията била само 15 мин, не било нужно....може би не им се занимава знам ли, но пък там засега е най ниската цена по Здравна каса

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 14:57 от Orchidee®

# 267
Каква е разликата между двете? Чела съм, че при епидуралната се слага нещо като катетър, при който се дозира упойката. Това ли е разликата?

# 268
  • София
Хистероскопиятa не се поемa от ЗК нaли?Aз моятa ще я прaвя в Чaстнa клиникa рaботещa с зк и докторa ми кaзa 500 лв с вс изсл плюс лиипa и и престой твa с нaпрaвление.........

# 269
  • София
Не съм разпитвала подробно, два пъти съм раждала първия път беше епидурална, втория спинална при епидуралната се дозира през цялото време спиналната се бие еднократно.

Общи условия

Активация на акаунт