предстои ми хистероскопия - да поговорим

• 212 823
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ти! Hug
И аз ще ти стискам палци да се реши проблема! Peace

Ще я направя, не се колебая изобщо.
Искам да съм наясно с нещата, така съм по-спокойна.

# 691
Привет отново! Hug
Да се отчета - днес ми беше хистероскопията.
Мина много леко и бързо, дори без упойка. Grinning
Нямам полип, само лигавицата ми е 9 мм, а след цикъл трябвало да е по-тънка.
Изписаха ми Оргаметрил, да го пия от 14 до 24 ден по 2 табл., след 3 месеца на контролен преглед за ново мерене на лигавицата.

# 692
Deva, браво за добрите резултати!Много се радвам.А как така без упойка?Разкажи по-подробно как протича? И колко см трябва да е лигавицата след цикъл?

# 693
Ами да ти кажа, нямаше нужда от упойка, защото не се видя полип.
А всъщност не е по-различно от гинекологичен преглед, като усещане.
Слагат ти спекулума и през него вкарват оптиката, която е 3 мм, с нея оглеждат цялата матка.
На мен за всеки случай ми взеха биопсия, но и тя не е болезнена, малко по-болезнена от вземане на цитонамазка. Леко щипване усетих и това беше.

Не знам колко трябва да е лигавицата, не питах, но трябвало да е по-малко.

Не е страшно, не се притеснявай! Hug

# 694
А с какво ти разшириха шийката, за да вкарат оптиката?

# 695
За 3 мм няма нужда от разширение.

# 696
  • Калифорния, САЩ
  Момичета, имам въпрос към вас - колко дълго след хистероскопията имахте кървене/зацапване? Моята беше миналия петък (кюретаж и премахване на полип под пълна упойка, взимане на биопсия (резултатите вече излязоха и всичко е ОК  Peace)) и все още имам светло червено зацапване, придружено с малко слузесто вещество. Тези дни ми е овулацията, възможно ли е да има нещо общо с това?

# 697
Аз имах 3-4 дни, точно такова. Слабо.

# 698
Сега видях в календара си, 4 дена и двата пъти.

# 699
Ir74,
На теб хистероскопия или кюретаж са ти правили?И къде-град, клиника?
Освен това този полип на преглед ли ти го видяха и имаше ли някакви оплаквания?
Някой да е правил скоро във Варна?

# 700
  • Калифорния, САЩ
Ir74,
На теб хистероскопия или кюретаж са ти правили?И къде-град, клиника?
Освен това този полип на преглед ли ти го видяха и имаше ли някакви оплаквания?
Някой да е правил скоро във Варна?

Аз съм в САЩ, тук ми го правиха. Кърмих много дълго (2г. и 7м.) - до миналия август. На следващия месец след нормален цикъл прокървих леко около десетия ден. На последващият - между двата МЦ имах два пъти кървене. Правихме цитонамазка, имаше и гинекологичен преглед, но казаха, че всичко е наред. Но тези кървенета между циклите продължиха и през април ми откриха малка киста в левия яйчник (около 3 см., но тук на такива кисти с такава големина не им обръщат внимание, казват, че ако порасне повече, тогава се взимат мерки). Казаха ми, че кървенето не е възможно да бъде от кистата, предположиха, че е хормонално, поради дългото кърмене. Правихме кръвни изследвания - всичко в норма. Откриха чрез вагинален ултразвуков преглед удебелен ендометриум. Бях си в Бг. май месец и там ходих на преглед - гинекологът каза: "Имаш полипи, трябва да се отстранят чрез кюретаж. И имаш раничка, която трябва да се изгори.". Направих си Туморен Маркер НЕ 4 в Бг., платих си 70 лв. и не се откри наличие на раково образувание (имам починала баба от рак на яйчниците, затова се реших на това изследване).
     Идвайки си отново през юли ходих на ултразвук. Не бяха сигурни какво точно има, дали е полип или нещо друго. Направиха биопсия, резултатите бяха добри, но препоръчаха диагностична  хистероскопия. Аз лично реших да е в операционна зала под пълна упойка, за да не усещам болка и ако се наложи да се премахне нещо да съм в спокойно положение. В документацията е така: Diagnostic hysteroskopy, dilation and curettage of uterus, possible myosure removal of uterine polyp for the purpose of evaluating abnormality and controlling bleeding. След процедурата докторката ми каза, че е направила кюретаж, премахнала е малък полип и и изпратила всичките неща за диагностика - резултат имаше на петият ден след това (тя лично ми се обади да види как съм и да ми каже добрите новини). Mежду другото - от юни нямам никакви нередовни зацапвания.
    Благодаря за отговорите, момичета, успех на всички ви!  Hug

# 701
Да се включа, по повод на това, че хистероскопията е била в операционна.
Моята също беше в операционна, с пълна готовност, ако се наложи, да се включи упойка.
Не знам някъде да се прави в кабинет.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 09:33 от DeVa®

# 702
Да се включа, по повод на това, че хистероскопията е била в операционна.
Моята също беше в операционна, с пълна готовност, ако се наложи, да се включи упойка.
Не знам някъде да се прави в кабинет.
И аз така мисля. Просто в кабинет няма техника и условия за хистероскопия. И аз мислех, че ще ми правят хистерото в абортната, но после разбрах, че едното няма нищо общо с другото, като техника и възможности да се продължи по-нататък, след като се види какво има там вътре.

# 703
Риъл, понеже питаше как са ми разширили шийката, четох, че и и при вас има такъв модерен хистероскоп, много тънък. Peace
Не знам ти в коя болница си била, просто като инфо ти казвам.

# 704
Риъл, понеже питаше как са ми разширили шийката, четох, че и и при вас има такъв модерен хистероскоп, много тънък. Peace
Не знам ти в коя болница си била, просто като инфо ти казвам.
Къде пише, че го има? Аз бях в окръжна. Аз не знам дали са ми разширявали шийката и с какво, и в епикризата не пише да е разширявана. НО в информационните сайтове пише, че се разширява и аз за това реших, че винаги разширяват.  Embarassed Та, може и да мен да не са разширявали нищо. Иначе аз си имах сигурен полип, даже и аз си го виждах на разпечатката от ехографа.

Общи условия

Активация на акаунт