Интервално хранене

• 47 612
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, момичета! Hug
СТРАХОТНИ СТЕ всичките!!! Hug Hug Hug
Изключително съм щастлива, че виждам толкова хора в темата и то - доволни хора!  bouquet

Ще пиша довечера, обещавам! На всяка една от вас! Hug

# 61
Здравейте, гледам станахме доста! Браво Hug
Аз днеска съм в плюс, но ядох вчера доста солено та чак клепачите ми бяха подути сутринта.

Гледам повечето имаме интерес към Фаст 5, а не към другите варианти на интервално гладуване, но още е рано да се прекръщаваме, пък освен лунуващите, ако някой тип Eat stop eat иска да пише, пак трябва да е тук.И аз какво исках да кажа незнам Rolling Eyes

Хубав ден   bouquet

# 62
Да, растат редиците, растат ... Като брой, не като тегло (надявам се  Hug) Все си е фаст, независимо от вида. Тъй
че преименуване едва ли е наложително. Направо се отприщиха все люде, които не могат да закусват Simple Smile Май не са
малко, ако се съди по наплива. Което е добре. По идея аз отслабнах от това, че почнах да закусвам  Mr. Green, а преди
това, при все ядене по веднъж дневно, или пълнеех, или задържах. Но то какво пречи да се пробва пак? Нищо Simple Smile

# 63
  • София
...аз отслабнах от това, че почнах да закусвам...
E, това сега ли точно реши да го споделиш?

# 64
Здравейте и от мен момичета!Опитах за кратко Дюкан,посвалих малко ,но не мога без сирене,салати.Не съм голям любител на месото,а пък винаги режимът ми е бил точно такъв-
хранене основно вечерта.Не знам с какви темпове се отслабва,защото аз имам доста за сваляне,но
времето е пред нас Laughing.На всички пожелавам приятна седмица,с по-малко работа и повече забавления. Hug

# 65
...аз отслабнах от това, че почнах да закусвам...
E, това сега ли точно реши да го споделиш?
Mи да Simple Smile Защото, въпреки това, започвам и упорито ще продължа именно с този режим. Кефи ме на макс Simple Smile

Размислих и реших, че е редно да се направят уточнения. Освен, че минах на закус, започнах и Дюкан. Което не е
маловажно в случая.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 15:18 от Асса

# 66
  • София
Аааа, добре, успокоих се!
Вечер пиете ли нещо различно от 19-те часа? Биричка, винце?

# 67
И още нещо, което пък е съвсем в духа на темата. Тогава си и въведох наричаните при Рицарките
"водни дни", далеч преди да се появяват темите за лунуването (те и не бяха нагласяни по луната,
а кога дойде, най-често идваха по понеделниците, по напълно ясни причини). Това, поне по мои
спомени, силно повлияваше свалянето. Не е никак за подценяване. Всъщност, точно преди да се
пръкне тази тема, се бях замислила именно за тези "водни" дни и си мислих да ги връщам. Но засе-
га се спирам на варианта фаст - 5, че повече ми харесва.

За алкохола - на втория фаст-ден пих бира. На другия ден имах -. А за днес си мисля да отворя едно
розе, да го пробвам. С леко мезе някакво, кашкавал например. Не знам какво да очаквам Simple Smile Но и не
ме притеснява. Общо взето по повод яденето голямо лежерно ме е обхванало - не го мисля. Каквото
ми се прияде - ям го. Вярно, че внимавам с количествата.

Идва ми отваряне на прозореца, но не ме влече никак да ям. Няма да бързам - когато ми се прияде,
тогава ще ям. И с водата съм добре днес.

# 68
  • София
аз имам определени съмнения
не откъм гладуването по 19 часа, а по-скоро откъм храненето в прозореца
когато нагодя храненето ще има смисъл от режима
поне за мен, де

сега с това съм се захванала, чета, сравнявам и мисля

# 69
Относно закуските и честите хранения .... определено не са за мен, настава едно непрекъснато ядене, аз май съм като алкохолиците - без едно мога, с едно не Simple Smile А що се отнася до алкохола вечер пия чаша червено вино с много лед, както и да ви звучи това. Изводите, които направих за себе си е, никакво тъпкане като за световно вечер /да уточня, че когато отслабнах по този начин, не правех такъв прозорец от 5 часа, не бях чувала за него, просто вечерях/, през деня мноогоооо вода, за награда чаша винце.

# 70
Аз пък вечер пия по една чаша бяло вино,с много лед LaughingНапълно режимно е според мен,а и от поне 2 години пия едно и също вино.Спрях го само за плодуването и ми липсваше мойто си винце,ама сега съм доволна,чуден режим ви казвам Peace

# 71
Мими, дай си съмненията. Или, айде, изводите накрая.
Моите са такива - тия, като мен, дето от месеци са все в играта с ккал и режими, не бива да очакват, че нещо
ще се промени ей така, само заради часовете. Напротив, даже може да се жертват и седмици с плюсове, защо-
то трябва да си свикне организма, че ще се храни по един обратен начин. Важни са ми тези часове с повече
ядене, за да премахна от главата си, че изобщо имам ограничения по вида и качеството на храната. А пък 19-те
часа са просто въздръжане / отлагане на ядене. Затова моят план засега е - докато усетя, че не ми пречи - почти
пълна свобода в 5-те часа. И все пак с някакво проследяване на ккал, да не отиват в някакви нечувани размери.

# 72
Здравейте, мили момичета!  bouquet
Първо искам да ви благодаря за честитките за рождения ден на дъщеря ми! Трогнахте ме много!  bouquet  bouquet  bouquet

parsy, Encheva A, Rutana, кльомба - добре дошли!  bouquet

Encheva A, това, което споделяш, че ти се е случило преди е много интересно и нищо не пречи сега пак да си сваляш така - по съвсем естествен начин. Peace Фаст-5 е точно това - не режим толкова, колкото естествен ритъм на живот, който позволява на организма да обработи храната от вечерята и му дава време да се пречисти на другия ден.
Нека не забравяме, че Фаст-5, такъв какъвто стана популярен в тези тема, е измислен от американец и е писан за американци, а те имат нужда от точни насоки - оттук откривам аз логиката на 5-часовия прозорец. А дали ще похапнеш нещо преди вечеря или след нея - все си си на едно основно хранене вечер Wink.
кльомба, прочетох за майка ти и как и се отразява на нея цялата работа. Peace По тоя повод ми се ще да ви споделя няколко мои размисли ...

Искам да ви кажа, че сега това, което коментираме тук, го наричаме "режим", има си име - Фаст-5, книга по въпроса и т.н., но в крайна сметка, това е един съвсем нормален начин на хранене, присъщ интуитивно на много хора, които въобще не  си и дават сметка, че това може да се разглежда като начин за сваляне на килограми (съзнателно избягвам думата "диета").
Нашите предци са се хранили точно така - един път дневно, или даже един път на няколко дни - когато са имали улов. Нашите по-близки предци, баби и прабаби също са се хранили така - оставяли са в огнището да къкри ядене в гърне и са отивали на нивите още призори, а основното хранене на семейството е било вечер на софрата. Самите ние като деца (поне по-големите от нас Embarassed) сме се хранили почти така - една филия сутрин и беж на игра по цял ден.... Векове наред никой не е броил колко пъти на ден яде и какво Wink. Голяма част от нашите днешни проблеми с килограмите са плод на съвременния начин на живот и ако да ги решим означава, да се върнем назад по отношение на храненето, то не виждам причина да не го направим. Wink
Затова и толкова бързо и безпроблемно се адаптираме към този ритъм на хранене - защото ни е заложен подсъзнателно.
А за себе си съм установила, че когато правя нещо насила или "защото така трябва", то ефекта винаги е нетраен!

Затова сега нямам вече нито избор, нито желание да мърдам от тук, от този лайф-стайл. Wink
Въпросът е обаче, за такива като мен, които са правили що са правили, смъквали що са смъквали, но в крайна сметка ПАК имат килограми в излишък (Ассе, видя ли на предната страница какви "чудеса" съм надръстила за последните 5 месеца? Embarassed) - как да направим така, че този начин на живот да ни донесе и трайно отърваване от килограмите?! newsm78
Миме, предполагам, че и твоите съмнения са подобни Hug...
Засега нямам отговорите  Rolling Eyes, обаче имам теории:
1) Трябва движение
2) Трябва да се внимава КАКВО се яде вечер
3) Трябва да дадем време на режима да сработи, както и Ассе-то е отбелязала. И понеже някои от нас са привили много и различни диети, сега ще трябва да дадем по-голям времеви толеранс на това хранене.
Аз съм първа в този кюп. Оставам твърдо на този лайф-стайл обаче - няма да минавам на други режими, няма да го сменям дори с друг вариант интервално гладуване...искам да видя кога и дали ще проработи. И се надявам да проработи, защото нямам друг избор!
Пак казвам - тези 1) и 2) са САМО за свалящите...за поддържащите постигнато, желано тегло просто не важат! Peace 3) важи за всички ни, според мен! Peace
В тоя ред на мисли, Rutana - темповете са различни за всеки. Peace Но по-бързо, или по-бавно, резултати има! Peace
Русалунка, много ще се радвам ако се присъединят интервално гладуващи по другите варианти! Peace Тъкмо ще можем да сравняваме в каква ситуация, кой вариант работи по-добре.
От опит мога да кажа, че подобието на Eat stop eat, което аз правех - два пъти седмично по 36 чАса на течности, дава резултат около килограм седмично. Peace Това ми е все още най-голямия фаворит, ако става въпрос за отслабване! И това ми е варианта за преодоляване на неизбежния застой (плато), когато и ако настъпи такъв! Peace
Прилича на водните дни на Асса, прилича и на Лунната диета, но пак не е съвсем същото Wink...и работи безотказно. Така че, ако някой го прави - мястото му е тук.
Не виждам смисъл да роим темата с отделно място за всеки вид интервално гладуване.
mamamishi  Hug, това което пишеш, звучи чудесно. Струва ми се, че напълно си се адаптирала към Фаст-5
parsy, правиш Лунната, а и си ни прочела, но ако имаш някакви въпроси - не се притеснявай да питаш. Peace Радвам се, че си с нас!  bouquet

Момичета за алкохола вечер нищо не мога да кажа, защото самата аз не пия. Rolling Eyes Пия два-три пъти в годината, само и единствено бърбън, а това очевидно не върви със салатка вечер Laughing...
Обаче пак имам теория Crazy, а тя е, че алкохола не би трябвало да се отрази на режима по никакъв начин. Причините са най-малко две -
1) При нас няма групи храни, които да са изключени от менюто, както въглехидратите от режими като Дюкан примерно. Следователно, въглените, които внася алкохола не са отрова за черния дроб, ако той е свикнал да работи в режим на абсолютна кетоза.
2) След пийването на алкохол вечер, следват минимум 19 часа на течности, предостатъчно време, алкохола да бъде преработен и изчистен от организма.

Така че, който пие, да му е наздраве! cheers (доста нетипичен поздрав за диетичен форум, но тук и това е възможно! Peace)
Стана дългичко, но това е положението Crazy...години наред не смеех да кажа какво правя (гладувам интервално) - сега ми е паднало да споделям мисли и опит, а с кого по-подходящо ако не с вас! Hug

Приятна вечер на всички и да ви е сладко на вечеря! Wink Hug  bouquet

# 73
Ден първи  Mr. Green

или иначе казано - добре заварили, момичета!

Онзи ден видях случайно темата, после изчетох и книжката, а от снощната вечеря геройски издържах 19-те часа до преди малко (сега съм на банани и ядки  Laughing ). Това, че ви открих ми помогна да се позамисля доста за навиците си... Никога не съм била фиданка, но до преди няколко години поддържах без усилие прилична форма. В гимназията и университета упорито не ми стигаше време и желания да се храня през деня (а закуската никога не съм я обичала), а в часовете за вечеря хапвах по няколко пъти (включително едно основно хранене с цялото семейство). След като започнах работа, обаче, започнах да хапвам по няколко пъти на ден (за да се социализирам с колегите  Rolling Eyes ), физическата ми активност значително намаля и взе бързо да ми проличава... И ето ме тук  Laughing

Засега целта ми е да спра да ям извън "прозореца". Днес се сблъсках с леко главоболие и замайване, но пък го очаквах. Вода пия по много и без да си го поставям за цел, по-скоро се притеснявам да не започна да пия прекалено много... Независимо от това дали и колко ще сваля, смятам да използвам режима (и темата) като стимул да се завърна към естествения ритъм на тялото си, който позагубих през последните години... пък ще видим.

Добър апетит на всички, които са отворили прозореца!  Mr. Green

П.П. _Ели_, аз даже мисля, че някъде в книгата се споменаваше, че може да се пие алкохол... Пък и няма логика наистина да е забранен, при положение че нищо друго не се ограничава.

# 74
Джинджи , привет и честит ти ден първи Grinning Peace!!!

Момичета, сега се зачетох пак в книгата и ето какво казва авторът за алкохола:
"Алкохолът е приемлив по отношение на Фаст-5, но трябва да съблюдавате едно важно правило - НИКОГА не отваряйте 5-часовия прозорец за хранене с алкохол. Алкохолът, приет на гладно може да затрудни работата на черния дроб, както и да понижи драстично нивата на инсулин, което може да има неприятни, а в някои случаи - вредни последици."
Така че - то е ясно, първо хапнете нещо и после почерпката  Peace.
Друг цитат, като важно уточнение за начинаещите Wink :
"Ако преди да започнете Фаст-5 режим на хранене, сте свикнали да се храните по три пъти на ден (или по-малко), то се очаква да се адаптирате сравнително лесно към режима. Ако, обаче, сте похапвали по малко през целия ден и сте свикнали на малки закуски между основните хранения, то тогава, адаптацията към режима може да ви е по-трудна и да ви отнеме повече време.
Още нещо интересно:
"Всяка напитка, различна от вода, кафе без захар и чай без захар, трябва да се разглежда като "закуска"(има се предвид не закуската като сутрешно хранене, а като междинно похапване). По-нататък, по този въпрос се казва още:
Не можете да очаквате, че сте се адаптирали напълно към режима, ако през 19-те часа приемате напитки съдържащи калории. Понякога съдържанието на калории в една напитка може да превишава значително това в някои храни, затова всякакъв достъп на калории трябва да бъде избягван през деня. можете да ползвате изкуствени подсладители, като е добре да ги намалявате постепенно и накрая съвсем да ги изключите. (А както си знаем - най-добре е такива неща да се избягват изцяло. Но, ако ви спира факта, че сте свикнали да си пиете кафето или чая със захар, то е по-добре да ползвате неорганичен подсладител, отколкото съвсем да се откажете от режима.)
И още нещо важно:
След като сте се адаптирали добре към Фаст-5, не приемате калорични напитки през деня и се храните само в 5-часовия прозорец, може да очаквате реално намаляване на теглото ви след първите две седмици. Около две седмици са нужни на организма да се настрои към топене на собствените запаси от мастни натрупвания, преди това липсващата енергия през деня се е компенсирала от съществуващи гликогенови депа. Пак след около две седмици, ензимите отговорни за разграждане на мазнините се активират напълно и започват да действат.
Така че - първо, плавна и спокойна адаптация Thinking...това за мен лично означава да махна 2-та грама кафява захар от сутрешното кафе Rolling Eyes, за някого може да е млякото от кафето или меда от чая Confused....
След това още поне две седмици толеранс за изчерпване на гликогеновите депа (дано не бъркам термина - не съм нито професионален преводач, нито биохимик Embarassed).
И след това можем да очакваме стабилно и продължително отслабване с по около 500-700гр. на седмица, като тук вече всички сме различни и това зависи кой колко има да сваля, както и какво яде в прозореца Wink.

Ами, засега това е...ако пак възникнат въпроси, пак ще се допитаме до източника. Peace
И отново да си кажа - добре е всеки, който ползва английски да си дръпне книгата и да я прочете. Не, че не съм сигурна в превода си, но друго си е човек сам да си види нещата, които го интересуват. Peace

Общи условия

Активация на акаунт