Интервално хранене

• 47 614
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Привет, фастички  Hug
Ели, огромна благодарност и за превода, и за споделеното ... Да ти се връща вниманието стократ  Hug
Много ми е радостно за увеличаване на редиците Simple Smile Имам предвид количествено увеличаване, а
не на кг.
Много работи ми се въртяха в главата докато четях, ама всичко отлетя. Затова просто ще си спо-
деля снощната вечеря - пилешко печено филе, кашкавал, чаша розе и праскови за десерт. Днес
съм с минус  Hug Суперска вечеря, казвам ви ... Такъв релакс, такова удовоствие ... Пожелавам го
на всички. В интерес на истината break-fast се случи чак след 8 часа, обаче имах и главоболие. Яв-
но многото часове (почти 24) без храна са ми дошли леко много. Но си трябва адаптация, това е
ясно. Допълнителното ми наблюдение е, че доста ми се избистри тена. Може и да не е свързано с
фаста, но може и да е.  Laughing  Официално утре правя една седмица. Поне още десетина дни, за да
се види някакъв резултат. А, и още нещо. Поднових си фитнеса. Вчера малко се притеснявах, че го
правих преди да съм яла, но това никак не ми се отрази на упражненията. По-интересното е друго-
аз направих едно доста голямо прекъсване (над месец сигурно). След подновяване обикновено ме
разбива мускулна треска, а сега, макар и да я има, тя е толкова слаба, че е почти незабележима.
Като си мислих днес каква може да е причината ... ами само една - фастенето.  bowuu И честно
казано все по-малко ме притеснява значителната калорийна рестрикция. При тази заседналост,
дето я живея, много ме съмнява, че ми трябват препоръчителните дози ккал.
Ели, а как и да се сваля? Мисля, че вариантът на Ори е едното нещо, което може да се приложи.
В смисъл, че започваш с голяяяяма салата, тя ти напълва принципно стомаха, а каквото е останало
като място - допълваш с протеини. Ако още има място - въглехидрати.
А другият вариант, който мисля да пробвам е вм нвх. Сред тях съм срещала най-добрите резултати
от фастенето.
Не бих го използвала с въглехидратен режим, не знам още защо, но имам огромна вътрешна съпро-
тива даже и да го мисля.
Май стана премного дълго ...

# 76
  • на майната си
Здравейте, да се отчета Simple Smile. Вчера след луната се прибрах и хапнах крем супа /тиквички, картофи, моркови с мааааалко масълце/ добавих и сирене за разкош, по-късно чай с мед. Е този мед ще трябва да редуцирам през деня и днес сутринта си пийнах чайчето без него Simple Smile.
Много ме зарибихте с алкохола  Embarassed, лятото ментата с приятелки след работа ми е любимо питие, но... не всяка вечер естествено. Ще Ви следя, за пръв път май имам късмет да хвана тема отначало и да не се налага да изчитам нанайсет страници. Сега като се замисля, моя мъж тази зима без да прави нищо свали видимо и то хранейки се само вечер - около 21ч, при това е човек изяждащ по 1 хляб на ядене - все се чудих как става, при всичко изчетено това е най-неправилния вариант, а ето че се оказва че си имало обяснение. Дано подейства и при мен, засега съм с положителна настройка.

# 77
Добро утро момичета!Ели благодаря за разясненията,като видя твой дълъг пост и искренно му се радвам,защото научавам нови и полезни неща.За мен адаптацията явно ще е лесна,не изпитвам глад през деня.Това е явно защото и по време на плодуването основно хапвах вечер,а денем по някой плод,ей така от хорски срам дето се вика Simple SmileСега ми е още по-лесно,не търся от къде да си купувам плодове когато съм на работа,не мъкна от вкъщи,водата тук е точно зад гърба ми...Снощи ядох краставици,зелен боб,пъпеш,дежурните ми фъстъци.Хубавото е,че не изпитвам угризения какво ям,спокойна се чувствам някакси,защото не очаквам смъкване на килограми,няма да се вторачвам във всеки свален грам.

# 78
Всичко това е направо супер. Но си иска търпение.
Много ме сърби да споделя именно спокойствието и никаквото усещане, че си на някакъв режим,
на някакво ограничение. Не, не се ограничаваш в нищо, просто ядеш в определени часове и това
е. Много е далеч усещането спрямо всички режими, които съм спазвала. Например Зоната - да да-
ваше някакъв резултат при мен откъм сваляне. Но се налагаше твърде много да ям. Което си беше
жив тормоз. Да се мери, да се мисли. А сега? Сега - дойде ли прозороцът - каквото има, каквото ти
се яде, в моя случай и ... колкото ми се яде, а то обикновено не е много, не е твърде много. И още
нещо, което не си го и помислям де, но съм сигурна - даже и някой път да се наложи да се нарушат
19-те часа, едва ли ще се случи нещо драматично, ако е минала успешно адаптацията. Както си е
научен организма при попадане на храна да запрята ръкави, за да се справи с нея, така ще стори
и този път. А на другия ден си пак в норма. Какво по-хубаво от това?

# 79
Като гледам не съм само аз силно запалена по интервалното гладуване,какво ще кажеш Асса LaughingДа те питам нещо,ако искаш отговаряй де,ти имаш ли килограми за сваляне или ще задържаш?

# 80
Асса, на въпроса за свалянето (по някакви сборни спомени от книгата и от темите в самия сайт): след като организмът вече напълно се е адаптирал към режима - хубаво е да са минали поне 3-4 седмици мисля, можеш да започнеш да експериментираш: комбиниране с друга диета, ограничаване на приеманата храна, допълнително скъсяване на прозореца, физическа активност и т.н. Като вариант за излизане от плато/застой се предлага дори и варианта веднъж на няколко дни или седмица да започнеш да се храниш нормално (по няколко пъти на ден), за да "рестартираш" програмата и да започнеш отново да сваляш.

Важно е, обаче, да имате предвид, че програмата влияе сравнително бавно, т.е. трябва да дадете поне няколко седмици на всяка промяна, за да видите дали наистина работи...

По спомени избистрянето на тена също е очакван ефект - все пак организмът ти има доста повече време, в което да се пречисти и да не е зает основно с обработката на погълнатата храна.

Извинете за дългите обяснения...

Аз снощи преядох  Confused ... но вечерята беше много вкусна и го очаквах... Ще видим днес как ще се справя...

# 81
Ако трябва да съм (а то си трябва) точна, не искам да свалям, а да намалявам мерки  Mr. Green Кг не ме интересуват,
но ги ползвам като мярка, която да ми сочи накъде вървя. Основното е, че след голяяяямо отслабване си смених
гардероба с дрехи, които в момента ме притесняват - стоят ми опънато, а някои даже и не мога да нося. Та, кг
колкото си щат да са, важното е да махна мазното, да се посвия. Че никак не обичам да пазарувам, хеле пък
дрехи, а са си и инвестиция ...  Mr. Green  И все пак, ако трябва да говоря в кг - едно 2-3 надолу ще ми дойдат
тамън добре. Малко са, знам, но пък са си бая мъчни. Ако има още нещо - питай. Никой въпрос във връзка с
отслабване няма да ме притесни, а като имам много работа (както е сега) - особено много ще се радвам да
отговарям  hahaha  

Аз днес друго съм замислила. Но това не е препоръка, а мои си експерименти. Напоследък пия по 3 литра вода.
А дали е правилно чак толкова много? Та, мисля да я намаля. 1.5 чиста + 2 чая. Което ще рече, че някъде един
литър по-малко. Вода, вода, ама бъбреците се включват на макс, даже и за да я изхвърлят. А защо го правя ли?
Ами защото, както писах и в другата тема, преобръщам тия дни всичко, дето съм запомнила през изминалите
няколко години моя борба с кг. Те затуй  Hug

# 82
Пак да се обадя и аз  Laughing

Понеже имам подобни притеснения и аз, се разтърсих вчера за максималното количество вода, което се предпоръчва... обаче нищо конкретно не намерих. Консумацията на прекалено много течности може да доведе до т.нар. water intoxication, но колко са прекалено много не пише. От друга страна специалистите казват, че бъбреците ни са подготвени да се справят без проблем с до 15л. на ден  Rolling Eyes ... а до толкова аз поне не мога да ги докарам... И последно - най-сигурната индикация за това дали пиеш прекалено много течности бил цветът на урината. Стане ли безцветна като вода, значи вече е прекалено.

Аз засега няма да ограничавам течностите (пия около 4л. на ден, може би и повече), но ще продължавам да търся информация, за да съм по-сигурна...

# 83
Това, което знам отпреди, е правилото: между 0.4 - 0.6 л на всеки 10 кг тегло. За мен, с моите 56, ако вземем средното
ще е някъде между 2.5 и 3 литра. Колкото си и пиех, впрочем. Обаче в последните дни нещо ми поотичат краката, на
практика яко отичат. Затова се замислих, дали пък, ако водата идва в повече, то просто не се получава с изхвърлянето
ѝ? И друго днес сторих - турих си стол до мене си, краката вирнати на него и така си работя  Mr. Green  И не ми пука от учу-
дените погледи на колеги, че снощният дискомфорт го не ща  Flutter  И понеже тук стана дума - да се връщаме към
по-естествените си механизми, и друга мисъл ме споходи. Колко и как са пиели вода нашите далечни предци? Ами ...
трудно мога да си представя, че са пиели по цял ден и по толкова много. По-вероятно е - на по-редки интервали, по
по-голяма доза наведнъж. Животните в природата? Когато ожаднеят - отиват на водопой, пият по повечко сигурно,
като за един път, но в сума едва ли се събират толкова вода, колкото ни се препоръчва да пием. При мен как се полу-
чава - обикновено първото ми шише се появява веднага сутрин и най-често е на принципа "защото трябва", а не за-
щото действително ми се пие. Със следващите нямам проблем ... изпивам ги лесно. Но жаждата, подобно на апетита,
идва с редовното пиене/ядене Simple Smile

# 84
Да се включа и аз за водата,вчера за виното,явно съм на всяко гърне меродия ooooh!Аз преди плодуването не пиех вода почти или много малко да кажем.Обаче всички казват пий вода,трябва да се пие и аз нали съм изпълнителна по природа,започнах да се наливам,направо на сила Rolling EyesЗа един месец,постепенно я докарах до 2,5-3л. на ден и да ви кажа по-добре ми е като пия.Сега съм постоянно с шишето,където и да тръгна е с мен,понеже ми се допива вода.Недостатък е,че доста често ходя до 00,ама и с това свикнах.Не знам,сигурно си въобразявам,но целулита ми намаля и го отдавам на водата.Та от толкова обяснения,продължавам с това количество вода,ще опитам и чайове да пия,с кафетата съм добре.

# 85
Здравейте, мили ми фастички Hug

Джинджи, благодаря ти, че се включваш и ти с разяснения от книгата! Peace
mamamishi Hug, на теб, а и на всички искам да кажа - не се притеснявайте да пишете колкото си искате Hug!!! Напротив - прекрасно е да споделяме всяко едно нещо около режима.
Ето например за водата - действително в книгата никъде не се уточнява количество. Както не се уточнява и количеството на кафетата и чая, нито пък на алкохола вечер, последния с единствената уговорка да не е на гладно. Peace

Момичета, за мен е много важно да не забравяме следното - това не е диета, а начин на живот! Като такъв предполага, че всички сме различни, съответно нуждите ни от храна и вода също са различни, килограмите, ръста, възрастта, целите...всичко ни е различно. Имаме обаче еднакъв начин на мислене Crazy, поне в момента! Peace
Иначе, аз пия колкото ми се пие - не мога да дам количество. Също и ям, колкото ми се яде - една вечер повече, друга по-малко както дойде. Пия обикновенно две кафета, но може да са и повече, рядко само едно...чай не понасям за съжаление, никакъв Tired.
Въобще, оказва се, че едно от най-големите предимства на такъв режим е именно свободата и спокойствието, които внася в ежедневието ни! Peace
И Ассето споделя колко спокойна се чувства, и mamamishi , а и всички ние го усещаме. Дори в книгата го пише и то като търсен ефект. Peace
Непрекъснатото вторачване в храната, в нейния вид, количество и време за приемане на мен лично ми е непосилно, а и го намирам за вредно. Затова съм и с тези килограми - от правени, недоправени диети, от ядене когато и колкото си искам, от едната крайност - в другата Tired. Ами уморена съм вече, честно казано, това ми предизвиква ненужен стрес и проблеми...имало е моменти, когато цялото ми семейство се "върти" около това какво ям днес, дали ям въобще и кога ще ям аз Embarassed...грехота е!
И никога повече не искам да става така! Затова - аз съм си тук, а и тази приятна компания, която си оформихме, не я сменям за нищо (без да броим Рицарките, разбира се)! Hug    bouquet
Ассе, за тена и въобще за кожата, този начин на хранене е най-доброто, което човек може да направи! Peace 19-те часа дават идеално време на организма да се освободи от токсините, вместо да ги трупа в целулит или като тъмни петна, торбички и бръчки по лицето. Малко нескромно ще прозвучи, но на 37-38 години аз нямам никакви проблеми с кожата на лицето и това като се има предвид, че не ползвам огромни количества скъпа козметика, а обикновенно само нощен крем от някоя от сериите на AVON (най-лесно ми е, че съм им представител Wink). Тайната е в достатъчното количество сън и вода - убедена съм в това. Peace
Също за целулита - няма нищо по-удачно от достатъчно количество вода + спорт за справяне с тая гад...чак после идват мазилата. Peace.
А ти специално, както и mamamishi , направихте най-доброто възможно като се детоксикирахте - ти с класически детокс, mamamishi с плодуване, преди да минете на Фаст-5 и сега на практика не трупате токсини. Peace
Аз лично очаквам тези положителни ефекти да се засилят при всички нас. Не всичко е килограми - и спокойствието е важно, и тена на кожата, и целулита - всичко е важно, за да изглеждаме добре.
Ассе, а краката дали не ти оттичат от жегата? Или от неудобни обувки примерно newsm78...аз нямам подобен проблем и не съм имала, но знам, че е напълно нормално такова нещо през лятото. Имаше и някакви отводняващи чайове - предполагам, че ги знаеш кои са newsm78...от джоджен май беше единия, даже май тук някой го спомена...

Ммтакаааа...щом ще си споделяме кой какво е ял - ОК, въпреки че целите ни са различни и логиката на Фаст-5 няма много общо с храната....Та снощи омаах - при отваряне на прозореца - филия с пастет, после още 3 филии сандвичи, печени на скара със салам и кашкавал, в компанията на голяма салата, розов домат със зехтин и магданоз и на финала към 9:30 едно блокче Марс Crazy.
Така се случва тези дни с моите гости, че или сме на тежки софри, вкл. по заведенията (което е тъпо, защото храната не е добра там. Този сезон е слаб засега и се отразява на всичко, вкл. на това, че в заведения където всичко е било ОК, сега храната не е вкусна, прекалено е мазна и т.н.), или сме на любимата на мъжа ми - "сухоежбина" Crazy
Ассе, знам, че е прав Ори в последователността на вечерната храна и ти благодаря за идеята. Също като теб съм голям фен и на ВМНВД, но в момента реших да не го мисля отслабването....по-нататък ще е. Wink

Аааа...и да потвърдя и аз, това е което Джинджи е написала - напълно допустимо и нормално е да се случи ден, в който да се излезе от схемата 19-5! Peace Ако ви се случи подобно нещо - имате повод примерно или просто тоя ден сте били гладни, или каквато и да е причината - въобще не се притеснявайте, не е нито фатално, нито вредно! Peace

Мимиту ми липсва днес Hug.

И си пишете дъъълго и преспокойно...я ме вижте мен какви фермани правя всеки път ooooh! Hug Laughing...

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 13:45 от _Ели_

# 86
Ели,като някакъв релакс е човек да те чете HugДнес нещо е нервна обстановката на работа,ама като отворя да те прочета и ми действаш успокояващо Simple SmileА иначе,ако някой случайно се намъкне в темата да прочете,сигурно ще каже,абе тия секта ли са,луди ли са тука hahahaЯдеш каквото си искаш,по колкото искаш,храни си смесваш на воля,алкохол си сръбваш...мечта.Усещам,че се поставя началото на нова ера,революция в отслабването и се чувствам някак горда че и аз участвам в това WinkИ нещо сериозно момичета,обмислям да извършвам някакво допълнително движение,освен ходенето пеша на работа ThinkingРаботата ми е предимно седяща Laughing,та затова.Да питам,някоя от вас има ли велоергометър,защото за сега на това съм се спряла.Още повече се амбицирах от думите на мъжа ми,че щял и той да събира прахоляка у дома ooooh!Какво мислите?

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 14:40 от mamamishi

# 87
Mamamishi, не участвам активно в режима, но се записах защото и аз като теб бях на плодове едно известно време и за пръв път от много време стигнах до 52кг Simple Smile Мисля да задържам с този режим след като мина още 10 дни плодове - днес ми е вторият

Та по темата за велоергометъра - имам вкъщи. Страхотно е и аз лично вдигам две ръце за него. Много приятелки се опитваха да ме разубедят /които имаха/, че омръзва или че просто събира прах и служи за закачалка - при мен не стана така. Да, имало е периоди в които е бил закачалка, дори и днес е закачалка, но редовно си го карам. Аз не обичам фитнеси и разни такива - основно защото нямам време да ходя и да се връщам и т.н.. Велоергометъра е страхотен защото по всяко време си го караш - аз съм карала и в 11ч вечерта пред телевизора или с книжка - много бързо минава един час в който обикновено карам.
Вече три години имам...замисляла съм се да си купувам пътека - но тези които си струват са много скъпи, а и заемат много място.
Колкото до другият популярен за вкъщи - кростренажор - много ми е изморителен и не може да си четеш примерно на него защото ръцете ти са заети също.
Така, че...моето мнение е 10 за велоергометърче Simple Smile

# 88
Така, може да ми е период на преосмисляне, но отношението ми към велоергометрите определено
не попада в тази графа  hahaha  МамаМиши, това е класиката на класиката в жанра - използва се
по-често за закачалка, отколкото за ездене Simple Smile Ако все пак много, ама много си вярваш, че ще спор-
туваш по този начин вкъщи - по-щадящ стави и по-полезен се явява кростренажора. Не знам каква
е разликата в цените, но откъм полезност определено има. Вярно, че не съм го съвсем проверила
върху себе си това твърдение - имам велоергометър, който не съм ползвала от ... 2 години. Виж, на
крос-тренажора се качвам сегиз-тогиз. Виж, ако сериозно си намислила да спортиш имаш два други,
значително по-малко рискови начина: едното е, подобно на много други тук, да сваляш някакви тв
варианти (с тях не съм запозната) или да си вземеш някакви тежести или простички приспособления
за домашни тренировки (при спайдърите има такива упражнения). Аз много силно ти препоръчвам
тези варианти!

Ели, вярно си един от най-слънчевите и топли хора, които съм срещала.  Hug 
Забелязвате ли, не знам по какво стечение на обстоятелствата, че тази тема на литературен клуб
заприличва   bowuu Това особено много се радва (с моята склонност за словоизлияния) Simple Smile

# 89
molly,благодаря ти,ще прочета на мойто мъж какво си писала,че той все ми обяснява че жените само ги купували,а после не ги използвали и др. такива.И аз по същите причини не ходя на фитнес.За пътека не си и помислям,скъпа ми е Rolling EyesАми успех с плодуването и после се потапяй тук при нас,компанията е страхотна Peace
Асса,да ти кажа пробвала съм с упражнения,ама не ми се получава нещо.Ще опитам пак де,то какво ми пречи.Сега съм си наумила,че ще се движа повече,а на мен като ми влезе някоя муха в главата ooooh!Кростренажора и аз съм чувала,че е по-добър,обаче съм крайно невежа в тези неща и понеже видях велоергометър и ми хареса как изглежда,та си се представих и аз как ще изглеждам потейки се на него Laughing

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 15:06 от mamamishi

Общи условия

Активация на акаунт