Съмнения за гестационен диабет

• 283 969
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Е ограничавам според това, което ми каза ендото Grinning А тя ми каза, да огранича сладкото и тестото, да спра фрешовете и да оставям поне час между храненията.

Тоест трябва да набивам яко сладко и тесто, без никакви ограничения, за да се види дали имам ГД? Shocked Rolling Eyes

# 1 471
  • София
не, дали имаш или не се вижда на онова дето пиеш глюкозата.
с тия измерени стойности се вижда дали контролираш нещата.
ако го имаш той не изчезва, просто  контролираш стойностите.
няма от какво да ти се вдигне кз като не приемаш въглехидрати.
не знам дали успях да обясня  Rolling Eyes

# 1 472
  • София
Аз ОГГТ правих, само първата стойност ми беше 5.2 (тоест тази на гладно),  което пак е в норма, но за бременни трябва да е до 5.1, на 1-ви и 2-ри час стойностите на КЗ бяха в норма. Ето защо ендото ми даде глюкомер, съвети за хранене и каза да си меря 2 седмици КЗ и да отида при нея пак.
Ами аз в такъв случай не знам как да постъпя..., освен да звънна на едното и да я питам. Rolling Eyes
Спазвам именно нейните препоръки, да ям без хляб, да избягвам сладко, да приемам повече фибри, да заменя фрешовете с плодове. Не че не приемам никакви въглехидрати. Rolling Eyes Хм...
Тоест трябва да си ям всичко без ограничения и в същото това време да си меря КЗ, защото така резултатът ще е достоверен? newsm78
То иначе е ясно, че аз с подобен режим ще си остана и до края на бременността, защото по принцип съм с повече килца и е добре за мен да спазвам режим, за да не кача още Simple Smile
А може би лекарката иска да види дали с лек хранителен режим могат да се контролират нещата..Не знам.

# 1 473
  • София
ами не.
явно хич ме няма в обясненията  Crazy
щом с тоя режим са ти добре стойностите значи си продължаваш така.
хубаво е да види какво хапваш, да не би пък да се лишаваш от важни неща.
и не трябва изобщо да не приемаш въглехидрати, те си трябват.

# 1 474
Бамба, добре обясняваш, Щастливката да чете с малко повече разбиране Wink

Айде говорим за нормален диабет - един човек като го е проимал, може или не може да го махне само с диета? Общата култура казва - не. Същата работа е и с ГД - можеш да го контролираш, но не и да го махнеш докато си бременна.  Но той в много голям процент от случаите си изчезва с раждането и не си го носиш доживот.

# 1 475
  • София
Благодаря на всички за съветите и мненията. Peace
Прочетох с разбиране.
Ще изчакам разясненията на ендото, на която ще обясня, че измерените стойности на КЗ са при спазване на определен хранителен режим. И тя ще каже какво, що.  Simple Smile Благодаря още веднъж. Беше ми драго да споделям терзанията си. Laughing

Последна редакция: сб, 17 сеп 2016, 15:14 от Щaстливка

# 1 476
Щaстливка, не се ядосвай Hug Това, което Бамба имаше предвид мисля е, че твоите стойности показват контрол. Тоест, имаш или нямаш ГД е въпрос на обременяване с глюкоза. Оттам нататък, въпросът е да го контролираш, така че да не прави бели и същевременно да не спираш всички въглехидрати, защото ти трябват. И като гледам, засега си на прав път Simple Smile

# 1 477
  • София
Здравейте!
Направих днес натоварване с глюкоза и резултатите са следните:
0 мин. - 4.67
60 мин. - 7,27
120 мин. - 6,67

Притеснява ме,  че стойността на втория час хич не се доближава до тази на нулева минута или искам прекалено много Simple Smile При док съм следващата седмица. Гликираният хемоглобин е 4,3.

# 1 478
  • ту тук, ту там
Добре са ти. До 8 беше на втория час. Само за д-р Начев съм чела тук, че ги иска изравнени!

# 1 479
Аз бях чела и по американски сайтове май  newsm78

# 1 480
  • София
Зддравейте, момичета.
Скачам и аз в тази тема. Преди да забременея бях с ИР и на глюкофаж. Не го спрях до 17 седмица по съвет на ендокриноложката. Пуснах контролна глюкоза и беше 4.3, 4.44, 4.49. Онзи ден в Надежда - 5.14 (но беше след няколко глътки кафе без захар, не знам има ли отношение). Купих глюкомер вчера и почнах да следя. Обаче ми дава стойности с разлика от 2.5 единици в рамките на 2 минути и съм озадачена.
Сутрин - 5.2, минута по-късно 4.6
1 час след хранене с пълнозърнест хляб - 9.6, второ измерване няколко минути по-късно 7.2
120 мин - 5.4
Ще потърся лекар, но се притеснявам от обременяване, не съм го правила бременна, аз съм в 30 седмица (29+) и не знам дали е безопасно.
Ще съм благодарна на съвет от ваша страна.
 Hug Hug Hug

П.П. Ясно, че билковата кръв на гладно ще трябва да я поспра, но не знам дали протеиновия шейк има отношение, уж спазвах диета, а то какво стана пак, грам не искам да чета за последиците върху беба, стига ми, че съм с ниска плацента и съм в непрекъснат ужас...
Като я мерят и следят върви точно по средата на точката, с изключение на главичката, която е по-малка. Обиколката на коремчето е винаги под или на средната точица, както и килограмите и. Даже била леко дребничка.

# 1 481
Контролните замервания от друг пръст/друга кръв ли са? Протеиновият шейк не би трябвало да има отношение, а обременяването не е проблем и в тази седмица. Моето го правих 28а, ако не се лъжа.

# 1 482
  • София
Контролните замервания от друг пръст/друга кръв ли са? Протеиновият шейк не би трябвало да има отношение, а обременяването не е проблем и в тази седмица. Моето го правих 28а, ако не се лъжа.
все от един същ пръст.
Сега, след обяда първото ми измерване е 5.9, 4 минути по-късно - 6.7. Мистерия. Дали да не го върна този глюкомер, язък, че дадох 55 лв.

# 1 483
Смени пръстите, бъси сигурна, че са без следи от замърсявания и виж как ще е вторият тест. Ако се повтори, се обади на фирмата вносител - имат контролни замервания и настройки при нужда. Казвам го, защото аз си правих същите експерименти и имах същите трудности Mr. Green

# 1 484
  • София
Смени пръстите, бъси сигурна, че са без следи от замърсявания и виж как ще е вторият тест. Ако се повтори, се обади на фирмата вносител - имат контролни замервания и настройки при нужда. Казвам го, защото аз си правих същите експерименти и имах същите трудности Mr. Green
Пробвах, с чист пръст, ама всеки път различно с по една, две единици, ще се карам с бионим очевидно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт