Съмнения за гестационен диабет

• 283 930
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 1 485
Да, свържи се с тях. При мен даваше отклонение от 0.1

# 1 486
  • София
Е, моят период за мерене на КЗ, който ми назначи ендото свърши и тези дни ще ходя при нея да погледне. Rolling Eyes и да каже какво следва Simple Smile

Ето ги стойностите, които съм измерила по дни:

Тези две седмици са с ограничение от към сладко и тестено. Най-вероятно така ще си и остана до края на Б. Чувствам се и по-добре.  Flutter Макар че ми се хапва нещо сладичко понякога, но съм заменила сладкишите с овесени бисквити и био сладки, а тестените неща от бяло брашно с пълнозърнесто такова. Peace

# 1 487
Пиши после какво е казала лекарката.

# 1 488
Щастливка, моите измервания са почти същите...обаче, докторката ме сложи на някаква стриктна и непосилна диета и се чудя дали да не се допитам до някой друг лекар. Не е нормално закуска едно варено яйце, към 10ч. 2-3 зърна грозде, обяд чушка с извара и малко салата, следобед 2-3 ядки орех, и вечер само салата.
Това е примерно меню, като в най-дибрия случай ми разрешава телешко кюфте!Боже...
Нямам енергия вече да ходя, а трябва и по мин. 6000 крачки да правя. Свалих приложение в телефона и хлопам по улиците като кон. В това няма лошо, аз обичам да ходя, обаче малкото храна ме съсипва Sad.
А и с диета и без диета резултатите са едни и същи...4 ка не мога да видя на глюкомера, за изследванията да не говорим. Направо съм отчаяна Cry.

# 1 489
Е, как такава диета? Ти не само ще имаш кетони в урината, ами и ще припаднеш някъде така. Всеки ден варено яйце не е добра идея заради жълтъка - жлъчка и панкреас не го харесват. Къде са другите протеини? Къде са добрите въглехидрати? Я отиди при още един лекар Peace

# 1 490
  • София
Maggie11, я не се отчайвай!  Peace Отиди при още един лекар задължително. Naughty Не може нищо да не ядеш. Аз спокойно си ям всякакво месо, яйца, кашкавал, сирене, ядки, пълнозърнест хляб (по 1 филия). Просто ми каза да избягвам сладкишите и бялото брашно. Също така да имам поне час между храненията. Какви са тия диети? #Crazy Че аз един път вечерях само салата и на другия ден ми беше 4,1 захарта, което отива към долна граница и пак не е ок.

# 1 491
Това е безумна диета, не само за бременни #Crazy стойностите на Щастливка са направо перфектни. Аз съм имала до 7,8 и след обедно и вечерно хранене. Понякога съм прегрешавала. Бебето се роди 3100 кг, а аз свалих много килограми, които за съжаление наваксах сега, но това е друга тема.
Както ми казваше д-р Бояджиева, въпросът не е да седиш гладна.

# 1 492
  • София
Аз единствено се притеснявам, че на гладно ми е около 5, което според мен е високо.  ooooh! 1 час след хранене нямам проблем. Е, освен ако не съм изяла 2-3 парчета пица, сладолед и кроасан. Mr. Green

# 1 493
  • ту тук, ту там
Е, Щастливка, високо чак не е. Не се притеснявай толкова. Мисля, че добре контролираш нещата! Simple Smile
Диетата на другото момиче е безумна!
Спомням си на мен като ми каза АГ "безвъглехидратна и без сладко" и аз как изключих всичко! Ядях само чушки и домати и месо. И как не припадах по улиците, не знам! Добре че се усетих и балансирах малко. Аз честно казано не меря редовно, само след "рискова" храна. Но се чувствам добре, не ми тежи, за два месеца не съм наддала и килограм, бебето е добре, та вярвам, че съм на прав път. След седмица се прибирам в София и се чудя има ли смисъл да търся ендо сега (аз така и не направих консулт с ендокринолог, само много кратък телефонен разговор с д-р Бояджиева, който не ми беше от полза). Остава ми месец някъде, в 34 г.с. съм сега. Ще видя АГ какво мисли по въпроса и ще реша!

# 1 494
То няма наддаване в този случай Simple Smile. Аз съм в 12 г.с и свалям за момента. Само глюкозата не мога...
Наистина беше безумно,това, което ми каза докторката. По мои сметки нямах и 1000 калории. Според нея детето винаги намирало какво да яде, а и аз нямало да наддам в следващите месеци.
Тиквички, моркови, зелен боб основно, сутрин яйце или парче сирене / малко / или парченце кашкавал, но само едно да си избера. Абе тотално лишение...Утре отивам при друга, в петък ще правя и обременяване с глюкоза. Въобще решила е, че съм с гестационен диабет. Сутрин преди хранене е 5.0 до 5.2, 5.3...след храна скача на 5.6- измерено след 2 часа, после обяд и вечеря леко вдигам, но много леко.Тая жена тотално ме стресира и се фиксирах в тая глюкоза. Вече пръстите не усещам от убождания с иглата.
Оф дано всичко е наред, че пък днес и прокървих...то не е една беля:(

# 1 495
Ама ти няма от какво да вдигнеш с това, което ядеш. Как 1000 калории? #Crazy Детето си взима каквото му е необходимо, ама за твоя сметка. Такава разкошна анемия ще си докараш и дефицит на една камара други работи, че ще се чудиш после как да се оправяш. И не знам защо ти е дала да мериш след 2 часа, би трябвало да е на първия след ядене newsm78

# 1 496
Ще я сменям! И аз усещам, че нещата не са наред. Първия път родих голямо бебе - 5.150, тя смята, че съм карала неконтролиран гестационен диабет, и вероятноста сега да стане същото е много голяма. Днес и ходенето не можах да си направя...то силите са ми на изчерпване. Няма да продължи така, то е ясно!

# 1 497
То лошо няма да се контролира, ама при теб направо се е изгаврила Crazy

# 1 498
Маги, вероятно е наистина да си карала неконтролиран ГД с такова голямо бебе, но да те сложи на такава безумна диета си е... безумно! Сменяй я, само да не се натресеш пък на някоя, дето ще неглижира проблема.

Обременяване не се ли правеше около и след 18та седмица?? Бамба?

# 1 499
  • ту тук, ту там
24 - 28 г.с.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт