Съмнения за гестационен диабет

• 283 978
  • 1 898
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря Кати  Hug

# 676
  • София
Ilistoi, референтните стойности са за бременни:
- до 5.1 на гладно,
- до 7.8 на 60-та мин.
- до 6.7 на 120 мин.
Гледай ръцете ти да са измити със сапун непосредствено преди боцкането и подсушени с 1 чиста кърпа (или домакинска хартия).
Аз си бях засекла аку-чека в лаборатория, от същата дупчица на пръста изцеждаш две капки - едната за твоя апарат, друга за тяхната машина. В никакъв случай не ползвай спирт, резултатите се повлияват.

# 677
Благодаря ви за пожеланията. Аз също имам апарат за измерване на кръвната захар,тук се дават безплатно на всяка бременна с този проблем, но измерва в милиграм не са като българските. Имам една таблица,която ми показваше дали съм в нормите а те са :
на гладно 90- това в БГ е 5,0
след ядене не повече от 140- това е 7,8
Аз достигах до 200 и то с мн строга диета Sad
Мога да кажа, че почти 3 месеца ядях само домати и краставици и пилешко месо и сирене (но без солно , че задържах и вода). От една ябълка дори нещата се влошаваха. Знаете ли дори сега като си спомням какво беше и очите ми се пълнят със сълзи. За съжаление всичко е за хората!
А иначе сина ми се роди 4440кг. 54 см. Родих нормално ooooh! но не ме питайте, че неискам да си спомням дори. Аз накрая се бях навила за секцио, но той се роди 15 дена по рано, явно така е било писано Simple Smile
И сега знам, че заради него съм готова да мина през всичко още 100 пъти ако трябва -ЗАСЛУЖАВА СИ!
Успех и на вас! Ако мога да помогна с нещо, ще се радвам да бъда полезна!

# 678
Нямаше ли кетони в урината с такава диета?

# 679
Ами не с урината всичко беше наред, но може би 2 седмици преди раждането получих гъбички  ooooh!
А диетата ми беше една огромна схема и всичко с грамажи #Crazy и аз като винаги преди и след ядене си мерех К.З. и знаех, 4е от доматите и сиренето най малко се вдигаше и си ядях само това.

# 680
Ами не с урината всичко беше наред, но може би 2 седмици преди раждането получих гъбички  ooooh!
А диетата ми беше една огромна схема и всичко с грамажи #Crazy и аз като винаги преди и след ядене си мерех К.З. и знаех, 4е от доматите и сиренето най малко се вдигаше и си ядях само това.

Вчера на гладно сутринта беше 5,3 (закусих препечена филия с маслини) и един час след това беше 6,3, днес на гладно беше 5,7 (закусих филия със сирене и краставица - комбинация която ми беше написана от Бояджиева) и 1 час след това КЗ беше 7,3  Confused движението ми в този 1 час и двата дни е едно и също - детска градина и пазар.

# 681
  • София
E какво сега, в норма си, до 7.8 на 60-та мин. си отличник Simple Smile
Имай предвид, че солта също качва кръвната захар - това по отношение и на сиренето и маслините, обезсолявай ги.
Също влияние за сутрешната захар има часът на предишната вечеря, нека да не е по-късно от 7.30 - 8.00

# 682
Точно по това време вечеряме Simple Smile Просто се зачудих че от маслините ми показа по-ниска КЗ отколкото от сиренето (по точно креме сирене).

# 683
  • София
Обеснете ми как е възможно следното: КЗ на гладно 4,7, закусих малко парче ябълков сладкиш (знам,ч е не трябва, но нямах нищо друго), 60 мин. след закуска КЗ 4,2  Rolling Eyes

# 684
  • София
Ами възможно е, никой не може да обясни как точно работи панкреаса и защо се получават подобни неща, но затова пък не бива сега да се отпускаш Simple Smile Възможно е също ако си имала движение след храненето да е паднала захарта.  Simple Smile

# 685
Най-добре е човек да си мери какво му се отразява добре и зле.

При мен работи:
-малка закуска, най-добре малък плод или кроасан с масло или половин филийка със сирене и то веднага след ставане. Миниатюрна порцийка мюсли с кисело мляко също става.

-След 1-2 часа междинна закуска, която може да е по-голяма.

-За обяд: месо и зеленчуци. Добавям картофи, ориз или малко хляб по изключение, но само едното. С картофи и ориз нямам проблеми, ако порцията е малка. Като цяло не ям хляб по време на основните хранения. След обяда се разхождам 20-30 минути.

-Между обяда и вечерята мога да имам 1-2 междинни закуски. Най-често си взимам парче киш или палачинка със сирене и майонеза или някакъв плод. Дори малко парче сладкиш или сандвич мога да си позволя по това време на деня. Ако си го позволя на закуска е лошо.

-Вечерята е подобна на обяда, и гледам до 8-9 да съм приключила.

Нещата, които ми се отразяват зле са: паста със сметанов сос, късна вечеря, ядене през нощта, прекалено голяма закуска, или големи порции като цяло, гладуване преди някое хранене. Ако огладнея в полунощ и хапна хапка хляб, сутринта на гладно захарта ми е повишена, но ако хапна 5 гр черен шоколад всичко е добре.

Нещата, които ми се отразяват добре са: кисело зеле, спанак, зелена салата, зелева или морковена салата, леща, зелен боб към основните хранения. Добавяне на малко масло или майонеза към сандвич или палачинка също забавя покачването на захарта при мен. Може би затова кроасан (с масло или сирене) ми се отразява по-добре отколкото хляб с нещо.

Тези неща открих за себе си за времето, в което тествам кое как ми влияе. Предполагам, че всичко това зависи от метаболизма ми преди бременността. Предполагам, че за друг човек, същата схема няма да работи.

Диетоложката ми каза, че нищо не е забранено, но е важно количеството. Каза, че дори мога да опитам чаена лъжичка мед, ако искам и а видя как ми влияе. Мога дори малко сок да пийна, стига да не е редовно. Мога дори на ресторант да ида и по-големите порции да си разделям на части и да не се натъпквам наведнъж. Но тези примери са по-скоро изключения.

# 686
  • София
Ами възможно е, никой не може да обясни как точно работи панкреаса и защо се получават подобни неща, но затова пък не бива сега да се отпускаш Simple Smile Възможно е също ако си имала движение след храненето да е паднала захарта.  Simple Smile

Не, не съм имала движение. Не знам, вече се обърках много. Днес КЗ ми се движи под 4,5, обядвах пилешка супа и салата, като преди това походих доста, КЗ бе под 4.

Права си, че не бива да се отпускам, но се обърквам кое как ми влияе. Дали нещо глюкомера не мери точно?

# 687
  • София
Записвай си стойностите и какво си яла и го обсъждайте с док. Също може да направиш проба на глюкомера, ако се съмняваш, имаше в предишните страници как и къде.

# 688
  • София
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам така в темичката Ви! Искам да попитам мамите, и бъдещи такива - имате ли представа дали Стевия-та може да бъде използвана по време на бременност като подсладител? Днес бях при Д-р Бояджиева в МД, но след всички др. въпроси забравих да попитам това...

Благодаря предварително!

# 689
  • София
Мисля че може, но по-добре й се обади и я попитай, после сподели моля Wink

Общи условия

Активация на акаунт