® E-bay - тема 55

• 36 440
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Момичета помощ,заминавам извън България,в друга държава,на почивка и искам да взема едни неща за там,но няма да успея да ги дочакам тук и ми дойде на ума да сменя адреса,да дам адреса,който е там и да си ги взема като отидем.Възможно ли е това,като влизам само като турист.Изобщо как стоят нещата,някой знае ли  newsm78

# 601
Изобщо не бих рискувала ! Всичко се случва. Ако продавачът закъснее да прати пакета, ако се загуби някъде по пощата , ако...
Върви после обяснявай на продавача или като пускаш диспут !

# 602
Изобщо не бих рискувала ! Всичко се случва. Ако продавачът закъснее да прати пакета, ако се загуби някъде по пощата , ако...
Върви после обяснявай на продавача или като пускаш диспут !
ами аз питам дали може така,в смисъл то е ясно,че мога да си сменя адреса и да напиша този на който отиваме,но дали от тяхната поща там ще ми дадат нещата като не живея и не съм регистрирана там.

# 603
Сори, че не ти отговорих директно на въпроса, беше само малко съветче. Иначе по темата: зависи в коя страна отивате и каква е тяхната пощенска политика.  Пример: в Германия докато живеех, бях се преместила в ново жилище и не си бях оставила името на пощенската кутия. Някои от пратките ги бяха върнали на изпращачите, някои ги доставиха. Е , като се усетих, веднага си написах името !
За Англия : виж само на адреса на транспортните фирми, пращат сума ти му хора и ги доставят пратките , така че всичко си зависи !

# 604
Сори, че не ти отговорих директно на въпроса, беше само малко съветче. Иначе по темата: зависи в коя страна отивате и каква е тяхната пощенска политика.  Пример: в Германия докато живеех, бях се преместила в ново жилище и не си бях оставила името на пощенската кутия. Някои от пратките ги бяха върнали на изпращачите, някои ги доставиха. Е , като се усетих, веднага си написах името !
За Англия : виж само на адреса на транспортните фирми, пращат сума ти му хора и ги доставят пратките , така че всичко си зависи !

оф незнам,какво да направя,как да постъпя,трябва да отидат тези неща там  newsm78

# 605
И аз за съвет:
Направих си нов акаунт,пуснах да продам един артикул.След пловин час от ибей ми канселираха обявата,а акаунта ми е задържан(не мога да купувам нито продавам) .Пратили са ми таблица да си избера ден и час ,за да се свържат с мен ,да удостоверя самоличността си с оглед на сигурността.Избрах аз дата и час за днес от 9.40-до 10.00 .Обаче до сега никой не се обади ooooh!Опитах да питам виртуалния агент в чата,но конкретен отговор нямаше.
Как да процедирам в случая?Да избера нова дата и пак да чакам?Как да се свържа с тях,понеже пише че до 48часа ако не избера дата,може да ми затворят акаунта ooooh!

п.п. За тел. съм посочила мобилния,да не е в това проблема?

# 606
А ти имаше ли си акаунт, преди да направиш този?
Защото ако си имала и правиш нов, мисля, че ще се разделиш завинаги с Ибей.

# 607
  • Бургас
Някой да е купувал лаптоп от И-бей?
Важат ли в БГ международните гаранции?

И, ако може да ми препоръчате английски сайт за лаптопчета, още по-добре!

bouquet

# 608
А ти имаше ли си акаунт, преди да направиш този?
Защото ако си имала и правиш нов, мисля, че ще се разделиш завинаги с Ибей.

Имам да,но няма проблем да имаш два акаунта-питах преди това във виртуалния чат.Даже ми обясниха ,че повечето пъти се прави ,за да разграничиш нещата които продаваш,ако са в различни сфери Peace

# 609
Да, права си. Аз съм в грешка. Но:
Note: Members are permitted to hold multiple accounts. They only breach this policy if they continue to trade on eBay after one or more of their accounts has been suspended or restricted.

# 610
Проблема в случая е ,че се чудя защо не ми звъннаха newsm78
Няма никакви изисквания за телефона-дано да може с мобилен,че аз така или иначе нямам домашен ooooh!

# 611
  • София
Имам нужда от съвет  Hug
Спечелих едни обувки, който се оказаха с дефект /от кожата на стелката липсва почти 1/3 и като ги събуя се вижда/, а никъде в обявата не беше споменато. Свързах се с момата англичанка и й обясних, /като й казах, че ще и поставя отрицателна оценка/ а тя твърди, че няма такова нещо ... и ако искам може да ми изпрати снимки, но до този момент 6 дни - нищо от нея .... какво да правя  newsm78. След поста на Алекс за условията на ибей дали има смисъл да повдигам диспут /не че знам как става  newsm78/...
Няма ли кой да ми отговори  Hug
Диспут?Има такъв за продукт, който не отговаря на описанието.
Да кажа какво стана с моя случай.... след разговор м/у ибей и продавача, продавача се е съгласил да ми възстанови парите за стоката+пощенските, ако му върна стоката, много бързо стана всичко, само за 2 дни...
Момичета, сега какво трябва да правя с този "диспут", аз ли трябва да го затворя  newsm78.

# 612
Привет!
Моята първа поръчка от Ибей стана ..... на три първи поръчки  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Сандали Кларкс, дънкови панталони Кила и още едни Бъфало. Сандалите и едните панталони дойдоха, чакам вторите. Много бързо стана, супер доволна съм.
Сега имам две питанки.

Първата е - искам да се пробвам и за сефте на търг, но стоката не се доставя до Бг, пък аз искам да дойде тук направо. Снощи писах съобщение на продавача с въпрос дали ко спечеля търга ще ми я прати до тук и колко ще ми струва. Не съм сгрешила , нали, или не се допускат такива неща в Ибей  Thinking Thinking Thinking Thinking

Втората питанка е - искам да купя с директна продажба два чифта панталони от един и същи продавач /същият с Кила - та от по-горе/. Има ли вариант да платя само едната доставка или и за двете неша трябва да се ръся по еди колко си лири пътни до тук? Какво трябва да направя , за да се пробвам?

Мерси за отговорите  Hug Hug Hug

# 613
  • София
ina_lemon, позволено е да питаш дали ще ти пратят нещо да БГ, но често отказват или казват невъзможно висока цена за доставка. На мен ми бяха писали 20 лири за детски обувки.  Crazy
Ако купиш две или повече неща от един продавач, питай предварително дали ще ти комбинира пощенските, защото не е длъжен.

# 614
  • Бургас
Ха честито Mr. Green Зарибяващо е - да знаеш Twisted Evil
А за питанките ти - относно първата, да, така се прави - питаш преди да залагаш и действаш спрямо дадения отговор. Ако продавачът се съгласи и не е сложил ограничения за залагащите, смело можеш да залагаш. Ако се съгласи, но поради заложени ограничения, системата не те допуска да залагаш, тогава си сменяш адреса в профила с английски такъв (взимаш този на някоя от фирмите-посредници) и тогава ще можеш да залагаш и да си получиш евентуално нещото тук. А пък ако не е съгласен продавачът, а ти си искаш нещото, ползваш посредник (тоест не само си сменяш адреса с този на фирма -посредник, но и направо им полозваш услугите). Повечето сме така тук и вЕрвай ми пак е по-евтинко Peace
А за втората питанка - често продавачите предлагат опцията "комбиниран шипинг" или намаление от цената за доставка на всеки следващ артикул, но не и безплатна доставка на другите неща. В смисъл ако искат доставка 5 паунда за един артикул, и пишат, че за всеки следващ взимат по 3, то за 3 неща примерно ще имаш 11 паунда за доставка. Можеш и директно да питаш продавача дали предлага комбиниран шипинг и колко ще ти струват набелязаните нещица Peace

П.С. Изпреварили са ме,, но нЕма да се трия, като се морих толкова Laughing

Общи условия

Активация на акаунт