Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 951
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ако пиете медикаменти може би нямате нужда от хранителна "диета". Ето ви една стара тема, Храни богати на желязо
Моята дъщеря на 6м беше с нисък хемоглобин. Тогава мина без лекарства, на "зелена" диета.

# 211
Аз през първата си бременност имах недостиг на желязо и пиех Малтофер.Таблетките са ти достатъчни.Като страничен ефект може да получиш запек.

# 212
Да, зелена диета е препоръчителна. Но AnMary, железните депа по време на бременност едва ли ще се попълнят само с маруля и телешко. Железен препарат ще се справи по-бързо (а kiki1106 няма и време) и по-ефикасно. Щом е предписан, значи вероятно има нужда от него.
Кики, аз пих от петия месец желязо и бях на диета. Качих хемоглобина до 124 от 91.

# 213
Благодаря ви за отговорите.
Моя хемоглобин е 100 пия хапчетата от 2 дни.
Но не спазвам никаква диета.
Ще започна да наблягам на тези храни които сте изброили и се надявам всичко да е наред.

# 214
  • София
Да, зелена диета е препоръчителна. Но AnMary, железните депа по време на бременност едва ли ще се попълнят само с маруля и телешко.
Майката пие лекарства. Написах, че в този случай може би няма нужда и от допълнителна "зелена" диета.

Чела съм, че черният дроб е богат на желязо. Но аз лично посмъртно не мога да ям такова нещо.

# 215
Да черния дроб е богат на желязо,но не помня по каква причина можеше да е опасен за бременните и не трябва да го консумират.

# 216
Заради наличието на витамин А е противопоказен, както и всякаква козметика с витамин А от животински произход по време на бременността.

АнМари, това съм го пропуснала. Blush

# 217
Да черния дроб е богат на желязо,но не помня по каква причина можеше да е опасен за бременните и не трябва да го консумират.

Съдържа много витамин А, който е опасен за бебето!

И на мен днеска ми изписах доки желязо, че и мойто вече в низините. Важно е, защото доставя кислорода до бебето. Май че питаше някой защо? newsm78

# 218
И на мен ми изписаха желязо , хемоглобинът ми е 101, но мисля   вместо това , което док ми е изписал да си взема една хранителна добавка набавяща желязо, която е подходяща за бременни и кърмачки.

# 219
Малтофера в никакъв случай не е опасен нито за теб, нито за бебето. Няма защо да го заменяш с хранителна добавка. А и каква е тя? Желязо с друго наименование?! Може ли инфо. Благодаря.

# 220
Лоli ,
http://www.vivasan.bg/index.php?page=products&id=153
Използвала съм и други продукти на фирмата и съм доволна, предимно от натуралните им напитки.
Ферофорте също го пиех и преди да забременея, пиятно е на вкус.

# 221
 Звучи много добре, дано наистина е така. Защо ли не изписват него тогава след такива суперлативи, а и според прочетеното се усвоява далеч по-добре от Малтофер и пр. железни препарати. Благодаря за споделеното, ще говоря с педиатъра ни за него. Дъщеричката ми беше с желязо дефицитна анемия. Попълнихме депата в някаква степен, но не сме се преборили напълно.

# 222
 Лоli , тя фирмата сравнително от скоро е на бг пазара, аз бях задала един въпрос във форума отностно продукт на Вивасан, но повечето момичета не бяха чували за нея.Пък и продуктите не продават свободно на пазара, а само от дистрибутор.

# 223
Здравейте имам късна овулация на 24,25,26 ден днес не съм проверявала.Идва ми винаги на 28-ден.Как тогава ще забременея след като ембрионът се имплантира след една седмица,аз вече имам симтоми,че ще ми идва от вчера.Как така съм в овулация и имам симтоми,че ще ми идва,утре ми е 28 ден и трябва да ми дойде.Бебе правихме на 23-ти,а на 26 започна да ми става отпаднало и да ми се хапва по често чувствам глад особено сутрин рано, винаги така ми става когато ще ми идва.Кой има късна овулация и ако мойе да помоля да ми обясни повече за нея и как е забременял  bouquet

# 224
  • София
Ти сигурна ли си ,че си с толкова късно ОВУ? Трябват ти около 14 дни след ОВУ до цикъл.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт