Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Откъде знаеш, че тогава ти е овулацията ? За да го твърдиш, поне 3-4 месеца трябва да си правила тестове за овулация и да са били положителни точно тогава. Да не би да бъркаш нещо.

# 226
Този месец си правих тестове за първи път и се учудих как може да е по това време newsm78.Колко дена оцеляват сперматозоидите три ли?И ако на третият примерно сперматозоидът оплоди яйцеклетката това означава ли,че не трябва да имам симтоми,че ще ми идва.А ако не  оплоди яйцеклетката значи затова усещам,че ще ми дойде.Е как да я оплоди или да се инпланира като е толкова близко времето до цикълът ми.Другият месец трябва да проверя кога ми е овулацията,аз съм с полокистоза на яйчниците и затова явно овулацията е не когато трябва и аз не знам вече newsm78.Благодаря за информацията не знаех,че всеки месец е по различно време  bouquet

# 227
 Направих си пак тест за овулация днеска е 27-мия ми ден,пак е положителен и съм в овулация,а утре трябва да ми идва болят ме гърдите всичко е както трябва,каква е тази овулация? Ако днес си направим бебе,и утре ми дойде или в други ден,как ще е възможно оплождане

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 15:27 от ангелска любов

# 228
  • софия
Искам да ви питам, ако съм забременяла на 10.07 и съм била на лекар на 21.07 и тя ми каза че не вижда бременност, също така си направих тест на 26.07 и той отрицателен, според вас може ли теста и лекара да бъркат, или по скоро въпроса ми е може ли да се види на видеозона плод на 14 дни примерно и тестовете хващат ли бременност толкова рано newsm78   bouquet
ангелска любов Аз съм забременяла точно няколко дни преди да трябва да ми дойде, тоест правя много късна овулация преди цикъл почти.

# 229
Кога усетихте за пръв път бебето в корема си?

tzvetihc Да възможно е на мен ми закъсня с 4 дена и ми отсече 2 черти отидох на генеколог  и там се видя една точка нречена плоден сак и след още 2 седмици вече се видя окончателно, че е бебето ми.

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 19:32 от AnMary

# 230
До колкото разбирам ти или имаш съвсем кратко закъснение или изобщо нямаш още, ако е така възможно е и теста да не може да отчете бременност (по-скоро е точно така) и лекарката да не види сакче.

# 231
Сега неискам да споря ,но както и да е аз казвам как се случи при мен и сега съм в 4 месец значи си е отчел рано колкото и наивно да звучи и аз се учудих, но е истина щом го има.

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 17:00 от Цвети90

# 232
Аз не те карам да спориш и не подлагам на съмнение думите ти. Само че това е по-скоро изключение, тест да отчете положителен резултат по-рано и да се види сакче в много ранна бременност отколкото правило. Според въпроса на авторката разбирам, че тя все още няма закъснение или то е много малко.

# 233
  • област Варна
ангелска любов как така имаш 4 дена подред положителен Ову тест? Да не бъркаш нещо? Втората черта трябва да е по-наситена или поне толкова дебела и плътна като контролната.
tzvetihc от 10 до 21.07 са 11 дена... няма с кой ехограф да ти видят бременност.  А ако си сигурна, че си забременяла на 10 и на 26 теста ти е бил отрицателен... я си вземи един Presto за ранна диагностика и пак си направи тест или ако имаш възможност направо отиди на кръвен.
Лоli споменатия в предното ми изречение тест отчита няколко дена (1-2) преди цикъл.

# 234
Искам да Ви попитам за плюсовете и минусите на предизвиканото раждане , лекарят ми твърди , че за негово и мое удобство е по-добре да си изберем дата , но той излиза в отпуска и иска да стане 15 дена преди термина . Не е ли прекалено рано , кога е нормално  ?

# 235
Тестовете са с две чертички и се виждат ясно,всеки ден правя по един,колко дена е в овулация една жена по принцип

# 236
  • област Варна
Виждат се ясно или тестовата е по-наситена от контролната. То всеки ден може да се вижда ясно, важно е да е по-плътен цвета от на контролната. Я вземи ги снимай тея тестове и ги качи някъде да ги видим.
Овулацията е в един единствен момент всеки месец, не ден - момент, когато яйцеклетката се оделя от яйчника така грубо да го нарека. Не може всеки ден да отделяш зряла яйцеклетка - то така ще влезеш в критическата на 30 години.

# 237
Около 18 часа трае овулацията.
Еспиноза, разбрах и знам за теста Престо. Такъв ми е показвал положителен резултат ден преди цикъла, на реализираната ми бременност обаче положителен резултат излезна ден след закъснението. Та за това ми се искаше да се изясня с цвети дали 10-ти е датата на забременяване или датата на цикъла.

# 238
: valari22 , не разбрах докторът ти иска предизвикато раждане 15дни преди термин Shocked само защото излиза в отпуск ли?
Колкото по -близо до термин толкова по-добре Hug
Най-добре е бебето да си дойде когато е готово, ако съм на твое място не бих се съгласила, още повече толкова преди термин!
Моето  планирано секцио го направиха точно 4ри дни преди термин, според някой доктори е най-добре дори и  планираното секциото да се направи когато родовият процес е вече започнал, макар , че е по деликатно!

# 239
Не според някои, според всички е така, само че наистина не им се занимава и е деликатна работата. Другото е насилие с/у природата. По-трудно е да се реже матка, която контрахира в момента, но пък си е напълно възможно, а и рядко контракциите започват изведнъж, на често. И така да е има начин да се подтиснат. Този малък човек трябва по някакъв начин да е подготвен, че нещо се случва, че следва нов етап в развитието му. Не искам да си представя какъв стрес е както си спиш и две лапи да те издърпат, някой да ти бърка в носа, преди да си се осъзнал и пр., и пр. Не че това не се случва и на нормално родените бебета, но поне са получили/дали сигнал, че са готови да започнат живота си сред нас. И като си помисля, че и моето още си спеше докато ме рязаха... Tired

Общи условия

Активация на акаунт