Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 196
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Може и някой да ми помогне имам два въпроса.Пропуснах ранният скриниг и сега дойде време за късния. По принцип ме следят във Вита. Лекарката ми каза да отида на фетална морфология при доц Томова, доц Димитрова или д-р Марков. Звъннах и та ми казаха че тя скрининг не включвала и той щом не е направен 13-15 седмица не се правел вече.?????? и че нямат часове до 20 октомври. Въпросът ми е вярно ли е първото и как и къде да отида по-рано - трябва да си правя фетална морфология до края на септемврии началото на октомври. Мерси предварително

Така като ти гледам лентичката си пропуснала срока и за втория скрининг - той се прави до 20 седмица, а и за втората фетална морфология също е минал срока - тя е 18-23 седмица. Може да си запишеш час за трета фетална морфология - прави се 28-30 седмица. И на трите места ли няма часове до 20 октомври?

В шестнайста седмица съм - така че няма как да съм изпуснала втората поне според лекарката ми. И да ннкой няма часове- Томова и Димитрова нямат до 20-ти , а аМарков има след 26

Оо извинявай хич не догедах че 25 седмици остават до края, а не си в 26 седмица. Във Фемина има и други лекари освен Димитрова, запиши си при някой от тях час. Много са доволни от Врагалева. Аз също съм ходила при нея. Спасов също го препоръчват.

# 661
Във Фемина можеш да запишеш час за по-рано, аз лично препоръчвам Врагалева. В крайна сметка ако е имало нещо няма да се е "скрило" задето са минали още 1-2 седмици, нали? Може и да греша, не съм изпускала дати и не знам Rolling Eyes

не е въпроса да се е скрило, ранната ФМ се прави защото реално до 18г.с. може да се направи аборт по медицински причини, затова повечето АГ препоръчват първия (към 13г.с.) и втория(към 18-19г.с.) преглед при специалист. след това вече нищо не може да се направи, а ако пази боже има нещо, а майката не иска детето става кофти. поне на мен така ми обясни моята АГ, пращайки ме при Томова  Peace

mama_sancho ако правилно си спомням този скрининг в 13-15 седмица се гледаше за някаква течност зад вратлето или нещо такова, което е показателно за синдром на Даун. след въпросния период няма как да се види. май нещо такова беше, защото и аз го пропуснах и получих подобно обяснение... за Фемина съм чувала добри отзиви, пусни в търсачката за да намериш поне име на препоръчван специалист от там  Peace

# 662
мама санчо, ФМ изобщо не е задължително да се прави на 3 или 4 измерен ехограф. Важно е просто апарата да е от висока класа с разрешителна способност от 0,1 мм. Можеш да проериш за часове в МД. През 2008 г. единствените трима квалифицирани ( сертифицирани! ) специалисти работеха точно в МД. Успех!

# 663
мдам, моята ФМ не я правиха на 3Д и 4Д, а на 2Д с професионален ехограф. 3Д-то си беше допълнителна екстра (за която аз не настоявах) с която да си оправдаят високата сума за прегледа  Wink

# 664

В шестнайста седмица съм - така че няма как да съм изпуснала втората поне според лекарката ми. И да ннкой няма часове- Томова и Димитрова нямат до 20-ти , а аМарков има след 26
[/quote]

Оо извинявай хич не догедах че 25 седмици остават до края, а не си в 26 седмица. Във Фемина има и други лекари освен Димитрова, запиши си при някой от тях час. Много са доволни от Врагалева. Аз също съм ходила при нея. Спасов също го препоръчват.
[/quote]

Laughing Е значи съм късметлиика - точно за Врагалева ми казаха че има час на 20 септември още утре ии в понеделник ще си запиша. Благодаря на всички  ще проверя и в медицинска академия. Малко съм стресната защото вече на втора моя позната и се налага да прави медцински аборт и много държа да го направя навреме за да съм спокойна.  А за биохимичният сккрининг ми казаха че го правели само в Медицинска акдемия - вярно ли е и някой знае ли колко струва.

# 665
БХС се прави само в Майчин дом на 14 етаж. Там се намира Националната генетична лаборатория. Струва 22 лв, трябва да имаш снмка от видеозон от същия ден или от предишния с обозначени разни размери. Но това би трябвало да ти го каже АГ-то ти.

# 666
Не е ли МД? Доколкото ми е известно в МА не се занимават с подобни неща. Може и да бъркам. newsm78

# 667
Не е ли МД? Доколкото ми е известно в МА не се занимават с подобни неща. Може и да бъркам. newsm78

Не бъркаш аз съм допуснала неволна грешка като съм писала Rolling Eyes

БХС се прави само в Майчин дом на 14 етаж. Там се намира Националната генетична лаборатория. Струва 22 лв, трябва да имаш снимка от видеозон от същия ден или от предишния с обозначени разни размери. Но това би трябвало да ти го каже АГ-то ти.
[/quote]

Мерси за инфото - добре че сте вие че иначе и без това паника ме гони  Hug

# 668
  • София
Попринцип могат и в Шейново да ти вземат кръв и после пак там да си получиш резултатите, но оттам също изпращат пробата в МД за изследване.

# 669
Кръв за БХС взимат навсякъде, но я пращат за изследване в Националната Генетична Лаборатория.

# 670
Добро утро
днес ми изтича болничния /бях изключила  Embarassed/.Знае ли някой днес ли трябва да ми дадат нов или и в понеделник не е късно да отида.Т.е дали ще има проблем ако има прекъсване
Благодаря

# 671
Добро утро
днес ми изтича болничния /бях изключила  Embarassed/.Знае ли някой днес ли трябва да ми дадат нов или и в понеделник не е късно да отида.Т.е дали ще има проблем ако има прекъсване
Благодаря

Няма проблем, че си закъсняла. Ще ти го издадат със задна дата. Аз дори не знаех, че единият /май вторият беше newsm78/ се издава от педиатъра, и бях закъсняла с доста ooooh!. В крайна сметка нямаше проблем.
Всъщност ти сигурно си още бременна. Няма проблем за болничният все пак Peace.

# 672
сега се връщам от болницата.гинеколожката ,която ми "следи" бременността ми каза,че трябва да имам два дни прекъсване ....т.е да отида във вторник да ми даде новият болничен тези 2 дни трябвало задължително да има прекъсване???
Обърках се вече направо ми се реве....ходя и на частен кабинет при друг лекар той казва ,че не трябва да има прекъсване.
Някой може ли да ми обясни трябва или не трябва и ако имам два дни прекъсване на какво се отразяват?Благодаря ви

# 673
На мен пък ми каза гинеколога, че НЕ трябва да имам прекъсване. Вероятно тук компетентно ще ти отговорят.

# 674
Здравейте, никога досега не съм ви писала, но от няколко дни чета доста при вас Simple Smile

За болничния няма проблем, моя колежка пропуснала да си вземе болничния на 10.08.2010 и го взе на 02.09.2010. Просто са го издават със задна дата.

Много се чудех тук ли му е мястото да разкажа за мен и притесненията ми и може да не съм уцелила, но...
 Преди 5 години ме приеха в Пи рогов със съмнения за апандисит, постоях 4 дни там със страшни болки и на 5 ден разбраха че имам спукана голяма киста на яйчника. Освен нея имах множество други кисти и на 2-та яйчника.Тогава доктор  Желязкова започна лечение с антибиотици и след изчистването им предписа противозачатъчни, които в интерес на истината тогава оправиха бързо положението.... И така до след 5 години, вече имам семейство искаме и бебе. Спрях противозачатъчните и се започна на ново дългото чакане да ми дойде. Закъснява ми с 6 дни, не съм бремена или поне теста така показва(знам че не е много,но ме изнервя). Имам записан час за четвъртък, но не спирам да мисля какво може да се случи и какво може да ми има след толкова дълъг прием на противозачатъчните, не знам какво ще се прави и може ли да се направи нещо ако тези кисти продължават да излизат...???

Извинявам се ... стана дълго Simple Smile

Благодаря ви за търпението и пак се извинявам ако не му е тук мястото за изливане на притеснения...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт