Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са тестовете за овулация и бременност?
Какви са рисковете от заразяване с токсоплазмоза по време на бременност?
Какви са препоръките за избор на гинеколог по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са тестовете за овулация и бременност?
Тестовете за овулация откриват пика на LH хормона преди овулацията. Те могат също да бъдат положителни в случай на бременност поради сходството между LH и hCG хормоните. За отрицателни резултати от теста за бременност обикновено се препоръчва да изчакате 10 дни след половия акт или една седмица след това за по-голяма точност.
-
Какви са рисковете от заразяване с токсоплазмоза по време на бременност?
Заразяването с токсоплазмоза по време на бременност може да представлява значителен риск за плода. Въпреки че болестта често протича без симптоми, тя може да доведе до увреждане на нервната система и очите на бебето. Поради това бременните жени се съветват да избягват контакт с котки и котешки тоалетни, особено ако котката е излязла навън.
-
Какви са препоръките за избор на гинеколог по време на бременност?
Когато избирате гинеколог по време на бременност, е важно да вземете предвид неговата специализация в областта на акушерството и гинекологията. Освен това, добра идея е да поискате препоръки от приятели, семейство или други пациенти. Уверете се, че избраният от вас гинеколог е подходящ за вашите нужди и е готов да ви предостави цялостна грижа и подкрепа през цялата бременност.
-
Какви са препоръките за прием на лекарства по време на бременност?
-
Какви са рисковете от стоенето дълго време изправено по време на бременност?
три пъти ходих до болницата, че ревях от болка, но нямаше какво да направят. лекаря ми препоръча да пия Невробекс и не знам дали от внушение, но до 2-3 дни ме отпусна. посъветвай се с гинеколога си 
Но ако пак се появи,почвам невробекса.
после се премести към гърба, но там по-леко го преживявах
По принцип идвам от "проблемно забременяване", но този месец имах спонтанна овулация и бебчо стана. 
А в сряда (21.07.) съм на преглед. Според изчисленията с калкулатори на бременността съм в края на 5 седмица. Дано всичко е наред
и да се похвалиш после. Аз имам шесто чувство и смятам, че при теб всичко ще е наред.