Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 54 017
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
еми аз в началото на другата влизам в 11 седмица и понеже после отивам на море тя ми каза да си го направя. И ми записа на листче бх- скрининг  и понеже не сам сигурна реших да питам Hug

# 256
Здравейте, имам един въпрос (може и да е малко глупав, но започвам да се притеснявам)... не знаех къде да пиша затова питам тук. В 24-та седмица съм но коремът ми е безформен... последният път когато бях на жк чаках с едно момиче, което беше в същите седмици и корема й си беше като на всяка бременна и си личеше... аз съм малко по-едра, всмисъл не съм много слаба и предположих, че затова изглеждам дебела, а не бременна... това нормално ли е? Пак се извинявам ако ви се стори глупаво питането ми Simple Smile

# 257
Аз нищо не разбрах. Какво те притеснява? Че не изглеждаш като всяка друга бременна ли? Еми и аз напълнях преди да забременея и в 9-ти месец съвсем не личеше, че съм бременна, по-скоро като едра жена, обаче родих живо и здраво детенце. Формата на корема няма нищо общо със здравето и развитието на бебето. Леко бременеене.

# 258
  • София
Аз бях ужасно слаба като забременях с дъщеря ми (38 кг). Много късно започна да ми личи, и в началото имах съвсем малко коремче (20+г.с.) В 9ти месец се търкалях, а корема ми беше огромен.
Втората бременност още в 3ти месец имах доста голям корем.

# 259
Аз бях ужасно слаба като забременях с дъщеря ми (38 кг)....

Shocked
АнМари, как 38кг #Crazy? На колко години си била? Това са страшно малко кг Rolling Eyes Дребна ти е сктруктурата или си била болна, или какво? Просто не мога да си го представя. Дъщеря ми е на почти 12 години, нормално слабо телосложение. Сега е към 45 някъде Thinking

# 260
  • София
Дребна съм, к'о дребна, ниска съм Simple Smile Тогава тренирах и акробатичен рок&рол. (А годините... 28) Simple Smile

Изтрила съм си старите снимки. Намерих една във фейса

Това е преди Дияна Simple Smile
Щерката е на 9г, 28кг. По-добре е от мен на нейните години Simple Smile

Стига спам Simple Smile

# 261
Абе и аз съм ниска, ама имам чувството, че никога не съм била 38 кила Crazy.
Бих казала, че не си изглеждала супер зле все пак Thinking. Даже напротив. Но съм чувала, че при толкова ниско тегло, под 40кг, липсва цикъл или има сериозни смущения. Затова попитах и за годините.
Извинете за спама, но наистина страшно много се впечатлих Crazy.

# 262
здравейте момичета днес бях на запис на тонове, първо при моята - 10 мин,каза че не били идеални но не било драма, изглеждало така сякаш бебето е поспаливо...и каза в неделя пак,ако не родя сама до неделя в понеделник да ми предизвикат раждането, следобед ходих и при другият лекар,който посещавам на частно, тои ми прави запис 30 мин и каза че 10 мин било отбиване на номера, та.. първите 10-15 мин ок,но след това имаше участъци в които пак спи...разклати ми корема,бебето веднага реагира,но и той е на мнение че ако до пон. не родя да ходя..случвало ли се е на някоя от вас проблем с тоновете и ако има такъв не е ли по добре да родя секцио/ за бебето май е по малък риска/ и двамата лекари са на ,мнение че до понеделник нищо лошо не може да стане,но аз съм адски притеснена... прави ми и гинекологичен преглед,май ми извади тапата,имаше кръв по ръкавицата му и каза да не се шашкам, 2 см разкриетие и контракции доста чести през около 5-10 мин,но твърде кратки...ами това е- според тях ще родя сама до понеделник...но аз съм решила ако издържим до понеделник да родя с операция,моля за малко съвети..

# 263
moli84 , щом докторите са ти казали , че няма пролеми не се притеснявай и не бързай да раждаш, все пак имаш време до 40г седмица, нали преносване се води като влезеш в 42г сед, или по бг стандартите беше в 41г с
За мен доста по-добро е нормалното раждане, ако нямаш индикации за секцио си роди вагинално Hug

# 264
  • в Кошера
здравейте момичета днес бях на запис на тонове, първо при моята - 10 мин,каза че не били идеални но не било драма, изглеждало така сякаш бебето е поспаливо...и каза в неделя пак,ако не родя сама до неделя в понеделник да ми предизвикат раждането, следобед ходих и при другият лекар,който посещавам на частно, тои ми прави запис 30 мин и каза че 10 мин било отбиване на номера, та.. първите 10-15 мин ок,но след това имаше участъци в които пак спи...разклати ми корема,бебето веднага реагира,но и той е на мнение че ако до пон. не родя да ходя..случвало ли се е на някоя от вас проблем с тоновете и ако има такъв не е ли по добре да родя секцио/ за бебето май е по малък риска/ и двамата лекари са на ,мнение че до понеделник нищо лошо не може да стане,но аз съм адски притеснена... прави ми и гинекологичен преглед,май ми извади тапата,имаше кръв по ръкавицата му и каза да не се шашкам, 2 см разкриетие и контракции доста чести през около 5-10 мин,но твърде кратки...ами това е- според тях ще родя сама до понеделник...но аз съм решила ако издържим до понеделник да родя с операция,моля за малко съвети..

Посъветвай се с лекаря, който ще те изражда (ако имаш предварително избран такъв), как ще е най-добре и безопасно да родиш за теб и бебето. Това е най-важно  Peace На мен ми казаха, че при нормално рискът за бебка е огромен и аз изобщо не се двоумих. Само трябва да имаш пълно доверие на лекаря  Peace

# 265
Здравейте, сестра ми е бремменна в осми месец, вчера ми каза, че я боли кръстът и коремът долу ниско! Тя го отдаде на това, че е спала на включен климатик и изстинала! Но през нощта ми се обади, че продължава да я боли, и така двете тръгнахме към Бърза помощ! Там едвам ги събудихме, като чакахме и дежурният гинеколог да се събуди, и ни посрещнаха с думите "ти пък кво искаш" и "няква я боли коремът"!!! Просто съм ужасно възмутена, изписаха и нош па и метаргин /само да не бъркам/! Та въпросът ми е /тъй като буквално ни избутаха да си вървим, без да ни обяснят/, случвало ли ви си е, и възможно ли е това да са подготвителни контракции?

P.S. Момичета, извинявам се че стана толкова дълго....

# 266
  • в Кошера
Здравейте, сестра ми е бремменна в осми месец, вчера ми каза, че я боли кръстът и коремът долу ниско! Тя го отдаде на това, че е спала на включен климатик и изстинала! Но през нощта ми се обади, че продължава да я боли, и така двете тръгнахме към Бърза помощ! Там едвам ги събудихме, като чакахме и дежурният гинеколог да се събуди, и ни посрещнаха с думите "ти пък кво искаш" и "няква я боли коремът"!!! Просто съм ужасно възмутена, изписаха и нош па и метаргин /само да не бъркам/! Та въпросът ми е /тъй като буквално ни избутаха да си вървим, без да ни обяснят/, случвало ли ви си е, и възможно ли е това да са подготвителни контракции?

P.S. Момичета, извинявам се че стана толкова дълго....

Възможно е, въпреки, че подготвителните контракции не би трябвало да са болезнени  Peace
Най-добре е да се консултира със следящия я лекар  Peace

# 267
  • София
Здравейте, отварям тази тема само за спекулации, ще си направя още един тест днес иначе.

Закъснява ми две седмици (което при мен въобще не е рядкост), НО точно преди две седмици имах кафяво зацапване и сега гърдите ми болят много, което никога не ми се е случвало (освен с миналата бременност). Направих си тест преди 2 дни, беше отрицателен. Пазим се, не сме правили опити.

Хаха, тая тема звучи като пусната от тийнейджърка...  ooooh!

# 268
  • Варна
Нали знаеш отговора - може да си бременна, а може да не си. Laughing  Само кръвен тест може да го докаже със сигурност.
А как се пазите?

# 269

autumnsphere писах ти на лични...

Общи условия

Активация на акаунт