Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 966
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
тесче...... Peace
  newsm78 newsm78не мога да проумея,защо преди да са си прави ли тестове пишат У форумУ....ДА НЯМА ТУК ПОТРЕБИТЕЛ С ЯСНОВИДСКА ДАРБА Mr. Green

# 511
  • Варна
Възможно ли е да съм бременна при 36,5 телесна температура измерена сутрин преди ставане и закъснение на цикъла с 9 дни   Tired Tired нали казват че температурата при бременост трябва да е над 37 newsm78

Не, при тази темп. няма как да си бременна. Закъснението на цикъла се дължи на друго и най-добре се консултирай с лекар.

# 512
  • София
и с двете бременности поддържах температура около 37 до началото на 3-тия месец, но и Т се покачи горе долу 6-7 г.с още е много рано за Т.
А дали е възможно да си бременна по-скоро ти можеш да ни кажеш, а не ние на теб  Mr. Green

# 513
Аз пък се чудя някой попадал ли е на инфорmация свързана с пиенето на кафе по вреmе на бреmенност, по-конкретно дали нескафето или кафето на зърна е за предпочитане сутрин  newsm78

Определено инстантните кафета не са за препоръчване, по-добре пий нормално мляно кафе! Разрови се с Гугъл, има много информация.  Peace

От началото на бременността пия смляно кафе, по една чаша на ден сутрин. Нескафето е концентрат и е най-добре да се избягва. Това, което четох в нета за пиенето на кафе по време на бременност бе, че преди се смятало, че това водело до по-дребни родени бебета и евентуално преждевременно раждане. Впоследствие това се било опровергало. Не виждам кафето да ми вреди по някакъв начин на бременността, бебето се развива добре, не усещам да реагира по някакъв начин на кафето. Ако имаш високо кръвно обаче, не е хубаво да пиеш кафе по обясними причини  Simple Smile

И Дуфастон и НО-ШПА се изписват при някакъв проблем,поне кървене,ако нямаш такъв си взимай само Фолиевата.

Странно е да се изпишат без да има някакви оплаквания и преглед на място... И на мен бяха изписали тези лекарства, когато имах кървене. Но шпа го изписват за отпускане на гладката мускуатура, ако случайно започват спазми за изхвърляне на плода. Дуфастона увеличава хормона на бременността, ако е недостатъчен, което може да доведе до аборт. Иначе ако няма проблеми само фолиева киселина е достатъчна да се приема, даже по едно хапче на ден е достатъчно, мисля, че едно хапче си е препоръчителната дневна доза.

# 514
  • София
Аз нормално кафе не мога да пия, става ми лошо от него. Правя си студено нес кафе, в повечето случаи доста разредено.
По време на бременността пиех още по-разредено.

Kiki_VN, но-шпа се изписва при болки в коремната област. Дуфастон се изписва при проблеми с бременността.
Ако нямате някакви проблеми свързани с бременността, които не се диагностицират по телефон - пийте само фолиевата киселина.

# 515
  • ул. "Мечтание"
Забелязала съм , че доста често се дава Дуфастон на бременните.Един вид като профилактика,за по-сигурно.

Дуфастона не е безобиден, каквото и да твърдят някои доктори! Не е бонбонки да се давай ей така, както много често се практикува!  Naughty

# 516
Какво ви очудва това за температурата,момичета?Та,тя се сочи като един от първите признаци за бременност! Rolling Eyes
Ето,прочетете тук: http://medical.bg/womenhealth/read78.html
А,към авторката направи си тест,най-добре и кръвен Peace

# 517
Здравейте отново Blush
Мислих си ,че втората бременност ще съм по-спокоина-нали вече съм минала през това,а все някакви страхове ме "гонят" ooooh!
Искам да попитам по колко грама на седмица трябва да качват бебетата в последните седмици?Знам,че всичко е индивидуално,но каква е нормата?
Благодаря

# 518
Здравейте отново Blush
Мислих си ,че втората бременност ще съм по-спокоина-нали вече съм минала през това,а все някакви страхове ме "гонят" ooooh!
Искам да попитам по колко грама на седмица трябва да качват бебетата в последните седмици?Знам,че всичко е индивидуално,но каква е нормата?
Благодаря

Имам една книга,в която пише,че в 9-я месец наддават по около 200 гр на седмица,но всичко е много относително!

# 519
Благодаря, Кристал  Peace

# 520
Здравейте отново Blush
Благодаря

Колко го измериха твоя бебок и кога?

# 521
Вчера го измериха 1900г

# 522
Здравейте ,от много време не съм се включвала,но ето че имам и аз повод Simple Smile.Бременна съм на 23.08.2010 влезнах в третия месец.Утре съм на лекар.
Искам да ви попитам майчета,какво ми предстои сега-направления от личния лекар кога да взема, кога да се запиша на жк, какви изследвания се правят  Simple Smile.Съжалявам ама не съм запозната с нищо Hug
Благодаря предварително  Heart Eyes

# 523
Вчера го измериха 1900г

Да ти кажа, то зависи и ръката на доктора да не мръдне леко встрани - веднага се променят данните. Моят бебок е края на 32 седмица и вчера го измериха 2 кг. Четох в един сайт (Бг-мама дали не беше), че трябвало бебето да тежи 1600 кг на тази седмица. В друг сайт - друго, че 1900-2100 било норма.  newsm78 Направо вече се чудя от кой сайт да чета.  Crazy Но и аз съм чувала, че бебето качва по 150-200 гр. на седмица последните 2 месеца.
 Hug

# 524
  • ул. "Мечтание"
Направо вече се чудя от кой сайт да чета.  Crazy

В никой!  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт