Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 8

• 53 945
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Не знам хълцане ли е, или нещо друго, но на мен определено ми беше неприятно като усещане Confused.

# 586
Oх, хубаво ми е да я усещам, че мърда особено след като веднъж чакайки пред ЖК, имаше едно семейство, жената плачеше, а мъжът питаше една сестра: "Ама те нали не мърдат много в 9-тия месец, понеже няма място?!" А сестрата безпомощно им каза, че доктора трябва да я види  Confused И аз се разстроих и се депресирах, обаче на моменти и на мен ми идва в повече шаването  Confused

# 587
Kiki_VN ,кръвен тест може да поискаш в много лаборатории да ти направят.Аз съм си правила в цибалаб,но и другаде правят.Между 20 и 30лв е.
Здравей! Това го казах, защото още преди да бях сигурна и тестовете все да бяха отрицателни, бях  в една лаборатория, където питах дали правят кръвни тестове дали съм бременна, а те ме погледнаха все едно питам за първи път чуват такова нещо и ми казаха, че не правят и затова реших, че в БГ не правят такива тестове, както е по света! Sad(
Но както и да е, то вече е 100 % сигурно, че съм бременна май вече в 6 г.с.
С другите майки като мен може да си правим компания! Simple Smile
Имам един глучав въпрос? ( Аз ви предупредих, че много ще си питам ) Как точно се измерват тези седмици " г.с."? Какво означават? Тъй като ми е първа бременност и нищо не знам! Преди да отида на доктора ги смятах, че съм към 3 -та седм., изведнъж той ми каза "5w2d", а размера е 3.58 см. Това добре ли е за начало?

# 588
  Здравейте, някой има ли представа колко често е нормално да хълца бебето в края на 7-мия месец от бременността? Тези дни моя бебок хълца и сутрин и вечер за около час, това не е ли дълго време? Нещо се притесних да не би аз да му предизвиквам с някаква храна или незнам и аз newsm78 Thinking

при възли и оплитане на пъпната връв се наблюдава от 2-4 пъти на ден над 10 минутно хълцане,но е съпроводено и с ниска активност на плода този признак-това в най-лошия случай.
Може да притискаш и с позицията си,т.е. смени позата в която си,раздвижи се.
И все пак попитай лекаря ако редовно хълца,защото не е от храната.
 Peace

# 589
Купих си тест но се оказа че не работи
Я обясни какво не му работеше на теста.
Иначе вероятността да си бременна е 50/50.
Здравей! Тък като точно това ми е много прясно, ще ти кажа, че вероятността за си бременна е 90 %! като се завърнеш в БГ си купи тест от тук и пак пробвай и после вече ще си говорим по други теми! Simple Smile

# 590
Цитат
при възли и оплитане на пъпната връв се наблюдава от 2-4 пъти на ден над 10 минутно хълцане,но е съпроводено и с ниска активност на плода този признак-това в най-лошия случай.
Може да притискаш и с позицията си,т.е. смени позата в която си,раздвижи се.
И все пак попитай лекаря ако редовно хълца,защото не е от храната.

GALQ79, доста си е активен, по-скоро позицията, но незнам дали е и от това, аз често сменям позицията, защото и дишането ми е трудно Tired Ще попитам лекаря за всеки случай, благодаря   bouquet

# 591
Момичета, дали са нормални тъпите болки в кръста, от едната страна слиза ниско към таза болката.Като цяло е тъпа и почти постоянна, така ми е от около два часа, сега пак премина.Нямам стягане на корема само отзад чувствам болката.Надявам се , че не са контракции.

# 592
на колко често е нормално да са подготвителните контракции? първата бременност почти нямах такива /по 1-2 на ден/ а сега са ми по 1-2-3 на час, няма болка.
това което ме притеснява е, че имам доста висок праг на болка, освен това първата бременност получих много бързо пълно разкритие/6-7 часа от първата контракция/ и сега се тревожа да не взема да получа разкритие без да усетя.

# 593
E.L. , чела съм , че ако са по-малко от 5 на час , без болка не е опасно, подготвителни са си.
Сега видях, че ти си на финала, ами ако няма други индикации а само това , което описваш, май няма смисъл да ходиш толкова рано към болницата newsm78

# 594
Хора, и аз да питам нещо. Rolling Eyes От вчера много усещам да напира главата надолу, днеска мъжът ми вика, че коремът ми паднал ниско долу. Shocked Rolling Eyes По принцип взимам магнезий от дъжд на вятър, но днес следобеда ме притесниха и тъпи болки ниско долу. Гинеколог чак утре може да се обадя, мога ли да взимам Но-шпа, докога се пие този препарат? Не беше ли само за ранна бременност? newsm78

# 595
Можеш да пиеш Но-шпа. На мен ми го изписаха заедно с магнезия в началото на 9-тия  Peace

# 596
Можеш да пиеш Но-шпа. На мен ми го изписаха заедно с магнезия в началото на 9-тия  Peace

Мерси за бързия отговор. Peace

# 597
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте! И аз с един въпрос, днес слетобед ми стана зле, премаля ми, изпотих се и въобще стана ми доста зле. И друг път ми се е случвало, мислех, че ми пада кръвното, сега обаче имаме апарат и като се прибрахме си го премерих да видя как е, беше 135/50, а вече ми беше поразминало. От какво може да е и дали е опасно?  newsm78 Все съм чувала за събиране на границите, за високо или ниско кръвно, ама за раздалечаване не съм се сещала. Утре съм на лекар, ама аз искам да съм наясно. Предварително благодаря!   bouquet

# 598
Здравейте! И аз с един въпрос, днес слетобед ми стана зле, премаля ми, изпотих се и въобще стана ми доста зле. И друг път ми се е случвало, мислех, че ми пада кръвното, сега обаче имаме апарат и като се прибрахме си го премерих да видя как е, беше 135/50, а вече ми беше поразминало. От какво може да е и дали е опасно?  newsm78 Все съм чувала за събиране на границите, за високо или ниско кръвно, ама за раздалечаване не съм се сещала. Утре съм на лекар, ама аз искам да съм наясно. Предварително благодаря!   bouquet

Много е гадно Confused. Случи ми се веднъж през бременността и все едно умирах ooooh!. Едва се дотътрих до леглото. Тогава така и не разбрах кръвното ми колко беше, защото точно тогава апарата беше останал без батерии. И не разбрах изобщо от какво се получи. Нямаше проблем за бебето. Консултация имах след няколко дни и там нищо не ми казаха. Просто се случва Confused

# 599
Здравейте , интересува ме  какво се третира нарушението при интимна пигментация ?
Моя приятелка сподели ,че рязко е потъмняла след раждане ,което ме озадачи .

Общи условия

Активация на акаунт