АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 645
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Десинка аз наскоро писах че си получих поръчката от mothercare. Платих всичко с моята кредитна карта и ползвах посредник за доставката. Колета ми беше доста тежък - 7 кг и доставката от Лондон до София ми излезе 14,50лв.
Аз ползвах тази фирма(http://www.gabco.org/prices.html) и съм много доволна, доставката дойде за около 2 седмици, господина отсреща отговаряше на всеки мой въпрос. Дори хванах някаква промоция по 0,90 лири/кг вместо стандартните 1,20. Пробвай и няма да съжаляваш, така излиза много по евтино, иначе ако използваш доставката на Мадъкеър до БГ няма смисъл.
Много, много, много благодаря  Hug Hug Hug Heart Eyes дано се справя.
Да се похваля с нови покупки, от едно малко магазинче до нас имаха 50% намаления на бебешки дрешки и си накупих доста неща, вкл комплекти за изписване - 2 бр. че не можах да се спра на едното  Crazy
Отивам да се мъча с mothercare   Crazy

# 226
Здравейте и от мен момичета, реших и аз да се запиша кг, за сега са + 9 в 35 г.с. Иначе исках да ви питам дали пиете витемини , защото се чудя дали да ги продължавам или да ги спирам.

# 227
.....от едно малко магазинче до нас имаха 50% намаления на бебешки дрешки...

Къде го това магазинче, и аз искаам  Hug

mariela_penkova, аз в 32г.с. вече съм +18-20 кг. е казват ,че не ми личали ( смеят ли да кажат друго  Mr. Green ),защото съм доста висока, ама мен ако питаш личат си  Mr. Green. Витамини отказах изобщо да пия - по-добре плодове,отколкото тая химия и после да се чудя как да го изкарам  Joy , а и фолиевата киселина я спрях, много им се втвърдявали костите  newsm78 ( колко е така  не мога да кажа)

# 228
Здравейте и от мен момичета, реших и аз да се запиша кг, за сега са + 9 в 35 г.с. Иначе исках да ви питам дали пиете витемини , защото се чудя дали да ги продължавам или да ги спирам.
ами защо не питаш лекаря , който ти води ЖК- аз мисля че той би ти дал по компетентно мнение от форумките.. има различни случаи и всяка бременност си е индивидуална- на мене напр ми изписа витамини с Омега киселините заради късогледството и др... просто говори с него и така реши недей се води от това дали пият другите или не. поне според мен

# 229
.....от едно малко магазинче до нас имаха 50% намаления на бебешки дрешки...

Къде го това магазинче, и аз искаам  Hug

точно срещу нас, тип "квартално гаражче"  Crazy обрах каквото можах, по-точно изкупих   Crazy

mariela_penkova аз продължавам да пия прегракеър плюс с омега, така ми каза доки  Peace

# 230
  • София
Маринка, направо на сайта на nap.bg трябва да има линк за такива справки с ПИК кода.
А за помощта за раждане от 150 лева за първо и 600 май беше за второ дете няма значение нито дохода, нито осигуровките.
Дано да съм помогнала Simple Smile

T.e всеки може да получи тези 150лв(независимо на колко се осигурява),така ли? Кога се подават документи?

# 231
  • София
misleto-тези 150 лв. са 250лв както вече уточних и се нарича еднократна помощ за раждане на първо дете, която се полага на всички родили живо бебе.

# 232
  • София
misleto-тези 150 лв. са 250лв както вече уточних и се нарича еднократна помощ за раждане на първо дете, която се полага на всички родили живо бебе.

Точно щях да се редактирам ,но си ме изпреварила Peace.
Има ли срок ,в който след раждането трябва да се подадат документи? В НОИ ли се подават?

# 233
  • София
Не в общината по местоживеене на майката-соц. служби-срока е голям, но не помня колко

# 234
А помощ за раждане на трето дете има ли?Simple Smile
Малко назад в темата- секса след раждането в началото (начало , начало- след 40тия ден обикновено) наистина е като за първи път, но единствената причина за това е сухотата, която се дължи пак на....хормони, на какво друго:) След вторият път всичко се връща по местата си  Wink

# 235
  • София
Има помощ и за трето дете, но за съжаление те връща в изходно положение Laughing

# 236
Здравейте, момичета,
ние се завърнахме от краткото пребиваване на морето. Всичко беше много хубаво, но днес бях на ФМ при Марков и съм уплашена - изпрати ме на изследване за гестационен диабет заради голям плод и повечко околоплодни води и освен това бебка вече няколко пъти се обръща и резултата е 2 пъти увита пъпна връв около вратлето, което много ме притеснява.... Дновсичко е наред, макар че докато се роди все това ще си мисля и ще се "ослушвам" дали мърда...

За еднократната помощ - когато си вземете акта за раждане на детето отивате с него (ОРИГИНАЛА) в Социалната служба към общината (бебето се записва на адреса, на който се води майката по местожителство - поне при хора без брак е така), подава се с молба там и се превежда по банков път (при мен поне беше така). На гърба на акта ще запишат, че сте взели такава помощ, за да не го направите втори път. Това е процедурата.

Лека и поспалива нощ на всички и по-малко ходения до ВЦ  Mr. Green

П.С. Доста хора сме писали едновременно  bowuu Срока е, ако не се лъжа, е 3 год.

# 237
shanika, в смисъл ,че е 250лв ли?

# 238
shanika, в смисъл ,че е 250лв ли?

Даже май е 200.... То това заради "братята" от малцинствата са го направили, че те нали за това ги раждат горките дечица...

# 239
 Laughing Колкото толкова:) Толкова осигуровки и плащам на тая държава,че ще си взема всичко ,което мога:) Какво друго мога да взема? детските по 18лв ги пропускам. А и те май са с някакъв праг на доходите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт