АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 572
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
jenap как си мила? Как е бебчо, ходи ли на преглед?

# 256
  • София
Да се отчета и аз днес си взех 45 дневният болничен .Малкият човек расте, но забравих да питам колко точно грама сме пораснали. Аз другата седмица ще отида да си взема обменната карта и направлението. Още не съм ходила на тонове но мисля тези дни да отида.

# 257
  • София
Привет и от мен. И аз имам въпросче относно полагащите се на татковците 15 календарни дни отпуск от датата на изписване..... Дали е валидно и за тези татковци, които нямат сключен брак ? ..... и какво ли ще е нужно да се подготви и представи ....  Thinking

И без брак се полагат 15 дни,само за документите трябва да питам тази вечер какво се носеше,че аз не съм напълно сигурна.Мисля че е копието от акта за раждане,но да не се окаже,че лъжа в момента.

Днес ми се очертава ужасен ден,не ми върви от сутринта.Направих грешката да отида да се пробвам за лична карта,ужасявам се от нашия народ #Cussing out #Cussing out #Cussing out. Бяхме 2 бременни и една майка с малко дете,няма такова нещо като някой са с предимство,даже ако можеха щяха да ни избутат още назад.За полицая дето го бяха сложили там  #Cussing out #Cussing out #Cussing out. По глупавият списък, който се правеше сутринта,се оказа че след 1ч,трябва да отида да си взема номерче (до 9,30 се организираха още в раздаването на номерца и раздаваха само до 100 номер),след номер 100 щели да раздават след 1ч.Отделно имаше хора, които злоупотребиха и взеха номера на други хора.

# 258
  • софия
misleto, няма такова нещо като отстъпване на ред в нашата държава, ще те изядат ако могат-аз миналата седмица бях на една консултация.на единствената пейка пред кабинета седят 5-6 човека, от които млад мъж и млада жена-придружители и двамата.Аз си стоях облегната на стената, по едно време взе да ми прилошава-добре че мина една лекарка и се развика как не ги е срам никой да не отстъпва място на бременна жена.А някой да ти отстъпи реда си-няма такъв филм, чаках си час и половина докато дойде моя ред и после като влязох им се наложи почти да ме свестяват-толкова ми беше зле

# 259
misleto, такива са си хората - несъобразителни, а и честно казано напоследък всички ми се виждат адски озлобени. Това някой да ти влезе в положението...надали.
Не се ядосвай само, че ти си вредиш на нервите.
Момичета, които ще сте планово секцио, на лекаря ли оставяте да определи евентуалната дата или по ваше предчувствие. Снощи се замислих дали бих могла да определя рождена дата за бебка или да не поемам тази отговорност Simple Smile То човек в безсънните нощи се чуди с какво да си запълни мислите.
А пък на мен вчера направо ми се искаше да си имам химическа тоалетна до леглото. Не знам какво беше това ставане и това чудо...на час поне 2 пъти Simple Smile
Витамините и аз вече нещо ги поспрях. Даже и желязо ме мързи да пия. Ще видим другата седмица как са изследванията.

# 260
misleto,не мога да повярвам,че не са били отзивчиви newsm78.Аз напоследък срещам постоянна отзивчивост-на пазара....по кръстовищата-всеки ми прави път и място Party а вчера  останах доста изненадана (положително ) от нашите така наречени """толерантни""" съграждани.Влизам по обяд в банката и ооооо,ужассссс поне 10 души чакат.Но веднага една жена стана от нейният стол и ми отстъпи мястото си,а тази която беше не ред ми отстъпи реда си  Rolling Eyes    Благодарих любезно и останах много приятно изненадана bowuu bowuu bowuu
Качвам се в колата и на първият завой ме спират ченгетата-идва до прозореца и само като видя ,че съм с тумбак,ми пожела "приятен ден" .Явно е забелязъл ,че карам без колан Wink и добре ,че не ми поиска документите,че карам с изтекъл акт ooooh! утре ще ходя и до КАТ-смятам да прередя всички  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms СОРИ,АМА ВСЕ ПАК СМЕ БРЕМЕННИ  Naughty

Момичета, които ще сте планово секцио, на лекаря ли оставяте да определи евентуалната дата или по ваше предчувствие. Снощи се замислих дали бих могла да определя рождена дата за бебка или да не поемам тази отговорност Simple Smile
^VALINA^,с теб сме с еднакъв термин,аз също ще съм секцио и мисля,че е най-добре да е м/у 16 и 20 август,нотова най-добре ще прецени лекаря,който ще прави секциото.Зависи бебето дали е "готово" да се появи на бял свят,дали е достатъчно развито,зависи от зреенето на плацентата и не на последно място дали бебчо не е решил САМ кога да се появи Party Party Party-тогава няма план Hug

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 13:16 от IR

# 261
каква отзивчивост аз ходих да си правя лична карта 3 пути ме прередиха. после ходих да я взимам този дето даваше номерата каза ами няма как ще чакаш .имаше много хора и си тръгнах. когато отидох последния път добре че жената която ги раздаваше ме видя и ме пусна първа иначе бях номер 33 ,като бях отишла сутринта в 8ч #2gunfire

# 262
  • София
На мен пък вчера ми отстъпиха място в трамвая, не мога да повярвам. Обаче ми отстъпи една възрастна жена, другите се правеха на разсеяни-много жалка работа.
На връщане обаче едно девойче щеше да ме сгази да се качи преди мен и със скок седна на единственото празно място, обаче аз най-любезно и казах ако обича да ми отстъпи и тя се сконфузи. За първи път ми се случва да дигна някой, ама тази ме ядоса-17-18 год здрава и права през мен щеше да мине. Иначе колко пъти са ме нервирали-една ме пререди в М-тел и на всичко отгоре ми чете лекция как е влязла през вратата 1 сек преди мене Joyлуда работа

# 263
  • София
Болно ми е,че децата ни ще раснат в това озлобено,нетолерантно и .... общество.
Иначе евентуално ще се пробвам в началото на август с надеждата ,че ще има по-малко народ ooooh!.

# 264
...Направих грешката да отида да се пробвам за лична карта...

misleto, и това в кое районно ?
Моята карта изтече през април и все не ми стиска да се разходя до 2-ро да се пробвам, но ако още има такива опашки,няма и да се опитам. ще си седя без карта .

# 265
някой пита за отпуска на бащата ( 15 дневния) - http://www.nssi.bg/ после указания/ намираш парични обещетения за майчинство и там пише всичко.. тоя отпуск би  трябвало да е задължителен.. но при частниците стои по различно - не навсякъде го дават...
гала9 не трябва ли да сме с валидни лични карти за раждането??

# 266
  • София
Моя мъж имаше луд късмет във второ-иначе отиде на обяд да види как е, а успя за час да свърши работа. Имай предвид, че имат нова сграда в която се подават документите отзад и много хора се лутат.
Марина, дойде ми нещо на ум и да го споделя-казваш, че ловиш всичко що се плаща, обаче имай предвид че ако детето ти е признато от бащата, в никакъв случай не се водиш самотна майка и се взема и неговия доход при изчисляване. Това е по новия закон.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 13:49 от shanika

# 267
... за 1ви път го чувам това наистина - не знаех .. а и как биха могли да го проверят това???.. бях се зарадвала на едни допълнителни парички- нищо че са по 35 лв... иначе четох че се взема дохода на домакинството - смисъл +бащата на семейни начала... но как ще го докажат че живее с мен в едно домакинство... трябва да поразпитам

п.с. текста от преди малко от КТ на който не му се търси из закона :
"На основание чл. 163, ал. 7 от КТ, когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

Съгласно новата редакция на ал. 6 на чл. 50, осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49, за срок до 15 календарни дни, през време на отпуска по чл. 163, ал. 7 от КТ, ако отговаря на условията по чл. 48а. За получаване на паричното обезщетение бащата подава молба-декларация /проект на образец, приложение № 13 към НИИПОПДОО/, към която прилага заверени от осигурителя копия от: заповедта за разрешаване на отпуска, удостоверението за раждане на детето и документа от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето."

# 268
гала9 не трябва ли да сме с валидни лични карти за раждането??

newsm78 ми де да знам, нали уж били валидни 6 месеца, след като им изтече срока. Аз ще ходя до утре до GP-то за медицинско, което се оказа,че от 10 дни се заплащало 10 лв.  Crossing Arms ( не съм за 10-те лв,ама до сега е било напълно безплатно ) и може би ще се пробвам в петък да се разходя до там. А къде точно се намира новата сграда - аз и старата незнам къде  hahaha .

# 269
  • София
Ами питай защото заради ромите мисля, че са направили това нещо-обаче не си заслужава заради 35лв. да пише баща неизвестен според мен. Трябва да питаш в общината точно как стои въпроса или поразрови нормативните документи-има в нета. Иначе  статута на самотна майка със сигурност знам, че е отнет на тези които имат известен баща в акта за раждане. Моя приятелка е така и не може да ползва привилегии на самотна майка, въпреки че при нея положението в момента е именно такова. Та затова не знам как се доказва това за домакинството.
Мило ми къде си подава миналия път Grinning изкрено ме разсмя, че си забравила-до Новотела е полицията, новата сграда е зад старата на същото място.

Общи условия

Активация на акаунт