АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 584
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да,  Мечолана ти е отговорила-по закон е за трето и всяко следващо дете мисля също, че беше 200лв.

# 241
Fighty детските са по 35 лв на месец и на член от семейството - доход 350 лв.. аз като нямам брак хващам всичко което може да се вземе Simple Smile А и друго важно , което четох по форумите- не ламинирайте акта за раждане на детето преди да ви дадат еднократната помощ за раждане, защото се бие печат на гърба на документа ( при ламиниране няма как да стане ) .. бяхме на гости на нашите- на какви скандали станахме свидетели с моя- все едно те са на по 20 години, а ние по мъдрите, опитващи се да ги вразумим... лудница- побърка се тоя свят  Grinning Sunglasses
 П.С. - Fighty вие сте голямо семейство   newsm10не можеш ли да се впишеш за детските - все са бонус някакъв..

# 242
МаРиНа, не мога...декларираме реалните си доходи и те са над 350лв на човек. Ама колкото толкова:)

# 243
Добро утроооо
Още със ставането ми се вдига адреналина като видях,че сте хванали темата за детските и по-точно това,че не всяко дете (така де - родител) има право - е ей това според мен е една от много безумици на соц.министерство  #2gunfire ...лично аз смятам,че всяко дете има право на тези пари,в крайна сметка каквото е едното дете на тази държава - такова е и другото,нали...излиза,че едното с едни права и привилегии-другото дете с други...направо е абсурдно.То за какво ли се ядосвам за едни 35 лв. - нали ще взимаме майчинство 240,а те са пре- пре-достатъчна месечна издръжка,че ще ни и остават     smile3515

# 244
Mecholana, и мен Марков ме прати на същото изследване по същите причини -
много околоплодна вода съм имала. Тестът се оказа отрицателен, сигурна съм, че и при теб ще е така  Peace

Иначе самото изследване не е страшно, но е малко досадно, защото трае 2-3 часа, пие се глюкоза, седиш на един стол без да се разхождаш много, много и ти взимат 3 пъти кръв през един час. Това е.
Направи си изследването, за да си спокойна  Peace

# 245
Добро утро на всички.Днес с малкия мъж ще ходим за трети път на запис на тоновете.Дано този път ми кажат колко е голям.Не разбрах някой пие ли калций и цинк допълнително.

# 246
  Добро утро и от мене!
 Като цяло с бебока сме добре. И аз вече много рядко усещам ритничетата като преди, но за сметка на това доста често се намества и се появяват издутини по корема ми. Даже таткото ни зе една от тях се изказа, че това му била пишката Mr. GreenМъже какво да ги правим.
  За повечето води- незнам вас дали ви предопредиха, но докторът, който ми води ЖК ми каза като отивам да раждам да предупредя, че съм с повече околоплодни води.
  Либи, всеки ден да казваш, че малката София напредва  HugСигурна съм, че скоро ще сте си заедно в къщи!

# 247
  Аз спрях витамините още в 5 месец. Относно калций и цинк- аз не пия, аи никой не ми е казвал да взимам.

# 248
Добро утро и от мен!
Аз досега витамини не бях пила, но от няколко дни взимам, че ми се запали главата с тези мои стомашни проблеми. Все ме гложди, дали бебето се храни достатъчно....
А тази Арника от обикновена аптека ли се купува? Мисля и аз след седмица-две да си взема. Предполагам, че действа с натрупване и затова е по-добре да се започне веднага с влизането в деветия месец. Но, пък се чудя, дали няма да предизвика по-скорошно раждане? Rolling Eyes

# 249
Някой знае ли какъв е списъка за 2-ра градска болница?

# 250
И аз имам чуденка - лекарят по ЖК кога издава направлението за хоспитализация? При издаване на 45-дневния болничен ли? Защото то реално вече сме в един период, в който всеки момент може да се случи нещо и никак не е зле да сме въоръжени с направление...

# 251
И аз имам чуденка - лекарят по ЖК кога издава направлението за хоспитализация? При издаване на 45-дневния болничен ли? Защото то реално вече сме в един период, в който всеки момент може да се случи нещо и никак не е зле да сме въоръжени с направление...

Направлението за хоспитализация важи 30 дни така че трябва около 30 дни преди термина, освен ако лекаря не е навит да ти го даде без дата, но моят неискаше.

# 252
  • София
На мен във Вита ми казаха че направлението не е задължително, ако нямам такова те ще ми издадат при постъпване.

# 253
Привет и от мен. И аз имам въпросче относно полагащите се на татковците 15 календарни дни отпуск от датата на изписване..... Дали е валидно и за тези татковци, които нямат сключен брак ? ..... и какво ли ще е нужно да се подготви и представи ....  Thinking

# 254
Мерси за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт