АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 571
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
IR, аз ако трябва да бъда честна най-много ме тегли към датата 15.08. Нали е и празник тогава..., но е неделя и не мисля, че насрочват планово секцио за тогава. Така че предполагам и аз някъде в този интервал, който ти си дала, ще ми се насрочи датичка. Освен ако бебка не е решила друго разбира се...
Нищо не схващам аз от тези обезщетения, които коментирате. Добре, че сте вие, че да не взема да пропусна нещо, което ми се полага Laughing

# 271
Здравейте тумбачета.
За секциото, аз оставих доктора да определи датата. Обикновено се правят 10-тина дни преди термина. И по този въпрос защо не си сложим на първа страничка кой коя дата има, вече доста момичета писаха, че имат дати.
Колкото до отстъпването на ред, винаги съм се чувствала ужасно неудобно и обикновено не искам да ми отстъпват.

# 272
и аз исках 15.08 защото е Богородица, но петък ще ходя на лекар и вече трябва да говорим за раждането- че не остана , а аз пак нищо незнам.. Валина нали си в университет не си ли редовно..? че и от там има паричен бонус Simple Smile  

# 273
Здравейте момичета,
отмносно термина аз най вероятно ще съм секцио и термина ми е 31.08.-днес бях на доки и ми каза - секцио седмицата 23.08.2010.
Аз се бях решила седмицата 16.08., но не Embarassedи дума не даде да се издума.(освен ако бебка не реши друго).

Исках да ви питам и друго: според вас вредно ли е да си правим кола маска? Аз днес бях, но имам намерение пак да ходя, до края. Иначе не знам как бих се справила.

# 274
според вас вредно ли е да си правим кола маска? Аз днес бях, но имам намерение пак да ходя, до края. Иначе не знам как бих се справила.
Здравей, незнам дали е редно, но и аз продължавам да си ходя. Много по-удобно ми е, още повече като и коремчето ми пречи да гледам надолу  Laughing

относно отстъпването на ред по опашките - на повечето места го правят, днес например навсякъде ми даваха предимство  Crazy  явно си е шантав деня, че ми зададоха и един много шантав въпрос  hahaha  една позната ме срещна и ме попита за пола на бебето, на отговора ми, че е момиче реагира много учудено "ауууу ама ти защо не си погрозняла и не си се подула"  #Crazy #Crazy #Crazy  Joy аз загубих ума и дума, направо си глътнах граматиката  Laughing

Слънчев ден, слънчеви майчета и коремчета!   Hug

# 275
Мило ми къде си подава миналия път Grinning изкрено ме разсмя, че си забравила....

Всъщност не съм забравила- никога не съм ходила там. Миналия път беше преди точно 10 години ,когато за първи път въведоха тези лични карти и отпадна зеления паспост. И тогава Мото Пфое събра всички документи на служителите си и на техните роднини и ги подадоха на куп, респективно от там си я и взех, а аз като дъщеря и сестра на там работещи минах метър  Mr. Green . Ама сега не е така  Crossing Arms и ще ми се наложи сама да си я свърша тази работа .

И аз си ходя на кола маска, даже в понеделник бях, е , малко съм по- чувствителна  Embarassed ,но не мога да си представя друг начин за обезк......

..."ауууу ама ти защо не си погрозняла и не си се подула"  

smile3532 smile3532 smile3532
аз като съм с момиче, ела да ме видиш каква красавица съм станала Joy Joy Joy, чак не мога да се позная   hahaha

# 276
Грета, беше писала за стимулиране не белите дробчета на бебетата или нещо такова,какво то4но имаш предвид

# 277
... за 1ви път го чувам това наистина - не знаех .. а и как биха могли да го проверят това???.. бях се зарадвала на едни допълнителни парички- нищо че са по 35 лв... иначе четох че се взема дохода на домакинството - смисъл +бащата на семейни начала... но как ще го докажат че живее с мен в едно домакинство... трябва да поразпитам

п.с. текста от преди малко от КТ на който не му се търси из закона :
"На основание чл. 163, ал. 7 от КТ, когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

Съгласно новата редакция на ал. 6 на чл. 50, осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49, за срок до 15 календарни дни, през време на отпуска по чл. 163, ал. 7 от КТ, ако отговаря на условията по чл. 48а. За получаване на паричното обезщетение бащата подава молба-декларация /проект на образец, приложение № 13 към НИИПОПДОО/, към която прилага заверени от осигурителя копия от: заповедта за разрешаване на отпуска, удостоверението за раждане на детето и документа от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето."

Споко аз нямам брак с таткото и си вземам детските. Само моя доход се дели на две засега. Иначе тези които наистина са заявили, че са самотни майки им се полага соц. помощ, помощи за отопление през зимата,половин такса на детето за ясла/градина и др. При тях идват социалните и проверяват дали наистина живее с някой майката.Питат бабетата пред блока, затова няма как да се излъже. Така, че има разлика. За детските си подай без притеснение Naughty

# 278
Маринка, аз съм задочно, а и съм семестриално завършила, така че не мога да се прехвърля в редовна форма на обучение, а май и магистратурата, която евентуално ще запиша ноември, се води задочна форма на обучение.
Който може обаче, да си взема този бонус, защото си е бая стабилен, а и си го заслужава Simple Smile
Хаха, и мене така ми казват за момичето. Ама то това са бабини деветини, че уж момичето вземало от красотата на майката. Аз в такъв случай казвам, че съм красива и за двете ни Wink

# 279
Грета, беше писала за стимулиране не белите дробчета на бебетата или нещо такова,какво то4но имаш предвид
Прави се когато има опасност бебето да се роди недоносено. Целта е бебето да диша самостоятелно и да се избегне престоя в кувьоз. Аз понеже ще раждам в първите дни на 9-тия месец, лекарите искат да са сигурни, че всичко ще е наред.

# 280
desinca, а на мен ми се чудят, защо ще имам момче, като съм погрозняла - имам доста проблемна кожа и са ми излезли доста пъпки и червени петна по лицето. Joy

Качила съм 12 кг досега и се надявам да не качвам повече от 2кг до края, но напоследък съм голяма лакомия.
Днес ще ходя да си взема 45 дневния болничен и да видим, дали бебчо е пораснал малко, че на предният преглед доки ми каза, че е мъничък. Освен това не иска да се завърта с главичката надолу, а аз много искам да родя нормално, но каквото е късмет. Надявам се само да се роди живо и здраво бебче Simple Smile

# 281
  • София
gala9- аз съм в 1 РПУ. А какви 10лв трябва да плащаш,нещо не схващам.Ти даже си освободена от потребителска такса при Джипито.

# 282
  • Miami
Привет  Simple Smile

За детските - и на мен не са ми искали доходите на бащата. Ходих да разпитвам какви документи са ми нужни за подаването, но никой не спомена за бащата, защото явно виждат, че съм неомъжена. Другата седмица ще подам документите, да видим дали ще има промяна.

На мен пък все ми казват "имаш момичешки корем  Crazy" А той моя корем и първата бременност беше абсолютно същия, а родих момче. Чак понякога се стряскам да не излезе някое момче пак, че накупих бая парцалки в розово  Crazy
Вчера пък ходих в аптеката да си купя талцид и една от аптекарките ми казва "ааа, щом имате киселини значи бебето ще е с много коса"  ooooh! Викам си тая жена учила толкова много не е ли чувала, чела, че това са бабини девитинини и киселините нямат никаква връзка с косата на бебето  Rolling Eyes

# 283
  • София
Е тогава женените могат да се чувстват дискриминирани. Мен не ме засяга защото както и да ми смятат дохода няма да се класирам за детски, обаче излиза че да си женен, значи си се минал. Нали приравняването на семейството със съжителството на семейни начала беше,  за да  се уеднаквят критериите.

# 284
  • София
Привет и от мен.
Ади, благодаря, да,  бях на преглед и запис на тоновете направих и всичко, слава богу, е наред. Явно на бебето наистина му става по-тясно и не може да мърда толкова. А може и да е по-поспаливо (дай боже), че каката беше бебе сомнанбул, което въобще не спеше и ми скъсваше нервичките.
След седмица пак съм на запис и преглед.
Вие ходите ли вече по-често на прегледи?

Общи условия

Активация на акаунт