АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз пък си мислех че 2 седмици по рано е нормално да сеопредели дата за секцио  newsm78

# 301
Днес и аз бях на ЖК. Малката е добре, но все още се въртяла като пумпал не е обърната с главата надолу, а е хоризонтално.  Shocked И моето бебе хълца много. Понякога си откарва по 10-ина минути и накрая явно ядосано ми тегли по някой як шут.  #Crazy Само дето днес пред лабораторията за кръв беше стълпотворение от баби и дядовци, никой не те бръсне за човек. Иначе покрай изпитите ходих с трамвай много и ми отстъпваха място винаги.

# 302
здравейте и от мен. Напоследък пиша доста рядко, но ви чета редовно. Момичета много съм притеснена. Бебето върви по-малко и от днес вече сме на Дузодрил и Biogame. Оказа се че няма да спираме и магнезия. Ако някоя от вас е на същите лекарства, нека ми пише на лични.

Понеже съм Септемврииче и вие тук не ми знаете историята ще ти я разкажа само на две на три -
Ходех при двама лекари на частно; единият работи в Шейново - при него не съм ходила толкова редовно, примерно на 2 месеца един път , другия ( жена) в частен кабинет,но има договор със ЗК и ми води изследванията без пари, а иначе си плащах всеки преглед. Та тази докторка през цялата ми бременност твъди ,че бебка върви назад първо беше с 5 дни, после с 8, после 10, после 12 дни.Направо ме психясваше и само ми изписваше разни лекарства( включително и тези,дет са ти изписали на теб) .Нито веднъц не съм купила каквото и да било,освен магнезия и сега желязото. Миналия път твърдеше,че бебебто е много на зад видиш ли цели 12 дни,вече си е притеснително и ми даде точно тези лекарства,както казах не ги пих,дори не ги купих  и отивам сега на консултация " оооо, ето виждаш ли как добре са се отразили лекарствата на бебка, вече сте само с 8 дни назад."  #Crazy .Замълчах си,нищо не и казах,но няма да раждам при нея. Детето е 1630гр. в 31 седмица - е айде кажете ми кое му е назад???  А другия си казваше ,че всичко си е наред през цялото време.

Та да ти кажа - хич не им се връзвай за размерите, това е толкова субективно,с милиметър да не премери вярно лекаря и отиват точните сметки. . Ти си ги купи,ако искаш, но не се психясвай като мен,напълно е излишно,а и сме толкова на финала  Hug

# 303
  • София
Билянка, аз затова предпочетох Ж.К. в голяма АГ болница-няма ги тези истории със старците. Само бременни и пред лабораторията никога не е лудница. Обаче моя личен доктор като разбра, че няма да съм при тях, направи няма да ти казвам каква физиономия, ама много му здраве.

# 304

dama_kupa, ти и мъжът ти по лични документи един и същи постоянен адрес ли имате? (извинявай за личния въпрос, но и аз се чудя много за тези парични помощи как точно стоят нещата..)
На  различни адреси сме по лк, но мисля че няма никакво значение.

# 305
maya22  и моя термин е на 19,но моя доки каза около 8,9,10 да го вадим.Вчера бебчо беше 2600 и той каза че е малко по-голям/1 седм близо/.Като гледам вие също не сте малки,така че сигурно затова така е казала доки.А и след 38 седм. я водят доносена седм.така че мисля че няма проблем

Ама ние като определяхме датата не я бяхме гледали още на видеозона. Питам защото сестрами и назначиха раждане 12 дена по-рано и стана голям гаф. Не му се разгърнаха дробчетата, нагълтаха го с околоплодни води и т.н. и неонатоложката в Токуда така ни се накара - че дата така не се избирало, защо се е съгласила толкова рано да го вадят, че ето така лекарите им създавали работа и изобщо беше много гадно.... Ама то какво значи защо се съгласявате след като то тези неща се преценяват от доктора.... И сега мойте родители са яко в паника че било рано а аз не знам дали е така или не

# 306
  • София
здравейте и от мен. Напоследък пиша доста рядко, но ви чета редовно. Момичета много съм притеснена. Бебето върви по-малко и от днес вече сме на Дузодрил и Biogame. Оказа се че няма да спираме и магнезия. Ако някоя от вас е на същите лекарства, нека ми пише на лични.
Валя, знам че не е лесно в такъв момент, но се опитай да запазиш спокойствие и да не се притесняваш. Лекарите си знаят работата. Предполагам, че докторката иска да спомогне за растежа на бебка. Относно двете лекарства намерих това http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=14130 Магнезия е с цел да не се предизвикват контракции все още, за да може ако се налага бебка да навакса с килограмите.  Стискам палци всичко да е наред.

Либи, страхотни новини за малката София! Сигурна съм, че с всеки изминал ден нещата ще се подобряват. гушкаме ви силно.

Ние днес бяхме на преглед. Всичко върви добре. Вече и всички консултации и изследвания за раждането са готови и чакаме малкия мъж да реши, че иска среща със света Simple Smile

# 307
  • София
Ама ние като определяхме датата не я бяхме гледали още на видеозона. Питам защото сестрами и назначиха раждане 12 дена по-рано и стана голям гаф. Не му се разгърнаха дробчетата, нагълтаха го с околоплодни води и т.н. и неонатоложката в Токуда така ни се накара - че дата така не се избирало, защо се е съгласила толкова рано да го вадят, че ето така лекарите им създавали работа и изобщо беше много гадно.... Ама то какво значи защо се съгласявате след като то тези неща се преценяват от доктора.... И сега мойте родители са яко в паника че било рано а аз не знам дали е така или не
maya22 извинявай за любопитството но кой е бил доктора на сестра ти и къде е раждала ако не е тайна?
Мисля че от бебе до бебе всичко е различно, може твоето още в 38г.с да е готово да излиза. Не е задължително че непременно ще се случи същото като при сестра ти. Някои бебенца вървят напред и се развиват по бързо и дори и в 37-38 г.с са готови да излизат, но това може да го прецени единствено и само доктора. Всички останали - в това число ние от форума, роднини, приятели, не сме компетентни лица за да определим това и да си налагат мнението (визирам особено роднините).  Незабравяй че може да се получи и обратното, да ти сложат секциото примерно 1 седмица по рано и раждането ти да тръгне преди датата на секциото.

# 308

dama_kupa, ти и мъжът ти по лични документи един и същи постоянен адрес ли имате? (извинявай за личния въпрос, но и аз се чудя много за тези парични помощи как точно стоят нещата..)

доколкото разбирам точно това има значение! защото, ако ти, таткото и бебето живеете по лк на един и същи адрес значи - точно по новия семеен кодекс - се водите за семейство без значение дали имате сключен брак или не! ако сте на различни адреси и бебето примерно е на твоя, значи вие с него сте едно домакинство...

# 309
Между седмица и 10 дни преди термин обикновено се насрочва секциото. Ако е 2ро, трето дете може и по-рано , защото тогава има по-голям шанс да тръгне по-рано.

# 310
Да Ади права си и аз мисля че всичко си е индивидуално и това до някъде ме успокоява ама нали знаеш то като си патил...... А иначе болницата беше Токуда а доктора не безисвестният Диков който и сега е много прехвален и се подвизава в Шейново. Нямам нищо против станалото станало, ама много лошо впечатление ми направи ,че веднъж не дойде да се поинтересува след това от сестра ми камо ли от бебето защото май беше гузен. А там както знаете раждането струва не малко пари, но дори и това няма значение защото повече е въпрос на човечност и отношение към хората а ми казаха как онзи ден се е хвалил че там бил взимал по 30 бона заплата.

# 311
  • София
Да Ади права си и аз мисля че всичко си е индивидуално и това до някъде ме успокоява ама нали знаеш то като си патил...... А иначе болницата беше Токуда а доктора не безисвестният Диков който и сега е много прехвален и се подвизава в Шейново. Нямам нищо против станалото станало, ама много лошо впечатление ми направи ,че веднъж не дойде да се поинтересува след това от сестра ми камо ли от бебето защото май беше гузен. А там както знаете раждането струва не малко пари, но дори и това няма значение защото повече е въпрос на човечност и отношение към хората а ми казаха как онзи ден се е хвалил че там бил взимал по 30 бона заплата.
За съжаление в София има немалко доктори които до такава степен са се комерсиализирали че за тях всяка една бременна е просто поредната пачка пари. За това е добре да се споменават такива доктори  Peace Мерси за инфото.

# 312
Момичета вижте какво си поръчах :    
http://cgi.ebay.co.uk/BELLY-BELT-COMBO-MATERNITY-CLOTHES-EXPANDE … sh=item5ada23be64

Млако късно , ама ми омръзна да ходя с две дрехи на кръст. като пристигне ще се похваля върши ли работа:)

А да кажа и за магнезия- контракциите намаляват притока на кръв към бебчо, което може да забави растежа му,така ми каза моята лекарка, защото ние до сега вървяхме с две седмици напред, а сега си бяхме точно. Предписа ми магнезий 3х2.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 20:00 от Fighty

# 313
  • София
Искам да попитам има ли сред нас мами които да живеят в кв. Кръстова вада? Ако има може ли да ги помоля да ми пишат на лични? Мерси предварително  Hug

# 314
  • Miami

доколкото разбирам точно това има значение! защото, ако ти, таткото и бебето живеете по лк на един и същи адрес значи - точно по новия семеен кодекс - се водите за семейство без значение дали имате сключен брак или не! ако сте на различни адреси и бебето примерно е на твоя, значи вие с него сте едно домакинство...

Този кодекс от кога има изменение? И ние сме на различен адрес(за сега), но никой не ме е питал за таткото - има ли го, няма ли го, с него ли живея, какъв му е адреса. Ще видим какво ще ми кажат другата седмица като подавам документите за детски, ще докладвам.

Общи условия

Активация на акаунт