АВГУСТинската ни чета, е от шопинг мания обзета №14

• 24 342
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
gala9 количката е невероятна, особено с каква лекота се върти коша, направо супер. Ако имаш възможност ходи в някой магазин и я виж наживо, аз така преди си я бях харесала в интернет, но като я видях на живо си казах "това е моята количка" и спрях повече да търся.

оххх говорими така,
ама аз ходя всяка седмица да я гледам на живо  Joy ,
обаче ти зодия везни познаваш ли ги .
Ми не, ама познавам зодия лъв, и като ревнах че друга количка не ща и да чувам и никой не можеше да ме разубеди и така 2 седмици търсихме синята  Laughing

# 406
  • Miami
СиСиТу - и аз си ги гледам сама (сега ходят на градина де) , но когато бяха малки ходех с тях на тренировки- докато беше бебе каката си спеше в количката , а аз си тренирах. Сега като ги взема си играят на терсата на фитнеса или рисуват нещо вътре , а аз си тренирам. Между другото много се запалват и те като гледат ,че ние спортуваме:) Но моите са кртоки , знам ,че има някои гаменчета дето не могат да стоят един час на едно място без да направят хиляди бели  Laughing
Shocked , леле явно наистина са ти кротки децата. Моето е... хмм "гаменче"  Wink  много е палав и въобще не стои на едно място. Аз сега се чудя как ще си разхождам децата (живот и здраве), защото Жорко изобщо не върви, само бяга  ooooh!  А за фитнес, ресторант или да седна просто на едно бързо кафе изобщо не мога и да мечтая.

# 407
Кори- да, късметлийка съм.Водя си ги навсякъде с мен без проблем. Каката като беше на 7-8 месеца отваряхме магазина и си отивах вутрин с нея там с кошарата, слагах я и цял ден правех интервюта, а тя си мируваше  Laughing
Но си мисля ,че и аз имам принос за това.От съвсем малки ги третирам като големи хора, не толерирам диващини в неподходящ момент. Не казвам ,че е правилно, просто на мен така ми идва. Например никога не съм толерирала това да изляза някъде и да ги гоня като кучета из парка. Когато излезнем те знаят ,че трябва да ме следят и по всяко време да ме виждат. Обяснявам всичко, понякога ги оставям да се "опарят", за да видят ,че съм права. И съм спокойна. Когато наближиим ескалатор или асансьор знаят,че трябва да ми подадат ръка- никога няма да хукнат сами, сега например съм ги научила (понеже ги влече да си отварят сами вратите на колата) да питат.Като спрем колата питат първо "да се откопчаваме ли", казвам "да" и след това се пита "може ли да отворя сам вратата"- аз поглеждам и ако е безопасно казвам "да. Не съм забранила, просто съм поставила условия на безопасност. Така правя с всичко и те някак го оценяват- хем си имат свободата, хем аз съм спокойна, а и те се чувстват по-сигурни.

Момичета, днес и на мен ми се допазарува, ама се сетих ,че ако изтрая до края на юли ,ще започнат истински големите намаления. В Премаман например сега има 30% на детски и до 70% на бременски дрехи. Обикновено почват така , окло 2 седмици по-късно става 40% и началото на Август има 50% намаление. Аз на такова съм купувала от там доста садки неща.А и навсякъде Август ще започнат зверски намаления,особено тази година. Та мисля да почакам:) Преди време обсъждахте детските дреши-бг, турски и т.н. И се сетих -на мен много любими са ми бодитата на Fuar baby. Не са скъпи, а са много мекички и със страхотни картинки.

Последна редакция: чт, 08 юли 2010, 22:10 от Fighty

# 408
  • Miami
Fighty, не е само до обяснения и научаване. ПРосто са ти спокойни децата. Нали не мислиш, че аз не обяснявам и не го оставям да се "опари", но той е толкова бърз и бесен... Щура работа. Той никога не се заиграва сам. Има хиляди играчки, а само бяга, скача, катери се.

# 409
  • София
По въпроса за коланите - и аз вчера си взех на Анита, изглежда много добре - с регулатори на талията и на крачола, материята също е много хубава. Струваше някъде около 60лв. Абсолютно споделям мнението на dessertbird - все пак първите дни не може да се спортува, така че колана ще помага. А после е ясно, че без спорт няма да минем.

# 410
Сисе,благодаря ти!Дано да приключвате бързо с "козметиката" и ние бяхме така и уж за седмица се проточи месец и нещо.С ремонтите е така.Винаги отиват повече време и пари отколкото сме предвидили.Но ще му се види края:)
А за нощницата -за раждане в "Хаджи Димитър" давали такава при самото раждане.После сигурно за визитациите ще трябва 1.Аз съботата като гледах за такива неща,нощница не харесах,но си взех 2 комплекта горнище и долнище,сториха ми се удобни за у нас.Ще направя и аз по твоя пример-ще взема само 1 нощница.За "Триумф" ме накара да се замисля,никак не е лошо като идея.А иначе в магазинчето до "Златна белка" говорих с жената да ми зареди сутиени от тези българските да ги видя как са.Имаш ли списък точно за "Хаджи Димитър"?Аз съм взела неща,които предимно знам ,че взимат мамите по принцип(от опита ми от работа).А и попогледнах списъците,които дават по нета.И аз не съм готова напълно,но нещо подпалих моторетката и реших сак да стегна:) Не че ,ако тръгна да радам някой ще ме върне и не мога да кажа по телефона какво искам,ама.... за спокойствие.Целувки и се надявам скоро да се справите с хаоса!
Колкото до количките-и на мен ми се струва,че когато са съвсем мънинки бебоците и ги возим по тези разбити улици,няма да им е най-комфортното нещо на света-със или без специален кош.И аз съм чувала,че ако има рефлукс детенцето е добре лекинко да се повдига главичката.

# 411
  • София
Fighty, не е само до обяснения и научаване. ПРосто са ти спокойни децата. Нали не мислиш, че аз не обяснявам и не го оставям да се "опари", но той е толкова бърз и бесен... Щура работа. Той никога не се заиграва сам. Има хиляди играчки, а само бяга, скача, катери се.
По този повод се сещам на моята приятелка нейния, който е на 3,5 колко е бесен. Последно ходиха тримата с таткото до новия мол Сердика и малкия искал постоянно да се вози на ескалаторите. Да ама след 10 мин на мойта приятелка и омръзнало и взела да го дърпа. И онзи като взел да се тръшка и да вика "Помощ, помощ отвличат ме", двамата с мъжа и го хванали и твъгнали към колата, и познайте - охраната след тях. Голям екшън, върви обяснявай после че това келешче си е твое  Laughing
Не знам ама ако мойто е такова ....

# 412
  • София
хахаха това ми хареса с отвличането ,колко са нахитрели  малките хлебарки  Laughing Аз искам официално да се оплача от мойто диване,днес ми разката играта-завря се под диаграгмата ми с дупето и само се гъзи-не мога да дишам на моменти,направо ми спира дъха ,а кви киселини имам просто не е истина.Мога само да лежа на една страна/тогава започва да рита като обезумял/ или да седа права/само че след 1 час висене като кон на празни ясли ми се схваща кръста и ме заболява междукрачието/ направо съм отчаяна и изнервена как ще се избута още един цял месец.До 8 мес нямах никакви проблеми и се хвалих,хвалих и май го урочасах,обиколих пеша цяла София и всички молове и магазини,а сега -мамата си трака.Имате ли такъв род проблеми вие и високо ли са бебетата ви? А по-опитните мами да кажат кога се смъкват надолу тези мишоци? Оххх олекна ми-оплаках се   Wink   Wink   Sunglasses

# 413
Леле не е истина колко са изобретателни някои деца!Ади тръшна ме в земята с тая история Grinning На родителите едва ли им е било смешно на момента!
Аз пък знам за случай,в който дете се тръшка на земята и имитира гърч,но доста успешно и така всява страхотна паника у родителите.Истината е,че всяко дете си е индивидуалност и не може да има рецепти!Някои деца са по-буйнички като малки,после го израстват,други са си просто по-кротички.И възпитанието си оказва роля,но има и неща до темперамент-да са живи и здрави-това е най-важното! Peace
Аз пък доста се посмях на една постановка,но на пикочният ми мехур никак не му беше забавно и беше в сериозно изпитание.Закрихме поне подобаващо театралния сезон и много се радвам:)А така сега ми е едно хубаво и заредено:)Дано да е за дълго!
Погалки от мен по тумбачетата и хубава вечер! Hug

# 414
Е, моя е точно такъв. Но аз го отдавам и на възрастта, все пак няма година и половина. Но мога да кажа,че и сравнително ме слуша. Сега като съм бременна го карам с моя помощ, хванат за ръка да слиза 4 етажа стълби и да ги изкача  Mr. Green никак не е лесно за голям, а камо ли за малък човек, който е проходил едвана година и три месеца. Като се спрем да играе и като си изкара играчките от количката го карам да си ги събира и да си ги прибира, общо взето старая се да го уча на самостоятелност, но все пак си е едно много малко дете и пак придава от време на време инатчета.
Та, Fighty, и моето дете е сръвнително спокойно, но имайки впредвид възрастта не може да се гледа сам за дълго време и трябва да е пред очите ми. А като бебе... олеле майко- беше кошмар. Нямам спомен, когато съм го извела на разходка и да не бутам количка и да нося бебе на ръце. Всички бебета спяха в количките, а ние все на ръце- голям рев. И така до 6-7-ми месец, когато сменихме легналото полежние със седнало и можеше да вижда света. А сега се моля за кротко бебе като твоето, че иначе тежко ми горко...  #Crazy

Кори, за тази цел, че баткото ходи в противоположната посока на моята, когато излизаме, сме си уредили един БъгиПод 2-ра ръка. Недай си Боже да имам още един ревливко в началото не ми се мисли- бебе ли да нося, батко ли да гоня или количка да бутам  #Crazy Честно казано много се притеснявам как ще се справя. Дано бързо влезем в режим и бебе наистина да е по- кротко  Praynig

Бори, нямам списъка за болницата още. Другата седмица съм на консултация и ще питам. Но както ти казах- далеч съм още от приготволенията по раждането. Като раздах първия път щях да раждам в Хаджи Димитър, ама в последствие отидох в Окръжа. Тогава имах списъците и за двете болници и да ти кажа са коренно различни с изключение на масовите неща- тоалетни принадлежности и т.н.Така, че по- добре вземи списъка и тогава приготвяй багажа да не се окажат някой неща излишни. Иначе от теб чувам, че давали нощница за раждането, но и така да е предпочитам да съм с моя. За магазина до З.Б.- заредили са за кърмачки, дори са ги плюснали на витрината  Grinning

# 415
Ади , ето това имам предвид- ако ми се тръшне така и ми направи такава сцена ще се погрижа да го запомни завинаги и никога вече да не си го позволи. Не говоря за бой-на момента със сигурност ще реагирам строго, ще има и наказание. А след това и разговор.А да не говорим ,че и на момента ще му спретна една сцена с охраната и ще му вляза в играта -като твърди ,че не сме му родители ще го оставя на охраната за минутки да се постресне.И ще му обясня какво би се случило , ако охраната му поввярва. Ама реално. това Обикновено поставям нещата така,че да направят сами избора да се държат както трябва- това означава повече привилегии за тях, повече уважение, от всичко по повече. Някак си съм им обяснила връзката между поведението им и това какво отношение получават. Вярно че ,че са си кротки от малки, но това не значи ,че не сме минавали през периоди , в които са пробвали кой ще задава правилата.Сега с тях (особено с каката ) можеш да общуваш като с голям човек- никога няма да се тръшне или да ревне за нещо- ако иска нещо си го действа с доводи, логика, ако трябва и малко пазарене вкарва:)Малкият точно сега е в периода , в който почва да му просветва ,че с рев и тръшкане няма шанс да получи каквото и да било. И вече и той започва да става супер разбран.
Кори , няма нищо лошо да бяга , да скача и да се катери.Просто трябва да знае границите. Аз в такива случаи казвам- "ок. мама сега трябва да свърши това. Тук в този кръг (някаква зона която съм преценила за безопасна) можеш да скачаш, да играеш, да се катериш. Но там (където мисля ,че е проблемно) няма да ходиш,защото ...( и обяснявам каква е опасността)" И ако не се спазва бива санкциониран. И другото, което действа е да го държа зает. Като е пълен с енергия двам му някаква много важна работа- да мести нещо , да реди нещо .
Под "оставям да се опари " имам предвид ситуации , в които знам ,че съм права, но те очевидно не го знаят.Не настоявам и не задължавам. Вън е дъжд и студено , той иска да излезне със сандали.Обяснявам защо не е подходящо. Тоой не ми вярва.Казвам "ок, обуй си сандалите" и взимам маратонките в раницата.Излизаме и той сам си дава сметка,че се е пообъркал. "студено ми е". "да, ще ти бъде студено, аз те предупредих, права ли бях?" Общо взето ги карам да си поемат отговорност за действията доколкото е възможно. И смея да кажа ,че и двете ми деца са доста по- зрели за възрастта си от повечето си връстници.
СиСиТу- аз не бих го носила на ръце.  Не бих го правила не защото смятам ,че е грешно - просто за мен ще е мъка, а това няма да е от полза на никого. По същата причина не съм приспивала на ръце. Зълва ми го носеше нейния на ръце в парка. Тя е 45 кила на кръст , той е много едър и като ревнеше ,че не иска да ходи.... ooooh! А съм по -склонна да поседя няколко часа на пейката и да си премерим силите, докато му стане ясно,че трябва да ходи, отколкото да го понеса през парка. Спомням си ,че бях чела във форума една мама , която не си возела детето в столчето за кола .защото много ревяло. е , как ще стане? Ако иска да се съдере от рев- става въпрос за безопасността му и изобщо не ме интересува колко не му харесва-ще се наложи да свикне.А ти не се притеснявай-той макар че е още бебчо сега ще порасне много бързо като се появи номер 2.
Много се разприказвах ,ама на тая тема мога да говоря безкрайно  Laughing  И има още нещо- много зависи доколко може да се комуникира с детето. Моята пикла почна да казва първи думи на 8-9 месеца и на година и седем месеца говореше с изречения. Винаги е била много адекватна и сама предразполага към такова отношение. Момчетата са малко по ...абе дават заето по-дълго:) Макар че малкият също е много комуникативен от съвсем малък и проговори много рано , но то заради сестра му....Simple SmileИ двамата не са имали бебешки думи ...имам предвид онова "говорене" дето само майката го разбира и никой друг.
Айде лека вечер на всички:) Аз от днес съм ина гинипрал освен на магнезий ,защото имах болезнени контракции цяла вечер а трябва още да устискам Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 01:21 от Fighty

# 416
  • София
Fighty- моите разсъждения относно възпитанието са точно като твоите,дано успея да възпитам като теб. Peace

# 417
Добро утро!
Мога ли да попитам тези от вас, които ползват Лансинох, по колко пъти на ден мажете ареолите?
Аз вчера за пръв път го ползвах, но си взех голяма туба, та да има за по-дълго.
Тези дни ми минават само черни мисли през главата от рода на - "какво ще правя, ако в болницата няма кой да ми покаже как да кърмя?!" или "ако са ми запушени каналите, как ще издържа на болката?, "Ще дохранват ли бебето или ще го държат гладно докато ми дойде кърмата?"....
В този ред на мисли искам да попитам Else, кога ще бъде следващата лекция за кърмене в София?

# 418
Аз смятам,че някои неща човек сам по интуиция и разбирания прави,никой не се родил научен да бъде родител и действа спрямо моменти,ситуации и собствени възгледи.И абсолютно всеки прави и своите грешки във възпитанието и своите добри ходове.Просто някои хора успяват да създадат повече респект в децата,което им е вродено като качество.
Fighty намирам за нещата,които си писала,че са много верни,но все ми се струва,че в реалността понякога не винаги е толкова просто да се постъпи категорично и понякога се правят и изключения от зададените правила.
Аз деца не съм възпитавала и само мога да се надявам да се справям не перфектно,но относително добре спрямо разбиранията си и тези на мъжа ми! Hug
Сисе ,и аз ще питам,като ходя на консултация и да свърша тази толкова "важна" работа.А няма да ти казвам за дилемите за "Хаджи Димитър" или "Окръжна",но реших да е при доктора,който си ме познава.Дано всичко е наред Praynig Praynig Praynig И при вас също!Може и да се засечем като престой там.А малкия Боги е толкова сладък,но точно сега се учи дето се казва да ходи наистина си има нужда от много внимание и аз ти се възхищавам.И се чудя кое ее по-трудно -да се гледат близнаци или деца с малка разлика и май ми се струва второто.Не знам де...Абе да са здравички,другото се напасва. Hug

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 09:32 от Лунен сън

# 419
  • София
хахаха това ми хареса с отвличането ,колко са нахитрели  малките хлебарки  Laughing Аз искам официално да се оплача от мойто диване,днес ми разката играта-завря се под диаграгмата ми с дупето и само се гъзи-не мога да дишам на моменти,направо ми спира дъха ,а кви киселини имам просто не е истина.Мога само да лежа на една страна/тогава започва да рита като обезумял/ или да седа права/само че след 1 час висене като кон на празни ясли ми се схваща кръста и ме заболява междукрачието/ направо съм отчаяна и изнервена как ще се избута още един цял месец.До 8 мес нямах никакви проблеми и се хвалих,хвалих и май го урочасах,обиколих пеша цяла София и всички молове и магазини,а сега -мамата си трака.Имате ли такъв род проблеми вие и високо ли са бебетата ви? А по-опитните мами да кажат кога се смъкват надолу тези мишоци? Оххх олекна ми-оплаках се   Wink   Wink   Sunglasses
hrisinda аз съм така от повече от 2 седцмици. Направо е ужасно но какво да се прави. Някой път е по тежко някой път като че ли се посмъква малко или се завърта незнам, но като цяло е бая високо. Особено днес сутринта така ме риташе в ребрата че ми излизаше въздуха. Аз по принцип лежа по цял ден на дивана с 3 възглавници и като почне да прави тези номера си вдигам ръцете и си извивам гърба на дъга за да освободя малко място, в повечето случаи помага. Но преди беше по зле, бях ви разказвала как в болницата се беше качил нагоре и беше прегънал жлъчката. Ето това наистина боли зверски и постоянно.

П.С Файти аз също мисля да прилагам твоя метод на възпитание, аз го наричам немско възпитание, понеже въм го виждала в Германия (не че там няма гаменчета де) и отдавна съм казала че такива номера при мен няма да минават просто. Моята приятелка направи грешката да остави малкия 1 година на майка си в Пловдив да го гледа - а те бабите само го глезят и гледат как да му угодят. Е тва със сигурност няма да стане, бабите - събота и неделя.

Общи условия

Активация на акаунт