Къде направихте кръщенето?

• 19 161
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мамчета здравейте, ще правя кръщене на моя син, и много бих се радвала ако споделите вие къде направихте на вашите деца и да ми предложите някой манастир или църква.Благодаря ви предварително!

Църквата Свети Георги в Горубляне.

# 31
В Троянския манастир, беше много хубаво  Peace

# 32
  • София
Мамчета здравейте, ще правя кръщене на моя син, и много бих се радвала ако споделите вие къде направихте на вашите деца и да ми предложите някой манастир или църква.Благодаря ви предварително!
Авторката Laughing да беше казала поне някакъв район,че примерно може да си от Генерал Тошево и да търсиш нещо в района,пък аз да се скъсам да ти хваля Петрич Laughing
И въпреки,че не си уточнила мястото(в София и пр,) и аз да се похваля от моето кръщене(на детето де) Laughing.Преди две седмици в Семинарията.Хареса ми,защото:
-за първи път виждам кръщене в,което не се претупват нещата.Била съм на кръщенета,където на  две на три изпеят песента си и айде следващите.
Тук попа изрично ни предупреди,че няма да бързаме,всичко ще е спокойно,защото детето е малко.Абе много се стара човека Laughing
И другото,което не мога точно да го обясня ,но се надявам да ме разбереш,беше чист.В смисъл нямаше го това тъпо и меркантилно излъчване,под  расото да се подават маратонки и дънки.Много чисто излъчване.Нали,знаеш,че понякога вътрешното ти усещане ти подсказва,какъв човек стои срещу теб.
Ах да и не на последно място,нямаше го бай Мангал пред параклиса,че повечето Софийски църкви са окупирани от просещи мангали.Влизаш си вътре в Семинарията,има огромен и хубав двор,с пейки,чешмичка,люлки и пързалка.Много е тихо и спокойно.
Дано да съм ти била полезна.

# 33
знам ли пък - може да изгъзарея и да си го викна на моравата в двора, има време, ще се осведомявам за модните тенденции

При нас организацията беше наложителна и имахме основателни причини - дядо му, на който е кръстен е със счупен таз след падане от параплан. Искахме да го зарадваме и да присъства на церемонията. Та от там дойде идеята, но въобще не съжалявам, бих го направила и в подходящо заведение с градина. А отецът наистина е специален за семейството ни човек. Не го питах дали е правил и други кръщенета извън църквата, но не ме и интересува, не бих го направила заради това, че така е модерно (ако стане), така го почувствахме и не съжалявам! Мисля, че и на гостите много има хареса!

# 34
Моля ви мами от София,препоръчайте ми заведение в което да продължим купона!Става дума за София,кръщенето ще е в църквата до хотел Родина!Бих искала да има и градина подходяща за дечицата!Огледах толкова места и за сега...нищо интересно! Thinking

# 35
В софийски храм, където и досега се черкува и причастява.

# 36
  • София
Драгалевски манастир страхотно беше!!! Peace

# 37
  • София
[И въпреки,че не си уточнила мястото(в София и пр,) и аз да се похваля от моето кръщене(на детето де) Laughing.Преди две седмици в Семинарията.Хареса ми,защото:
Решила съм да кръстя децата си там август месец, така че те моля да ми кажеш, колко време предварително заявихте кръщенето и къде направихте записването?

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 15:37 от Фоксче

# 38
Аз искам да направя кръщенето на моите деца в Роженския манастир, но тъй като по-трудно се организира събитието, когато е отдалечено на доста километри, го отлагам вече няколко пъти.

# 39
  • Варна
"св Атанасий" Варна, преди седмица  Peace

Peace Големият там преди 8 години. Малкият миналата година - "Св.  св. Констнатин и Елена".

# 40
  • София
"св Атанасий" Варна, преди седмица  Peace

Peace Големият там преди 8 години. Малкият миналата година - "Св.  св. Констнатин и Елена".

Там преди години кръщаваха братовчед ми. Хубаво беше  Peace

# 41
  • София
[И въпреки,че не си уточнила мястото(в София и пр,) и аз да се похваля от моето кръщене(на детето де) Laughing.Преди две седмици в Семинарията.Хареса ми,защото:
Решила съм да кръстя децата си там август месец, така че те моля да ми кажеш, колко време предварително заявихте кръщенето и къде направихте записването?
Фоксче писах ти и на ЛС Wink
ето координатите:
Светослав Николов-администратор храм
GSM:0878 44 33 05
www.sofia-seminaria.org
Иначе,ние като ходихме бяхме месец по-рано и имаше места,но е относително.По добре сега към 20-ти говорете за дата.
Иначе церемонията беше 60лв
снимане с фотоапарат 15лв
хор от семинарията 5 лв
камера 5 лв
Като отидеш,там на място ще ти дадат едно листче на което е записано всичко необходимо за кръщенето:кърпа,китка,олио и т.н.Вино и пита за църквата не трябва,така казаха.Иначе ти си направи пита после за гостите ако искаш.Но ми направи впечатление,че казват най-необходимото да се донесе,защото в други църкви знаеш ,каквото и да занесеш го взимат ужас
Ако има още нещо питай.

# 42
В ротондата "Свети Георги", която се намира зад президентството. Това е най-старата черква на полуострова. Избрах я   нея, защото действително е свято място, а не само арх. паметник. По време на турското владичество е била превърната в джамия. И сега все още има запазени писания от корана, които могат да се видят над вратата на църквата. След 09.09.44г. комунистите решават, че ще правят нов център на София и че тази черква им пречи. Много сгради-паметници са рарушени, но тази устоява на приумиците им, защото при разрушаването на черквата има злополуки, включително и смъртен случай с едно войниче. Чак тогава комунистите се уплашват и я запазват, но я скриват от погледи, ограждайки я от всички страни със сгради. Кръщенето там, действително беше истинско тайнство. Който разбира, знае за какво говоря. Колебаех се между ротондата и черквата на бул. "Бъкстон" под резиденцията. Там всички служби се извършват без да съкращават нищо от обреда и кръщенетата траят с часове. Избрах ротондата, ащото действително мястото е свято.

# 43
  • София, център
Кръстихме дъщеря ми в св. Седмочисленици, София.

# 44
На Роженския манастир направихме кръщенето. Беше около 1 час, като по учебник и ми го топнаха целия във водата, не само леко крачетата.

Общи условия

Активация на акаунт