Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 102

• 122 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета!
ani_d, да си жива и здрава! Значи не случайно съм се сетила за теб! Да ти е честит рождения ден, много щастие и късмет ти желая!   bouquet  Hug  Тортата изглежда и звучи прекрасно!

destini, MG18, stefina, Ra4e_2009, благодаря за похвалите, много им се радвам!  Hug

Отговарям на въпросите ви:
Тортата е еклерова, с парченца шоколад в крема. Цветчетата и пеперудките са направени с формички и после са дооформени на ръка. Покритието е ММ на Пик Ко, страшно ми хареса! Релефчето в средата на листата си е от накрайника, който си купих за сметанови листенца.

Приятен ден!

# 346
Честит Рожден Ден на ani_d  Hug, много е интересна тортичката, интересна идеяаз лично бих се възползвала от идеята и по моя повод, със сметана е нали, много добре измазана ми изглежда, бисквитени блатове имаш предвид от тия целите квадратните, които се продават нали?

# 347
  • ВАРНА морето сините вълни
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АНИ- бъди здрава много обичана и щастлива newsm59
благодаря ти че помогна на много от нас да се сдобием с различни играчки Laughing
би ли споделила-кремчето за тортата-звучи много примамливо

# 348
  • София
ani d,Честит рожден ден! Да си жива и здрава и да постигаш всичко с лекота!

# 349
  • София
пОСЛЕДНИТЕ 3 страници сте изпълнили с много нежни торти, чудесни са1

slyn4ogled, със степчетата стават бледички цветове и доста се усеща вкуса на химия, не е приятно  Confused Потърси бои за яйца по-добре или естествени оцветители - например с пюре от ягоди (или сжеле) става розово, с боровинки - лилаво...

Vague, изглежда много апетитно, добре ли попи?

ani d, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Много радост и усмивки!

# 350
  • Бургас/Пз
Момичета много ви благодаря за пожеланията, страхотни сте! Без вас нямаше да успея в тортоправенето, така че съм ви много задължена!

На всички, на които съм помогнала по някакъв начил да имат някоя играчка или приспособление , с което тортите им да стават по-лесно и по-красиви, да знаете, че за мен е било удоволствие!

Нинче, тортата е измазана със сметана и рисуваните зодии също са със сметана! Блатовете са бисквитени от готовите квадратните, точно за които ти говориш! Идеята ми е хрумнала много от отдавна, но все не намирах повод. Надявам се , че някой ден ще я реализирам и с фондан, мисля си, че ще стане много по-красиво.

Бетина, Кремчето е царевично нишесте праскова разтврено в 400мл мляко, 1 крем оле, 300гр сладкарска сметана и малко пресен сок от праскова, около половин чашка. Блатовете също са напоени със пресен сок от праскова, а в кремът има и парченца плод от 5-6 праскови.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 17:07 от ani_d

# 351
Ани и от мен честито!!!   bouquet Да си жива и здрава, много усмихната и обичана
Леля Ог И на мен много ми харесва тортичката ти. Ще ми кажеш ли моля те, листенцата са с накрайник за пош, но не са сметанови нали? Какви са?
Ето и от мен две тортички:

За най-добрата ми приятелка, която се завърна от няколко месечно пребиваване в Испания  Heart Eyes За тази, искам само да кажа: АКО НЯКОГА ПАК СПОДЕЛЯ, ЧЕ ЩЕ ОПИТВАМ ДА ПРАВЯ ПРОКЛЕТАТА ВИТА ТОРТА, НЕ МИ ДАВАЙТЕЕЕЕЕ  #Cussing out Само си губя времето! За втори път опитах и пак нищо не стана! Крема си ми беше достатъчно гъст, изгледах видеотата, снимките от семинара и всичко правя както трябва и НИКОГА не ми се получава! Крема се изсипва в долния край и..... ooooh! На следващия семинар ще се моля на Бубето да покаже пак и чак тогава ще правя отново опити  Tired Та, моля знам си за формата и целулита.....  Опитах крема на Буболинка с извара и череши. Никога не бях опитвала извара, определено не е за мен на вкус Sick

Тази е за РД на брат ми. Получи ми се сравнително лесно и каквото намислих стана. Както се вижда малко изкривих накрая надписа, но здраве да е  Peace Вътре е шоколадови блатове (мои) с крем за чийзкейк, отгоре е бита и квасена сметана с лимонови кори.

# 352
Ani_d честит рожден ден! Бъди все така добричка и мила, желая ти от все сърце да си здрава, усмихната и винаги вдъхновена!Момичета аз бях 4 дни без нет и чак днес прегледах красивите ви творби, няма да ви изреждам поименно- прекланям се пред труда на всяка една от вас!  bouquet
И най- после да пусна последните си скромни на брой-2 торти:
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/snimki-za-postove.519813.19745507][/URL]
и
оказа се много приятно правенето на морските фигури с молда. Утре ще се опитам да ги излея от шоколад, за да бъдат и вкусни освен красиви.

# 353
colova ,и двете торти са прекрасни,но очите ми останаха в първата торта като истинска е  bouquet  bouquet  bouquet

# 354
Здравейте,  Hug
Имам огромна нужда от помощта ви.  Peace
Трябва да направя торта- количката МАККУИН за рожденният ден на детето на най-добрата ми приятелка.
Тя не е правила никога торти, на работа е и няма кога да я направи. Затова помоли мен.   Wink
Та молбата ми е да ми помогнете с идеи как да я направя точно.
Примерно аз си мисля как долу горе може да се получи: Три правоъгълни блата и отгоре още три,които да тръгват от средата на тортта, за да стане като кабинка. Предното и задното стъкло са наклонени по принцип...Тях примерно може пак с блат,които е подпрян отдолу с някаква смес от бисквити и сметана, а фаровете и мигачите-кпъгли чаени бисквити...
Нещо такова се опитвам да си го представя аз,но искам да е МАККУИН, защото детенцето много обича тази количка. Лудо влюбено е в нея, а е само на 3г. и ако има такава тортичка щее на седмото небе.
Надявам се да ми помогнете с вашите идеи и препоръки.
Не искам да са много тежки кремовете,защото ще си хапват предимно деца от нея. Hug

# 355
  • Vaudreuil Canada
торта- количката МАККУИН

Пробвай това ..
http://www.kuharka.ru/recipes/decoration/500.html

ani_d честит рожден ден - да си много щастлива и обичана жена със сладко хоби   chef Тортата много ми хареса

colova много хубави торти - и на мен шапката много ми хареса - отдавна се каня да правя такава торта но все не стигам до нея

Ani_Boland и твоите торти изглеждат много добре - тази с цветчетата е станала много елегантна с рисуваните работи по нея.

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 03:36 от shemet_neveroiaten

# 356
Vague медовика ти се е получил супер, но следващия път пробвай с повечко крем Peace
Vague, изглежда много апетитно, добре ли попи?
Сложих много крем и наистина попи за 24 часа. Кремът е оригиналният по рецептата.
Аз пак да попитам за торта пенис и карамеловия цвят Praynig
АКО НЯКОГА ПАК СПОДЕЛЯ, ЧЕ ЩЕ ОПИТВАМ ДА ПРАВЯ ПРОКЛЕТАТА ВИТА ТОРТА, НЕ МИ ДАВАЙТЕЕЕЕЕ  #Cussing out Само си губя времето! За втори път опитах и пак нищо не стана! Крема си ми беше достатъчно гъст, изгледах видеотата, снимките от семинара и всичко правя както трябва и НИКОГА не ми се получава! Крема се изсипва в долния край и..... ooooh! На следващия семинар ще се моля на Бубето да покаже пак и чак тогава ще правя отново опити  Tired
Къде са тези обяснения?
И да се престраша  Embarassed нещо по старичко с Маршмелоуз

# 357
  • София
Здравейте!

Vague -в албумите на Ванчето в стъпка по стъпка има много подробни снимки на пенис,но цвета е кафяв там.Може би с малко червено ще стане по-керемиден.
Colova-чудни тортички-водата е като истинска с фарситура ли е правена?
Ани блонд-и двете торти са много хубави,но защо имаш проблем с витите торти не разбирам newsm78.Аз като я направя я затягам с домакинско фолио.
Ани Д-много сладка тортичка-отмерваща времето.
LOVE- в албума на patriyani има Макуин как е направен.

# 358
Привет на всички .Влизам за да ви съобщя отценките от Пловдивския университет.По литература горе долу добре 4,10,но по български език провал2,00.Вчера щерката ходи да си провери ,защо е така и на рецензията пише цитирам"Кандитат студента не е запознат с нова българска култура"е това не го разбирам ама хич даже .Три деца от нашия град държаха изпит по български и трите имат 2,00.Оставам с впечатление ,че и учителите трябва да ходят на опреснителни курсове,понеже дъщерями две години ходи на уроци и ето резултата .Писала е много и накрая 2,00.Или не сме ходили на уроци там където трябва.Но нищо не губи така ,че ще чакаме класиранията от другите места ,все пак повечето специалности които е записала са с литература ,а пък и матурата и доста по висока така ,че да се надяваме че ще има късмет .Но с този фак разбирам за съжаление ,че в България с честен труд нищо не се постига.Извинете ме ако съм ви досадяла с тези ми размишления Praynig
Аз в момента се потя върху сватбеният десерт ,който е за 180 парчета ,но ето нещо то предишните дни.

# 359
  • София
colova страхотна морска торта. Обаче кажи от къде си взел такъв молд, мечта са ми тези фигурки.
Ani_Boland , незнам къде грешиш с витата торта. Аз се пробвах само веднъж и то с огромни като височина блатове и стана супер. В крема гледай да имаш или желатин или нещо да го стяга.И как успя така хубаво да я изрисуваш, много е нежна.
Vague при пениса няма нищо сложно за направата, или от готово руло или торта мозайка-със счуканите бисквити и моделираш. Аз за цвят бих сложила само капка кафяво Peace.
Албенка писала с мен. жалко за детето,ама и няма да коментирам случая то ти си го казала какъв е проблема Money

Общи условия

Активация на акаунт