Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 102

• 122 219
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Ха здравейте всички!
Патрияни тортата е върхът ама ти си знайш-сподели моля как така сътвори опашката на русалка толкова реалистична
Ани Д що тъй зелено туй море бре душко? Аааа сетих се щото е имало буря и е зеленясало от водорасли, ама ти по ги знайш тия работи, нали си до морето- завиждам ти, аз и тая година ще го пропусна. А за пясъка аз досега съм натупвала бисквити по замазана с маслен крем торта, а ти върху ганаш сигурно трябваше да я натупаш с бисквитите веднага като я замаза, преди да е стегнал ганаша. За очертаване в пясъка ползвах дръжката на четката, но аз очертавах само слънце за надпис не знам дали ще стане сполучливо. А твоя надпис си е супер не знам какво не им харесваш на твойте букви.
Е хайде и аз да се отчета с една поръчкова торта- до болка познатата ви гъбка, натруфенка, но кво да прайш децата това харесват да има повече фигурки.
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/snimki-za-postove.519813.19994055][/URL]

# 616
  • ВАРНА морето сините вълни
привет момичета
Цолова-много сладурска тортичка и каква шаренка
Патрияни какво да кажа -перфектно както винаги-пак да ти напомня снимай като правиш цветя-прекрасни са ти
Ани-тортата ти е чудесна-с много лятно настроение
ето и аз съм на морска вълна

# 617
  • по течението на реката
Не разбирам къде греша. Още като слагам желатина във водата не ми се втвърдява както обикновено преди да го сложа на водна баня,а си остава едно такова течно.Помислих,че ми е стар и затова,но си купих друг и пак така стана.Не мога да си обясня защо.Помогнете ми моляяяя!

Желатинът в студена вода ли го разтваряш??

Тъкмо това се чудя и аз.Наливам я от чешмата,ама не е кой знае колко студена.Каня се да пробвам с вода от хладилника.

# 618
  • Бургас/Пз
Патриани, страхотна русалка, както винаги много изпипана торта!

Цолова, не знам защо реши, че морето е зелено,  newsm78, от това по-синьо, което аз виждам, здраве му кажи! Според мен зелена е основата на твоята торта, и като гледам двата цвята не виждам нищо общо! Иначе тортичката ти е станала супер свежарска! Благодаря и за идеята за слагането на орехите, макар че аз най-напред покривам с фондана и тогава слагам орехите, но ще мисля де!  Mr. Green

Бетина, страхотна яхта, поздравления, казвай вътре каква е тортата и какъв крем си ползвала!

# 619
Момичета, извинявам се, че пак съм тук с въпроси. Ще правя торта и искам отстрани да наредя изправени бишкоти и после панделка (виждала съм много такива торти тук и много ми харесват). С какво да замажа тортата, така че да залепнат бишкотите? Маслен крем става ли? И вторият глупав въпрос - бишкотите сиропирате ли ги предварително?
Мислех си и за варианта надписът да е върху табелка. Но имам нужда от разяснения - от какво се правят табелките, с какво се пише върху тях, как да я подпра, за да е под наклон и каквото се сетите друго, което ще ми е от полза. Благодаря Ви предварително

# 620
  • ВАРНА морето сините вълни
мерси Ани-блатовете са на Пепи пандишпана -сложих и много орехи за крем направих вариация на муса на Танита с малинов крем на Йоткер като добавих много ягоди и натроших целувки-както обикновено покритието ми е фондана на Димитрана-от гответе с мен-а ти имаше ли проблем с направата на мидичките -уж слагах нишесте но много често ми залепваха и трудно ги вадих
aventita-за първия ти въпрос -да става с маслен крем-за бишкотите може би Ивейн трябва да каже дали ги сиропира-но според мен многоо малко защото има опасност да се обезформят отсироп
 табелката се прави също от фондан-оформяш изсушаваш и пишеш-някои ползват хранителен маркер други рисуват с четката и боичка -аз съм правила надпис с обикновен маркер като съм предупреждавала да не се яде-ти си реши кой вариант да ползваш-успех

# 621
  • Бургас/Пз
Бетина, никакъв проблем нямах с молда за мидите, изобщо не ми е лепнел, пробвах го с готова ММ на Пикко и с тестото на Нелка. С пиккото ми се наложи да слагам малко нишесте, но с на Нелка изобщо нищо не съм слагала. Вадя ги с клечка за зъби от едното ъгълче в долната част, където е по дебеличко  Peace

# 622
Здравейте - ето набързо и от мен едно отчитане за рождения ден на детето, миналата седмица. Не се смейте - украсата е правена за няколко часа  Sunglasses
Отвътре е маслен крем с кондензирано (некарамелизирано) мляко, и сметана, смесени заедно. А покритието е Варения фондан на Силрай, който ми е най-удобен за работа май.

На снимката вътре си личи нишестето - направо ужас, но на дневна светлина не беше така.  Simple Smile

# 623
  • Бургас
Тук съм и ви наглеждам от време на време ...но нямам с какво да се похваля ... Нещо нямам настроение за правене на торти и даже за рождения ден на дъщеря ми купих торта  Cry . Надявам се да ми мине скоро кофти настроението и да спретна някоя тортичка.
А покритието е Варения фондан на Силрай, който ми е най-удобен за работа май.
thedragonbg , ще може ли линк към рецептата...изпуснала съм  Embarassed

# 624
  • по течението на реката
Може и да се заблуждавам,но днес  разтворих желатина с ледено студена вода и ето какво се получи,без кучетата,разбира се:  Laughing

То от самолет си личи,че не са много за пред хора, Embarassed ама се надявам младежите да не забележат  Wink Обещавам да покажа и готовия продукт към сряда.

Благодаря на всички,които ми помогнаха,много сте мили  bowuu   bouquet  Hug
А тортите ви са направо божествени!!!

# 625
  • Philadelphia, USA
Здравейте, момичета Simple Smile
Постовете от последните седмици на морска тема и торта Династия ми повлияха и резултата е: . Имам доста пропуски но и доста неща открих покрай тая торта - яйчения крем, хм се оказа не лесна работа поне ако не знаеш за момента на втечняването, но и така стана. Впечатлена съм как силно стягат кремовете (май това спаси тортата Simple Smile. За първи път правих и фондан, честно казано бях доста наплашена но се оказа много приятно нещо Simple Smile А въпрос дали фондана (класическия) може да се бърка в кухненския робот с приставката за тесто? на ръка не е проблем но след това цялата бях в пудра захар Simple Smile тортата е бедна на фигурки, които оставих за накрая и покрай многократно задавания въпрос готова ли е тортата реших да не експериментирам повече. но поне разбрах че трябва първо фигурките да се направят, после тортата...
а тортите, които пускате не смея да коментирам, само им се възхищавам и събирам идеи Simple Smile

# 626
airborn ,прекрасна ти се е получила тортата.Браво  bouquet

# 627
  • София
Момичета, извинявам се, че пак съм тук с въпроси. Ще правя торта и искам отстрани да наредя изправени бишкоти и после панделка (виждала съм много такива торти тук и много ми харесват). С какво да замажа тортата, така че да залепнат бишкотите? Маслен крем става ли? И вторият глупав въпрос - бишкотите сиропирате ли ги предварително?
Мислех си и за варианта надписът да е върху табелка. Но имам нужда от разяснения - от какво се правят табелките, с какво се пише върху тях, как да я подпра, за да е под наклон и каквото се сетите друго, което ще ми е от полза. Благодаря Ви предварително
Бишкотите се нареждат първо по стените на формата, после се залива крема, блатове и т.н. Бишкотите не сиропирам, защото ще се разпаднат. Нали става въпрос за такъв тип оформяне?

Табелките са обикновено от захарно тесто - варианти много в Библиотеката. Може и само да разтопиш бял шоколад с мед (съотношение 6:1) и да си омесиш малко шоколадово тесто. Разточваш, изрязваш и чакаш да изсъхне. После надписваш с четка и сладкарски бои. Има и специални ядивни маркери в сладкарските борси (адреси - пак в Библиотеката).

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 21:12 от Rumya

# 628
  • на село
А въпрос дали фондана (класическия) може да се бърка в кухненския робот с приставката за тесто? на ръка не е проблем но след това цялата бях в пудра захар Simple Smile

Лично аз не те съветвам, защото имам доста лоши спомени като реших да се изхитря и да меся с робота.
За нормален фондан, за който обикновено ми отива към килограм и половина захар, на мен ми трябваха към 2.5кг и пак беше течно. Дакрая се принудих да го доомеся на ръка, но фондана стана ужасен - ронлив и груб.  Rolling Eyes

# 629
  • София
  Момичета, като гледам тортите ви все повче се отчайвам, че няма да се справя с тортата на племенницата за вдругиден.Просто нямам идея какви материали са ми нужни, тесто, крем, украсите от какво да направя.Нямам рецепти, а нямам и време да седна да чета  безбройните страници, които сте изписали тук.
   Ако някоя от вас  се навие да ми помогне, като ми напише проста рецепта за блатове и крем /за детска торта/, както и да ми обясни  как да направя  фигура/детето иска принцеса/.Интересува ме онова сладко тесто от което се оформя роклята на принцесата и цветята  най-вече.Инъче със скулптурирането аз се оправям доста добре /поне когато  е с глина Laughing/, предполагам, че това не е по-различно Wink.
  Много, много ще ви бъда задължена Praynig

Мисля, че за роклята ще ти е лесно да пробваш с ММФ (Маршмелоуз фондан). Рецептата я има в Тортената Библиотека. За фигурките, ако не са тежки и ги направиш по-отрано (защото бавно съхне) може да ползваш същия, иначе - тестото на Нелка (не съм сигурна дали го има в Тортената Б..., ако го няма, "досаждай" на лични, ще ти го пратя)

За рецепти за блат и крем мисля че може да си избереш пак там, ти си знаеш опита в правенето на сладкиши и торти, ще преценеш. Аз не се старая много на да нагласям детските торти към някакъв въображаем детски вкус (гладам да няма кафе, алкохол или ако има специфични алергии, трябва да се съобразят), правя, каквото би харесало на възрастните, ако ще ядат от тортата, защото дечицата и без друго само ровят из парчетата и не изяждат нищо:)
Успех и покажи, ако решиш да правиш нещо

Драконче, да ти е живо и здраво детенце! Радвам се, че си намерила време да създадеш настроени и за себе си и за нея:)

Общи условия

Активация на акаунт