Оставям си детето да реве

• 5 134
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Това,че малкото човече може да реве толкова време означава,че има силни и здрави дробове Laughing
А ти,че се изнервяш означава,че имаш слаби нерви Mr. Green
Не се притеснявай ще отмине това,но ще ти се струва кошмар.
Остави да реве,запиши на телефона и уж на шега пусни записа,тогава когато е спокойна.
Или когато играе с кукла.Ще видиш,че няма да се хареса.

# 16
  • На един клон
И моята е същата. Откакто се е родила е започнала .   ooooh!
Първите 4 месеца си мислех ,че са колики или бог знае какво,но вече  знам-такава си е по рождение!!!Живеем на 8-мия етаж,а като си отвори устата долу на паркинга хората се обръщат...
Според мен много добре постъпваш,само към влизането на 5 минути в стаята имам забележка.Детето усеща,че ти въздейства и се амбицира и така само удължаваш рева.По-добре остани твърда и не и обръщай внимание.
И без угризения!

# 17
Определено е трудно, но трябва да намериш някакъв начин или компромисен вариант, в който ще се ограничи това тръшкане.
Дъщеря ми също е имала моменти на тръшкане, включително и сега отново го прави, но винаги когато е изморена и и се спи.

Най-важното е да установиш защо се тръшка, казваш че го прави в определени случаи когато искаш нещо от нея. Кои са тези случаи и кога го прави? Така може да получиш доста по-адекватни съвети.

# 18
  • Бургас
Да ти кажа и аз така действах, като беше по-малък сина ми, но после се усетих, че не аз трябва да изляза от стаята, а да изкарвам него -той да отива или в детската или в спалнята,където реши. И както каза една мама по-напред докато има зрители има и представление. Затова остави я да се нареве, все ще спе и ще те потърси. И сега вече си знае, като се разсърди и сам си казва "отивам да си порева" и няма и минута и вече е дошъл доволен при мен,т.е.изпреварил ме е Mr. Green
Когато сме навън и реши да ми проявява инати и да реве, на момента правя обратен завой към къщи. След като се прибрахме два пъти по този начин, вече не смей и на улицата да ми продава номера Laughing
Само бъди настоятелна и не се дерзай токлова Peace на моменти всички/или почти/  изпитваме чувство, че сме не най-добрите майки

# 19
Има публика, има представление! Няма публика, няма представление! Peace
Именно  Peace
Недей да влизаш в стаята - така удължаваш времето на ревовете и тръшкането. Тя ще намери начин да се самоуспокои.
Казва ти го мама на три "тръшкалника"  Mr. Green, ще отмине и този период.

# 20
  • В.Търново
Аз мисля,че не трябва да влизаш в стаята.И аз съм го правила този номер и като по-голяма. Mr. GreenРевала съм малко по-пресилено(артистично),за да дойде някой при мен или да ми обърнат внимание,но като видех,че никой не идва в стаята сама спирах да рева.Има деца,които продължават да правят така и в по-голяма възраст,има и деца,които е временно при тях и като видят,че не минава номера и забравят.Важно е да не влизаш в стаята за по-дълъг период. Peace

# 21
Не знам дали ще успея да не влизам в стаята... Някак си ми се иска да вижда, че все пак не е изоставена, но и че няма да отстъпя.
Благодаря на всички за подкрепата! Просто има моменти, в които ми се събират повече неща и при една истерия не мога вече да съм токова спокойна, колкото съм в други случаи. Вчера много се разстроих от себе си.

# 22
И аз, както и другите преди мен, бих те посъветвала не да излизаш, а да я изкарваш от стаята. Изкарваш я в коридора и и казваш като се нареве (или като реши да те слуша, или като и мине) да влезе. Мярката е толкова минути, на колкото е детето и обикновено действа, защото го изваждаш от обстановката и го оставяш насаме с емоциите му, без зрител и изведнъж то се усеща, че му е минало. Опитвай се да не се стига до истерии, като трябва нещо да се свърши, и предложи избор - нека види, че мнението и се зачита - не "облечи си пижамка", а "коя пижамка искаш?"

# 23
Детето ти минава през период на отрицание.
Само запази търпение и спокойствие.
Драма няма.
Опитвай се да говориш и обясняваш спокойно.
Кое може,кое не.Има правила и детето трябва да
ги спазва.Граница която ако я мине следва наказание.

Синът ми не е имал истерии ,но от много малък стой
наказан щом направи непозволено нещо.
Около годината започнах да говоря,кое разбрал кое не.
Аз повтарях ,и повтарях.Наказанията на малко дете са
кратки и винаги на място на което да вижда някой от родителите.
И да е светло.
Никога не съм го наказвала в отделна стая.
Съгласна съм с нераида и при нас е така, не го оставям в друга стая, нека е около мен, но пък напълно го игнорирам. И той си вика, вместо да реве, без сълзи естествено! Казвам му като се нареве тогава да дойде при мен и минавам покрай него все едно не е там. След малко става и идва, започва да ми се подмазва, прегръща ми крака, слага си главичката в скута ми Mr. Green,( много ми е интересен и съм се смяла тайничко без да забележи Laughing), аз пак продължавам с игнорирането около 1-2 мин. и преминаваме към следваща фаза!
Все пак реве, не я боли, остави я да се нареве и да ѝ мине! Една от двете ви трябва да остане спокойна (знам, че е трудно по себе си) , и това трябва да си ти за жалост, така че търпението му е майката! Tired
 Пожелавам ти скорошно намиране на решение! Peace
 П.С. Много други майки на твое място биха го нашляпали детето за жалост, така че не се смятай за лоша майка!

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 01:08 от Кобрелия

# 24
  • Бургас
Иван, правеше така преди. Рев и захласване. Даже посинява. В началото много ме беше страх да не му стане нещо и правих всичко, за да не започва да реве. В един момент усетих, че не аз възпитавам него, а той мен. Разменихме ролите. Наложи се на няколко пъти да съм скрита зад врата и мислено да се връзвам да не вляза в стаята при него. Много ми беше криво, но с това и истериите свършиха. Докато не разбра, че като закашля съм при него притеснена. /Има астма/. Тогава рева беше заменен с кашлица. И този момент  докато го усетя мина време, но и него така се борих.

# 25
В общи линии правилно постъпваш, имам само по 2 пункта критика

1. Защо крещиш. Раzбирам, че се ядосваш от поведението и, но детето не е виновно, това е част от порастването му. Помисли си, като беше малка и се осираше до ушите пак ли и блъскаше врати? С поведението си ти първо ескалираш ситуацията, но и и покаzваш, че тя е "спечелила" битката. Мама иzгубва контрол над себе си, zначи има полzа от рева  Crossing Arms
Ако виждаш че не можеш да се контролираш по добре не влиzай при нея, иzчакай я сама да се успокои и да дойде при теб.

2. Ти написа нещо като "каzвам и аz какво правя zа нея". Не zнам какво точно си говорите, но е нестраведливо спрямо детето да се иzискава нещо в zамяна на това, което ти правиш zа нея. В крайна сметка никой не те zадължава да правиш нещо zа нея. Ако и насаждаш чуство zа вина и я каzаш да се чуства неблагодарница, то това ще ти се върне тъпкано в бъдещето. Пример е отнощението между мен и моите редители.

А иначе си на прав път, а и каzват, че това все някога минавало  Praynig. Моята дъщеря миналата седмица се хвърли на zемята в един магаzин и zапочна да бие с юмруци по пода. Честно каzано стана ми толкова смешно, че ми мина и яд и всичко. В такава въzраст трябва да се zаредим с много търпение и време. В момента планирам zа всичко 3 пъти повече време, отколкото ако си върша работата сама и се опитвам да не провокирам стресови ситуации с бърzане от моя страна.

# 26
  • На един клон
П.С. Много други майки на твое място биха го нашляпали детето за жалост, така че не се смятай за лоша майка![/color]
Е,чак пък за жалост...  Mr. Green
Мярката е толкова минути, на колкото е детето и обикновено действа,
А не,2-3 минути няма да подействат!
Не че не съм съгласна принципно,но не става при всички,момичето рече че  детето е  "особено инатливо" Whistling .
Игнора също ми се струва добър вариант,стига да го постигнеш...

# 27
А как може да се дават съвети, без да е ясно каква е конкретната ситуация? Децата не врещят от любов към врещенето, най-често е опит за комуникация с родителя, когато не са успели по друг начин да го постигнат.
Не може да се обсъжда сериозно ситуацията, докато не е станало ясно какво е това, което майката е поискала от детето, какви методи е използвала, за да го убеди/накара, преди да се стигне до рев.
И общи положения как да причупим ината няма голям смисъл да се обсъждат, защото на различните деца действат различни методи, а и не винаги детето първо се предава  Mr. Green в борбата на инати.

Така че нека авторката да опише конкретна ситуация. Без информация всеки извод може да е грешен.

# 28
  • София
Според мене ще помогне, ако предупреждаваш дъщеричката си по-отрано за това, което трябва да правите. Най-добре още от сутринта, когато е усмихната и спокойна, й разкажи как ще протече денят, като непременно споменеш нещата, за които си мислиш, че ще се заинати. Например: "Сега ще закусим, после ще поиграеш, после ще ти облечем новата рокля /ако очакваш да се затръшка, че не иска роклята/ и ще ходим до банката". Така момиченцето ти ще има време да свикне с мисълта /поне при моята дъщеря работеше и още работи. Забелязала съм, че реагира с истерия, когато нещо й дойде изневиделица: ако сутринта й кажа: "Трябва да си облечеш роклята", следва рев, но ако съм я предупредила от вечерта: "Изпрала съм ти всичките панталони, няма да изсъхнат до утре, ще трябва да ходиш с рокля", на другия ден се облича неохотно, но без сцени/. Когато все пак изникне нещо непредвидено, опитай да й дадеш поне няколко минутки, примерно: "Довърши си рисунката, защото след пет минути трябва ...". Ако вече се е стигнало до тръшкане, не мога да съм много полезна.  Моето момиче се утешаваше, като, след като аз съм се успокоила, й кажа нежно: "Ела да те гушна", но при вас, доколкото разбирам, не става така.

# 29
  • София
Така че нека авторката да опише конкретна ситуация. Без информация всеки извод може да е грешен.

Подкрепям горното...

Освен това на около 2-3 години дъщеря ми също изпадаше в истерии, ако нещо не стане както го иска. Обяснявах, ако продължи да реве и се тръшка я занасях в нейната стая, където я оставях с думите, че не желая да слушам рева й, когато реши да поговорим да дойде при мен. Това с влизането на всеки 5 мин. не го разбирам ама хич...
При това излизането от стаята или оставянето на детето в стаята не го разглеждам като наказание. Просто давам време детето да овладее емоциите си и да е готово да ме чуе или да поговорим.
Изобщо не обичам думата "наказание" за толкова ранна възраст, а и до сега /дъщеря ми е на 6/ не помня някога да съм я наказвала. За момента се опитвам да й покажа, че има рамки, нарушаването на които има последици. В случая с 2-3 годишното примерно: "Ако не спреш да ревеш и да се тръшкаш на площадката - си тръгваме." Давам 2-3 мин. /през което време обяснявам защо следва да се успокои/ и си тръгваме. Това не е наказание.

Ако реве за нещо което ти искаш от нея - да се облече, да си измие ръцете, да излезете... Аз го правех и изобщо не ми дремеше от протести. Особено за миенето на ръцете имахме големи драми. Обяснявах и миех... така около половин година, ако не и повече.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 11:41 от Isa

Общи условия

Активация на акаунт