Януарски чуденки на ред-розов,или син късмет!

• 26 972
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • ул. "Мечтание"
Mirrabella, добре си ни дошла!  Hug

Истина, насили го бе!  afwitch devil Няма не искам! На бременна не се отказва... да не й стане нещо!  Mr. Green

# 571
Истина, насили го бе!  afwitch devil Няма не искам! На бременна не се отказва... да не й стане нещо!  Mr. Green
[/quote]

Joy Joy JoyГолямо гонене ще падне, твърдо е убеден ,че ще повреди бебо hahaha

# 572
  • ул. "Мечтание"
Кажи му, че ти ще се повредиш, а с теб и бебето, ако се прави на интересен!  Joy

# 573
Istin@ заплаши го,кажи му,че ако не прави секс с теб ще си купиш вибратор devil
При мен подейства smile3521.Не знам какво му е минавало през главата Crazy

# 574
  • ул. "Мечтание"
Istin@ заплаши го,кажи му,че ако не прави секс с теб ще си купиш вибратор devil
При мен подейства smile3521.Не знам какво му е минавало през главата Crazy

Хахаха! Това е идейно. Каквито са горделиви тия мъже, сигурно се е ужасил от мисълта да го замениш с неудушевен предмет... с предпочитани размери!  Joy Joy Joy

# 575
Да се представя - на 27 години съм, от София. В момента съм в 13г.с. Терминът ми по ПМЦ е 24 януари, според ехографа е 19. Аз за сега официално приемам 24, така или иначе точен термин няма.
За сега не знаем пола, но има време. Записах се на ЖК в Майчин дом, при случаен лекар, но за сега съм доволна. Правиха ми ФМ и БХС и всичко беше наред.
Само едно не ми е ясно - не са ми взимали кръв за изследване (освен БХС-то, но там е друго), както и урина не са. Чета, че някои от вас са си правили такива изследвания. Трябва ли да си ги поискам следващия път?

Здравей, и добре дошла в темата ни!  Hug
Тези изследвания на кръв и урина се пускат с направление от твоя АГ, след като се запишеш на ЖК. На мен ми дадоха направленията, но още не съм отишла да ги пусна, че днес ме бодяха за БХС. Ако не познаваш доктора си, кажи му да ти пусне направления за всичко. Поне са по каса.  Crossing Arms
Също, ако не си знаеш със сигурност кръвната група и резус фактора, трябва да си пуснеш и такова изследване, което обаче не се поема по ЗК, но е евтино.  Peace

# 576
Кажи му, че ти ще се повредиш, а с теб и бебето, ако се прави на интересен!  Joy
Така или иначе няма да устиска 9месеца без секс,по-добре да почва и да свиква Mr. Green

# 577
  • Свиленград
Здравейте "мами", на мен АГ не ми е казвал нищо за БХС и като ви чета сега малко се притеснявам, но от друга страна днес ходих на 4D и доктора ме успокой, че всичко е наред и няма място за притеснение и бебчо се развива чудесно. Това ми е достатъчно да знам, че всичко е нормално.

# 578
  • София
Бира с таратор, благодаря ти за пояснението!
Кръвната група си я знам 0(+), въпреки че четох тук, че на някои мами им е показало резултат различен от това, което знаят...
Иначе поне ми взеха секрет за микробиология и цитонамазка, за което съм доволна. Само че резултатите ще ги разбера чак в началото на август, когато ще ми е сладващата консултация.

# 579
Бира с таратор, браво за прегледа, сега остава  резултата. споко.
Мирабела,  Hug добре дошла.

Аз да ви питам - защо ходите на 3Д и 4Д ехограф? Нужно ли е, и то толкова рано? Аз досега съм ходила на...обикновения, вагинален ехограф.

Доктора днес ми каза на 11 авг(ще съм в 17 г.с.)  да правя късния скрининг, а 15 септ(22 г.с) - ФМ. на ЖК съм на 22 юли, наближава, дано да видя бебо. А доцентката, която ми обяснява за БХС, като ми видя резултата,каза че няма нужда да правя късния скрининг, само ФМ. Дали не е всичко за пари...
Също, ако не си знаеш със сигурност кръвната група и резус фактора, трябва да си пуснеш и такова изследване, което обаче не се поема по ЗК, но е евтино.  Peace

Бира, какви са тия болници и ДКЦ-та при вас, че си плащате и кръвните изследвания? аз мойте не ги платих. И не са ми искали пари. Е, ако е частен МЦ, работещ по ЗК...незнам

# 580
  • Пловдив
Бях на преглед. Олеее как се движеше човечето, доктора си сменил ехограха и сега се вижда всяко движение на бебо - незнам 2,3,4 D ли е но е супер, Хващахе си краката, махаше с ръце  Joy  За  БХС каза в 15 седмица / предния път го правих в 12/, щото на ранния излизали много неверни данни и хората се шашкали. Каза ми къде да ида по ЗК за ЖК и т.н. Общо взето съм доволна от този преглед  Simple Smile

# 581
Аз също не съм " за" ранното слагане на гърне. Освен " Изкуството да бъдеш родител" и друга литература ме е убеждавала, че това е процес, който настъпва естествено и с лекота и няма защо да се насилват нещата.
Моят син на година и девет месеца се научи на гърне. Свикна за месец. След още един месец махнахме нощния памперс. От самото начало си пишкаше прав. Вече от няколко месеца всичко си върши в тоалетната без допълнителни чинии.  Дори сам си пуска водата и си измива ръцете. За мен остава само дупето.
Винаги съм се доверявала на майчинския си инстинкт относно детето си- и за памперса и за отбиването ,всичко се случваше лесно и безпроблемно.
Креватчето, което се допира до спалнята е супер, точно такова сме решили да поръчаме, ако не успеем да намерим да купим.

# 582
  • София
Привет, мацки!
Признавам ви, много бързо пишете! А аз все не смогвам да се разпиша.

Първо да кажа за разговорите на опитните майчета - на мен лично като абсолютно неопитна ми е много интересно и полезно да чета различни гледни точки. Често се чувствам като в небрано лозе и такива дискусии ми помагат да се ориентирам.

Бебешондел, я си признай къде работиш, тази схема на "полуплатения" отпуск ми е тоооолкова позната  Laughing

Добре дошли на новите мами, леко бременеене   bouquet

За многократните пелени - аз съм си го мислела също, доста изчетох по въпроса, но последните месеци не съм се интересувала много много. Сега ще наваксвам с информацията, но предполагам, че в началото ще съм с еднократни, поради простата причина, че неопитността ще ме шашне.

chopi, колко ти беше резултата от БХС? Защото ако рискът е достатъчно нисък няма нужда да се прави втория, само ФМ към 20 седмица.

За ехографите - мен досега само на 2Д са ме гледали, а за пола - все пак докторката не беше сигурна, ще видим началото на идния месец.

Аз днес се опитах да се запиша на ЖК по ЗК (как звучи само). Докторът излиза в отпуск и чак на 2 август, но на мен така или иначе не са ми решаващи тези прегледи. Но чаках 25 минути на една регистратура и лелята 10 минути ми записва час! Да уточня ли, че по телефон не записват...

Като гледам много изписах, а имах и още неща да споделям, които забравих  Embarassed , но и утре е ден.

Приятна вечер!

# 583
  • София
Ей, момичета, не съм влизала няколко дни тук и вие сте изписали 20-тина страници:) Още не мога да наваксам!

Да ви питам - вие как сте с пъпките? Аз от около месец съм като краставица - по лицето, по шията, да не говорим по гърба и по неговото продължение...Като добавим и това, че не ме хваща боята за коса и картинката е пълна. Иначе нямам вече никакви други нераположения, но...Кога ще дойде моментът на сияйната кожа и страхотната коса?!?!?

Хубава вечер на всички!  bouquet

# 584
И аз пъпчасах Tiredно само по челото.Всъщност всичко си върви както предния път Peace

Общи условия

Активация на акаунт