Въпроси за Бъкстон, Павлово и Овча купел

• 41 111
  • 161
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Тъй като се споменава териториалното деление и се сетих за моя близка, която живее на бул. България и бул. Гоце Делчев. В началото като се нанесла по адресна регистрация се водела в Борово, а накрая започнала да получава писма от данъчното на адрес Красно село. Там делението никога не ми е било ясно, а и никой, който живее наоколо не може да ми обясни, кои сегашни части са се водели кв. Емил Марков?
Бул.България и Гоце Делчев,от лявата страна когато отиваш към центъра,едно време се водеше Красно Село.Сега гледам са го преименували на Борово,може би за да се вдигнат цените  Laughing.
От дясната по посока центъра едно време беше Емил Марков,сега Гоце Делчев.

# 61
Благодаря, и аз така си мислех.

# 62
Ми до Орион, магазина с лампите съм. Малко по-надолу от 345.

# 63
  • София
Ми до Орион, магазина с лампите съм. Малко по-надолу от 345.
Искаш да кажеш малко по-нагоре  Wink,според мен си е Бъкстон.
Ако си сигурна,че местоработата ти ще бъде дълго време там,дерзай в търсенето.Дори и да не е, пак.
Кварталът наистина е хубав и зелен,детските площадки са кът.Пълно е с млади семейства.Има две училища и две детски градини /ама май теб засега не те вълнува този проблем/.
Има удобни комуникации с центъра,особено трамвай 5.Има си собствено трасе и не се влияе от задръстванията.Много е важно къде точно ще си намериш жилище,защото има места навътре в квартала,които са си отдалечени,както от спирката на тролея,така и на трамвая.Но за сметка на това са много зелени и тихи.
За магазини,заведения са ти писали вече.Хубави заведения уви няма в района,особено за през зимата.За лятото все ще се намери нещо.
Може би съм пристрастна,защото цял живот съм живяла тук,но не бих си сменила квартала.

# 64
То нагоре и надолу са като ляво и дясно, сменят се  Crazy

# 65
  • София

Да,така е,ама викам да не би да има втори Орион пък аз да не знам.Иначе написах нагоре,защото е по посока на планината.
Дано намериш това,което търсиш! Peace

# 66
  • София

Ео, слънце. Понамали пиенето, викам, и ще си останат поне горе и долу в същите посоки.  Mr. Green
 Hug

# 67
 Joy
 Mr. Green
Аз и без да пия съм си неориентирана  Laughing

# 68
  • в ябълковата градина
Аз за заведенията не мога да се съглася, че са кът.
Ще изброя само тези, които съм посещавала, а съм сигурна, че иам още доста.
В района са: Casa Pizza, La pichionara, О, шипка, Дон вито, Ветрилото, BESO,
Del sole.
По Борис има също много пицарии.
ВКР-то е Манастирски ливади.

# 69
  • София
Ветрило е в Борово.Beso i Del Sole не знам къде се намират.Имах предвид заведения различни от пицарии.

# 70

Дива Ирландска Пешеходка не се сърди,но мисля,че около ВКР-то и въобще от другата страна на бул Бъкстон по посока бул.България няма изграден добра инфраструктура.

Че, кой се сърди - нали казах същото, нищо че там живея Peace

ВКР-то е Манастирски ливади.

От твойте уста - в Божиите уши, така цената на имота ми ще се вдигне, обаче не би - Бъкстон си е!

Бесо е на пазара Борово, на мястото на бившата пицария - не съм особено впечатлена, честно!

# 71
  • София

Бесо е на пазара Борово, на мястото на бившата пицария - не съм особено впечатлена, честно!

Наистина,че пица Италия я няма вече,мернах друго заведение.Но не съм го посещавала.
Малко извън темата,може би,но съм озадачена,на какво отгоре цените в Манастирски ливади са толкова високи.
Без почти никаква инфраструктура,лоши комуникации...
Иначе тази част от квартала,която е условно от бившата пицария на Борово по посока бул.България и навътре се води манастирски ливади,но не помня Изток или Запад.

# 72

Малко извън темата,може би,но съм озадачена,на какво отгоре цените в Манастирски ливади са толкова високи.
Без почти никаква инфраструктура,лоши комуникации...
Иначе тази част от квартала,която е условно от бившата пицария на Борово по посока бул.България и навътре се води манастирски ливади,но не помня Изток или Запад.

И аз това се чудя, но е факт! Аз съм някъде на границата между Бъкстон и Манстирските, но положението е окайващо - 12 години няма дори тротоари, а за екстри като инфраструктура, читава канализация, дори Електроснабдяването ни е под всякаква критика - 3 пъти ми гърми дъното на компютъра, купувам по 80 лева контакти за да работят като хората ел. уредите и пр. да не навлизам в подробности, че кръвното ми е 200:300.. Sad

# 73
Дива ирландска пешеходке, щом си до ВКР-то значи си "Манастирски ливади-запад".
Кварталът е под всякаква критика, улиците са само географски понятия, а за ДГ или просто градиники можем само да си мечтаем.  Sad
Скоро, обаче, няма да го оправят.
Имам съвсем прясно писмо от зам.-кмета Христов. Mr. Green
Аз пък се чудя как обосновано да спра да плащам данък сгради.
Достъпът до дома ни е почти невъзможен. От години.
Скъпо е, да, нямам понятие защо.
Идват хора от всички краища на страната.

http://novinitepro.bg/do_dupka/tova-ne-e-dupka-tova-e-ezero.html#comment
Малко нагледен материал.

# 74
Дива ирландска пешеходке, щом си до ВКР-то значи си "Манастирски ливади-запад".

Тц, както казах и по горе - Бъкстон се водим, но останалото е напълно вярно!

През горното езеро/дупка минавам всяка сутрин за работа!

Общи условия

Активация на акаунт