Бг гари,Арабски летища,някой някого с усмивка посреща !

• 49 461
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Люспа, честит ти никнейм! Grinning Сапунената придобивка,и тя да ти е честита!
Нали съм си детектив, впрегнах малко сивите си клетки и намерих обяснение за наименованието на сапуна..Майтапя се, но нали знаете всъщност, че във всеки майтап има и порядъчна доза истина. Mr. Green Та да споделя резултатите от проведеното разследване над наименованието на  марката
Laulive. Разделяме думичката на две срички LAU & LIVE
Lau - oт laurel, тоест латинското название на дафиновото(лаврово) дърво, масло от което често се съдържа именно в сирийските сапуни от Халеб.
live  - от olive, тоест осигурихме и зехтиновото присъствие... hahaha
Майтапът настрана, така нареченият сапун Ghar от Халеб, съдържа едновременно и зехтин, и лаврово масло, оттам ми дойде асоциацията.Произвежда се чрез традиционни методи без да се ползват изкуствени ароматизатори или оцветители. Реже се на ръка и се суши в продължение на около 9 месеца. Окончателния си цвят  получава в зависимост от процентното  съдържание на  лавровото масло . То варира  при различните сапуни на разни сирийски производители. Колкото по - тъмен е сапунът, толкова по голям е % на лавровото масло в него, съответно и толкова по-скъп е. Wink
Ха сега, люспичке кажи, как да се откажа от already detective, като така ми върви в тази насока..В добрия стар Фейсбук бях правила тестче за това, каква професия най-много би ми подхождала.И познай - detective.. Mr. Green
А иначе за шегата , компилацията от laurel и  olive ми напомни за кръщаването на едно съседско момиченце Лия - на баба й Емилия и на дядо й Илия.. LaughingОтплеснах се.
Сирийките, честити ви нови пари!  bouquet Аз като бях там и смених йорданските динари на границата , ми дадоха стари банкноти - не е честно! Crossing Arms
Уго, може много лаишки да звучи, ала аз да попитам.Към нашето посолство няма ли някакво БГ училище?Разбира се, нямам предвид седмично обучение в истинския смисъл на думата училище..Нещо като неделен курс си представям, в много страни има подобни инициативи.. Thinking
Ясминке,лека нощ и сладки сънища! Wink Помня ви аз повечкото като нощни птици,  а сега - никакви ви няма, дремете..

# 406
ад училище има,само че е четвъртъчно.  Grinning .Много бг ,обаче ,в това число и аз не си водят децата, групите са много разнородни и децата там не са на едно ниво.Не без гордост мога да кажа,че моите се справят много по-добре ,от посещаващите го деца ,по отношение на писането и четенето.Така че,прецених че няма да им е от полза,но пък се замислям евентуално след някоя и друга година ,като завършат каките ,дали да не ги запиша в Руското и да водят дребната.
Днес ще ходим за унирформи ,затова съм станала и рано,че да се водиш по вкуса на 2 пуберчета не е лесно,а и вече и 2те ще са с различни,нали голяма кака ще е 10ти клас и ще е в сиво,а другата в тъмно синьо.
Цитат
Помня ви аз повечкото като нощни птици,  а сега - никакви ви няма, дремете..
  не дремем,ама не можем да се вредим за компа. Mr. Green
Лек ден на всички   bouquet

# 407

честит първи учебен ден на всички ученици!!!!!!!!!!

Ние започваме в неделя ,вече имаме и униформи,днес ще сменяме едната обаче,оказа се ,че не отговаря на номера.
Къде сте  newsm78 newsm78 newsm78

# 408
  • сред маслини и портокалов цвят
Честит първи учебен ден! Много здраве, успехи и късмет на учениците ви! Много да ви радват и да се гордеете с тях!

# 409
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Честита нова учебна година!

И ние днес бяхме отново първолаци. Дечицата са много сладки и смешнички, такива едни, хем важни, хем още не разбират какво е да си в училище.
След тържеството се почерпихме и се прибрахме да подвързваме учебници и да си приготвим раницата за утре  Simple Smile

Качих малко снимки.
Това е засега, отивам да готвя

# 410
Честит първи учебен ден на всички ученици  и техните родители  Heart Eyes
Успешна, интересна и изпълнена с откриването на нови светове и възможности година!
  Hug  bouquet Hug

Чесити нови масари на сирийките булки!  Money Но как върви курсът спрямо нашите левове, че имате цяла банктнота от 200?

За зъбките, със сигурност добрата хигиена и грижа е важна, но имаш ли лоши гени трудно се опазват... Аз редовно се налага да се срещам с моя “любим“ зъболекар.  Tired

Поздрави на всички  Hug

# 411
  • сред маслини и портокалов цвят
Айа, имаме си и от 500 и от 1000 Laughing
1 долар е около 47 сирийски лири, съответно 1 евро е около 57 сирийски лири. Това по спомени, де, ама е там някъде.

# 412
Хей, мамите на ученици да ви е спорна годината ии дано всички стигнем резултатите на АД-довата щерка.  Hug Hug Hug

Алверче, едно голямо Честито. Heart Eyes

Честити и нови парички.  Whistling

Ясминке, 1000 са ми любими. Mr. Green Да ми запазиш един сапун, искан от теб да си го купя, моля теееееееееееееее. И хайде да си спретнем среща докато е хубаво времето все още.  Praynig Praynig Praynig Praynig

Уго, ами как така няма да учат БГ в Сирия, а? hahaha Прави ли хляб на родата?

Люспа, и аватара и никнейма си ги бива.  Hug Hug Hug

Айа, каква ти е дипломната работа?  newsm78 Hug

Sneji20, преди имахме дами с преки впечатления от Кувейт, не са писали отдавна. Praynig

Да не се отплесвам...

# 413
Добър ден,мили ми дами!Минавам само да ви поздравя..  newsm51 Както и да ви пожелая,успешен ден,изпълнен с много усмивки!  newsm51

# 414
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Аз си посрещнах ученичката вече. малко е недоволна, нищо не са учили днес, само гледали някакви картинки и казвали какво има на тях  Simple Smile Ама госпожата днес я похвалила, защото е чела от читанката за 2 клас почти без да срича. Че те в 1 клас са само 6 деца и са слети с 2-ри, които пък са 9.Госпожата вчера ни каза, че тази година децата ще се научат да четат, да пишат и да смятат до 20, Като изключим ръкописа, Маги другите неща ги знае. даже решава задачки "от живота" - например, имаме 6 чаши, Маги счупила 2, но тати купил още 8, колко чаши имаме  Joy. И тя си смята , на пръстеца още, ама ще свикне. Извода е- имайте 2 големи деца и после трето, та да го научат да чете и смята  Mr. Green

Ние с АД си направихме случайно форумска среща на 14-ти. и добре, че беше тя да ме види, аз да се блъснех в нея нямаше да я видя  Embarassed. Такава съм блейка,че не може повече. И затова, ако някой ме види и ме познае де, да се обажда. Аз не се надувам, а наистина съм такава- ходя и не обръщам внимание. Веднъж и голямата щерка подминах.

Похвалих се  Mr. Green

Поздрави за всички арабелки и много целувки от мен  Heart Eyes

# 415
alvera,браво на детенцето ти!Голяма е умница,значи...Извинявай,че питам,но как така 1-ви и 2-ри клас са слети?Не им ли е трудно на 1-волаците да"догонват"2-рокласниците?  newsm78 Но пък от друга страна,може това да ги стимулира..  Thinking Чудя се,защото детенцето на съседката ми сега е 1-волаче и идва си днес детето и плаче,разказва как някой деца знаели повече,изтъквали се,пресмивали се на другите и т.н...Та бяхме в шок с майка му...

# 416
 Nar-Nour/Om Saeed, ако вземеш да си поизпразниш кутията няма да бъде лошо !  Laughing
На учениците им пожелавам успех, а на майките по-малко тревоги ! Дано всички имат успехите на каките, които имаха матури и изпити миналата година ! На добър час !

# 417
Здравейте,

Надявам се, не сте ми писали твърде много неизвинени.  Blush

Първо, честит празник с голямо закъснение! С най-топли пожелания за здраве, любов и топлина в домовете!  Heart Eyes

Честит 15ти септември! Много шестици за всички ученици.  Mr. Green

Айа, честито! Много се радвам за теб, истинско облекчение е да приключиш с даден етап от нещо, в което си вложил големи усилия. Относно филма Inseption, да ти кажа много ми хареса. С удоволствие го изгледах. Не е бил с най-дълбокия сценарии, но имаше определено приятен и увлекателен сюжет и добър финал. Но наскоро гледах друг филм, който много ме впечатли, може и да си го гледала. препоръчвам го на всички - Das Leben der Anderen. Немски е, много трогателен филм. Действието се развива от 1989 и няколко години напред в Германия и събитията са обвързани с падането на стената, но не е толкова исторически, колкото по-скоро човешки. Смело бих го препоръчала на всеки.

Мен ме е подхванала някаква въртележка между работа, университет и разни други досадни формалности за оправяне. Нещо много ми дойде. Ама така е, който не си е взимал изпитите на редовните дати, сега му идва нагорно.  Blush Ама покрай работа понякога отложа някой изпит за по-удобен момент, а по-удобен все не идва.  Crazy

Четох малко по диагонал, извинявайте, ако нещо ми е убегнало.

Хубава вечер на всички   bouquet

# 418
hadil,много съжелявам,не бях обърнала внимание,че е пълна!  smile3505 Толкова съм разсеяна последно време...  smile3506

# 419
Добър вечер  Hug

Алвера, браво на най-малкото Алверче  Peace Няма ли възможност директно да запише втори клас  newsm78 щом така или иначе е на това ниво  Thinking

Амал, още не съм решила за дипломна, един професор настоява да я пиша при него, че “с моите знания щяло да се получи много интересна работа“  Blush
Но мен ми се иска да е в малко по-друга посока, все пак 6 месеца ще работя по нея, та не ми се избързва - ще потърся и други теми и след това ще реша...Сега съм си дала кратка почивка, че имах нужда  Whistling

Малка гара, Das Leben der Anderen и аз го препоръчвам, макар да го гледах доста отдавна и вече да не помня за какво точно става дума, а само, че много ми хареса (имам тази странна “способност“ да забравям напълно сюжета на филмите, и дори като ги гледам за втори-трети път се сещам за важните моменти от сюжета едва след като съм ги видяла повторно #Crazy)
И аз бъх в тази въртележка до скоро, сега си дадох почивка -само работа от време на време, в останалото реласк. Дано и ти скоро можеш да си го позволиш.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт